PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Tämän luulisi olevan uutinen Suomessakin? - Väitystuomioistuimet

  • Tämän talulukon korkeimmanoikeuden jäsenten palkkiosta tein 90-luvulla. Huom! Alla virkapalkat.
    Tämän talulukon korkeimmanoikeuden jäsenten palkkiosta tein 90-luvulla. Huom! Alla virkapalkat.

Kansanedustajat töihin!

Eestissä harkitaan välitysklausuulin kieltämistä kuluttajien sopimuksissa. Eestissä on tullut ilmi, että esim. pikalainojen riidat on ratkaistu välitystuomioistuimissa, joissa tuomarina on toiminut lainanantajien myötäpuolet ja perintäfirmojen edustajat. Joten ymmärretävää on ollut, että velalliset ovat hävinneet oikeudenkäynnit.

Suomessa välimiesoikeus on täysin korruptoitunut, joissa vielä istuvat valtavilla palkioilla korkeimmanoikeuden tuomarit, joiden saama palkkio ylittää heidän virkatyöstään saaman vuosipalkan.

Viereinen taulukko kertoo hyvin kuinka korkeimmanoikeuden jäsenet tienasivat välitystuomioistuimissa ja yrittäjät menettivät oimaisuutensa pankeille. Yrittäjät eivät saaneet koskaan puolueetonta ja riippumatonta oikeudenkäyntiä. Näin siis putsattiin yrittäjien omaisuus 90-luvun laman aikaan ja jälkeen. Tuomarit olivat saaneet vielä lisäohjausta presidentti Koivistolta.

Suomessa ehdottaisin välimiestuomioistuimista annetun lain esillenostamista ja uuden lainvalmistelun aloittamista sen suhteen, että yksityisten ihmisten ja yksityisyrittäjien oikeudet olisi turvattu. Nykyiset välitystuomioistuimet rikkovat härskisti oikeuden puoluettomus ja riippumattomus säädöksiä.

Välitystuomioistuinten tominta on ehdottomasti otettava pois Keskuskauppakamarilta riippumattomien tuomioistuimien valvontaan.

Jospa joskus täällä blogeja kirjoittavat kansanedustajat kerrankin tartuisivat oikeaan epäkohtaan?

Meidän kokemus välimiestuomioistuimesta:

"Se tärkein oikeudenkäynti, eli välimiesmenettely meidän ja SKOP:n välisen Vaihtovelkakirjalaina ja jatkorahoitussopimuksen tulkinta välimiesoikeudessa.

Koko oikeudenkäynti oli suuri farssi. Miltä minusta tuntuikaan istua oikeudenkännin aikana saman suuren pöydän ympärillä SKOP:n miesten ja heidän myötäpuoliensa kanssa, kun he valehtelivat. Kun he puhuivat valhetta, niin välimiestuomarit nyökkäilivät ja kun me Seppo Juurikon kanssa puhuimme totta, niin välimiestuomarit vain tuijottivat.

Oikeuden päätös oli tehty ennen oikeudenkäynnin aloittamista. Välimiesoikeus päätti, että Vaihtovelkakirjalaina ja jatkorahoitussopimus koski vain 2,5milj.mk:n vaihtovelkakirjalainaa eikä jatkorahoitusta. Maallikkokin ymmärtää, että päätös oli väärä. Jos sopimus koski vain 2,5milj.mk:n vaihtovelkakirjalainaa, niin miten samaisessa sopimuksessa oli 35milj.mk:n sopimussakko, joka jakautui sopimusosapuolten kesken? 35 milj.mk:n sopimussakon määrä ei ole missään järkevässä suhteessa 2,5milj.mk:n sopimukseen. Päätös oli ymmärrettävä, sillä tuomarit eivät olleet riippumattomia ja puolueettomia, niin kuin alla olevasta valituksestamme ilmenee.

Välimiesoikeuden päätös tuli myös yllättäen. Olin viikon koonnut Kajaanissa lisäaineistoa oikeudenkäyntiin, jossa oli myös mukavan Luukkaisen konkurssisuunnitelmat, jotka hän oli lähettänyt SKOP:n johtokunalle, niin sain Kajaanissa lentokoneeseen mennessäni tiedon, että välimiesoikeus on päätöksensä tehnyt. Siinä seisoin Kajaanin lentokentällä ratkaiseva todistusaineisto laukussani, jota ei oikeudenkäynnissä otettu käsittelyyn.

Liitän välimiesoikeutta koskevan valituksemme EN ihmisoikeustuomioistuimelle tämän osan loppuun. Jos joku sen jaksaa lukea, niin ymmärtää Suomen oikeusjärjestelmän mätäpaiseen – välimiesoikeuden. Valituksen on laatinut yhdessä meidän kanssamme professori Pertti Eilavaara ja yksi suuri asianajotoimisto Helsingistä."

Tässä linkissä valituksemme Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelle välitystuomioistuimesta, löydät sen tämän blogini loppupuolelta:

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/149069-salattu-muistio-valottaa-koiviston-tuomioistuin-kritiikkia-pankkikiistoissa

Varoitin jo vuonna 1996 välitystuomioistuimista yrittäjiä:

Varoituksia yrittäjille ja yrittäjiksi aikoville vuodelta 1996

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/137519-varoituksia-yrittajille-ja-yrittajiksi-aikoville-vuodelta-1996

 

Linkit Eestin Postimees lehteen koskien välitystuomioistuimia: 

http://e24.postimees.ee/2677662/laenuhaide-huvides-tootavad-erakohtud

http://e24.postimees.ee/2678164/riik-on-kaalunud-tarbijalepingute-puhul-vahekohtu-voimaluse-kaotamist

 

 

Maksullisessa Postimees lehdessä on tänään erittäin hyvä selvitys välimiesoikeuden epämääräisestä toiminnasta Eestissä, klikkaa allaolevaa linkkiä ja valitse kohta: "PM+29.01.2014 00:00Laenuhaide huvides mõistavad võlaõigust erakohtud"

http://www.postimees.ee/search?sisu=vahekohtu*

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset