PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Haastatteluni Uuden Suomen blogistani tänään YLE-Kainuu radiossa.

Tästä linkistä voi kuunnella blogini etenemistä kirjaksi. Kiitos kaikille lukijoilleni kannustuksesta.

http://areena.yle.fi/radio/1785167

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Timo Härtsi

Törmäsin tämänkaltaisiin kirjoituksiin, mielenkiintoista luettavaa noista ajoista:

Pankkikriisi

http://pankkikriisi.blogspot.fi/

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Kiitos Timo mielenkiintoisesta linkistä, laitan sen talteen.

pertti

Jari Jakonen

Erkki Aho kirjoittaa 'Koiviston konklaavi – salatut sopimukset' blogissaan, http://pankkikriisi.blogspot.fi/2008/11/koiviston-... :

Tasavallan presidentti Mauno Koivisto kutsui 6.5.1992 oikeusjärjestelmän edustajia presidentinlinnaan kokoukseen, jossa heitä ohjeistettiin antamaan pankeille suosituimmuusasema riita-asioissa ja syytesuoja niistä johtuvissa rikosasioissa. Kokouksessa puhetta johti silloinen Korkeimman oikeuden presidentti Olavi Heinonen.

Pyysin tasavallan presidentti Tarja Haloselta tuon kokouksen pöytäkirjoja todistusaineistoksi oikeuskäsittelyyn. Vetosin EY:n tuomioistuimen päätökseen niin sanotussa Fortum asiassa 15.7.2003. Tasavallan Presidentti Tarja Halonen julisti asiakirjat salaisiksi minulle 24.10.2005 lähettämässään kirjeessä. Perusteluna oli presidentti Mauno Koiviston pyyntö.

Pankkikriisin varjossa Suomessa suoritettiin vallankaappaus, jossa pankeille annettiin valtuudet jakaa kansalaisten varallisuus haluamallaan tavalla. Poliittisen siunauksen ohjeistus sai Esko Ahon hallituksen ministerivaliokunnalta, johon kuului pääministerin lisäksi valtionvarainministeri Iiro Viinanen, ministerit Mauri Pekkarinen Keskusta, Jan-Erik Enestam Ruotsalainen kansanpuolue ja Toimi Kankaanniemi Kristilliset. Menettelyn osana solmittiin 14.10.1993 SSP:n pilkkomissopimus, mikä valtion puolesta allekirjoitettiin 22.10.1993.

Sopimukseen sisältyi nimetyillä aloilla toimivien yritysten vapaa realisointioikeus. Tuomioistuinten tehtäväksi jäi tuomita pankkien vaatimusten mukaan. Laillisuusvalvojat ja valtakunnansyyttäjä varmistivat lainrikkojen syytesuojan. Säästöpankkisopimus julistettiin salaiseksi. Käräjätuomari Jussi Nilsson kirjoitti Lakimiesuutiset lehdessä n:o 2 vuonna 2002, että tuomarikunta on organisoitu poliittisten valtaelinten alaisuuteen.

YLEn toimittaja Seppo Konttinen käsittelee Koiviston konklaavia hyvässä Tammen julkaisemassa 'Salainen pankkituki. Kuinka velallista kyykytettiin' kirjassaan, http://www.tammi.fi/kirjat/-/product/no/9789513142513

Erkki Tuomioja kirjoittaa Konttisen kirjasta mm. näin, http://www.tuomioja.org/index.php?mainAction=showP... :

Kolmas Konttisen kohde on silloisen presidentin Mauno Koiviston kulissientakainen aktiivisuus pankkien ja niiden omistajien pelastamiseksi ja siihen liittynyt korkean tason painostus oikeuslaitosta kohtaan, se kun oli erehtynyt katsomaan, ettei pankeilla voimassa olleen lain mukaan ollut oikeutta yksipuolisesti muuttaa myöntämiensä lainojen korkoa.

Mitä tarkkaan ottaen sanottiin linnassa järjestetyssä seminaarissa, jossa oikeuslaitoksen edustajia opastettiin tekemään korkeiden päättäjien mielestä oikeita päätöksiä, on toistaiseksi tietämättä, kun myös nykyinen presidentti heinäkuussa 2002 tekemällään päätöksellä "presidentti Mauno Koiviston pyynnöstä" päätti, ettei toukokuussa 1992 järjestettyyn oikeuspoliittiseen keskustelutilaisuuteen liittyviä asiakirjoja voida antaa nähtäväksi.

Konttisen kirjaan sisältyy monia sellaisia väitteitä, jotka ovat poliittista dynamiittia. Valitettavan ennustettavaa on, ettei kukaan niistä, jotka voisivat asialle enemmän julkisuutta antaa tule sitä veneenkeikuttamisen pelossa tekemään.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Kiitos Jari, kaiken tämän sain omakohtaisesti todeta ja kokea. Toivottavasti saan kirjalleni kustantajan, niin voivat sitten muutkin sen lukea. Päivämäärätkin täsmäävät siihen, että kuinka asiamme eri oikeusasteissa etenivät.

Eikös olekin mielenkiintoista, että Suomen itsenäisyyden aikaan ei ole ketään tuomaria laitettu syytteeseen eikä tuomittu lahjonnasta tai virkavelvollisuuden rikkomisesta? Tilastollisesti niin rehelliset tuomarit Suomessa on täysi mahdottomuus.

Kansalaisten valvontaa on lisätty puhelinkuuntelulla, videovalvonnalla ja nyt vielä poliisi saa oikeuden laittaa vakoiluohjelmia internettiin. Milloin poliisin, syyttäjän ja tuomareiden valvontaa lisätään ja siirretään valvonta heistä riippumattomille tahoille? Niin tehtäessä kansalaisten oikeusturva paranisi huomattavasti!

pertti

Käyttäjän teemukammonen kuva
Teemu Kammonen

Hieno homma! Lykkyä pyttyyn kirjaprojektin kanssa.

Matti Jalagin

Voimia Sinulle Pertti.

Vääryys oikeaa, jos oikeaa, vain taistelemalla loppuun ja jos aika kesken loppuu, niin lähtee sentään taistellen ja saappaat jalassa.

Liian harvoista on siihen.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Hyvä Matti voimia todella tarvitsen ja saan niitä jokaisesta tällaisesta kommentista lisää - Kiitos ;-)

Käyttäjän kaituovinen kuva
Kai Tuovinen

Lykkyä tykö! Hyvä tuo kansien väliin olisi saada. Yrittäjyyttä tarvittaisiin enemmänkin julkisen sektorin kavattamisen sijasta. Tämäntyyppiset kokemukset eivät vain lisää halukkuutta siihen ryhtymiseen ainakaan noin suuressa mittakaavassa. Valitettavasti.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Kai, olet aivan oikeassa. Yrittäjille ja heidän ideoilleen täytyisi saada jonkulainen lain suoja, ettei näin tehtäisi.

Luomastani "Katinkullan koseptista" luotiin ideoillani Holiday Club yhtiö, joka ei Suomeen veroja maksa. Yhtiötä ei olisi edes olemassa ilman minua ja se on Suomen tuottavin matkailuyritys.

Tässä linkki MTV3 ohjelmaan.

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2012/05/1...

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Suomessa on keskitytty rankaisemaan yrittäjiä mikäli he epäonnistuvat ja mikäli joku näyttää onnistuvan niin se suorastaan pakoitetaan ulkomaalaisen pääoman hallintaan, muutamia vanhoja kotimaisia yrityksiä lukuun ottamatta.

Tämän hetken trendinä on SoTe-alan kasvuyritykset.

Luin tässä yx yö blogisi läpi ja toivotan voimia sekä menestystä kirjallesi. Tänne voit laittaa sitten yhden kun julkaistaan, eikä tartte laittaa ilmaiseksi.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman Vastaus kommenttiin #11

Kiitos Seppo!

Kymmenen vuotta sitten yksi Cambridgen taloustieteen proffa kertoi arvioivansa maat sen mukaan, kuinka nopeasti ne pystyvät palauttamaan yhteiskuntakelpoisuuden yrittäjälle konkurssin jälkeen. Hän piti sitä kaikista täreimpänä asiana yritystoiminnassa ja se osoittaa maan kehityksen.

pertti

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset