PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Seniori lopetti työnteon 83-vuotiaana ja on nyt pitkässä hoitojonossa?

Kirjoitan tämän yhden ystäväni puolesta, joka on ikänsä tehnyt töitä ja maksanut veronsa. Hän on pyörittänyt pientä ja vaatimatonta tuontiyritystä. Tuonut Espanjasta Suomeen, Venäjälle ja Balttianmaihin. Liikevaihto ja –voitto on ollut vaatimaton, mutta pienikin lisätulo 700€ lesken eläkkeeseen on ollut tuiki tarpeellinen.

Hänen pieni yrityksensä on Suomessa ja maksanut tunnollisesti verot Suomeen.

Hänen aviopuolisonsa kuoli syöpään parikymmentä vuotta sitten. Yrittäjä puoliso oli ottanut vain lakisääteisen pienimmän mahdolisen yrittäjäeläkkeen, joten lesken saama eläke on pieni. Ystäväni hoiti puolisoaan kotona lähes viisi vuotta. Hänen kuoltuaan ystäväni oli pakko siirtyä kotirouvasta ja omaishoitajasta yrittäjäksi.

Nyt sairastuttuaan 84-vuotiaana hän näyttäisi olevan viimeisimpänä hoitojonossa? Yksityiseen hoitoon hänellä ei ole varaa.

Tuntuu pahalta seurata niitä vaikeuksia, joita hän kohtaa sairaanhoidossa. Vasta vuosi sitten hän lopetti työnteon, 83-vuotiaana, joten olisi kohtuullista, että hän saisi mahdollisimman nopean ja hyvän hoidon viimeisinä elinvuosinaan.

 

Mitä mieltä Te olette?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Monessa itä-Suomen kunnassa toimeentulotuet ovat kasvaneet räjähdysmäisesti.

Kysymys ei yllätys yllätys ollutkaan kaljapussimiehistä, vaan entisistä yrittäjistä, jotka ovat vaatimattomasta tulotasostaan johtuen kyenneet maksamaan minimaalisesti yrittäjäeläkettä itselleen.

Nyt, esimerkiksi eläkkeellä sairauden kohdatessa he joutuvat toimeentuloluukulle.
Tälläisiä ovat esimerkiksi entiset metsurit, turkistarhaajat ja rekkamiehet.
Ihmisiä pakotetaan Suomessa kasvavin määrin ns."pakkoyrittäjiksi".
Heillä on usein vain yksi asiakas, entinen työnantajansa.

Jan Kulju

Vaikeaahan tuo on ollut katsoa viimeiset 20v kun suomalaista hyvinvointi yhteiskuntaa on järjestelmällisesti ajettu alas, mielenterveys ja terveyshuolto yleensäkin on ollut aktiivisten supistuksien kohteena.

Vuosi vuodelta työntekijöistä on otettu yhä enemmän irti vähemmällä työvoimalla pääoman hyväksi hallituksiemme suosiollisella avustuksella.

Nyt on ilmeisesti tarkoitus tappaa duunarit työllä ennen kuin he pääsevät "nauttimaan" eläkkeestään, olen itse 40+ ja nyt tuntuu että eläkeikä siirtyy sitä mukaa kun ikää tulee.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Emme me 40+ pääse koskaan eläkkeelle.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Eikö olisi jo nyt parempi etsiä toisia vaihtoehtoja, kuin eläkeiän nosto, sillä siinäkin tulee katto vastaan. Keski-ikä tuskin ylittää 100-vuotta tulevinakaan vaalivuosina?

Jan Kulju

Kuten tehtaiden ja tuotannon siirtäminen ulkomaille tai halpatyövoiman tuonti ulkomailta, pääoman järjestelmällinen siirtäminen omistavalle luokalle ja suomen infrastruktuurin myynti ulkomaille nopean rahan toivossa.
Näitä edellämainittuja hallitus on kyllä käyttänyt, ikävä kyllä ne eivät paljon auta niitä pienituloisia palkansaajia.

Työtä on kyllä tehty pitkällä tähtäimellä mutta kenen hyväksi.....

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Ei ihmisiä voida mihinkään paremmuusjärjestykseen asettaa, ikään kuin esim. työnteosta palkittaisiin. Suomessa ainoa sallittu priorisointi on lääketieteellinen priorisointi, ts. hoidosta eniten hyötyvät ensin. Pitäisikö mielestäsi 80-vuotiaan syöpä hoitaa ennen 20-vuotiaan syöpää, koska em:ttu on ollut pidempään työelämässä?

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Jutun juuri onkin siinä, että tämä 84-vuotias on "priorisoitu" hännän huipuksi ja hänen ohitseen on oikeus kiilata.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Jos hänet on lääketieteellisin perustein asetettu jonon loppupäähän, ei siinä ole juridisesti eikä moraalisesti mitään väärää, se on oikeudenmukaista.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman Vastaus kommenttiin #8

Jos laitamme konkreettisesti 20-vuotiaan tytön ja 84-vuotiaan isoäidin seisomaan jonossa, niin kumpi ensin kuukahtaa?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #9

84-vuotiaan elinikäodote on tietenkin paljon lyhyempi, joten hän kuuluu jonon loppupäähän, mikä tässä on mielestäsi väärin?

Käyttäjän RainerPartanen1 kuva
Rainer Partanen

Yhdyn siihen jos pitää priorisoida jompi kumpi edelle niin ilman muuta 84 vuotias, muuten olen sillä kannalla että molempien tulee päästä nopeasti tarpeelliseen hoitoon. Suomi on joutunut viimeisten 25 vuoden aikana hallinnollisesti täysin rempalleen, mikään ei enään toimi kunnolla. Rahaa syydetään sellaisiin toimiin täysin korruptisesti että mitään järkevää tulosta ei tule, on kuin Suomi konkurssi pesä olisi virkamiesten toimesta tyhjennettävänä. Tämän me huomaamme seuraavien 5-10 vuoden sisällä. Minä uskon että todellinen romahdus on vasta tulossa kun parhaat yrittäjämme on pelattu ulos yritystoiminnasta viimeisten 25 vuoden aikana ja valtio on varastanut heidän omaisuutensa. Terveisiä sinulle Pertti Lindeman olen vastikään tutustunut sinun mainioisiin kirjoituksiin josta on minulle jatkossa paljon iloa, sillä uskon että kun saamme kerättyä yhteen kaikki toisin ajattelijat Suomessa niin virkamiehet alkavat vavista kun annamme tekojen ja puheiden tapahtua. Minä en pelkää enään mitään, on helppoa olla 74 vuotias ja täynnä taistelu tarmoa muiden Suomalaisten eteen. On häpeä Suomelle kun on käynyt selville mitä älytöntä toimintaa on vanhuushoidossa myöskin, kuten vähän joka taholla.
Vanhat puolueet on täysin korruptoituneet ja niistä ei enään ole mihinkään, on löydettävä uusi puolue ja yksin perussuomalaiset ei riitä, olisi hyvä saada Sveitsin mallinen demokratia. Oikeuslaitokselle täytyy tehdä jotain konkreettista, sillä nämä jumalat eivät usko järkevyyteen, siis ratkaisu ei voi olla inhimillisesti järkevä vaan jokin muu ratkaisu, jotta alkaisivat etsimään oikeita juridisia ratkaisuja jossa olisi oikeus ja kohtuus. Suomesta on tullut 60 vuodessa kamala maa kaikille Suomalaisille, sillä ne jotka eivät vielä ole joutuneet jyrän alle kyllä joutuvat uskokaa ajoissa. Yrittäminen Suomessa on täysin tuhoon tuomittua, uskokaa vanhaa kokenutta miestä, ei pienyrittäjällä ole päällimäisenä petos vaan menestyminen siinnä missä on taitoa. Mutta kun Suomessa sillä ei ole merkitystä, kun virkamies saa sinut sihdille niin voit sanoa hyvästit kaikelle.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Rainer samalla asialla olemme!

"Minä en pelkää enään mitään, on helppoa olla 74 vuotias ja täynnä taistelu tarmoa muiden Suomalaisten eteen."

En myöskään itse kirjoita näitä itseni takia vaan toisten suomalaisten ja tulevien sukupolvien vuoksi!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset