PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Venäjä jättikorvauksiin Jukosin omistajille, milloin Suomessa?

Huom! sinisen tekstin kohdalla hiirellä saa linkin auki artikkeeliin.

"Välimiesoikeus totesi ratkaisussaan, että Venäjän viranomaiset presidentti Vladimir Putinin alaisuudessa määräsivät Jukosin konkurssiin taivuttelemalla venäläisiä tuomioistuimia päätöksen kannalle. Venäjän valtio määräsi Jukosin konkurssiin vuonna 2006 verosaatavien vuoksi."

"Haagin välimiesoikeus määräsi vuonna 2006 konkurssiin ajetun öljy-yhtiön entisille osakkeenomistajille yli 50 miljardin dollarin korvaukset kolmessa erillisessä jutussa, joiden vastapuolena oli Venäjän valtio."

"Haagin Pysyvän välitystuomioistuimen mukaan Venäjän valtio ajoi öljy-yhtiö Jukosin konkurssiin tarkoituksenaan anastaa yhtiön arvokas omaisuus." Nämä ovat ne sanat, jotka olisi meidän välimiesoikeuden päätöksessä täytynyt olla.

 

Löytyisikö Suomesta rehellistä asianajotoimistoa ja puolueettomia välimiehiä, jotka tutkisivat uudelleen yrityksemme kaappauksen?

Suomen 90-luvun laman aikaan meitä velallisia kohdeltiin väärin eri oikeusasteissa, sillä Koivisto oli ohjeistanut tuomarit toimimaan velallisten vahingoksi ja velkojien hyväksi.

Meidän tuomiomme puolueellisessa välimiesoikeudessa oli oikeusmurha. Alla olevasta blogini linkistä voi lukea, kuinka meitä huijattiin.

Me kävimme oikeutta sopimusrikkomuksesta, mutta vielä olisi mahdollisuus nostaa kanne vahingonkorvauksesta.

Olisiko nyt puolueettomia tuomareita ja tuomarien valvonta tehokkaampaa?

Maalaisjärjelläkin voi todeta, kun käy paikanpäällä Katinkullassa Vuokatissa, että luomani ”Katinkullan konsepti” toimii, jonka yhdessä yhtiökumppanimme kanssa toteutimme.

Katinkulta investointi oli 80milj.euroa. Rakensimme sinne satoja loma-asuntoja, täysimittaisen golfkentän ja klubirakennuksen, jossa on kylpylä, tennis-, sulkapallo- ja squashkentät. Viisi ravintolaa, kokoustiloja, kuntosali ja erilaisia palveluita.

”Katinkulta konsepti” oli ainutlaatuinen liikeidea, jota ei ollut toteutettu missään muualla maailmassa. Se on Suomen ja ehkä Euroopan kaikista tuottavin matkailualan liikeidea, jota on kopioitu niin Suomessa kuin ulkomailla. 

Holiday Club kopioi Katinkullan Åreen

”Katinkulta konseptin” pohjalta on noussut Holiday Club yhtiö, joka on nykyinen Katinkullan omistaja. Holiday Clubin omistajat ovat eläkevakuutusyhtiöitä ja pankkiireja. Yhtiö on rekisteröity veroparatiisiin.

"Viikkolomaosakeyhtiö Holiday Clubin suurimman omistajan yhteistyökumppani on operoinut Panaman veroparatiisin kautta. Asiasta kertoi illalla MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma.

Kuusi suomalaista tunnettua liike-elämän toimijaa omistaa Holiday Clubia luxemburgilaisen yhtiön kautta. Ohjelmalle annetun tiedotteen mukaan he ovat Sampo-johtaja Kari Stadigh sekä Henrik, Carl-Gustav ja Georg Ehrnrooth. Lisäksi omistajina ovat Janne Larma ja Antti Mäkinen.

Luxemburgiin rekisteröidyn Mangaki SA:n omistusosuus lomaosakejätistä on yli 25 prosenttia.

Holiday Club Resorts Oy:n suurimpia omistajia

Mangaki SA 25,5 %

Työeläkevakuutusyhtiö Varma 14,5 %

Suomen Teollisuussijoitus Oy 12,5 %

Vesa Tengman (toimitusjohtaja ) 11 %

Rausanne Oy 10,5%"

 

Lomaosakebisnes kannattaa hyvin

Holiday Club on sijoittajille tuottoisa bisnes. Viime tilikaudella konsernin liikevaihto oli 93,4 miljoonaa euroa ja voitto verojen reilut kahdeksan miljoonaa euroa. 

Omistajille jaettiin osinkoa yhteensä 3,1 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi edellisestä vuodesta lähes 40 prosenttia ja yritys ilmoittaa tavoittelevansa jatkuvaa kasvua.

Lähde: MTV3, 45-minuuttia.

Katinkullassa on nyt 2.500 vuodepaikkaa ja lisää rakennetaan. Käyttöaste on 85%:n luokkaa ja se työllistää suoranaisesti 200 henkeä ja välillisesti 300 henkeä, jo 25 vuoden ajan. Suomen varmimmat työpaikat!

Katinkultaa on laajennettu jo 100 miljoonalla eurolla ja laajennetaan lisää, mutta luomaani liikeideaa ”Katinkullan konseptia” ei ole tarvinnut muuttaa piiruakaan.

Me, jotka sen kaiken loimme, ideoimme, suunnittelimme ja rakensimme, menetimme kaiken epäoikeudenmukaisten oikeudenkäyntien seurauksena.

Katinkullan rakentajayhtiön luvut konkurssihetkellä.

Koko investointi 465mil.mk, josta velkaa SKOP:lle 265milj.mk ja tulorahoitus oli rakentamisen aikana 200milj.mk:aa.Myymättömän omaisuusmassan arvo oli 700milj.mk:aa, jonka SKOP siirsi itselleen panttihuutokaupassa 190ilj.mk:lla.

 

Milloin me saisimme samalla tavoin oikeutta kuin Jukosin omistaja sai nyt?

En näe mitään eroa Venäjän ja Suomen oikeusviranomaisten toimessa - samaa sakkia molemmat! Valitettavasti sen tosiasian olen joutunut maailmalla kertomaan tapaamilleni kansainvälisille sijoittajille.

 

"Salattu muistio valottaa Koiviston tuomioistuin-kritiikkiä pankkikiistoissa"

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/149069-salattu-muistio-valotta...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Risto Koivula

Venäjä ei tule maksamaan noita "korvauksia" ja on valittanutkin jonnekin päätöksestä.

Mutta menestystä omalle oikeustaistelullesi.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield
Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Putinin edustajat kuittasivat oikeudenpäätöksen. Allekirjoituksista etunimikaimojen sukunimet olivat Maksa ja Minäkään. Etunimi oli vähän Eestiin viittaava En, siis vain 1 n:llä.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Venäjä ei myönnä missään asiassa syyllisyyttään,osallisuuttaan tai mitään mistä joutuisi tilille-itse kyllä on vaatimassa,uhkaamassa ja pelottelemassa !

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Tämä on asia jota ei pidä unohtaa. Liian moni sai "maksaa".

Jos lakia voidaan tulkita kuten tahdotaan ja sillä tavoin ryöstetään ihmisten omaisuus ja paikataan "herrojen" sössimää valtiontaloutta niin kyseessä on kansalaisten oikeusturvan kannalta erittäin vakava väärinkäytös.

"Koiviston konklaavi" oli RIKOS kansalaisten oikeusturvan kannalta!

Arvellaan, että kyseisessä tapaamisessa Koivisto painosti korkeimman oikeuden jäseniä olemaan myötämielisempiä pankeille velallisten ja pankkien välisissä oikeudenkäynneissä.

Koivisto piti erityisesti Korkeimman oikeuden 3.4.1992 tekemää päätöstä, jonka mukaan pankilla ei ollut oikeutta yksipuolisesti nostaa lainansaajan korkoa, virheellisenä.

Kyllähän ne korot sitten pompsahtikin, taisi olla 20% tietämillä korkeimmillaan.

Eli harkittu "ryöstömurha"...

Nyt on pikkuhiljaa sama meininki. Sama hoituu nyt verotuksella, rahoituksen panttaamisella ja direktiiveillä...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset