PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Venäjän uusimmat lait, joilla pyritään eristämään Venäjä toisista maista.

 

Venäjällä lakien säätäminen ja niiden voimaan saattaminen tapahtuvat hetkessä. Kun Putin keksii viikonloppuna uuden lain, niin duumasta se putkahtaa jo perjantaina. Demokraattisissa valtioissa lakien säätäminen ja niiden voimaansaattaminen kestää vuosia.

 Tässä muutama uusimmasta lainsäädännöstä, eli duumasta toimeen.

(Lukijalle. sinisten sanojen kohdalla napausttamalla hiirellä avautuu linkki)

Veänäläisten suojelu toisissa valtioissa: Putinin ensimmäinen nykypäivän tilanteeseen tähtäävä laki „ Armeija saa tulla rajan yli puolustamaan Venäjän kansalaisia“, tuli voimaan 2009“ eli 5 vuotta sitten.

Homolaki: Seuraavana tuli homolaki 2013, jolla Putin haki kansan syvät rivit taakseen, niin kuin Soini asian ilmaisisi. Samoin teki Hitler aikoinaan, eli kohdistamalla viha johonkin vähemmistöön, niin sillä saadan enemmistö omalle puolelle. Laki on sinällään irvokas, koska Venäjän armeijassa on aina ollut homoseksuaalisuus enemmän sääntö kuin poikkeus.

Kansalaisuuslaki: Tänä vuonna uusia lakeja alkoi tulla nopeaan tahtiin „Duuman täydeltä“. Ensin tuli „Venäjä tarjoaa kansalaisuutta myös suomalaisille – kaikki entiset alusmaat mukana“

Kaksoiskansalaisuuslaki: Sitten seuraavaksi: „ Venäjä alkaa valvoa kaksoiskansalaisiaan – Putin haluaa etsiä ”kansallispetturit”

Matkustusrajoitukset ulkomaille: Ja nyt on tulossa laki, joka alkaa rajoittamaan venäläisten matkustusta ulkomaille. Rajoituksen piiriin kuuluisi velalliset ja rikolliset, mutta ne täkeimmät kohderyhmät ovat kaksoiskansalaisuuden haltijat sekä opposition edustajat.

Venäjä kielsi poliiseja ja syyttäjiä matkustamasta ulkomaille.

Blogilaki:  Uusi laki blogeista. Jos blogisti ei kirjoita Putinin toimista myötmieliesti, niin hänet voidaan asetaa syytteeseen ja tuomita. Sovelletaankohan tässä myös rajojen yli tapahtuvaa venäläisten suojelua, eli olemmeko me Uuden Suomen blogistit myös vaarassa? Blogilain Putin allekirjoitti.

Ulkomaalaiset työntekijät: Venäjä alkaa uuden lain mukaaan vaatimaan myös ulkomaalaisilta työntekijöiltä venäjän kielen osaamista ja Venäjän historian tuntemista, vaikka he eivät hakisi Venäjän kansalaisuutta.

Venäjä toimii juuri päinvastoin, kuin itse vaati naapurimaita toimimaan. 

Suomi ja EU voisi säätää vastaavia lakeja koskemaan venäläisiä.

Uusi laki jälleen Venäjällä: Kiroilu kielletty taiteessa ja mediassa.

Venäjä säätää myös omia pakotteita. Nyt annettin Krimin tataarien johtajalle kielto tulla Krimille seuraavan viiden vuoden aikana.

Mitalli: Venäjän puolustusministeriö julkaisi tänään mitallin Krimin valloituksen päivämäärällä 20.02.2014 – 18.03.2014. Kuva mitallista.

Tämän päivän uutinen ei tiedä hyvää venäläisille "

"Venäjän Facebook" Putinin miesten käsiin – laajeneeko Kremlin ote sosiaaliseen mediaan?

"Venäjä uhkaa kieltää Katto-Kassisen ja Aku Ankan"

Lisää rajoituksia kansalaisille Venäjällä. "Venäjällä on pian periaatteessa mahdollista joutua oikeuteen pelkästään Facebookin tykkää-nappia painamalla."

Venäjällä vaaditaan vierasperäisten sanojen kieltoa. Huom! presidentti on vierasperäinen sana, mikä tulee Putinin ammatinimikkeeksi? 

Putin allekirjoitti ulkomaalaista omistusta rajoittavan medialain - Osuu suoraan Sanomaan

Venäjä kieltää ajokortit transsukupuolisilta ja uhkapelureilta

Duuman hyväksymä laki puheluiden ja tekstiviestien sisältöjen tallentamisesta kertoo professori Jarno Limnéllin mukaan siitä, että Venäjä pyrkii jatkossa kontrolloimaan ja hyödyntämään ”kaikkea mahdollista” dataliikennettä. http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001209679.html

Putin allekirjoitti pelätyn ”isovelilain” http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/putin-allekirjoitti-pelatyn-isovelilain/#.V3_O6tKUx-A.facebook

Putin sinetöi lain ulkomaisen omaisuuden takavarikoinnista: Venäjällä presidentti Vladimir Putin allekirjoitti tänään kohutun lakiesityksen, joka riisuu koskemattomuuden maassa sijaitsevalta ulkomaisten valtioiden omaisuudelta.

 

Venäjällä meni eilen läpi eka äännestyksessä, että kotiväkivallasta ei rangaista, koska se on venäläinen traditio ja kuuluu kulttuuriin. Tarkoittaako tämä nyt sitä, että Venäjä vaatii Suomea noudattamaan omaa lakiaan, eli venäläiset saavat hakata Suomessa naisiaan ja lapsiaan? Venemaa dekriminaliseerib «traditsioonide kaitseks» koduvägivalla - http://m.postimees.ee/section/2277/3978371

 

Venäjän presidentti Vladimir Putin on allekirjoittanut maan uuden informaatioyhteiskunnan kehitysstrategian vuosille 2017–2030. http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005207912.html

Venäjän duuma hyväksyi lain ulkomaisen median nimeämisestä "ulkomaiseksi agentiksi"

Venäjä vastaa Yhdysvaltain päätökseen rekisteröidä Venäjän englanninkielinen RT-media ulkomaiseksi agentiksi. Voice of America ja Radio Free Europe/Radio Liberty -radioasemat voivat olla uuden lain ensimmäiset kohteet https://yle.fi/uutiset/3-9932431

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Keijo Räävi

Venäjä siirtyy kovalla innolla kohti fasismia.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Hyvä Keijo Räävi,

Venäjä ei lainkaan siirry kohden fasismia: fasismi on siellä ollut ainoa hyväksytty käytäntö ja menetelmä (faisismi ei oikein käy aatteesta) jo vuosikausia.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Jos me ei kuitenkaan alettaisi säätämään venäläisten vastaisia lakeja tai sortamaan heitä, eivät Suomessa asuneet venäläiset ole vastuussa Duuman toimista. Sehän on sama, kun laittaisi suomalaiset vastuuseen kaikista pöhlöistä asioista, joista EU tai eduskunta on päättänyt.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

En tietenkään kannata mitään sellaisia lakeja, jotka syrjisivät mitään kansanryhmiä tai vähemmistöjä!

Suomalaisten on vain hyvä tietää Venäjän lainsäädännön kehityksestä, koska osa uusista laista vaikuttaa myös Suomeen ja suomalaisiin.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Mutta avasit keskustelun niin, että asian voisi ymmärtää myös niin.

Venäjän lait ovat Venäjän sisäpolitiikkaa, jota kukaan ulkopuolinen ei oikein voi ymmärtää varsinkaan länsimaalaiset.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Se johtuu siitä, että olen huomannut pienen provokatiivisuuden houkuttelevan lukijoita ;-)

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

No sitten. :) Venäjähän on itse ilmaissut, ettei heitä voi eristää. Lait liittynevät tietovuotojen eliminoimiseen nyt, kun ihmiset saavat liikkua vapaammin naapurissa. Tietyt tutkijat pääsevät näkemään auringonvaloa jne.

Erkki Joonala

EU:n (ja siinä sivussa myös Suomen) pitää säätää vastaavat lait koskemaan venäläisiä. Näin toimittaisiin EU:ssa, jos valtaapitävillä olisi edes vaikka kuminen selkäranka. Mutta kun...

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Kieltää homous ja rajoittaa suomalaisten matkustamista sekä rajoittaa sananvapautta?

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Paha on Putinista pahaa puhua Suomessakaan.

HeSarissa Kaisla kirjoitti kaiketi lähes tosijutun Putinista. Vladimir oli käynyt katsastamassa sillä silmällä Leninin mausoleumia Punaisella Torilla viimeiseksi lepopaikakseen. Se ei kuitenkaan sopinut, vaan neuvottelut aloitettiin Israelin kanssa. Kolmen päivän haudassa oloon löytyy sieltä parempi paikka.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

http://www.hs.fi/ihmiset/Kev%C3%A4t+toi+kev%C3%A4t...

Tämä oli hauska. Ei sananvapautta saa kieltää eikä muutenkaan säätää vastaavia lakeja. Sen sijaan voisimme avioliittolain muutoksella osoittaa kannattavamme toisenlaisia arvoja. Postimerkeillä me jo sitä osoitimme.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

"... Venäjän armeijassa on aina ollut homoseksuaalisuus enemmän sääntö kuin poikkeus."

Saataisiinkohan me nämä jotenkin houkuteltua Suomeen.

Ko. henkilöillähän on:

a) hyvä tietämys Venäjän armeijasta ja
b) ei nyt luulisi, että heillä on kauheasti hinkua takaisin, jos täällä voi elää vapaana peloista.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Ja nythän Venäjä on virallisesti todennut, että kaluston saa ottaa mukaan lomalle, joten kalustoakin voisi tulla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset