PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Miksi meidän on pakko tukea venäläisiä terroristejä Itä-Ukrainassa?

  • Öljyn tuontitilasto 2003-2012
    Öljyn tuontitilasto 2003-2012
  • Haluatko sinä tankata rautaa rajalle?
    Haluatko sinä tankata rautaa rajalle?

Niin, me suomalaiset ja eurooppalaiset tuemme joka auton tankkauksella Venäjän asevarustelua ja terroristeja. Omalta osaltamme, kylläkin hyvin hyvin pienellä osalla, olemme myös vastuussa lentokoneen alasapumisesta Itä-Ukrainassa.

Taven tullen lämmitämme kotimme öjyllä ja muulla energilla, jolla ostetaan rautaa rajoillemme.

Emmekö me kuluttajat saisi jo vihdoinkin valita tankatessamme, kotia lämmitettäessä ja sähköä kuluttassamme, että kenelle rahamme menevät?

Kaikista muista kuluttajatuotteista vaaditaan eettisyyttä, jopa veritimanttien kauppaaminen on kielletty.

Tulevaisuudessa voisimme myös vaatia Kiinassa valmistetuista tuotteista merkinnän, että kenen energialla tuote on valmistettu?

Suomi ja Eurooppa säästäsi pitkän pennin puolustusmenoissa, kun rajan takana ei mällättäisi meidän rahoillamme.

Maksan polttoaineesta ja energiasta mielellään enemmän, kun sen osto ei vaaranna Suomen ja naapurimaiden turvallisuutta ja itsenäisyyttä.

Älkää sotkeko tähän arabimaita ja muita öljyntuottajia, sillä ne eivät ole meille suoranainen uhka vaikka useassa maassa rikotaan ihmisoikeuksia, sitä ei tietenkään saa unohtaa.

Miksi energiakauppa on niin salamyhkäistä? Johtuko se Suomessa Fortumin opitoista?

Kun ostan vaatteita, niin voin tarkastaa, että missä maassa vaate on valmistettu, jolloin voin tutkia, että onko vaatteiden tekijöiden työolosuhteet ja palkka kohtuullinen.

Kun ostan lihaa, niin voin katsoa, että mikä on lihan alkuperämaa.

Kun ostan uusiopaperista valmistettuja tuotteita, niin voin tutkia, että onko valmistaja käyttänyt lapsityövoimaa.

Kun ostan kananmunia, niin voin nähdä, onko munat häkkikanaloista vai vapaudessa kasvaneitten kanojen tuotoksia.

Kun ostan ananasmehua, niin voi ostaa ilman pakkotyötä purkitettua mehua.

Kun ostan timanttisormuksen, niin tiedän, ettei rahani mene sotatarvikkeisiin.

 

Kaikkeen energiaan, niin poltoaineeseen, kaasuun kuin sähköön on vaadittava alkuperäismerkintä koko EU:n alueella!

 

 

Tilastokuva:

http://www.oil.fi/fi/tilastot-3-suomen-oljymarkkinat/32-raakaoljyn-ja-oljytuotteiden-tuonti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Miksi meidän on pakko tukea venäläisiä terroristejä Itä-Ukrainassa?"

- Koska kaikesta Venäjä-yhteistyöstä kieltäytyminen kurjistaisi Suomea enemmän kuin mitään muuta kansakuntaa. Ja Ukrainan vuoksi tämä porukka ei nälkälakkoon ryhdy, sen tietävät muutkin kuin perussuomalaiset!

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

"Ja Ukrainan vuoksi tämä porukka ei nälkälakkoon ryhdy, sen tietävät muutkin kuin perussuomalaiset!"

Olisi jo korkea aika ymmärtää, että tässä ei ole kyse Ukrainasta !!!

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

"Vuonna 2013 Suomesta vietiin Venäjälle tavaroita noin 5,4 miljardin arvosta - laskua edellisvuoden vastaavaan jaksoon oli 6 %. Venäjä oli vuoden lopun tilastojen mukaan kolmanneksi suurin vientimaamme ja suurin tuontimaa. Tuonnin arvo Venäjältä oli vuonna 10,5 miljardia euroa. Energiatuotteiden osuus tuonnista Venäjältä oli 83,2 %."

Venäjällä on 140milj kuluttajaa, kun muualla maailmassa löytyy 7 miljardia kuluttajaa, ainakin osa heistä voi jotain Suomestakin ostaa, kun keskittää vientiponnisteluja muihin maihin.

Tilasto: http://www.svkk.fi/tietoa_venajasta/suomen_ja_vena...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jokainen voi ainakin välttää Teboilia, niin ei mene myyntikatteet Venäjälle.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Cayman-saaret tuskin kuuluvat Venäjälle. ;)

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Suomen puolustusmäärärahat ovat 2,8miljardia euroa. Suomen tuonti Venäjältä on 10miljardia euroa, josta käyteään melkein miljardi Venäjän puolustukseen.

http://www.suomenpankki.fi/bofit/seuranta/seuranta...

http://www.defmin.fi/ajankohtaista/tiedotteet/2013...

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

"Omalta osaltamme, kylläkin hyvin hyvin pienellä osalla, olemme myös vastuussa lentokoneen alasapumisesta Itä-Ukrainassa."

Kokoomusjohtaja Stubbin hallitus on kyllä täydessä vastuussa Ukrainan kaapparihallituksen harjoittamasta terrorista Itä-Ukrainassa. Mukaan lukien malesialaiskoneen pudottaminen, jos tutkimukset niin osoittavat.

Radio Venäjän Ääni eilen: "Viisi siviiliä kuoli ja 12 loukkaantui taistelujen aikana Donetskissa, kerrotaan kaupunginhallituksen internetsivulla. Kaupungin asukkaat joutuivat tykistötulituksen vuoksi pakenemaan talojen kellareihin.

Grad-raketteja osui tuotantolaitoksiin, asuintaloihin, supermarkettiin ja markkinatorille. Ukrainan joukkoja ei häirinnyt, että kaupungissa on Etyjin tarkkailijoita, jotka saapuivat sinne valvomaan malesialaiselle Boeing -koneelle tapahtuneen onnettomuuden tutkimuksia.

Venäjä-mieleiset separatistit ovat evakuoineet kaupungin asukkaita tulitoimialueelta."

Lue lisää: http://finnish.ruvr.ru/news/2014_07_22/photo-Donet...

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Nostan tänne toiseen blogiin kirjoittamani kommentin. Sopii kaikille, jotka eivät osaa tarkistaa propagandaa ristiin:

Nämä jutut alkavat olemaan jo hieman hupaisia.
Blogisti:
"Mikäli lännessä vastataan propagandaan vaikenemisella, se antaa viestintämonopolin Venäjälle. Se nopeuttaa kansan kypsyttämistä. Jos propaganda olisi yksittäistä ja hajanaista, vaikeneminen voisi riittääkin muiden suomalaisia auttavien uutisten ylivoiman turvin. Sivusta katsoen näin ei vaikuta olevan, Venäjä viestii ilmeisen harkiten."

Kun lukee länsipropagandaa, (mm. Saksa) jonka mukaan humalaiset venäläissotilaat mm. varastavat leluja hylystä -- ja toisaalta katsoo mitä todellisuudessa tapahtui kun venäläisellä sotilas näyttää lelua, tekee ristinmerkin jne.:

https://www.youtube.com/watch?v=xLdRBaL4-wU

versus
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1015232949...

Henry

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Joskus "räävittömät" kuvat sodan kauhujen kuvaamiseksi ovat oikeutettuja, ettei totuus unohtuisi, eli todellinen tilanne paikanpäällä.

Toisissa maissa ei saa edes kuvata hautajaisissa, toisissa maissa kunnioitetaan enemmän eläviä kuin kuolleita.

Kulttuuri ja myös olosuhteet määräävät pitkälti kuolleen kohtelun. Joissain maissa ruumiit haudataan. Toisissa maissa poltetaan krematoriossa ja toissa taas julkisesti. Niissä maissa, joissa ei ole paljon puuta esim. Tiibetin vuoristossa ruumiit pilkotaan korppikotkien ja toisten eläinten syötäväksi.

Rikkaimmat teettävät ruumista timantin, joka saatetaan lähettää avaruuteen.

Thaimaassa voit lehdessä nähdä, länsimaisille shokeeraavia kuvia auoto-onnettomuuden tai rikoksen uhreista.

Muistanet millaiset mellakat venäläiset järjestivät Tallinnassa, kun yksi patsas siirrettiin kaupungin keskustasta hautausmaaalle, mutta toisaalta suomalaisten haudat on Karjalassa tuhottu ja kivet murskattu tien päällysteeksi. Nyt Itä-Ukrainassa samaisen kansan edustajat ryöstivät ja varastivat ruumiita. Ei minkäälaista kunnioitusta kuolleita kohtaan?

Käyttäjän MikaPeltokorpi kuva
Mika Peltokorpi

Vaihdoin bussiin. Autoon tulee ehkä 5 000 km/v 25 000 km/v sijaan. Talo on suorasähkö+ILP+takka. Enempää lisäeristää ei kannata nykyisillä sähkön hinnoilla ja öljyn kanssa olisin vieläkin tappiolla vesikiertolämmityksen ja kattilan uusimiseen menneiden investointien verran (sähkö on ollut käytännössä koko ajan hieman öljyä edullisempaa). Plus korot (pidän laskentakorkona 10%:a, joten investointikulu olisi tuplaantunut tässä välissä).

Ehkäpä sitä jaksaa bussilla kulkea vähän pidempään, jos tähän ottaa tällaisen isänmaallisuus-aspektin.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Hienoa!

Minulla ei ole ollut omaa autoa 22 vuoteen. Kesällä lainaan kavereitteni autoa.

Jan DeLa Gaardi-Ricman

Kuinkakohan paljon todisteita tarvitaan siihen, että jotkut ihmiset ymmärtävät mistä on kyse ja kuka on hyökännyt mihinkin maahan? Mikä maa on miehittänyt Krimin vai onko se "pieninen vihreiden miesten" valtakunta tai tasavalta?

Faktat ovat kiistämättömiä, oli propaganda mitä tahansa. On kuin pistäisi päänsä "pensaaseen" ja sormet korviin ja samalla sanoo, että "hauki ei ole kala ja hauki on lintu." Samalla voi sanoa, "lalaa laa laalaa", niin ei kuulekkaan pahaa ja kun silmänsä sulkee, niin ei sitä näekkään. Joten sitä silloin ole olemassa.

Kukaan voi ohittaa niitä faktoja, että Ukrainassa on vähintään 10 000 venäläissotilasta ja vähintään 3500 Venäjän Federaation armeijan vakinaista sotilasta on kaatunut ja paljon enemmän haavoittunut vakavasti sekä invalisoituneet pahoin. Lisäksi Veäjällä on vähintään 50 000 sotilasta välittömästi Ukrainan rajan tuntumassa. Venäjä on rauhassa saanut "touhuta" Minsk II sopimuksen suojissa ja kokoajan sen ehtoja rikkoen. Näiden kuukausien aikana Venäjä ja "kapinalliset" ovat saavuttaneet täyden valmiuden täysimittaiseen sotaan Ukrainassa kolmelta suunnalta.

Pertti Lindeman puhuu asiaa ja on oikeassa siinä, että tämä ei ole Ukrainan sisäinen asia, vaan tämä koskee koko Euroopaa ja myös koko Läntistä Maailmaa. On naivismia kuvitella, että sota (ATO) koskisi vain Ukrainaa tai olisi sisällissota. Ainoastaan Krimin valtaus sen jo todistaa. Mitä tulee alasammuttuun Malaysia Airlines matkustajakoneeseen. On täysin kiistatonta, että kone on ammuttu alas maasta ilmaan ohjusjärjestelmällä, joka on BUK ohjusjärjestelmä, joka on venäläisvalmisteinen lisäksi kone ammuttiin alas "kapinallisten" hallitsemalla alueella. Näitä moderneja järjestelmiä ole ollut "kapinallisten" hallussa aikaisemmin, vaa ne on sinne toimitettu Venäjältä ja niitä operoi, joko Venäjän Federaation vakituisen armeijan sotilaat tai heidän kouluttamansa "kapinalliset". Lisäksi Ukrainan aluella on lukuisia Venäjän armeijan tukikohtia ja aseita ja panssaroituja ajoneuvoja jne.Sotilaita ja sotamateriaali virtaa kokoajan maahan..

Ukraina on itsenäinen valtio, jonka kaikki Maailman maat ova tunnustaneet sen suvereeniteetin. Ukraina käy kamppailua olemassa olostaan yksin lähestukoon täysin ilman ulkoista apua. Apu, jota Ukraina on saanut on täysin riittämätöntä siihen, mitä vastassa on. Siitä huolimata Ukraina ei luvuta, vaan kampailee vastaan, vaikka vastapuolella on modernit asejärjestelmät ja kommunikointijärjestelmien häirintälaitteet yms.. Ukraina käy yksin sotaa koko Euroopan ja Länsimaisten arvojen sekä elämäntavan puolesta. Menestyäkseen tässä kamppailussa Ukraina tarvitsee moderneja asejärjestelmiä jne. Ukraina muuten kyllä pärjää ja tilanne on avian toinen kuin yli 1,5 vuotta sitten, jolloin kaikki käytännössä jouduttiin luomaan "Nollasta", koska armeijaa oli vuosia ajetu alas ja järjestelmä oli läpeensä korruptoitunut. Tämä ei enään kansalle kelvannut ja kansa meni parrikaadeille. Tätä eräs "Pieni mies" Idässä oli odottaanut, toteuttaakseen pitkänajan suunnitelman ja lähetti tarkka-ampujia Ukrainan pääkaupunkiin ja kohta Krimille ilmesty tunnuksettomiai "pieniä vihreitä miehiä". Näitä mihiä Putin henkilökohtaisesti onnitteli onnistuneesta operaatiosta. Tämän me tiedämme ja loputkin, mitä on tapahtunut tähän mennessä.

Kuinka paljon vielä todisteita kaivataan..?? Ilmeisesti niin paljon, että "pienet vihreät mihet" ovat omalla kotipihalla ja osoittavat rynnäkkökiväärillä ja ottavat talon "haltuun" tai pommittavat kaupunkia jossa asut.

Tilanne on kehittynyt niin vakavaksi ja uhkaavaksi, että jokaisen tulisi mietiä sitä, onko Länsi tehnyt tarpeeksi asioiden eteen..? Tälle tilanteelle ei ole poliittista ratkaisua, ilman että sitä ratkaisua haetaan tai käydään politiikan jatkeella, eli voimakeinoin sodalla.

Hän joka muuta väittää on joko naivi tai trolli.

Jos lisätodisteita "kaipaa", niin aina voi itse käydä paikanpäällä katsomassa, miten asiat ovat ja mitä tapahtuu. Suomalainenkin voi vapaasti matkustaa Ukrainaan ilman viisumia ja oleskella 90 vuorokautta 180 vuorokauden perioodilla maassa. Jos tuntuu siltä, että ei luota tiedotusvälineisiin ja sen tuottamaan tietoon. Näin minäkin toimin ja siksi voin puhua faktoista ja miten asiat ovat valtakunnassa. Minä en halunnut kääntää selkääni tai ettei tämä koske minua tai "meitä".

Ukraina ja Kiova (Rus) on ollut olemassa jo ennen Venäjää tai Russiaa ja tulee olemaan olemassa senkin jälkeen, kun Venäjän Federaatio kaatuu kuin edeltäjänsäkin omaan mahdottomuuteensa ja hulluuteen.

Kiitos Perttille asiallisesta kirjoituksesta puheenvuorossa. Joka on herättänyt keskustelua.. Se on erittäin tärkeää.

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/the...

https://www.cam.ac.uk/research/discussion/dont-cal...

Ps. Asiallista tietoa on saatavilla ja myös matkustajakoneen alasampumisesta, jos sitä viitsii etsiä. Aina ei ole pakko luottaa tai uskoa propagandaan, kun on faktaakin tarjolla. Lisäksi ajattelukin on sallittua ja informaation yhdistely ja lajittelu. Luulisi tällöin jokaisen järjellisen yksilön kykenevän tekmään omatkin johtopäätökset asioista ennemmin tai myöhemmin. On aika kysymysten, jonka jälkeen tulee informaation järjestely ja disinformaation poissulkeminen. Sen jälkeen kysymysten aika on ohi ja toimenpiteiden aika alkaa siitä hetkestä. Jos on ongelma, niin se on ratkaistava.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset