PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Oletko sinäkin blogisti saanut vihapostia?

Julkaisen tämän blogin, sillä aihe on nyt ajankohtainen.

"Ylen viha-projekti oli vuoden journalistinen teko"

 

Minä sain 16.3.2014 yhdeltä blogi lukijalta tällaisen ystävällisen sähköpostin?

"sun kyvyttomyys ja haluttomuus vastata esitettyihin kysymyksiin kertoo Meille 2 asia ....1.sa oot ihan vitun tyhma ja et tieda mistaan mitaa(tod.nak 0.01%) tai 2. sa oot maksettu EU/NATO huora ja tahallasi levitat valhetta (tod.nak 100%) ja kylla laitoin Putinille sun "aivopierut" EUn tankeista ja "itsenaisesta"suomesta ja parista muista "sun" jutuista + kaikki sun tiedot mita loysin susta :D +valokuvat osoitteet jne jne ...kaikki 

Paa pois persesta vitun valehteleva EU/NATO/Bilderberg huora! "

 

Sähköpostin lähettäjä oli myöhemmin lukenut toisia blogejani ja lähetti sen jälkeen tällaisen sähköpostin:

 

".Eli kaikki meni: koti, kotiseutu, kotimaa, uskonto, ystävät, omaisuus, yritys, terveys ja vielä kunnia varusmiespalveluksesta!"...aika koskettava juttu oli kyl ..nyt kuin tiedan sun taustan mua vituttaa viel enemman sun ja Suomen puolesta...olisi pitanyt lukea jutun ennen kuin aloitin"riehumisen" :D...aionko pyytaa anteeks? En.Annanko anteeks sun"heresy"Kylla.
http://www.youtube.com/watch?v=zjr81A6Al9c                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Kuinka näihin pitäisi suhtautua?

Uutislähde: http://yle.fi/uutiset/ylen_viha-projekti_oli_vuoden_journalistinen_teko/7158075                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Olen saanut myös katkerasävyisiä sähköposteja, eikä niissä olla kirosanoja säästelty.

Mielestäni ne eivät kuitenkaan täytä "vihapuheen" määritelmää. Nimittäin onhan se vallan mainio metodi antaa jollekulle se ns. paineventtiili, ja mahdollisuus purkaa suurimmat höyryt.

Taloustiteteen oppikirjasta luin hetki sitten, että kaikelle on olemassa myös vaihtoehtoiskustannus. Niin se taitaa ollakin, ainakin se idea tuntuu loogiselta.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Viesti kertoo lähettäjästään valitettavan paljon ja valitettavasti Suomessa on viestinlähettäjän kaltaisia psykiatrista hoitoa vaativia aika paljon.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Onkoos tämä nyt jokin trolli? Kukakohan täällä asuva ulkomaalainen pystyisi lähettämään Putinille jotain postia? Tai kiinnostaisiko Putinia usariin kirjoitetut mielipiteet?

Enkä oikein usko, että sellaiset ihmiset ulkomailla, joilla on ollut oikeasti tiukkaa, jaksavat tuntea sympatiaa kovaonnisia suomalaisia kohtaan.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Eihän sitä koskaan tiedä, kun lakikin on jo olemassa, mutta tuskin minun takiani nyt sormea kukaan edes nostaisi.

"Putin saa käyttää erikoisjoukkoja
Venäjän parlamentti on hyväksynyt lain, joka antaa luvan presidentti Vladimir Putinille lähettää ulkomaille erikoisjoukkoja terrorismin vastaiseen taisteluun."

http://yle.fi/uutiset/putin_saa_kayttaa_erikoisjou...

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Mitäs mieltä olit erikoisjoukkojen käytöstä Osaman teloittamisessa?

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman Vastaus kommenttiin #5

Tai Ukrainan entisen presidentin Viktor Juštšenkon myrkytys? Kunika ollakkaan venäjämielinen Viktor Janukovytši pääsi valtaan ja ujuttamaan Venäjän turvallisuusjoukot hoitamaan Ukrainan turvallisuutta. Samalla taidettiin vaihtaa pääsyyttäjä ja paljon muita, jotka aukaisivat Putinille portit Krimille.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La Vastaus kommenttiin #6

Ylen uutisissa mainitut erikoisjoukot ovat ihan eri asia kuin jokin Janukovitsin tukiryhmä.

Enkä siis ota minkäänlaista kantaa Ukrainan tai Krimin tilanteeseen. Pitäisi olla siellä paikan päällä itse näkemässä, mitä tapahtuu.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman Vastaus kommenttiin #7

Minulla on Espanjassa ja Virossa ukrainalaisia ystäviä, joiden sukulaiset ja ystävät ovat siellä paikanpäällä. Ikävimmät viestit ovat ne, että vuosikymmenten aikaiset venäläiset tuttavat eivät ole enää missään yhteyksissä ja naapurisopu on tipotiessään :-(

Sari Masku Vastaus kommenttiin #8

" Ikävimmät viestit ovat ne, että vuosikymmenten aikaiset venäläiset tuttavat eivät ole enää missään yhteyksissä ja naapurisopu on tipotiessään :-("

Tämä on juuri nationalismin ongelma. Meillä Suomessa onneksi monikulttuurisuus on jo pitkällä ja voimme asua sovussa eri kansoja ja etnisyyksiä edustavien naapureiden kanssa.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La Vastaus kommenttiin #8

Minä myös tunnen ukrainalaisia, ja venäläisiä ja virolaisia. Varmasti on venäläisiä, jotka syyttelevät nyt ukrainalaisia. "Ja totta aina toinen puoli" kuuluu jo vanha sanonta, ja juuri sen takia en ota kantaa siihen kuka on oikeassa ja kuka väärässä.

Nyt on siis sisällissodan "tunnelmaa". Sisällissotia aina käydään juuri itsenäistyneissä maissa. Tiedä sitten milloin se itsenäistyminen oikeasti oli. Nyt vai kun NL hajosi. :/

Käyttäjän VesaHytnen kuva
Vesa Hytönen Vastaus kommenttiin #5

Ei Osamaa teloitettu vaan hänet vangittiin ja vietiin salaiseen paikkaan kuulusteltavaksi. Mereen haudattiin ismilaisin menoin ns. Kylmä-Kalle.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Mistä päättelit tuon purkauksen kirjoittajan olevan "ulkomaalainen"?

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Kirjoitustyylistä ja ä:n puuttumisesta. Vaikka kirjoitusvirheitä ei juurikaan esiinny, joten taitaa olla suomalainen.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Kirjoitustyylistä ja ä:n puuttumisesta. Vaikka kirjoitusvirheitä ei juurikaan esiinny, joten taitaa olla suomalainen.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Tämän Ukrainan kriisin myötä tuo EU/Nato/Bilderberg-syyttely on tullut turhankin tutuksi Facebookissa.

Vaikuttaa, että joitain ihmisiä vain ärsyttää suunnattomasti, että en fanita Putinia tai Venäjää, vaikka olen kriittinen myös länsimaita kohtaan. Homojen oikeuksistakaan en saisi pitää, koska ne ovat jotain länsimaisten kommunistien juonia kansakuntien heikentämiseksi.

En anna mokomille arvoa, enkä edes poista kirjoituksiaan. Parempi että näkyy muullekin maailmalle, millaista porukkaa Internetissä riehuu.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Turhautumisesta tai aggressiosta kertovia viestejä aina joskus tulee. Sen verran tulee omia kommentteja alleviivattua. Vaikka henkilökohtaisuuksiin menemistä yritän välttää, niin varmasti moni kannanottoni ottaa itseensä.

Vihapuheeksi kokisin vasta henkilökohtaisen uhkailun. Sellaista ei ole esiintynyt.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Olen saanut - ne pitää jättää "enemmättä huomiotta" vain, jollei sitten jotain konkreettista uhkaa ala ilmetä

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Blogeista en kai niinkään välttämättä ihan vihapostia, mutta välillä aina hyvin sekavia viestejä. Lähinnä tulee mieleen yleensä, että onkohan viestittäjällä itsellään kaikki synapsit aivoissa. Karseempi vihakirjoittelu minuun liittyen kuten huorittelu ja muuta netissä yleensä tullut jotenkin muuten kuin sähköpostiin.

Itse jaksan vastailla niihin järkevimpiin viesteihin, missä on jotain oikeita pointtejakin ja asiallista kritiikkiä. Muuten jätän aikalailla huomiotta.
Niin ja naisena luonnollisesti tulee myös täysin pyytämättä kommentteja ulkonäöstä niin hyvällä kuin pahalla.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Tämä vihaposti oli minun ensimmäinen, kaikki muut saamani sähköpostit blogissani olevaan osoitteeseen ovat olleet mukavia, kannustavia ja myötäeläviä.

Itse olen monessa sopassa keitetty ja kestän kaikenlaisen kritiikin ja vihapostin, mutta laitoin tämän keskusteluun siksi, että useat eivät kestä tällaista palautetta. Vihaposti saattaa rikkoa ihmisen mielen, viedä yöunet ja tehdä jopa vainoharhaiseksi. :-(

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset