PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Koko Eurooppa maksamaan Venäjän rajavaltioiden puolustusmenoja?

Minusta olisi kohtuullista, että Euroopan kaikki valtiot osallistuisivat niin Suomen, Baltian maiden kuin muiden Venäjän rajavaltioiden puolustusmenojen kustannuksiin.

Suomi on ollut auttamassa ja maksamassa etelärajan rajavalvontaa, Suomi on ollut maksamassa kriisimaiden taloutta.

Koko Euroopan etu on, että Venäjän raja Eurooppaan on turvattu.

Toivon todella, että Euroopan rajojen turvallisuus nostetaan keskusteluun ja siihen täytyy osallistua kaikki maat yhdessä, sillä kyse on yhteisestä intressistä.

NATO on liian hidas puolustusliitto reagoimaan kriisitilanteessa, joten Venäjän rajavaltioiden turvallisuuden takaamiseksi tarvitsemme aukottoman ja nopeasti reagoivan puolustuslinjan, jonka kaikki EU:n jäsenmaat yhdessä kustantavat.

Kun me valvomme ja maksamme, niin koko muu Eurooppa saa nukkua ja säästää valtavat summat puolustusmenoissaan.


Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Juhani Putkinen

Todella hyvä ajatus.

Vaikka kaikkien EU-maiden, jotka eivät ole Venäjän (tai Valkovenäjän) rajanaapureita, bruttokansantuotteesta jaettaisiin vain 0,1% Venäjän rajanaapureille rajakilometrien suhteessa niin se olisi jo merkittävä summa saajille.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Täyttä asiaa.
Itärajan taakse tulee uusia varuskuntia, on joukkojen liikkeitä ja varmasti toimintaa josta emme tiedä mitään.
Ja me pelkäämme ettemme vaan provosoidu.
Minne on kadonnut uskottavan puolustuksemme mandra, jota taannoin herrat toistivat? Ilmeisesti tilanne on parantunut ;=)
Minimiuudistukset:
- Tämä Pertin ehdottama EU:n koillisen rajavalvonnan kustannusten ja välittömän raja-alueen turvallisuuskustannusten hyväksyminen koskevaksi koko EU:ta. Tähän on selkeät perusteet olemassa.
- Juhanin mainitsemat Stingerit.
- Jalkaväkimiinoja koskevasta sopimuksesta irtautuminen välittömästi.

Kalevi Wahrman

Parasta vain erota EU:sta ja valvoa itse kaikki omat rajat.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Ihmetyttää todella, ettei ketään tällainen idea kiinnosta, kun vielä tiedämme, että me ja Eurooppa rahoitamme Venäjän armeijan varustelun ostammalla niiltä ölyjä ja kaasua.

Ruotsia alkaisi puolustusmenojen eurooppalainen rahoitus kiinnostamaan siinä vaiheessa, kun niillä olisi pitkä raja Venäjän kanssa. Norja on kahden selän takana piilosssa ja elää rauhaisaa elämää öljytuloillaan.

On historiallinen tosiasia, että suuret valtiot Euroopassa pitävät mielellään toisia valtioita puskurina Venäjän rajalla.

Tosiasia on myös, ettei meillä ole sotilaallista vaaraa mistään Euroopan Unionin toisesta valtiosta.

Mulle on tullut tunne, että me emme saisi edes turvata oman maamme itsenäisyyttä?

Venäjän Duuma tekee lakeja tilauksesta, jotka vaarantavat naapurimaiden itsenäisyyden. Viimeisin lakiesitys, että venäjän kansalaisuuden voi saada melkein kuka tahansa. Euroopan täytyisi samalla tavoin tehdä nopeasti lakeja Venäjän uusia lakeja vastaan. Tässä tapauksessa laki, joka mahdollistaisi sellaisen henkilön karkoituksen, joka ottaa venäjän kansalaisuuden.

HUOM! Minä en kirjoita näitä siksi, että olisin Venäjä vastanen vaan siksi, että haluan välttää sotaa!

Ps. Aivan samalla tavoin, kun ostaessamme vaikka lihaa, niin näemme, että mistä se liha on peräisin. Samalla tavoin kuluttajan pitäisi nähdä huoltoasemalla, että mistä polttoaine on peräisin.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Venäläisten maakaupat Suomessa.

Toivon todella, että lakiesitys ulkomaalaisten maakaupoista Suomessa menee läpi!

Aulis Mäkitalo

Blogisti ja kommentoijat edellä sekoittavat ilmeisen tahallaan toisiinsa maanpuolustuksen ja rajavalvonnan. Suomi on ollut konkreettisesti tukemassa Euroopan unionin eteläisten valtioiden rajavalvontaa laittoman maahantulon estämiseksi, ei niiden sotilaallista maanpuolustusta maahan hyökkäämisen estämiseksi. Kyseessä on kaksi aivan eri asiaa. Suomessa tämä ero ilmenee mm. siinä että sotilaallisen maanpuolustustuksen hoitaa puolustusministeriö, puolustusvoimat ja -hallinto, rajavalvonnan sisäasiainministeriö, poliisitoimi ja -hallinto.

Venäjä ei ole Suomelle mikään uhka laittoman maahantulon kannalta. Venäjän hallinto päinvastoin hoitaa erittäin hyvin tämän valvonnan omalla puolellaan rajaa Suomeen pyrkivien laittomien tulijoiden suhteen.

Euroopan unioni, joka ei herra paratkoon ole vailla monia vikoja, kaivaisi oman lopullisen hautansa ja hylkäisi koko olemassaolonsa idean jos se alkaisi ymmärtää itsensä vihamielisten voimien piirittämänä uhattuna siilipuolustusasemana ja unionin rajanaapurit tällaisina uhkaavina vihamielisinä voimina ja alkaisi kerätä jäsenmailta ulkorajojensa valtioille ulkorajojen sotilaallisen puolustuksen veroa.

Keskiajalla saksalais-roomalaisen keisarikunnan ulkorajojen feodaalivasallit saivat kyllä rajakreivin arvon ja joitakin privilegioita tässä tarkoituksessa. Mutta aika oli sittenkin toinen, vaikka Sinuhe totesikin että näin on aina ollut ja näin on aina oleva. Euroopan unionikin on kaikesta huolimatta olemassa siksi jotta näin ei aina olisi.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Kukas sinä Aulis olet, kun ei ole kuvaa tai muitakaan tietoja?

Käyttäjän perttikannisto kuva
Pertti Kannisto

Hei Aulis,
pidän tuosta laillisuusnäkökulmasta sekä historia-osasta, mutta pna kuvasi esille.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Liittovaltioon ei hyökätä yhtä helposti, kuin valtioliittoon.

Käyttäjän perttikannisto kuva
Pertti Kannisto

En näe pienintäkään mahdollisuutta, että kansanaloite maakaupoista menisi läpi.
Oliargia on jo liian vahvasti etabloitunut Suomeen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset