PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Ministeri Räsänen ja rahankeräys uskonnollisille lahkoille

 Näin Räsänen toteaa:

"Käynnistetään lainsäädäntöhanke, jonka myötä rahankeräykset vapautetaan nykyisenkaltaisesta lupamenettelystä vastaamaan nykypäivän toimintaympäristöä."

Toivoisin, että kansanedustajat olisivat nyt tarkkoina, kun rahakeräyslakia Räsäsen toimesta ollaan uudistamassa. Mielestäni on aiheellista siirtää lain käsittely seuraavalle hallitukselle, jolloin lakia valmistelevalla ministerillä, ei ole oma lehmä ojassa! 

Ilmeisesti tavoitteena on saada kerättyä ilman lupamenettelyä rahaa kaikenlaisille uskonnollisille lahkoille, jotka voivat sitten pelotella ihmisiä kotimaassa ja ulkomailla helvetillä. ”Kun raha kirstuun kilahtaa, niin sielu taivaaseen vilahtaa”, näinkö se menee?

Mielenkiintoista tässä on myös se, että avioliittolakia Räsänen ei hyväksy ”vastamaan nykypäivän toimintaympäristöä”?

Tämä kiire rahankeräyslain hyväksymisessä johtunee Räsäsen heiluvasta pallista puolueen puheenjohtajana ja ministerinä?

Räsänen näkee nyt poliittisen uransa loppuvan ja haluaa näin varmistaa oman paikkansa ja palkkansa, jonkun lahkon johtotehtävässä.

Räsäselle ei riitä, että Raamattu ohittaa Suomen lain. Vasta sitten kun Raamattu ohittaa myös lääketieteen, niin hän on tyytyväinen. 

Kiirellisempi on hyväksyä tasa-arvoinen avioliittolaki, jota on pitkään, hartaasti ja huolellisesti valmisteltu. Esitystä uudesta rahankeräyslaista ei ole ollenkaan tutkittu eikä ole järjestetty julkista kuulemista lakivaliokunnassa sen yheiskunnallisista vaikutuksista.

 

Artikkeli Talouselämässä:

http://www.talouselama.fi/uutiset/esitys+tulossa+hallitukseen+rahankeray...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

On totta että Räsänen aiemmin halusi uudistaa lakia niin että uskonnolliset yhreisöt vapautettaisiin luvista, mutta tämä huomasi että ihmiset ovat valittaneet joukkorahoituksen heikosta tilasta ja keksi kai että vapauttamalla kokonaan saadaan ehkä kansankin tuki asialle.

Vaikka tässä onkin oma lehmä ojassa, kannatan tätä sataprosenttisesti eikä kiinnosta vaikka onkin ministerillä lehmä tai pari ojassa.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Itsekin kannatan rahankeräyksen vapauttamista, mutta jos ja kun rahankeräyksellä tavoitellaan itselle etu ja toisille kärsimystä uskonnollisen aivopesun tuloksena, niin se ei ole hyväksyttävää vaan se on tuomittavaa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"Räsänen näkee nyt poliittisen uransa loppuvan ja haluaa näin varmistaa oman paikkansa ja palkkansa, jonkun lahkon johtotehtävässä."

Lähdeviitteenä olleessa "Talouselämän" artikkelissa ei käsitelty ollenkaan Räsäsen uutta työpaikkaa. Räsänen on ammatiltaan lääkäri, eikä naispappi. Joten arvailu Räsäsen uudesta urasta lahkojohtajana lienee heikolla pohjalla.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

En usko, että Räsäen tyytyy lääkrinpestiin, kun on saanut koskettaa maallista valtaa?

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Lähden nyt maalle töihin, joten en ehdi seuraamaan kommenteja.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Räsänen on kyllä ollut aivan toivoton sisäministerinä. Poliisin toimintaa on ajettu alas ja yrittää saada Suomen lainsäädäntöä vastaamaan Raamatun oppeja. Lääkäreillekin soisi oikeuden valita ne työtehtävät, jotka itselle sopivat.

Sinänsä on hyvä vapauttaa hieman rahankeräyslakia, mutta tässä on se vaara, että nämä uskonnolliset järjestöt käyttävät sitä väärin.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Millä tavalla epäilet näiden käyttävän sitä väärin? Itseäni harmittaa lähinnä varmasti tulevat joukkorahoitushuijaukset, mutta näidenkin uhalla vapautus mielestäni kannattaa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Voimme tietysti sitten kerätä rahaa Lentävän Spagettihirviön pitsarahastoon oikeauskoisten iloksi.

Susku London

Raamattu ohitti lääketieteen, kun Anneli Auerin lapsista etsittiin saatananpalvonnan merkkejä voimakkaan uskonnollisen herätyksen kokeneen lääkärin toimesta. Hän havaitsi paljaille silmille näkymättömiä ristejä ja rasteja lasten iholta UV-valoillaan ja todisti oikeudessa, että immenkalvot kasvavat takaisin. Oikeustoimittaja Mikko Niskasaaren blogissa on hyvä kirjoitus aiheesta:

Tapaus Auer: KKO hyväksyy voodoon tieteeksi

http://www.mikkoniskasaari.fi/node/185

.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset