PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Viron venäläiset sen tekivät, jota Suomen venäläisille ehdotin.

Endotin Suomen venäläille, että tekisivät yhteisen julkilausuman 10.03.2014.

Viron venäläiset sen nyt tekivät!

Nopea suomennokseni tekstistä:

„Eesti venekeelsete ühiskonnategelaste avaldus: me ei vaja kaitset väljaspoolt“

Viron venäjänkielisten yhteiskunta-aktivistien lausunto: me emme tarvitse suojelua ulkopuolelta.

 Muistio 14 lausunnon täysteksti:

Me, allekirjoittaneet Viron asukkaat – niin Viron, kui myös toisten valtioiden kansalaiset, samoin ilman kansalaisuutta olevat asukkaat – kivun ja murheen kanssa seuraamme Ukrainan tapahtumia.

Haluamme sanoa vastuullisesti, että meidän toivomus on ratkoa kaikki Viron yhteiskunnan ongelmat yhdessä Viron tasavallan lainmukaisten vallankäyttäjien kanssa. Me emme tarvitse puolustajia ulkopuolelta, me pidämme lupaamattomaksi kolmansien maiden sekaantumista Viron sisäpolitiikkaan. Me emme tue separatistisia mielipiteitä ja lausuntoja, joita tehdään Viron venäjänkielisen kansanosan nimissä. Kaikkia kysymyksiä, jotka koskevat meidän yhteiskunnan kehitystä, myös koulutus-, kieli- ja kansalaisuuspolitiikkaa, tulee ratkaisujen lähteä valtion itsemäärääräämisoikeuden perusajatuksesta.

Riippumatta äidinkielestä ja kansalaisuudesta pitää suurin osa täällä asuvista ihmistä Viroa omaksi kotimaakseen. Meidän mielestämme on suuri arvo se, että vaikka seisomme kahdella puolella ideoloogista barrikaadia, pidämme oikeudeksi kertoa: meidän koti on itsenäinen ja vapaa Viro!

 

Memorandum 14 avalduse täistekst:

Meie, allakirjutanud Eesti elanikud - nii Eesti, kui ka teiste riikide kodanikud, samuti kodakondsuseta püsielanikud - valu ja murega jälgime Ukrainas toimuvat.

Kogu vastutusega tahame öelda, et meie sooviks on lahendada kõiki Eesti ühiskonna probleeme koos Eesti Vabariigi seadusliku võimu esindajatega. Me ei vaja kaitset väljapoolt, me peame lubamatuks kolmandate riikide sekkumist Eesti sisepoliitikasse. Me ei toeta separatistlikke meeleolusid ja avaldusi, mida tehakse Eesti venekeelse kogukonna nimel. Kõiki küsimusi, mis puudutavad meie ühiskonna arengut, kaasa arvatud haridus-, keele- ja kodakondsusepoliitikat, tuleb lahendada lähtudes riigi suveräänsuse põhimõttest.

Sõltumata emakeelest ja rahvusest peab suurem osa siin elavatest inimestest Eestit oma kodumaaks. Meie arvates on suur väärtus see, et kuigi seisame kahel pool ideoloogilist barrikaadi, peame ühiselt oma kohustuseks öelda: meie kodu on iseseisev ja vaba Eesti!

 

Lähde Viron Postimees lehti:

http://www.postimees.ee/2756448/eesti-venekeelsete-uhiskonnategelaste-av...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Uskon tämän olevan myös Narvan venäläisten mielipiteen, sillä sain samalaisen viestin ystävältäni Narvasta, jo pari viikkoa sitten. Ystäväni on siellä korkeassa asemassa oleva virkamies.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Hieno homma muuten paitsi että veli venäläinen kääntää tuon helposti avunpyynnöksi jolla verukkeella voi taas lähteä kansalaisiaan pelastamaan.

"pidämme oikeudeksi kertoa: meidän koti on itsenäinen ja vapaa Viro"

Tuo jo pelkästään antaa venäläiselle omasta mielestään oikeuden tulla vapauttamaan Viro koska kerran sen omat kansalaisetkin sitä toivovat.

Surullista niin surullista.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Minulla on lukuisten virolaisten ystävien lisäksi myös venäjänkielisiä ystäviä Virossa, jotka puhuvat viroa. Tiedän, ettei yksikään heistä haluaisi asua Venäjällä.

Erkki Joonala

Luuletko että Putin ja kaverinsa kysyvät heiltä? Epäilen että vapauttaminen tulee ensin ja sitten ehkä kysytään. Ehkä.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman Vastaus kommenttiin #4

Jos venäjän lähettämät akitaattorit lauantain mielenosoituksessa Tallinnassa Venäjän suurlähetystön edessä epäonnistuvat, niin tuskin Putinilla intoa riittää.

Mielenosoitukseen osallistujilta tullaan kysymään myös henkilötodistukset, että varmistetaan heidän olevan Viron kansalaisia tai ainakin asuvan Virossa. Hyvä on se varmistus tehdä!

Alexius Manfelt Vastaus kommenttiin #5

Pertti hyvä, kirjoita enemmän tuosta mielenosoituksesta? Kiinnosta se ja tietenkin jälkinäytökset!

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Tuo tekstihän oli avunhuuto vironvenäläisiltä. Saa nähdä vastaako joku muu huutoon kuin pelkkä kaiku. Suomessa syntyy alta aikayksikön tarvittaessa hirvittävästä venäläisten sorrosta älinä, jossa mukana ovat tunnetuimmat "asiantuntijamme".

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Virolaisillekin vihjeenä oiva keino maanpuolustuksen tehostamiseksi: Irti NATOsta ja miinoja joka paikkaan. Viroa, samoin kuin Suomen kohdalla on asia, tulevat puolustamaan vain virolaiset - kieleen katsomatta.

Valtioilla ei ole moraalia sen enempää "idässä" kuin "lännessä". Niillä on etuja ajettavanaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset