PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Kynttilät syttyvät itsemurhan tehneiden muistolle tänään sunnuntaina 17.11.2013.

 • Nämä kynttilät on sytytetty 90-luvun itsemurhan tehneille yrittäjille.
  Nämä kynttilät on sytytetty 90-luvun itsemurhan tehneille yrittäjille.
 • Tämä kynttilä on sytytetty homolapsille ja -nuorille, jotka luopuivat elämästään suvaitsemattomattomassa yhteiskunnassa.
  Tämä kynttilä on sytytetty homolapsille ja -nuorille, jotka luopuivat elämästään suvaitsemattomattomassa yhteiskunnassa.
 • Nämä kynttilät ovat heille, jotka luopuivat elämästään painostuksen alla.
  Nämä kynttilät ovat heille, jotka luopuivat elämästään painostuksen alla.
 • Tämä kynttilä on sytytetty heille, jotka kuolivat itsemurhaiskussa sivullisina.
  Tämä kynttilä on sytytetty heille, jotka kuolivat itsemurhaiskussa sivullisina.

Olen nyt kirjoittanut tätä blogiani ”kieli keskellä suuta”, että se olisi hyväksyttävä blogi, etten loukkaisi tällä ketään. Olen pyrkinyt laittamaan tuntemani vihan taka-alalle, eli en pyri loukkaamaan enemmistöä samoin, kuin vähemmistöjä loukataan. En pyri sanoillani syyttämään ketään, mutta yritän saada ihmisiä ymmärtämään sanojen surmaavan samalla tavoin kuin miekan sivalluksen.

Jälleen tiedän, että tulen kirjoittamaan tässä tekstiä, jota hyvin harva ymmärtävät. Ystävilleni ja tuttavilleni, jotka lukevat tätä, haluan erityisesti sanoa sen, että älkää olko huolissanne minusta. Kirjoitan tämän heidän puolestaan, jotka luopuivat elämästään ennen aikaisesti, eli kiusallanikin itse jatkan vielä tätä maallista taivalta.

Kirjoitan tässä Teille. ”Itsemurha – kuinka minä sen koen”, en laittanut sitä kuitenkaan otsikoksi, sillä mielessäni ovat he jotka tekivät itsemurhan.

Sytytin tänään paljon kynttilöitä eri ihmisille, jotka ovat tehneet itsemurhan. Useat ystäväni ovat tehneet itsemurhan, he ovat tänään ajatuksissani.

Te jotka ”ulkokultaisuudessanne” rukoilette itsemurhan tehneitten puolesta, niin ymmärtäkää se, että sanoillanne olette saattaneet aiheuttaa itsemurhan?

Muistakaamme heitä, joiden emme antaneet elää.

He olisivat eläneet keskuudessamme luonnolliseen kuolemaan saakka, mutta me emme hyväksyneet heidän rakkauttaan, emme hyväksyneet heidän epäonnistumistaan, me emme olleet tukena silloin, kun he olisivat tarvinneet meidän tukeamme ja hyväksyntäämme. Me käänsimme heille selkämme, kun he kaipasivat ystävää, me hylkäsimme lapsemme, sisaremme, yrittäjäkumppanimme, ystävämme ja tuttavamme. Me olimme syyllisiä heidän itsemurhaan, mutta estäkäämme tulevaisuudessa omalla suvaitsevaisuudellamme toisten itsemurhat – tehkäämme kaikkemme sen eteen!

Ei kukaan, ei koskaan tee itsemurhaa ilman syytä!

Itsemurhan tehneitten omaisille – Olen Teidän kanssanne surussanne – Olen Teidän kanssanne, kun Te ette ymmärrä. Olen Teidän kanssanne, kun haluaisitte ymmärtää. Olen Teidän kanssanne, kun haluatte auttaa toisia ihmisiä saavuttamaan hyväksynnän ja onnen, jota läheisenne ei saanut kokea! Auttakaamme heitä, jotka vielä elävät keskuudessamme.

Itsemurha vaatii valtavasti rohkeutta. Itsemurha vaatii rohkeutta kohdata tuntematon kuolema. Minä itse olen ollut valmis useasti kohtaamaan kuoleman, mutta olen onnistunut voittamaan elämänpelon – Kiitos siitä Ystävilleni ja kiitos siitä perheelleni, että ajattelen enemmän toisia kuin itseäni.

Sinä, jonka läheinen luopui elämästään ennenaikaisesti, ole ajatuksissasi minun kanssani ja anna mielessäsi minulle voimia ja sanoja kannatella elämässä heitä, jotka haluavat elämästään luopua.

Itsemurhaan syy ei ole alkoholi, ei masennus vaan, joku toinen ihminen tai tapahtuma ennen itsemurha päätöstä.

Itsemurha tapahtuu pitkän harkinnan jälkeen, mutta se voi tapahtua myös silmänräpäyksessä suoralla tiellä, kun rekka tulee vastaan tai junan saapuessa asemalle.

Masennus on syy jostakin, ja humalassa on itsemurhan tekeminen helpompaa kuin selvin päin.

Itsemurhaan on useita syitä. Minun mielestäni se suurin syy on se, että kuoleman pelko muuttuu elämän peloksi. Elämänhalu muuttuu kuolemanhaluksi. Ihminen on ylittänyt elämässään rajan, joka ylitti hänen elämänhalunsa. Toisten ihmisten luoma ”häpeä” on useasti syy omasta elämästä luopumiseen.

Käyttäkää googlea ja etsikää tilastoja ja järkytytte, että kuinka paljon lapsia ja nuoria tekee itsemurhan. Auto-onnettomuuksien kuolemia pyritään vähentämään ja niistä media kirjoittaa, mutta itsemurhat sivuutetaan –miksi?

Kerron tässä muutaman esimerkin siitä, että kuinka me ja yhteiskunta voi olla syyllinen itsemurhaan.

Nämä esimerkit ovat omasta eletystä elämästäni, kun en halunnut herätä uuteen päivään.

90-luvun lama aiheutti tuhansien yrittäjien ja velallisten itsemurhan. Vuosikymmeniä, jopa vuosisatoja, suomalaiset perheet olivat rakentaneet taloudellista itsenäisyyttään kovalla työllään, kun sitten poliitikot ja pankkiirit veivät heiltä kaiken epärehellisesti ja laittomasti yhdessä yössä. Jopa presidentti Koivisto ohjeisti tuomareita tekemään tuomionsa velallisten vahingoksi ja pankkien parhaaksi. Epäoikeudenmukaisuus oli suurin syy 90-luvun velallisten itsemurhaan, ei heidän taloudellinen epäonnistumien yritystoiminnassaan tai asuntovelallisena. Velallisten isät ja isoisät olivat taistelleet Suomen itsenäisyyden puolesta – toiset menettäneet henkensä ja toiset haavoittuneet, mutta toiset ahneuksissaan ryöstivät heidän elmäntyönsä.

Minä sinnittelin kaiken menettämisen jälkeen. Kärsin voimattomana, kun viisi veljeäni perheineen ja heidän 12 lastaan, ajettiin valtion pankkiirien toimesta kotoaan pihalle. He menettivät kotinsa, jonka he olivat perheittensä suojaksi omin käsin vuosien työllä rakentaneet. Silloin oma elämänpelkoni ylitti kuolemanpelon, mutta heidän takiaan en luopunut elämästäni vaan jatkoin elämääni auttaakseni veljieni perheitä elämässä eteenpäin.

Vielä tänäkin päivänä velalliset ovat tehneet niiden epäoikeudenmukaisten oikeuden päätöksien perusteella itsemurhia. (minulla on siitä konkreettinen esimerkki tältä vuodelta, mutta en voi sitä tähän kirjoittaa – itsemurhan tehneen omaisten takia)

Lasten ja nuorten itsemurhien yhtenä syynä on myös useasti homoseksuaalisuus, jonka he joutuvat kohtaamaan yksin nuorella iällään, vaikka sitä ei myönnetä. Homoutensa takia itsemurhan tekevä lapsi tai nuori ei jätä ”itsemurhaviestiä” ja kerro sitä syyksi, koska hän häpeää sitä enemmän kuin itsemurhaa, niin kuin heidän vanhempansa. Voin tämän asian vahvistaa omalla kohdallani, sillä 12-vuotiaana olin valmis tekemään itsemurhaan siksi, että ihastuin luokkakaveriini ja kuulin kotona puhuttavan, että ”meidänlaisemme” laitetaan vankilaan. Silloin lapsena koin kuoleman parempana vaihtoehtona kuin häpeän ja vankilan. Samoin ovat tuhannet suomalaiset lapset ja nuoret ovat tehneet valintansa. Mieluummin itsemurha kuin häpeä, jonka yhteiskunta on omilla mielipiteillään kiihkouskovaisten myötävirrassa langettanut homolapselle ja heidän vanhemmilleen.

Räsäset ja soinit toitottavat kuinka samaa sukupuolta olevat ihmiset joutuvat helvettiin ja kadotukseen. Joku imaami kertoi television suorassa lähetyksessä näin : ”Helsingissä sijaitsevan Mellunmäen moskeijan imaami kertoi Islam-illassa, että islamilaisen lain eli sharia-lain mukaan homoseksuaalisuudesta voidaan joissain tapauksissa tuomita kuolemanrangaistus.” Tähän vielä lisänä uutinen lehdestä: “Choudaryn on kerrottu sanoneen tilaisuudessa, että islamin lippu tulee vielä liehumaan eduskuntatalon salossa. Mustafa Jasar vahvisti tiedon.”

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ottaa blogikirjoituksessaan kantaa avioliittokysymyksiin. "Minulle avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto. Piste", hän linjaa. Soini ei suostu käyttämään avioliittoa muissa yhteyksissä. "Homoseksuaalisuus on yksi asia. Avioliitto on toinen asia. Samaan virkkeeseen ne eivät kuulu. Enkä niitä samassa lauseessa käytä. "Soinin mukaan avioliiton puolesta puhuu biologia ja terve järki. "Ja minä. "Se, että avioliittoa pidetään miehen ja naisen välisenä liittona, on myös Perussuomalaisten vaaliohjelmassa.”

”Puheen aiheena oli "Kristittynä maallistuneessa yhteiskunnassa". Räsänen puhui muun muassa näin: "Kaikilla meillä on varmasti tullut eteen tilanteita, joissa joudumme miettimään, rohkenemmeko toimia vastoin yleistä mielipidettä tai normia, porukan painetta tai joskus jopa lakia, jos nämä ovat Jumalan sanan vastaisia", Räsänen sanoi. Hän jatkoi viitaten Raamattuun: Päivi Räsänen: homous on kipu

11/7 07:05 QX-Sami  (päivittämä 11/7 07:43 QX-Sami) Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) on viikonloppuna Kansanlähetyspäivillä pitämässään puheessa ottanut kantaa tasa-arvoiseen avioliittolakiin ja todennut homoseksuaalisen seksuaaliseksi poikkeavuudeksi, joka aiheuttaa kipua.”

Nämä soinit ja räsäset pyrkivät keräämään poliittista vaikutusvaltaa toisten ihmisen elämällä ja kuolemalla. He eivät ymmärrä, mitä vahinkoa saavat suvaitsemattomuudellaan aikaan ja Räsänen ei ymmärrä, että "kipuiiua" ei ole ilman hänenlaistensa suvaitsemattomuuttaan. Vain tasa-arvoisella avioliittolailla, jossa hetero- ja homoparit ovat tasa-arvoisia, voidaan saada yhteiskunnan hyväksyntä kaikille suomalaisille, riippumatta heidän sukupuolisesta suuntautumisestaan.

Valitettavasti itsemurhaan voidaan manipuloida tavallinen terve ihminen muutamassa kuukaudessa uskonnon voimalla, se voidaan todeta itsemurhapommittajien aiheuttamilla tuhoilla.

Suomalaisen isän ja äidin on omassa mielessään päätettävä, että elääkö hän Raamatun tai Koraanin mukaan vai Suomen lain ja oman sydämen äänensä mukaan suvaitsevaisesti vai suvaitsemattomasti? Tiesittekö, että useat nuoret parit pelkäävät sitä, että heidän lapsestaan tulee homo? He pelkäävät sitä, että kuinka he selviävät itse sen ”häpeän” kanssa, jonka ympäröivä yhteiskunta on vanhemmille luonut?

Itsemurhan syitä on tietenkin paljon, mutta minä pidän pahimpana sitä, että se pyritään ulkopuolelta tietoisesti aiheuttamaan.

Ihmisen mieli ei ole tavallisesti hyvin ”haavoittuva”, mutta se voidaan saada manipuloitua hyvinkin helposti, jos konstit siihen osataan. Olen ollut jo pitkään huolissani erilaisista maallikko psykologi- ja terapiakursseista, joita tarjotaan yksityisille ihmisille ja yritysjohtajille.

Olen konkreettisesti joutunut vierestä seuraamaan, kun yritysjohtaja on käyttänyt törkeästi hyväkseen terapiakoulutustaan alaistensa alistamiseen psykoloogisin keinoin ja aiheuttanut melkein työntekijänsä itsemurhan. Samoin olen epäillyt, että yhden avioparin toisen puolison itsemurha oli aiheutettu psyykkisellä manipuloinnilla. Toisen puolison taloudellinen voitto oli siinä, että hänen ei tarvinnut luopua erossa miljoonien omaisuudesta avioerossa.

Älkää tuhotko lastenne ainutkertaista elämää , sen verran pyydän Teiltä!

Jos olisin Suomessa, niin veisin Senaatintorille kaksi suurta kynttilää, jotka sytyttäisin 90-luvun laman aikaan itsemurhan tehneille yrittäjille ja velallisille sekä itsemurhan tehneille homoille. Olen maanpakolaisena Espanjassa ja täällä kotonani yksin sytytin nämä kuvissa olevat kynttilät heille. Emme saa unohtaa myöskään niitä vanhuksia, jotka ovat yksinäisyydessään tehneet itsemurhan.

Toisissa valtioissa itsemurha tutkitaan aina rikoksena, mutta Suomessa sitä ei tehdä. Jopa Venäjällä on tehty nyt lakiesitys velallisten turvaksi:

Lakialoitteen tekijän Oleg Mihhejevin mukaan pankkiirit ja perintäfirmat on saatava vastuuseen, jotka ovat aiheuttaneet velalliset psykoloogillisen paineen avulla itsemurhaan.

Tässä linkki uutiseen.

http://www.e24.ee/2576432/venemaa-vaeb-volglaste-enesetapuni-viimise-karistamist

Tästä linkistä voit lukea minun leimani, jotka olen elämässäni joutunut läpi käymään:

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/147838-kaipaan-neuvoa-jatkanko-elamaani

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän koivan25 kuva
anja koivistoinen

Minä sytytän myös kynttilät hiljaisena ja nöyränä. Sekä kiitollisena siitä, että sain jatko-ajan elämälle.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Elämämme on ainutkertainen ja olen iloinen puolestasi, että olet tässä hekessä kanssamme.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Ei lisättävää,ei sanottavaa,koskettava,hyvä ja erittäin asiapitoinen kirjoitus..Sytytän kynttilän tuohon pöydälleni.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Lisäisin tähän asiayhteyteen myös hitaan itsemurhan päihteiden tai syömishäiriöiden muodossa. Ihminen, joka ei näe toivoa tulevaisuudessa, eikä kykene hyväksymään itseään, koettaa selvitä usein päihteiden avulla (syöksykierre vahvistuu riippuvuuden myötä) tai suistua itsetuhoiseen käyttäytymiseen muulla tavoin.
90 -luvun laman opetuksista ei ole otettu riittävässä määrin opiksi Suomessa. Seurauksena on yrittämisen ja investointien pelko. Uutta ei uskalleta luoda, koska mahdollisuus epäonnistua on suuri ja kulttuurissamme siitä usein seuraa kasvojensa menettäminen, loppuiän velkahelvetti (usein). Konkurssi on suoranaisesti kuolemanvakava juttu.
Maksumoralismi näkyy siis elintasossamme. Käsitys velkaisen syntisyydestä ja säästämisen autuudesta on aikansa elänyt nykyoloissa. Jos kukaan ei ota velkaa investointeihin, asumiseen... joutuu valtio ja kunnat sen velan ottamaan, koska verotulot loppuvat tilanteessa, missä raha häipyy kierrosta.
Kaikenmaailman perintäfirmat ovat osanneet lobata tämän vanhatestamentillisen rahakäsityksen ja maksumoralismin avulla. Jälkimarkkinoilla on tehty rahaa ja ihmiset velkaloukussa, missä ainoa ulospääsytie on ollut liian usein joko muuttaa ulkomaille tai taivaaseen. Tällä on ollut kyllä valtava sosiaalinen hintansa, yksin jo sosiaaliturvan tarpeen lisääntymisenä...
Ok... Suomi on kuilun partaalla taasen... Toivotaan järkeviä päätöksiä.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

En voi muuta sanoa kuin kiitos.

Jori Saarinen

Suggestion voima on valtava, varsinkin jos se tulee oikeaan aikaan ja oikeasta suunnasta. Tarkkaavainen ihminen on lahjakas luontaisesti tällaisissa asioissa ja osaa hyödyntää oikeita kohtia. Tämä ei ole tietenkään huono itsessään, vaan syyt mihinkä tällaisia lahjoja käytetään. Ei mielestäni olisi hullumpi idea jos koulussa opetettaisiin moraalia ja etiikkaa jonkin verran. Ironista ideassani on se että jossain vaiheessa uskonto toimi tällaisena oppiaineena ja nykymaailmassa olemme pyrkineet sen vähentämiseen. Vaikka uskontoa ei välttämättä miellettäisi täydellisenä oppiaineena, pysähdyttiin niillä tunneilla monesti pohtimaan sellaisia asioita kuin oikea ja väärä. ehkä nykymaailmassa, jossa yhä useammat vanhemmat ovat molemmat töissä päivällä ja iltasella lapselle annettu aika on vähentynyt, olisi sijaa jonkilaiselle moraaliselle kasvatukselle kouluissa.

Itsemurhia tapahtuu valitettavan usein ja valitettavan nuorina. Hiljenemme niistä varmasti osittain siksi, että tällaiset tapahtumat järkyttävät kaikkia jollain tavalla. Shokki joka siitä seuraa on valtava ja hengen salpaava. Geneettinen ihmisluonne pyrkii kuitenki jatkamaan elämää ja lankeamme pitkällä tähtäimellä murehtimaan pelkästään omaisi, missä ei ole mitään vikaa, mutta tulevaisuudessa voisimme yrittää uskaltaa oppia tapahtuneista ja pyrkiä tekemään enemmän sen eteen ettei näin enää tapahtuisi. Yksittäiset pienet teot voivat muuttaa maailmaa, joskus pieninkin hymy tarttuu. Toivottavasti meitä ei ihmisinä enää pelottaisi niin paljon, ettemme uskalla osallistua lähimmäisten elämään.

Kynttilät syttyivät täälläkin

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset