PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Täytyykö minun hävetä, kun puolustan Suomea blogeissani ja kommenteissani?

 

....siltä minusta välillä tuntuu.

Ei ainoastaan täällä, myös toisilla nettisivuilla alkaa olla enemmän venäjämielisiä kuin suomenmielisiä kommentoijia. Blogit ja kommentit vilisevät disinformaatiota.

Suomen armeija voisi myös koordinoida armeijan henkilökunnan ja varusmiehet kommentoimaan täällä ja myös toisissa maissa, niin pitkälle kun kielitaito sallii. Niin on tehty ja koko ajan tehdään naapurimaassamme - organisoidusti ja yötä päivää.

Varusmiehet voisi ensin viedä sankarihautausmaille ja kertoa, että niillä lepääviä ei ole tappanut amerikkalaiset, ei israelilaiset, ei arabit, ei kiinalaiset, ei somalit, ei nigerialaiset, ei mustaihoiset, ei juutalaiset, ei muslimit...

Blogeissa, kommenteissa ja nettikeskusteluissa pyritään tietoisesti, harkiten ja tarkoituksella kääntämään katseet ja ajatukset kauaksi Suomesta ja Euroopasta, jos aiheena on Putin, Venäjä, Ukraina, Krimi ja Euroopan turvallisuus. Toiset blogistit jopa poistavat kommentit, jotka eivät ole venäjämielisiä?

Älkää menkö siihen mukaan, älkää olko Venäjän propagandan viestin viejiä vaan pysähtykää välillä miettimään, että kuka, mikä ja mitkä tapahtumat ovat tärkeintä Suomelle, kotimaallenne? Kenestä tai mistä on vaaraa Suomen itsenäisyydelle ja Euroopan rauhalle?

Totta kai me suomalaiset kannamme huolta myös muiden maiden ja kansojen kärsimyksistä, sodista, riistosta, nälänhädästä, puutteesta – me emme ole sydämettömiä barbaareja. Niille epäkohdille on omat tärkeät bloginsa ja kommenttikenttänsä. Tosiasia on se, että mikään Suomesta kaukana oleva maa tai kansa ei uhkaa meidän ja Euroopan turvallisuutta. 

Rohkeutta oikeat suomalaiset, jotka välitätte oman maanne, perheenne ja läheistenne turvallisuudesta ja tulevaisuudesta! Antakaa sananne palaa!

 

Olen maanpakoon ajettu, mutta siitä huolimatta Suomen patriootti ja sitä en häpeä!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Kiitos. Jatka entiseen malliin.

Jukka Laine

Kysyisin Pertiltä että mikä Suomea uhkaa? Konkurssi on nähdäkseni ainoa uhka. Se mitä Ukrainassa tapahtuu tai Syyriassa, sillä ei ole mitään tekemistä Suomen kanssa. Suomi on menettänyt itsemääräämisoikeutensa velkaantumisen myötä. Me olemme mukana tapahtui mitä tahansa.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Se mitä Ukrainassa tapahtuu koskettaa meitä läheltä välillisti ja Syyrian tapahtumat kaukaa välilisesti, niin kuin tiedät.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Jukka Laine, ilmeisesti ensimmäistä kertaa poistin nyt kommentin. Se kommentisi sopii varmaan moneen muuhun blogiin, mutta ei tähän.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Jukka Laineet, Hemmot ja tietyt (joskus tilapäiset) IPU-jäsenet ovat käyneet ihan huumorista........ en vielä oikein usko, että he plus Verkkomedia, Abdullah Tammi ja Bäckman sekä samanlaiset saisivat kovinkaan suurta suosiota. Tosin vain viisi vuotta sitten oli paljon rauhallisempaa tuolta rintamalta ja jos tilanne muuttuu samaa tahtia, niin kuka tietää. Informaatiosota on kovaa.

Se että pidän joitakin henkilöitä joko maksettuina venäjämielisinä tai ns. "hyväksikäytettävinä hölmöinä" on toki vain oma tämänhetkinen mielipiteeni. Siltä vain näyttää. Jos ääntelehtii kuin ankka ja liikkuu kuin ankka, jne. jne. niin pistäähän se miettimään että eikös se olekin ankka.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Jos joku blogistaniin Maidanin aikoihin ilmestynyt kirjoittelija saa "totuuksistaan" maksun niin ei voi muuta kuin todeta että olisi kannattanut palkata joku, jonka sepustukset eivät olisi yhtä läpinäkyviä. Kaiketi paremman puutteessa.

Kaikella lailla sitä leipäänsä tienataankin, vaikka tulos herättäisi säälinsekaista hilpeyttä.

Olavi Mansikka

ei tarvi hävetä. se että omaa kansaa puolustaa on aina kunniallista. enemmän noi venäjä mieliset voisivat katsoa peiliin. jos eivät sellaista omista mä voin lahjoittaa...

Käyttäjän petterik kuva
Petteri Karppinen

Tänäänkin täällä kaksi putinistia esittävät omia teorioita lentokoneen putoamisesta. Ihme kun ei rakettikeiju olisi BUKkeja terroristeille tuonut!

Ei kannata korvia lotkauttaa näille putinisteille: Heidän selkärangat on korvattu ruplilla ja aivot borssikeitolla(=safkalla).

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kai niitä BUKkeja on paikan pällä ollut.
USA väitti,että matkustajakoneen pudottanut ohjus olisi ammuttu rajan takaa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto
Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #17

Vihjailee; jos on rajan yli tulittanut.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Miksi et voisi puolustaa Suomea häpeilemättä,tottakai voit.

On sitten taas aivan eri asia hyökätä toista kohtaa puolustaakseen toista,tosin..ei siinäkään mitää hävettävää ole,mutta pitääkö se olla niin?

Miksi se dualismi pitää olla niin vahvasti mukana?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Pertti, historialliset kokemuksemme liittyen pyrkimyksiin toimia lännen etuvartioasemana Venäjää vastaan eivät ole parhaita mahdollisia. Minä en näissä asioissa luota ranskalaisiin tai Rovaniemen polttajiin pätkääkään.Viisainta on edelleenkin tasapainoilla idän ja lännen välissä, eikä luottaa kenenkään apuun, eli toisin sanoen on pakko miettiä sitäkin, mitä mieltä Venäjä kustakin asiasta on. Historiallisesti Suomi on perustettu puskurivaltioksi, ja se meidän asemamme edelleenkin on. Jos kuumenee, ei meitä kukaan palkitse asettumisesta Venäjää vstaan, seppeleitähän haudalle aina tuodaan.Vironkin politiikan ymmärrän, mutta yhtälailla Virokin joutuu olemaan myötämielinen USA:n politiikkaan nähden, kuten Suomen on syytä sopivassa määrin ymmärtää Venäjän pyrkimyksiä.

Vaihtoehtona on tietysti Shogun-politiikka, syödään ruohoa, mutta tehdään pommeja ja raketteja. Pohjois-Korea on aidosti itsenäinen, eikä kumartele ketään.

Onko tämä epäisänmaallista puhetta?

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Ei ole epäisänmaallista puhetta Pekka. Jokainen hyväksyy järkevää pohdintaa, jossa on asiaa mukana!

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Ihan mielenkiintoinen blogi.

Sitä vain en ymmärtänyt, kun kerroit olevasi ajettu pakolaiseksi.

Kuka sinut on ajanut pakoon Suomesta, ja millä ihmeen konstilla?

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman Vastaus kommenttiin #23

Jouko, kun kysyit, niin sitten varmaan sinulla riittää mielenkiintoa lukea tämä blogini.

Huom! Linkki ei näytä toimivan suoraan, joten kopio se selaimen osoitekenttään.

"Isänmaan menettäminen – kuinka minä sen koin?"

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/155505-isänmaan-menettäminen-–-kuinka-minä-sen-koin

Paavo Ilves

Nykyään on vähän vaikea olla olematta jonkin pahan puolella...

Kuulutaan kuitenkin EU:hun, joka on alun perin amerikkalainen konsepti, kuulumme länteen. Se ei ole mielestäni hyvä asia, koska USA on kuitenkin erittäin militaristinen valtio, joka ei kohtele myöskään asukkaitaan hyvin. USA on erittäin läheinen EU:n kanssa ja tälläkin hetkellä on käsittelyssä erilaisia vapaakauppasopimuksia ym.

En haluaisi myöskään kuulua Venäjään, joka on periaatteessa samanlainen, mutta on EU:n kanssa heikoissa väleissä.
Molemmat on huono vaihtoehto. Molempien puolien media on toista vastaan. Länsimainen media ei kerro puoliakaan EU:n ja USA:n haittapuolista, mutta kertoo kaiken pahan mitä löytää Venäjästä. Sama toimii myös toisinpäin.

Näiden vaihtoehtojen välillä tasapainoilu on mielestäni paras idea tällä hetkellä. Toivotaan, että kaikki menisi hyvin...

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

"Niin on tehty ja koko ajan tehdään naapurimaassamme".

Eli suomeksi sanottuna Perttí haluaa tehdä Suomesta pikku-Venäjän matkimalla iso-Venäjän toimintatapaa ja pakkokeinoja? :D

Mitäs jos nyt kuitenkin noudatettaisiin länsimaisia arvoja ja käytäntöjä länsimaisia arvoja ja käytäntöjä puolustaessamme?

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Osa nykyistä "sodankäyntiä" on netissä tapahtuvaa, joten suomalaisten täytyy siihen myös osallistua omalla panoksellaan. Se ei ole matkimista vaan vastaamista samalla mitalla.

Käyttäjän FArra kuva
Fredrik Arra

"Se ei ole matkimista vaan vastaamista samalla mitalla."

Täytyy vielä korostaa, että kyse ei ole kostosta, ainoastaan puolustautumisesta. Toisekseen, niin kauan kuin puolustautuminen ei perustu tietoiseen vääristelyyn, niin eivät länsimaiset demokraattiset arvot ole uhattuna.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Ei tarvitse hävetä. Patriotismia on vaikea tulkita yksiselitteisesti. Joskus tuntuu siltä, että tietyt piirit elävät sitä aikaa kun Kurt Martista tuli yleisesikunnan päällikkö ja ryssän viha oli sitä itseään.

Voi olla, että nykyinen kolikon kääntöpuoli tietyissä piireissä kumpuaa vieläkin noista -30 luvun alun ajoista ja ilmenee eräänlaisena hyshys venäjää ei saa arvostella, muuten pohjanmaalta alkaa nousta nuotioiden savua vanhaan malliin.

Mene ja tiedä. Sinänsä en ykkösenä pelkää venäjän nykyjohdon typeryyttä tai vainoharhaisuutta muita maita kohtaan. Eniten pelkään sitä, että nuo muutamat idiootit saavat itse venäjän kansan jakautumaan. Se onkin toinen juttu.

Kalervo Palonen

Erinomainen blogi. Ihan samaa olen ihmetellyt, kun tätä nettimediaa lukee.

Jyrki Paldán

"Ei ainoastaan täällä, myös toisilla nettisivuilla alkaa olla enemmän venäjämielisiä kuin suomenmielisiä kommentoijia."

On se varsin ikävää että ihmiset näkevät asiat eri tavalla, painottavat sekä tulkitsevat informaatiota eri tavalla ja ovat asioista eri mieltä.

"Blogit ja kommentit vilisevät disinformaatiota."

Niin tekee. Niin tekevät myös uutiset. Puolin ja toisin.

"Varusmiehet voisi ensin viedä sankarihautausmaille ja kertoa, että niillä lepääviä ei ole tappanut amerikkalaiset, ei israelilaiset, ei arabit, ei kiinalaiset, ei somalit, ei nigerialaiset, ei mustaihoiset, ei juutalaiset, ei muslimit..."

Eikä Venäläiset. Tappajina toimivat Neuvostoliittolaiset, ja heistäkään on enää kourallinen jäljellä. Amerikkalaisilla, Israelilaisilla, Arabeilla, Kiinalaisilla, Somaleilla, Nigerialaisilla, Tummaihoisilla, Juutalaisilla ja Muslimeilla on kaikilla kädet veressään, mutta harvemmin Suomalaisista uhreista. Onko tappaminen tuomittavaa vain jos uhri on Suomalainen?

"Älkää menkö siihen mukaan, älkää olko Venäjän propagandan viestin viejiä vaan pysähtykää välillä miettimään, että kuka, mikä ja mitkä tapahtumat ovat tärkeintä Suomelle, kotimaallenne?"

Vielä suotavampaa olisi että heräisimme ajattelemaan tasapuolisesti ja aidosti rauhanomaisesti. Emme ajattelemaan vain omaa etuamme muiden kustannuksella tai tuomitsemaan väkivaltaa ja murhaamista pelkästään lipun perusteella.

"Totta kai me suomalaiset kannamme huolta myös muiden maiden ja kansojen kärsimyksistä, sodista, riistosta, nälänhädästä, puutteesta – me emme ole sydämettömiä barbaareja. Niille epäkohdille on omat tärkeät bloginsa ja kommenttikenttänsä. "

Jos näin on, ja tuomitsemme väkivallan ja rikokset kuten nyt tuomitsemme Venäjän, kauppasaarroilla ja yleisella paheksunnalla, emme voi tukea sen enempää Venäjää, Yhdysvaltoja, Israelia, NATO:a kuin Kiinaakaan. Siksi esimerkiksi NATO:on liittyminen ei käy päinsä. Se nimittäin edellyttää että annamme hyväksyntämme muiden maiden kärsimyksiin, sotiin, riistoon, nälänhätään ja puutteeseen.

"Rohkeutta oikeat suomalaiset, jotka välitätte oman maanne, perheenne ja läheistenne turvallisuudesta ja tulevaisuudesta! Antakaa sananne palaa!"

Hienosti sanottu ja täysin samaa mieltä!

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Pertti,

kohdistit viestisi suoraan yksittäisiin ihmisiin. Puolustuksellisesti on hirveän monia seikkoja, joita ei saa ilmaista netissä. Ohjesääntö kieltää, vaikka mieli tekisi. Enemmän toki saa kertoa kuin aiemmin, muttei kaikkea.

Vai tarkoititko, että puolustusvoimien tulisi organisoida oma trolliarmeija? Me kun ei olla hyökkäämässä mihinkään, niin sen tarvetta on vähän hankala perustella.

Mutta tosi hillittömän hauska parodia

http://www.viikonloppu.com/?p=66382

joka inhorealistisuudessaan ehkä avaa silmät tai sitten ei.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset