PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Venäjä sulkee itsensä länsimaista, mitä tehdä?

Lukijalle: Sinisiä sanoja tai lausetta hiirellä klikkaamalla aukeaa siihen liittyvä linkki.

Putin aloitti nyt tapahtuvan Ukrainan hajoittamisen jo vuosia sitten. Hän on vuosien ajan päivittänyt länsimaiden reaktioita, eli hänelle ei tullut yllätyksenä pakotteet tai NATO:n liikkeet.

Altavastaajan asemassa ovat olleet Yhdysvallat ja EU, jotka Putin sai yllätettyä housut kintuissa.

Tänään julkaistut haastattelut „Jokerien omistaja Gennadi Timtšenko ylpeilee USA:n pakotelistalle joutumisellaan“ ja „Rogozin opiskelijoille: meillä on nyt Krimi, me lähdemme sinne.

Molemmat haluavat ärsyttää länsimaita käätämällä selkänsä ja katsomalla itään.

„Rogozin kertoo: „Koko meidän perpektiivi ei ole lännessä vaan idässä. Idässä Venäjä rajoittuu Japanin ja Kiinan kanssa, Intia on lähellä, kaksi Koreaa, koko Kauko-Aasia

21. vuosisadan tulevaisuus on siellä, idässä, ei pikkuruisessa Euroopaan puristetussa lännessä. Euroopalla on monia psykoloogillisia ja henkisiä ongelmia, se määrää koko aika kaikenlaisia santioita.“

Narvan venäläiset eivät halua tulla uudelleen "venäläisiksi" ja olla osa venäjää, se on tietenkin Venäjälle harmittava asia.

Venäjä alkaa rakentamaan nyt uusia ja uhkeita sotilastukikohtia Kurillien saarille.

 

Mitä Euroopan ja Yhdysvaltojen täytyisi nyt tehdä?

Putinin lähti nykyisen tilanteen suunnittelusta säätämällä lakeja. Venäjällä lakeja pystytään tekemään nopeaan tahtiin, kun demokraattisissa valtioissa se vie pitkän ajan. Kun Putin kertoo maanantaina tarvitsevansa lain, niin se putkahtaa jo perjantaina Duumasta. Demokraattisissa valtioissa lakien säätäminen kestää jopa vuosikausia, ja sitä heikkoutta Putin on käyttänyt ja käyttää hyväkseen.

Putinin ensimmäinen nykypäivän tilanteeseen tähtäävä laki „ Armeija saa tulla rajan yli puolustamaan Venäjän kansalaisia“, tuli voimaan 2009“ eli 5 vuotta sitten.

Seuraavana tuli homolaki 2013, jolla Putin haki kansan syvät rivit taakseen, niin kuin Soini asian ilmaisisi. Samoin teki Hitler aikoinaan, eli kohdistamalla viha johonkin vähemmistöön, niin sillä saadan enemmistö omalle puolelle. Laki on sinällään irvokas, koska Venäjän armeijassa on aina ollut homoseksuaalisuus enemmän sääntö kuin poikkeus.

Tänä vuonna uusia lakeja alkoi tulla nopeaan tahtiin „Duuman täydeltä“. Ensin tuli „Venäjä tarjoaa kansalaisuutta myös suomalaisille – kaikki entiset alusmaat mukana“

Sitten seuraavaksi: „ Venäjä alkaa valvoa kaksoiskansalaisiaan – Putin haluaa etsiä ”kansallispetturit”

Ja nyt on tulossa laki, joka alkaa rajoittamaan venäläisten matkustusta ulkomaille. Rajoituksen piiriin kuuluisi velalliset ja rikolliset, mutta ne täkeimmät kohderyhmät ovat kaksoiskansalaisuuden haltijat sekä opposition edustajat.

Duumasta toimeen, eli nyt uusi laki blogeista. Jos blogisti ei kirjoita Putinin toimista myötmieliesti, niin hänet voidaan asetaa syytteeseen ja tuomita.

Venäjä alkaa uuden lain mukaaan vaatimaan myös ulkomaalaisilta työnteijöiltä venäjän kielen osaamista ja Venäjän historian tutemista.

Tällainen lakien tehtailu osoittaa, että Venäjä on ollut ja on diktatuurivaltio. Jopa Valkovenäjän presidentti sanoi Putinille Sinä näytit minulle olevasi todellinen diktaattori. Onneksi minut jätetään nyt rauhaan“ Putin nauroi kuultuaan sen.

Mitkä ovat nyt Putinin seuraavat liikkeet?

Putin haluaa kalistella nyt miekkoja Ukrainassa saadakseen länsimaat keskittymään vain sinne, että saa rauhassa edetä idässä syvemmälle. Euroopan pienet kaasu- ja öljymarkkinat ovat liian hankalat, kun ne eivät suostu hänen ehtoihinsa, niin kuin tulevat suostumaat itäiset valtiot. Markkinat ovat myös suuremmat kuin pikkuruisen Euroopan.

 

Kiina kiistojen keskellä.

Kiinan nykinen kommunistinen korruptoitunut politiikka perustuu samalla tavoin kansalaisten pelolle hallintoa vastaan kuin Venäjällä, joten Venäjän ja Kiinan johto ymmärtävät hyvin toisiaan. Antamalla kansalle vähän leipää ja sirkushuveja, niin valtakoneisto voi elää yltäkylläisyydessä samoin kuin Pohjois-Koreassa. Kun Venäjä ei ole enää riippuvainen Euroopan energia viennistään, niin valtionjohdon ei tarvitse pelätä siltä suunnalta tulevaa kritiikkiä, sanktioita ja niiden tuomaa epävarmuutta.

Kiinan johto on varpaillaan, sillä se tarvitsee lisää energiaa, vaikka sillä alkaa olla hallussaan jo Afrikan energiavarat. Kiinassa ymmärretään hyvin, että he elävät Euroopan ja Yhdysvaltojen kansalaisten työn kautta hankkimilla varoilla, joilla he ostavat Kiinassa länsimaalaisten pyörittämissä yrityksissä valmistettuja tuotteita. Minun arvioini on, että Kiinan väestöstä Euroopan ja Yhdysvaltain kuluttajat työllistävät noin 300 miljoonaa työläistä.

Tämä on se suurin Kiinan valtaapitävien vaara. Jos länsimaat ottavat nokkiinsa Kiinan ja Venäjän energiayhteistyöstä, niin voi olla, että kiinalaisille tuotteille lätkäistään satojen prosenttien tuontitullit ja länsimaat yrittävät kaikin keinoin houkutella omat yrityksensä pois Kiinasta. Siitä seuraisi se, että jopa 100 mijoonaa kiinalaista jäisi työttömäksi, josta voisi seurata se, että Kiinan sisällä alkaisi todella vakavat vallanvaihtoon tähtäävät mielenosoitukset ja jopa sisällissota. Samalla Venäjän energiamarkkinat, joita länsimaat tukevat välillisesti kiinalaisten tuotteiden ostolla, romahtaisi.

Idässä on vain Japani ja Etelä-Korea, joilla on viellä millä mällätä. Mutta Kiinan ja Venäjän yhteistyö tulee viemään myös heiltä leivän suusta. Intia, Thaimaa, Vietnam ja toiset itäiset valtiot ovat ja pysyvät pieninä kuluttajina vaikka väestömäärä on valtava. Ne ovat länsimaille tuottavia halvantyövoiman maita ja riipuvaisia läsimaiden kulutuksesta. Etelä-Amerika ja Afirkka elävät ja tulevat myös elämään omassa maailmassaan samoin kuin Australia. Niistä maista ei ole taloudellista suurta hyötyä Kiinalle eikä Venäjälle.

 

Mitä sitten Euroopassa ja Yhdysvalloissa täytyisi tehdä?

Ensimmäisenä investointikohteena täytyy olla uusiutuvien energialähteiden parempi hyödyntäminen. Aurinkovoima, tuulienergia, atomivoimalat, aaltoenergia jne. Siirymävaiheessa täytyy laittaa varastoon hiilidioksiidipäästöt ja käyttää rohkeasti puuta ja turvetta, niissä maissa joissa ei ole kannattavaa hydyntää muita energialähteitä, niin kuin esimerkiksi Pohjoismaissa. Olen ympäristöystävällinen ihminen, mutta jos vaihtoehtona on länsimaisen kulttuurin ja arvojen katoaminen, niin olen jopa ympäristöriskiin valmis.

Toisena, jopa ensimmäisen kanssa tasa-arvoisen tärkeänä, pidän yritystoiminnan ja valmistuksen palauttamista Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin. Valtioiden tukemana teollisuustoiminnan kustannusten alentamista ja täydellistä verovapautta kymmeneksi vuodeksi halpatyövoiman maista siirtyvälle teollisuudelle. Läsimaiden kuluttajien on opittava ostamaan omissa maissaan valmistettuja tuotteita, ja siihen ei ole vaihtoehtoja, jos halutaan työpaikkojen ja ostovoiman säilyvän.

Kolmantena on pyrittävä keskittymään enemmän Yhdysvalloista Etelä-Amerkikan kanssa yhteistyöhän ja Euroopan täytyy edistää Afrikan teollistumista ja maataloutta lisäämällä sinne jopa miljardeja koulutusmäärärahoja, jotka aikaa myöden luo tulevaisuuden uusille sukupolville.

Neljäntenä, Jo aikoja sitten olisi täytynyt rajusti rajoittaa länsimaiden ulkopuolelta tulevien koulutusta ja tietoaidon siirtoa Venäjälle, Kiinaan, Intiaan ja muihin maihin.

 

Miksi näin pohdin?

Länsimaat ovat pystyneet kitkemään tavanomaisen „pikku korruption“, mutta „suuressa korruptiossa“ on vielä paljon työsarkaa. Venäjä ja Kiina ovat „suuren korruption“ emämaita ja tulevat sellaisiksi jäämään, jos niissä ei tapahdu täydellistä valllanvaihtoa sisällissodan kautta, joka tulee kyllä tapahtumaan seuraavan kymmenen vuoden kuluessa, jos kansa kärsii. Toivon mukaan niiden kansat heräävät ja ymmärtävät tekevänsä töitä itselleen eivätkä vallanpitäjille ja työntuloksen anastajille.

Miten näen maailman parinkymmenen vuoden kuluttua, jos edellä kirjoitettuja muutoksia ei tapahdu?

Eurooppa

Suomi on joutunut luopumaan hyvinvointiyhteiskunnan tittelistä. Nallen perässä ovat Ruotsiin ja muihin maihin kadonneet ne, jotka ovat hankkineet varallisuutensa suomalaisten palkansaajien työllä ja pienyrittäjiltä ryövätyllä omaisuudella. Monelle on se mieleen, että maanhanmuuttajia ei enää virtaa Suomeen, sillä sosiaaliedut ovat vain muisto vuosituhannen alun avustuksista. Venäläisiäkään ei enää kiinnosta Suomen maat ja mannut.

Muu Eurooppa on alamaissa. Työttömyys on noussu yli 20%:n koko väestöstä. Saksa yrittää sinnitellä, mutta ei enää tahdo jaksaa.

Vanhuksien määrä on kohonnut jo niihin lukemiin, että etanasiasta ei enää edes keskustella vaan se on pakkotoimenpide sairaille. Eläkeikä on hivutettu jo lähelle 80-ikävuotta ja eläkkeitä on rajusti leikattu.

Euroopan Unioni on hajonnut muutama vuosi sitten ja jo aiemmin valtiot ottivat oman rahansa jälleen käyttöön.

Pojois-Eurooppa tyhjenee, sillä energia on kallistunut niin paljon, että lämmitykseen ei ole varaa on siiryttävä takaisin lämpimälle vyöhykkeelle, jossa piinaa kuumuus ja kuivuus, jotka vievät sadon, sen vähäisen, jota vielä viljellään.

Rikollisuus on pahempi kuin Brasilian pääkapungissa 2000 luvun alkupuolella. Korrputio on yleinen tapa ei enää poikkeus.

 

USA

Yhdysvallat ovat menettäneet mahtiasemansa ja tilalle on tullut Venäjä, Kiina ja Arabimaat omine lakeineen, joissa valta on keskittynyt hyvin harvoille.

Maapallo alkaa vetelemään viimeisiään, on väestön todellisen kadon aika…2064 maapallon väestöstä on jäljellä vain pari miljardia huippuvuosien 10 miljardista.

Maapallolla alkaa levähtämisen aika ennen uutta kukoistuskautta, joka alkaa vuonna 2300, siihen on aikaa vain 286 joulua ja juhannusta Cool

Eihän sitä koskaan tiedä….

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Olihan siinä pohdintaa.

Venäjä käyttää myös hyväkseen sitä, että länsimaat eivät halua sotilaallista konfliktia sen kanssa. Eli tämä jonkinlaisen vapauden toimia tällaisissa asioissa kuin krim ja Ukraina.
Ydinaseiden aikakaudella vain rajasodat ovat mahdollisia tällaisia aseita suuria määriä omaavien kesken. Euroopan pienten maiden epäonneksi Venäjän ja Naton rajasota on esim Ukrainalla, Virolle tai Suomelle ihan totaalista sotaa. No ei kannata hysteeriseksi ruveta, vaikka olemme Bäckmannin kaverin listalla ja toistaiseksi tapahtumat ovat edenneet listan mukaan.

Venäjällä on suuria ongelmia mitä tämä ei muuta. Oma väestö on lähtökuopissa. Syntyvyys pientä. Talous romuttumassa. Näillä eiväillä tuskin muuttuvia tosiasioita. Tai sitten Putin on vielä ovelampi.

Mitä tehdä? Jotakin mainitsit. Mutta ei se Putina nyt pysäytä. Jos tämä jatkuu tulee kyllä hetki jossa meiltäkin kysytään jotakin. Aivan sama hoemmeko olevamme puolueettomia. Eivät nämä isot meidän puolueettomuudestamme välitä. Tietysti osaltamme olemme jo mukana kriisissä EU.n jäseninä. Enkä usko monenkaan ihmisen sulattavan näitä Venäjän toimia. Eipä sellaisia ainakaan vastaaan ole tullut muuta kuin täällä.

Toki kriittisiä suomesssa ollaan myös Natoa ja Usaa kohtaan. Mikä on normaalilla järjellä varustetulle ihmiselle hyvää pohdintaa. Osoittaa minusta järkeä, jos edes jonkinlaiseen tasa-puoliseen arviointiin pystyy.

Meillä olisi muitakin ongelmia ratkottavan euroopassa. Talouden ja työttömyyden saralla.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Hyvin jatkoit vapaata lentävää pohdintaani. Olen huomannut, että sellainen vakava pohdintakaan ei johda mihinkään näissä blogeissa, joten annoin ajatuksen juosta ;-)

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Hyvä Pertti. Aika samoja ajatuksia on risteillyt myös minun "ymmärtämättömässä" pienessä mielessäni. On ihme, jos tänne eivät hyökkää IPU:n Susanna Kaukinen ja Janus Putkonen ampumaan alas lennokasta mutta ihan järkeen käypää "analyysiasi" =)

Sitä odotellessa pistän kirjoituksen jakoon =)

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Mukava kun tykkäsit Sari.

Välillä on tarve puhdistaa ajatukset. Ymmärrän, että tähän blogiin on vaikea ottaa kantaa, koska ei kukaan voi nähdä tulevaisuuteen selkeästi, vaikkakin sitä voidaan hahmottaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset