PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Uusi video uutinen Ukrainasta.

Russian Roulette: The Invasion of Ukraine (Dispatch Six)

 

Täytyy ymmärtää, että ukrainalaisia on 45miljoona ja meitä vain 5,5miljoonaa.

 

https://www.youtube.com/watch?v=EdBeGwXgoqI#t=65

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Taitaa olla hermot jo kireällä venäläisten puoleisella check-pointilla olevilla kavereilla. Tämä lisää riskiä sille, että joku ampuu vahingossa hermostuksissaan. Tuo ei näyttänyt kovin kurinalaisen joukon toiminnalta.

Ukrainalaiset ovat nähtävästi saaneet perustettua ainkin osan reservin joukoistaan. Varustelu näytti kohtuulliselta. Lapion käyttö ei näyttänyt oleva aivan tuttua kaikille kavereille.

Aakeeta laakeeta maastoa, tyypillistä panssareille sopivaa taistelumaastoa. Eipä tuolla näytä myöskään ilmatoiminnan uhkan varalta olevan näkösuojaa. 23 mm Sergei -ilmatorjunta tykki näkyi ukrainalaisilla olevan. Taistelupanssarivaunuja ei muuten ole tainut vielä paljon kuvissa näkyä.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Venäjä on kuljettanut rajalle koko päivän tankkeja ja muuta raskastakalustoa.

http://www.unian.net/politics/895850-rossiya-otkry...

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Venäjä Belgorod tankkeja kuljetetaan junalla Ukrainan suuntaan.

https://www.youtube.com/watch?v=LVL7gq3CR6o#t=62

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Videosta päätellen kyseessä on mekanisoidun pataljoonan kalustoa. Mukana näytti olevan rynnäkköpanssarivaunuja ja huollon ajoneuvoja.Osa näistä näytti otetun pitkäaikaisvarastosta ( tuulilaseissa vanerilevyt ). Matkustajavaunuissa voi olettaa olevan yksikön henkilöstöä. Kuvaus päivämäärä oli 12.3.2014.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Liittyyköhän lähi-idän todella mittavat asetoimitukset myös Kaukasuksen tapahtumiin?
Näyttää pahalta.

Keskiviikko 12.3.2014 klo 20.05
Israel pysäytti suuren aselastin - syyttää Irania
Panaman lipun alla seilaava aselastissa ollut laiva oli matkalla Gazaan, Israel sanoo.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014031218118674_...

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Itä-Ukrainan laakea puuton maasto tukee panssarivoimilla tehtäviä operaatiotia, joita tuetaan ilmarynnäkköjoukoilla ( taisteluhelikopterit ja rynnäkköhävittäjät ). Näitä vastaa tarvitaan tehokasta ilmatorjunta- ja panssarintorjunta-ohjusaseistusta.

Oikein sijoitetuilla sulutteilla ( panssari- ja jalkaväkimiinoilla ) voidaan vastapuolen etenemistä kanavoida ja hidastaa. Ukraina näyttää liittyneen Ottawan sopimukseen, joten heillä ei ole mahdollista käyttää jalkaväkimiinoja. Venäjällä tätä estettä ei ole ja videoklipin perusteella voi päätellä, että Krimillä on jo käytetty miinoja. Toki on epäselvää, onko miinoitteissa vain panssarimiinoja, vai myös jalkaväkimiinoja.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Miksi nämä hyökkääjät, eivät ymmärrä, että sota tulee heidän takapihalleen?

Ennen se ei ollut mahdollista, mutta nykyaikaisessa sodankäynnissä on enemmän lentokoneita, raketteja ja ohjuksia. Eikö silloin ole vaara, että hyökäävän valtion pääkaupunki ja suurimmat kaupungit ovat välittömästi sodan keskellä? Minusta se olisi tehokasta puolustussodankäyntiä keskittyä hyökkääjän arimpiin kohteisiin.

Olen käynyt Kambozassa ja tiedän miinojen vaaran sodassa ja varsinkin sodan jälkeen, mutta jos vastapuolelta puuttu täysin kaikenlainen kansaivälisten lakien kunnoittaminen, niin pidän heitä terroristeina, joita vastaan on sodittava heidän omalla tavallaan.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Lentokoneiden ja viime vuosikymmeninä ballististen ja risteilyohjusten käyttöönotto on entisestään lisännyt ns. puskurivyöhykkeiden merkitystä. Puskurivyöhykkeet pyritään muodostamaan strategisesti tärkeiden kohteiden ja oletetun uhkasuunnan väliin. Esimerkiksi Yhdysvaltojen kiinteistä ballististen ohjusten laukaisualueelta ( Montana, Nebraska , Wyoming -alueet) Moskovan, Pietarin ja Kuolan niemimaan tukikohtiin ammutut ohjukset kulkisivat Pohjoismaiden ylitse. Tästä voi kukin päätellä miksi Pohjois-Ruotsin ja Suomen alue kiinostaa Venäjää. Tähänhän Venäjän silloinen asevoimien komentaja, kenraali Makarov, viittasi puheessaan Helsingin Yliopiston juhlasalissa kesäkuun alussa 2012.

Lentokoneiden hyökkäysten torjunnassa on kyse n. kymmenestä minuutista - muutamista minuuteista siitä kun hyökkääjästä saadaan havainto. Balllististen ohjusten torjunnassa on kyse korkeintaan minuutista - kymmenistä sekunneista. Edellämainittujen torjunnassa on etu, jos torjuntajärjestelmät ( valvontatutka- ja ohjusjärjestelmät ) saadaan työnnettyä mahdollisimman kauaksi omista suojattavista strategisista kohteista. Sekä USA että Venäjä ovat panostaneet mittavasti asekehittelyissään ballististen ohjusten torjuntajärjestelmien kehittämiseen. Tehtävä on haastava, koska ohjusten nopeudet ovat valtavia ja reagointiajat em. mukaisesti erittäin lyhyitä. Torjunnan kannalta on edullista mitä aikaisemmin tulevasta uhkasta saadaan havainto. Siinä sekunnit ovat kalliita.

Oma näkemykseni on, että Venäjän huoli siitä, että sen ympärillä olevat valtiot haluavat liittyä läntiseen leiriin ja Natoon, liittyy pitkälle tästä sen ympärillä olevan puskurivyöhykeen supistumisesta. Puskurivyöhyke voi olla sellainen, että se kuuluu täysin Venäjän kontrolliin, tai sitten se voi olla sellainen, jonka suhteen Venäjällä on tarvittaessa vapaat kädet ja jonka suhteen se voi ryhtyä toimenpiteisiin lyhyellä varoitusajalla. Sellaiseen Venäjän naapurina olevaan valtioon, joka kuuluu Natoon , Venäjällä ei ole vapaita käsiä.

Se on sitten toinen asia, miksi niin moni entisen Neuvostoliiton tasavalta ja entisen Itä-Blokin maa haluaa liittyä tai on liittynyt Natoon. Liekkö niillä kokemuksilla, mitä näillä on historiasta ja sillä minkälaisena ne näkevät läntisen poliittisen kulttuurin ja Venäläisen poliittisen kulttuurin eron, ollut vaikutusta asiaan. Olisiko tässä myös se ero miten edellämainituissa kulttuureissa yksilön vapaus ja valtion etu ylitse yksilön edun poikkeavat toisistaan ?

Miinojen käytössä voidaan puhua myös vastuullisesta miinoittamisesta. Mielestäni suomalaisten tapa käyttää miinoja oli vastuullista miinoittamista. Jokaisesta miinoitteesta ( sulutteesta ) tehtiin kolme peitepiirrosta karttapohjalle. Yksi näistä jäi aluevastuussa olevalle joukolle ( pataljoona / komppania ) ja kaksi muuta lähetettiin ylempiin esikuntiin arkistoitavaksi. Näiden perusteella sitten jälkikäteen voitiin paikallistaa sulutteet ja aloittaa niiden raivaaminen. Tällä voitiin estää mm. siviilien miinaan astumiset.

Järjestelmä toimi kuulemma myös entisessä Jugoslaviassa 1990 -luvun kriisin jälkivaiheessa. Jugoslavian vakituisen armeijan jäljiltä löytyivät miinoitteet, koska niistä oli kerätty järjestelmällisesti tiedot. Ongelmana olivat ns. puolisotilaallisten joukkojen kylvämät miinat, joista ei löytynyt mitään dokumentteja. Tämähän lienee miinojen käytön perusongelma useissa kehitysmaissa.

Edellä kuvattu suomalaisten käyttämä vastuullinen miinoitusjärjestelmä on ollut jalkaväkimiinojen kieltolakia ajaneiden ylimpien suomalaisten poliittisten johtajien kuin myös asiasta päättäneiden kansanedustajien tiedossa hyvinkin yksityiskohtaisesti.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman
Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Naton eritystilanteiden suunnittelukomitea kokousti Urainan edustajien kanssa ja tiedotti olevansa valmiina operatiivisesti reagoimaan Ukrainan pyyntöön avustaa sotilaallisesti.

(joku voi enemmänkin suomentaa)

http://news.liga.net/news/politics/1000211-nato_ob...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset