PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Salattu muistio valottaa Koiviston tuomioistuin-kritiikkiä pankkikiistoissa

"Nyt ollaan siinä tilanteessa, kun täytyy veronmaksajien rynnätä mukaan, että voidaan kysyä, ollaanko tässä oltu luotonottajan intressien ymmärtäjiä

- Presidentti Koivisto muistiossa"

 

http://yle.fi/uutiset/salattu_muistio_valottaa_koiviston_tuomioistuin-kritiikkia_pankkikiistoissa/6807049

 

Näin meitä sitten huijattiin - saimmeko puolueettomat ja riippumattomat oikeudenkäynnit, sen jälkeen, kun Koivisto oli omalla arvovallaan vienyt oikeuden saada oikeutta, ja antanut oikeusviranomaisille hiljaisen hyväksynnän toimia epäoikeudenmukaisesti.

Osa 20. Hävetkää poliisit - Hävetkää syyttäjät - Hävetkää tuomarit.

 

Tämä on kaikista vastenmielisin osa, jonka kirjoittamista olen lykännyt joka päivä seuraavaan päivään.

Tämä on myös se osa, jossa joudun pidättelemään ylilyöntejä ja populismia, sillä kaiken tämän kokeneena pannu tahtoo väkiselläkin kiehua yli.

Ikävintä tässä osassa on myös se, että tiedän vieväni tällä itseltäni uskottavuutta, sillä useimmilla lukijoilla on aivan eri käsitys Suomen oikeusjärjestelmästä ja sen luotettavuudesta ja puoluettomuudesta. Tiedän, että osalle tämä avaa silmät ja osa pitää silmät suljettuina, ja heille tämä on vain sanan helinää ja laitetaan katkeruuden piikkiin.

Suomi – isänmaani. Maassa ja kansassa ei ole pienintäkään vikaa.  Valitettavasti, ainakin silloin 90-luvun laman jälkeen,  maa oli koijareiden ja ahneitten tahojen vallassa.

Silloinen oikeusministeri Hannele Pokka, joka oli siirretty Lapinläänin Maaherraksi, oli todennut Kotimaan Katsauksen toimittaja Tenho Tornbergille kameroiden takana, että Katinkullan tapaus oli oikeusmurha. Samaa sanaa käytti Katinkullan tapauksesta myös syyttäjä Ritva Santavuori Eeva lehden haastattelussa. 

Oikeudenkäynneissä Seppo Juurikko ja minä emme voineet koskaan puhua niin vakuuttavasti totta kuin SKOP:n miehet ja myötäpuolet valehtelivat. Heitä uskoivat syyttäjät ja tuomarit, meitä ei kukaan vaikka oli selkeä todistusaineisto.

Niiden kahdeksan oikeudenkäynti vuoden aikana oli järkyttävintä todeta syyttäjien ja tuomareiden riittämätön ammattitaito ymmärtää ja käsitellä Katinkultaan liittyviä oikeudenkäyntejä. He eivät olisi saaneet ottaa käsiteltäväkseen sellaista asiaa, jota he eivät ymmärtäneet. Putkimieskin tietää, ettei ota tehtäväkseen sähkömiehen töitä.

Tulin tähän loppupäätelmään: On paljon vaarallisempaa luottaa Suomen lakeihin ja tuomioistuimiin kuin ns. banaanivaltion jo tiedossa oleviin lainsäädännön puutteisiin ja korruptoituneisiin tuomioistuimiin, sillä siellä sinä osaat varautua.

Varmempaa on tehdä sopimus rikollisjengin kanssa kuin arvostetun pankin kanssa. On mahdotonta varautua siihen, että kuinka pankki sopimuksen rikkoo ja oikeusjärjetelmämme sitä rikkomusta tukee.

Velkasaneeraus

Konkurssin jälkeen teimme töitä kuukauden ajan, että saimme velkasaneerausanomuksen valmiiksi. Lähdin heti ensimmäisenä aamuna, kun velkasaneerauksen sai oikeudelle jättää, kävellen kotoani Koivukoskenkadulta Kajaanin oikeustalolle 8.2.1993.

Velkasaneerauksen jättämisellä oli valtakunnallista uutisarvoa, sillä se oli varmaan ensimmäinen joka Suomessa jätettiin oikeudelle. Mukanani oli Kainuun Sanomien kuvaaja, joka räpsi kuvia oikeustalon edessä. Kun menin oikeustalon sisälle, niin minun ohjattiin tuomari Petra Nurmelan luokse. Nurmela ajoi ensimmäisenä toimittajan ulos ja otti velkasaneerausanomukseni erittäin pahantuulisena vastaan. Silloin jo ymmärsin, ettemme tule samaan puolueetonta oikeudenkäyntiä. Eli olisi aivan sama ollut ottaa anomus takaisin ja heittää se lähimpään roskakoriin.

Asiaa ymmärtämätön tuomari joutuu tekemään arvionsa toistajien lausuntojen perusteella. Katinkullan konsepti oli jopa liian vaikea taloustoimittajallekin ymmärtää vaikka oli sitä vuosia seurannut. Meitä yrittäjiä ei kukaan usko, se on selvä, joten tilintarkastaja on silloin avainasemassa. Meidän tilintarkastajamme oli kuitenkin ”kaksoisagentti”, joksi hän itseään nimitti. Tilintarkastaja laatiessaan kanssamme velkasaneerausanomusta oli välittömästi sen jälkeen soittanut SKOP:in miehille ja neuvonut, kuinka saadaan velkasaneeraus estettyä. Veljeni Eero kutsui tilintarkastaja Simpasta ”tuuliviiriksi”, joka kuvasi hyvin hänen toimintaansa.

KHT tilintarkastaja Simpasen lausunnon muuttuminen velkasaneerausmenettelyn edetessä. (Tarkemmin tapahtuvat löytyvät ”Katinkullan kaappaus” kirjasta, jota voi netistä tilata tai kirjastosta lainata)

1. (55) Simpasen lausunto Kajaanin Raastuvanoikeudelle RKL Oy:n velkasaneeraushakemuksen liitteeksi 26.01.93.

Ks. (sivu 59), ”Yhteenveto”, jossa KHT Simpanen toteaa seuraavaa: ”...Koska kyseessä on toisaalta jo valmiiksi rakennetun omaisuusmassan realisointiprosessi ja toisaalta olemassa olevan, varsin mittavan lomakeskuksen toimintojen hallittu jatkaminen, voidaan saneerausmenettelyn aikaansaamista pitää perusteltuna. (alleviivaus muistion laatijan).

  1. 2.   (61) Simpasen puhelu Luukkaiselle keväällä 1993 koskien RKL Oy:n velkasaneeraushakemusta.

Puhelusta selviää kuinka KHT Simpanen paljastaa RKL:n velkasaneeraushakemukseen liittyvät seikat ja neuvoo SKOP:a kuinka toimia saadakseen velkasaneeraushakemuksen hylättyä.  Simpasella oli myös tiedossa ettei Luukkainen ole enää RKL:n hallituksen jäsen ja mieltää toimintansa ”kaksoisagenttina” ja näin ollen oikeudettomasti ilmaisee tietoonsa saamia luottamuksellisia asioita RKL:n yrityssalaisuuden piiriin kuuluvista asioista ulkopuoliselle.  KHT Simpaselle Luukkainen lupaa ”ilmeisesti palkkiona tiedoista” Katinkulta Oy:n tilintarkastuksen (sivu 64, alalaita) (vrt liite 23)

  1. 3.    (67) Simpasen lausunto Kajaanin Raastuvanoikeudelle  8.4.1993  RKL Oy:n velkasaneeraushakemuksen käsittelyssä.

Ks. (sivu 76), viimeinen kappale ”...Toisella tavalla ilmaistuna liiketoiminnan jatkamisessa on asiallisesti kyseessä vain konkurssilikvidaation apukeino eikä realisaatioprosessi siitäkään syystä välttämättä edellyttäne yrityssaneerausmenettelyn aloittamista.”

  1. 4.    (77) Kajaanin Raastuvanoikeuden päätös RKL:n velkasaneeraushakemuksen hylkäämisestä.

KHT Simpanen oli ainut todistaja ja asiantuntija, jota oikeus kuuli ja päätöksestä on todettavissa Simpasen lausunnon ratkaiseva merkitys velkasaneeraushakemukseen hylkäämiselle.  Simpasen todistajan palkkion maksoi valtio.

Eli näin meitä huijattiin ja Simpanen laittoi ”jauhot suuhun” käräjätuomarille.

Tuomari Nurmela teki kielteisen velkasaneerauspäätöksen. Myöhemmin näin hänet Kainuun Sanomien kuvassa nostelevan shamppanjalasia Katinkullan hotellin avajaisissa. Ehkä hän silloin ymmärsi tehneensä väärän ratkaisun? Tai ei sittenkään - ei hän ymmärtänyt!

Tämä Holiday Clubin tiedote kertokoon puolestani ”Katinkulta konseptin” menestystarinan.

Ensin tekstiviesti: Holiday Clubin toimitusjohtaja Vesa Tengman lähetti minulle seuraavanlaisen tekstiviestin vuosia sitten, jonka kirjoitin silloin ylös: "Terve,Holiday club on todella kasvanut viime vuosina. Menestys on perustunut kylpylän ja viikko-osake konseptin yhdistämiseen. Tässä Katinkulta on ollut mallina. Terveisin Vesa"

 Sitten Holiday Clubin tiedotteen pohjalta lehtijuttu:

 “Lomafirmalle uusi luksuskohde Etelä-Euroopasta

» tiistai, 05 kesäkuuta 2012 05:33:40 GMT

Holiday Club Resorts Oy:n toiminta laajenee Espanjan aurinkorannikolle Benalmadenaan.

– Holiday Club Hydros tuo toivotun, ylellisen lisän valikoimaamme. Espanjalla on merkittävä rooli laajentumisstrategiassamme. Uusin kohteemme on suorien lentoyhteyksien päässä useimmista Euroopan kaupungeista, ja tavoittelemme sinne suomalaisten lisäksi pohjoismaalaisia, keskieurooppalaisia ja venäläisiä asiakkaita. Ensimmäiset asiakkaat pääsevät kohteeseen jo heinäkuun alussa, sanoo Holiday Club Resorts Oy:n toimitusjohtaja Vesa Tengman.

Holiday Clubista on sen 25 toimintavuoden aikana kehittynyt yksi johtavista vapaa-ajan yrityksistä Euroopassa. Yrityksellä on 45 000 viikko-osakasta ja 70 000 myytyä viikko-osaketta. 
 
Tilikaudella 2010–11 konsernin liikevaihto oli 93,4 miljoonaa euroa ja voitto ennen veroja 9,8 miljoonaa euroa. Tilikauden investoinnit olivat yhteensä 44,2 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa oli keskimäärin 588 henkilöä.”

Näin meidät sitten ryöstettiin KPMG Widerin tilintarkastajan avustuksella!

Konkurssipesän pesänhoitajan palkkio.

SKOP valitsi konkurssipesänhoitajaksi asianajaja Hannu Tuomaalan Oulusta. SKOP sopi hänen palkkiokseen 300.000mk. Veimme palkkioasian Kajaanin käräjäoikeuteen, sillä palkkio oli kohtuuton. Sen oikeudenkäynnin hoidin meidän puoleltamme yksin. Se olikin ainut oikeudenkäynti jonka voitimme. Sain pudotettua palkkion 100.000mk:aan, mutta SKOP maksoi kuitenkin koko summan.

Rikostutkintapyyntö mahdollisesta väärästä valasta Kajaanin käräjäoikeudessa.

Tein kesällä 1996 rikostutkintapyynnön Kajaanin rikospoliisille kahden henkilön mahdollisesta väärästä valasta oikeudenkäynnissä ja todistusaineistoni oli aukoton. Tutkintapyyntöni ei ollut edennyt vielä kesällä 2000 mihinkään, joten otin sen pois, koska huomasin, ettei se tule myöskään etenemään vaan sen annetaan vanhentua.

Yksi outo oikeudenkäynti

Juurikon Sepon piti tulla hoitamaan kantajana  Kajaanin käräjäoikeuteen yksi oikeudenkäynti, mutta hän ei päässyt paikalle vaan faxasi minulle kirjelmän, joka minun piti oikeudessa lukea. Aloin lukemaan kirjelmää oikeussalissa, niin tuomari keskeytti lukemiseni sekä keskeytti koko oikeudenkäynnin, en saanut lukea paperista vaan olisi pitänyt pystyä esittämään asiani suullisesti ilman paperia? Teimme valituksen tuomarin käytöksestä Itä-Suomen hovioikeuteen. Tuomari sai käytöksestään varoituksen.

Se tärkein oikeudenkäynti, eli välimiesmenettely meidän ja SKOP:n välisen Vaihtovelkakirjalaina ja jatkorahoitussopimuksen tulkinta välimiesoikeudessa.

Koko oikeudenkäynti oli suuri farssi. Miltä minusta tuntuikaan istua oikeudenkännin aikana saman suuren pöydän ympärillä SKOP:n miesten ja heidän myötäpuoliensa kanssa, kun he valehtelivat. Kun he puhuivat valhetta, niin välimiestuomarit nyökkäilivät ja kun me Seppo Juurikon kanssa puhuimme totta, niin välimiestuomarit vain tuijottivat.

Oikeuden päätös oli tehty ennen oikeudenkäynnin aloittamista. Välimiesoikeus päätti, että Vaihtovelkakirjalaina ja jatkorahoitussopimus koski vain 2,5milj.mk:n vaihtovelkakirjalainaa eikä jatkorahoitusta. Maallikkokin ymmärtää, että päätös oli väärä. Jos sopimus koski vain 2,5milj.mk:n vaihtovelkakirjalainaa, niin miten samaisessa sopimuksessa oli 35milj.mk:n sopimussakko, joka jakautui sopimusosapuolten kesken? 35 milj.mk:n sopimussakon määrä ei ole missään järkevässä suhteessa 2,5milj.mk:n sopimukseen. Päätös oli ymmärrettävä, sillä tuomarit eivät olleet riippumattomia ja puolueettomia, niin kuin alla olevasta valituksestamme ilmenee.

Välimiesoikeuden päätös tuli myös yllättäen. Olin viikon koonnut Kajaanissa lisäaineistoa oikeudenkäyntiin, jossa oli myös mukavan Luukkaisen konkurssisuunnitelmat, jotka hän oli lähettänyt SKOP:n johtokunalle, niin sain Kajaanissa lentokoneeseen mennessäni tiedon, että välimiesoikeus on päätöksensä tehnyt. Siinä seisoin Kajaanin lentokentällä ratkaiseva todistusaineisto laukussani, jota ei oikeudenkäynnissä otettu käsittelyyn.

Liitän välimiesoikeutta koskevan valituksemme EN ihmisoikeustuomioistuimelle tämän osan loppuun. Jos joku sen jaksaa lukea, niin ymmärtää Suomen oikeusjärjestelmän mätäpaiseen – välimiesoikeuden. Valituksen on laatinut yhdessä meidän kanssamme professori Pertti Eilavaara ja yksi suuri asianajotoimisto Helsingistä.

Summa summarum – loppujen lopuksi tässä seuraavassa tapausmuistiossa tiivistyy kaikkien oikeudenkäyntiemme karseus ja puolueellisuus. Olin silloin ja olen vieläkin valmis vahvistamaan tapahtumien kulun, niin kuin sen olen tämän tapahtuman jälkeen muistiin kirjoittanut, valheenpaljastuskoneella tai hypnoosissa.

Poliisi kauppasi joka kuulustelukerralla Herlbalifen tuotteita, joita SKOP:ns kaverit ilmeisesti ostivat?

Ymmärrettävää on se, että ketään ei kiinnosta, sillä niin monet hyötyivät siitä, että ihmisiltä ryöstettiin omaisuus pilkkahinnalla!

Ohessa muistio tapahtuneesta, jos se olisi fiktiota, niin olisin varmaan kuuluisa kirjailija ;-)

Julkaisisin tässä myös rikospoliisin nimen, mutta arkistoni on toisessa maassa, jossa nyt olen, niin en voi nimeä tarkistaa.

MUISTIO - TAPAUS YHDESTÄ RIKOSTUTKINNASTA


Olimme tehneet keväällä 1994 rikostutkinta pyynnön SKOP:n johtajien madollisesta väärästä valasta Helsingin käräjäoikeudessa Helsingin poliisille. Vielä keväällä 1996 rikostutkinta oli kesken.
Vertailun vuoksi kun SKOP teki rikostutkintapyynnön Helsingin poliisilaitokselle niin jo samana päivänä Xxx Xxxx kutsuttiin kuulusteluihin ja poliisi oli välittömästi valmis tekemään asiapaperitakavarikon.

Toiset rikostutkintapyyntömme on jätetty jopa kokonaan tutkimatta. 


Meidän tekemässä rikostutkimuspyynnössä menin ensimmäisen kerran kuulusteluihin maaliskuussa 1996. Kuulustelu alkoi klo: 14.00 ja päättyi klo: 23.00 halusin itse käydä mahdollisimman nopeasti asiat läpi sillä jokainen kuulustelutilanne on minulle vaikea sillä joudun palauttamaan vanhoja ikäviä asioita mieleeni.Sovin rikospoliisin kanssa että kaikki muut päivät käy jatko kuulusteluissa paitsi lauantait ja sunnuntait sillä niinä päivinä yritän rentoutua ja päästä Katinkullan asioista irti.Maaliskuun 9 päivä 1996 oli lauantai kun noin kymmenen aikaan aamulla soi matkapuhelimeni ja rikospoliisi soittaa ja pyydellen anteeksi, että soittaa lauantaina vaikka olimme sopineet viikon muista päivistä. Hän kysyy minulta, että haluaisinko tulla kuitenkin näin lauantaina kuulusteluihin, vastasin hänelle myöntävästi sillä toivoin asioiden niin etenevän nopeammin. Sovimme, että olen poliisilaitoksella noin klo:11.00.Poliisi soitti minulle uudelleen ja pyysi pientä palvelusta, johon vastasin että sopiihan se. Hän pyysi tuomaan mukanani pienen koskenkorvapullon kun Hakaniemen Alko on lähellä, joten hänen ei tarvitsisi mennä käymään Alkossa viikonloppupulloa ostamassa. Kävin ostamassa pienen taskumatti Koskenkorvapullon menomatkalla bussiin.

Hän soitti minulle vielä uudelleen, että voisinko tuoda hänelle myös Marlboro-askin, johon jouduin vastaamaan, että bussini nro: 23 tulee juuri pysäkille joten en ehdi, mutta minulla on itselläni tupakkaa, joten sovimme polttavamme minun savukkeita vaikkakin ne ovat mentholsavukkeita. Hän myös pyysi, että soittaisin kännykästä kun olen alhaalla ettei minun tarvitsisi tulla päivystyksen kautta, niin teinkin ja hän tuli hakemaan minut alhaalta.Menimme poliisin huoneeseen ja aloitimme. Jouduin etsimään hänelle aiemmat kuulustelukertomukset hänen koneeltaan sillä hän kertoi, ettei ollut saanut kunnon koulutusta Atk-järjestelmän käyttöön. Sitten aloitimme kun olin löytänyt hänen koneeltaan oikeat tiedostot.Hämmästyksekseni hän aukaisikin koskenkorvapullon ja alkoi ottamaan siitä ryyppyjä ja yritti kaataa viinaa myös minun kahviini, johon hän sai lorautettua noin korkillisen ennen kun sain sen estettyä Minä en tykkää juoda alkoholia päivällä ja en varsinkaan aamupäivällä ja aikomukseni oli mennä vielä lenkille sillä olin sopinut meneväni illalliselle tuttavieni luokse.Rikospoliisi alkoi kirjoittaa kuulustelu kertomusta saneluni mukaan ja joi samalla Koskenkorvaa. Aloin huomata hänen päihtyvän joten sanoin hänelle, että oli sittenkin virhe tulla näin lauantaina kuulusteluihin sillä joudun ottamaan illalla alkoholia ja näiden ikävien asioiden mieleen palauttaminen masentaa minua ja kerroin, että masennus ja alkoholi on minulle vaarallinen yhdistelmä. Poliisi halusi kuitenkin jatkaa ja lukea ääneen aikaisempaa kuulustelukertomustani, että voin korjata virheet.

Tunsin oloni tuskastuneeksi sillä poliisin humalatilasta johtuen lukeminen kävi kangerrellen. Nyt pyysin jo voimakkaammin lopettamaan kuulustelun ja sanoin, että lopetetaan sillä haluan mennä nukkumaan ja lenkille ennen illallista. Poliisi suostui vihdoin ja viimein, mutta halusi lähteä asunnolleni juomaan loput koskenkorvapullosta, mutta vastustin sitä.

Hän lähti kuitenkin samalla raitiovaunulla rautatieasemalle, josta kävin ostamassa iltapäivälehdet. 

Hän halusi kuitenkin lähteä kävelemään samaa matkaa asunnolleni, sanoin hänelle että sisälle en päästä sillä minun on saatava levätä.

Kun olimme kävelleet asuntoni eteen niin hän pyysi, että jos sittenkin voisi juoda pullon loppuun asunnollani jo lopuksi suostuin, joten hän joi sen keittiössäni, jonka jälkeen sain hänet ulos.

Soittelin hänelle seuraavalla viikolla kuinka tutkinta etenee ja hän aikoi suorittaa mahdollisimman nopeasti loput kuulusteluista.

Soitin hänelle jälleen parin viikon kuluttua ja hän kertoi, että pöytäkirja alkaa olla valmis ja pyysi minua kaveriksi monistamaan sitä, että se saataisiin syyttäjälle. 

Menin poliisiasemalle monistamaan pöytäkirjaa ja sen liitteitä, mutta huomasin kauhukseni, että joitain tärkeitä liitteitä puuttui kokonaan, jotka pyysin hänet uudelleen sinne liittämään.


Lukija voinee vain saada tästä kalpean aavistuksen miltä oikeusturvamme tuntuu kun meidän tekemät rikostutkintapyynnöt ohjataan em. tapaiselle rikospoliisille.

Helsingissä 13 pnä. huhtikuuta 1996

Pertti LindemanLopputuloksena tutkinnasta oli se, että ko. poliisi oli toimittanut puutteellisen ja erilaisen aineiston syyttäjälle, ilman tärkeintä todistusaineistoa ja me saimme erilaisen aineiston, jonka vuoksi syyttäjän syyttämättäjättämispäätöksessä oli sellaisia lauseita, joita ei ollut kantajan esittämässä todistusaineistossa eikä myöskään kantajan saamissa vastineissa. 
Tässä on se aukko Suomen oikeuslaitoksessa, että lahjottu poliisi voi vaikuttaa siihen, että mitä aineistoa hän toimittaa syyttäjälle ja mitä asianomaisille.


Tässä jutussa ei ollut kyse miljoonan asunnosta, jonka halpana vuokralaisena olisi ollut joku valtion yhtiön tai säätiön johtohenkilö, kyse oli yli 100 miljoonan euron omaisuudesta, joka siirrettiin laman varjolla alle 20 miljoonan euron hinnasta toisille omistajille.Tarina on valitettavasti tosi!Tämä on muistio on kirjoitettu tapahtuman jälkeen 13.4.1996 ja tein kantelun oikeusasiamiehelle, mutta ketään ei siellä ko.tapaus kiinnostanut. Kerroin tapahtuneen myös KRP:n rikoskomisariolle.
Olenkin ymmärtänyt niin, että hovioikeus, korkeinoikeus ja oikeusasiamies ovat vain sen takia, että lannistetaan hänet, joka oikeutta hakee, sillä oikeutta jaetaan toisaalla!
 
Näin siis äitini, viisi veljenäni perheineen ja heidän 12 lastaan sekä minä menetimme kotimme, omaisuutemme, yrityksemme ja osa menetti myös terveytensä. Hävetkää virkavaltaa käyttäneet edes sitä epäoikeudenmukaisuutta mitä te meille virkatyöllänne teitte. Minä olen käyttänyt tässä blogissani sanoja ja nimiä, mutta minä en voi koskaan loukata sanoilla teitä niin paljon kuin te aiheutitte kärsimystä meille teoillanne.

Tässä lyhennelmänä Katinkullan kaappaus kirjan sisältöä.

 

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2012/04/laillistettua-rosvousta.html

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän otsorajakontu kuva
Otso Rajakontu

Nyt tämä Koiviston konklaavin salaiset asiat tulevat julki, vaikka niistä on moni tietänyt, että Koivisto ohjasi oikeuviranomaisia, poliisia ja verottajaa.
Omassa asiassani ei myöskään oikeusasiamies kunahtanut, vaikka valitin, ja valitus otettiin sisälle.
Poliisille antamani tutkintapyyntö ohitettiin korkeimman käskyllä.

Eipähän tämänpäiväiseen uutiseen Koivisto antanut vastausta, kun hävetti niin pirusti, mutta päältäpäin näkee, että nahoissaan kärsii.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Tekisi mieleni käyttää hyvin sopimattomia sanoja tässä yhteydessä.

Meitä on paljon.

Holday Club yritys on luotu ideoimani ja rakennuttamamme "Katinkullan konseptin" mukaan.

Katinkullassa on 2.500 vuodepaikaa, kylpylä, ravintoloita, golkenttä jne. Käyttöaste 85%, suurin Suomessa Helsingin keskustan ulkopuolella. Se on työllistänyt jo 25 vuoden ajan 200 henkeä suoranaisesti ja välillisesti vielä enemmän

http://mtv3.mobi/uutiset/kotimaa/2012/05/1544353

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Mauno Koivisto taisteli urhoollisesti puna-armeijaa vastaan, mutta nosti kätensä pystyyn markkinavoimien edessä.

Käyttäjän JariNiskanen kuva
Jari Niskanen

Vaikka Koivisto on jo vanha mies, niin kun näen hänen seuraavan kerran kävelevän turvamies perässään Kruunuhaassa Snellmaninkadun ja Rauhankadun tienoilla, lähestyn häntä ja sanon: "Herra Presidentti... hävetkää!"

Käyttäjän SariLaine kuva
Sari Laine

PERUSTUSLAKITUOMIOISTUIN SUOMEEN

Suomessa tuomioistuimet ovat olleet 1990-luvun alkupuolelta lähtien vahvasti poliittisessa ohjauksessa. Oikeuslaitoksemme menetti riippumattomuutensa presidentti Koiviston pitämässä "oikeuspoliittisessa keskustelutilaisuudessa" eli Koiviston konklaavissa Linnassa 6.5.1992, jossa Koivisto ohjeisti yhteensä noin 30 henkilöä: korkeimman oikeuden sekä muiden tuomioistuinten 11 tuomaria, yliopistojen oikeusoppineita, virkamiehiä ja presidentinkanslian väkeä. http://jyrkivirolainen.blogspot.fi/2013/09/770-koi...

Konklaavitilaisuudesta laadittu 36-sivuinen muistio on ollut salainen Koiviston pyynnöstä ja Tarja Halosen päätöksellä 19.8.2002 alkaen, yhteensä noin 25 vuotta. http://jormajaakkola.fi/Koiviston_konklaavi , http://jormajaakkola.fi/

Olettaa sopii, että Koivisto väkineen on vallassa ollessaan hiljentänyt myös koko suomalaisen lehdistön ja mediaväen. 90-luvulla alkaneiden pankkiskandaalien suhteen tutkivat journalistimme ovat yksinkertaisesti vain sulkeneet silmänsä ja vaienneet liikuttavan yksimielisesti koko aiheesta, joitain satunnaisia, yksittäisiä kirjoitettuja juttuja lukuunottamatta.

Sipilä-gateen liittyen MTV:n Huomenta Suomessa vieraili 1.12.2016 JSN:n aikaisempi tj Risto Uimonen muistuttaa mm:
"Muistutan, että YLE:llä oli todella kova kriisi 80-luvulla, kun YLE ajautui kahtena eri vuonna erittäin kovaan ristiriitaan presidentti Mauno Koiviston kanssa ja pääministeri Kalevi Sorsan kanssa. Sorsa painosti YLE:ä sillä, että hän ei suostunut myöntämään YLE:lle lupamaksun korotusta." https://www.katsomo.fi/#!/jakso/33001003/huomenta-suomi/698521/asiantuntijat-arvioivat-sipila-gatea-kaikki-karsivat

Perustuslakituomioistuin tarvitaan Suomeen valvomaan Perustuslain toteutumista, sen noudattamista sekä sen rikkomisten estämiseksi kaikessa virka-, lainkäyttö- ja lainsäädäntötoiminnassa. Suomeen pitää perustaa oikeusvaltiolle kuuluva Perustuslakituomioistuin lainsäätäjien ja lainkäyttäjien virkatoimien luotettavaksi valvojaksi. Lainsäätäjien ja -käyttäjien oman työnsä itsevalvomisille on jo aika sanoa näkemiin. http://sarilaine.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243858-p...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset