PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Lamaa kohti ollaan jälleen menossa, joten järkyttävä muistutus edellisestä.

Ehkä nyt on aika avata 90-luvun laman oikea historia, sillä ne jotka silloin lamatutkimusta tekivät, olivat maksettuja tutkijoita, laman aiheuttaneitten poliitikkojen ja pankkiirien rahoittamia. Ne lamatutkimukset voi heittää suoraan roskakoriin, sillä ne vääristävät sen aikaisen historian täysin. Sen verran, kun he olisivat totuutta kirjoittaneet, niin heiltä salattiin suurin osa tärkeistä dokumenteista. Silloin luotiin pohja anheudelle, epärehellisyydelle ja syyt tämän päivän syrjäytymiselle ja työttömyydelle. Voi olla, että nyt joku heistä, joka toimi silloin epärehellisesti haluaa purkaa sydäntään ennen kuolemaansa?

Tämä blogi avaa kuitenkin uudella tavalla koko pankkiriisin ja sen voi nähdä ja kuulla konkreettisesti Kotimaan katsauksesta, joka eilen tuli julkiseksi YLE:n Elävässä arkistossa, linkki ohjelmaan blogini sisällä. Lupaan, että siinä "Tosi-tv ohjelmat" kapenevat.

Olen kirjoittanut täällä paljon omasta, Katinkullan historiasta. Kirjoittanut blogeissani sen koko historian yli 20 osaa ja 250 sivua.

Te blogistit ja blogini lukijat elitte sen kirjoittamisen ajan mukanani lokakuusta joulukuuhun 2012 – ilman Teitä en olisi jaksanut niitä blogeja kirjoittaa. Kiitos Teille myötäelämisestä kanssani. Teitä oli tuhansia seuraamassa henkisesti raskasta kirjoitustyötäni.

Nyt valmistelen Teitä uuteen tulevaan juttuun ennakkoon muutamalla blogillani, joihin sisältyy myös vanhoja tv-ohjelma minusta (Kiitos YLE:n Elävälle arkistolle), yhtiökumppanistani, Katinkullasta ja niistä tapahtumista, kuinka omaisuutemme ja yrityksemme ryöstö tehtiin. Kuvio on tutu, Venäjän käyttämä Krimillä ja Ukrainassa.

Katso ensin tämä Kotimaankatsaus ohjelma vuodelta 1993 ja jatka sitten vasta lukemista, niin pääset selville siitä kieroudesta ja rikollisesta toiminnasta, jota silloin oikeuslaitoksen tuella harrastettiin. Ps. Ohjelmassa oleva tilintarkastaja sai vain varoituksen toiminnastaan ja meidän velkasaneerausta ei uudelleen käsitelty. Kiitokset toimittaja Tenho Tornbergille rohkeudesta.

Klikkaa hiirellä allaolevaa linkkiä:

http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/taistelu_katinkullasta_105809.html#media=105782

 

Katinkullan historia lyhyesti: (sinisissä kohdissa linkki avautuu hiiren klikkauksella)

Isovanhempani ostivat Jäätiön tilan Vuokatissa, Sotkamon kunnassa, Kainuussa1929, jolle Katinkulta perustettiin.

Isäni veli peri tilan, koska hänen vanhempi veljensä kuoli sodassa.

Isäni ja äitini perustivat tilalle Jäätiön Lomakylän 1966, isäni invalidisoiduttua työtapaturman seurauksena.

Isäni kuoli 1980, jolloin olin suorittamassa varusmiespalvelusta, jota en kuitenkaan keskeyttänyt vaan hoidin perheyrityksemme armeijasta käsin, jonka kävin loppuun saakka.

Vuonna 1985 aloin suunnittelemaan ja ideoimaan kotitilallemme uutta matkailuyritystä, josta myöhemmin syntyi Katinkulta kosepti.

Vuonna 1987 tapasin yhtiökumppanimme Asianajaja Seppo Juurikon, jonka kanssa yhdessä viiden veljeni kanssa aloimme toteuttamaan Katinkultaa.

Syksyllä 1991 päärahoittajamme SKOP joutui valtion haltuun. Katinkullan osakemyynti romahti, koska pankkimme oli joutunut konkurssitilaan.

Joulukuussa 1991 teimme Katinkullan rajoituksesta salaisen jatkorahoitussopimuksen, jolla turvattiin Katinkullan rahoitus yli laman, niin sovittiin.

Toukokuussa 1992 presidentti Koivisto kutsui ”konkaavin” koolle, jossa ohjeisti Korkeimman oikeuden presidenttiä ja muita vaikutusvaltaisia henkilöitä unohtamaan velallisten oikeudet ja tuomitsemaan velkojien eduksi. (se ohjeistus julkistettiin 9.9.2913) Se antoi selkänojan koijjareille toimia laikien vastaisesti ja tuomioistuinten suojeluksessa. Konkeettisesti sain sen kuulla yhdeltä SKOP:n pankkiirilta, kun sanoin hänelle puhelimesssa, "eikö meillä ole oikeutta taistella omaisuudestamme", niin hän vastasi itsevarmasti "teillä ei ole mitään oikeutta", minulla on se puhelunauha vielä tallessa.

Välittömästi sen jälkeen alkoi SKOP:n johtokunta suunnittelemaan yrityksemme Katinkullan kaappausta itselleen. (KRP:n takavarikoimista SKOP:n pöytäkirjoista konkurssisuunnitelma on selkeästi luettavissa) He tiesivät rikkovansa jatkorahoitussopimustamme ja aihettavansa vähintään 150milj.mk:n vahingon meille ja pankille, se ilmenee KRP:n takavarikoimista SKOP:n johtokunnan pöytäkirjoista.

Lokakuussa 1992 yrityksemme haettiin konkurssiin, SKOP:n äänin 3-2, yrittäjien vastustaessa.

Keväällä 1992 SKOP siirsi panttihuutokaupalla omaisuutemme omalle SKOP-Kiinteistöt Oy:lle.

Katinkulta lyhyesti lukuina konkurssi hetkellä:

Katinkullan koko investoinnin arvo oli 465 milj.mk:aa, joka rahoitettiin SKOP:n  265 milj.mk:an lainoilla ja rakentamisaikana saaduilla 200milj.mk:n tulorajituksella.

Katinkullan koko omaisuusmassan arvo konkurssi hetkellä, laskettuna toteutuneitten kauppojen ja muiden tilojen käypien arvojen mukaan, oli 700 milj.mk:aa. 

Eli 265milj.mk:n velkojen vakuutena oli 700milj.mk:n realisoitava omaisuus.

SKOP siirsi 700milj.mk:n omaisuuden omalle yhtiölleen 190mij.mk:lla, eli 73% alennuksella, eli 27%:a todellisesta käyvästä arvosta.

Minulle, yhtiökumppanillemme ja viidelle veljelleni jäi parinkymmenen  miljoonan markan velat vastattavaksi, jolloin meiltä vietiin kodit. Äitini ja kaksi veljeäni kuolivat, tämän koetun epäoikeudenmukaisuuden vuoksi ennenaikaisesti murheen murtamina.

Kahdeksan vuotta kävimme oikeutta, mutta saamatta koskaan oikeutta!

Katinkullan kauppa turvasi SKOP:n ja SKPO-Kiinteistöt Oy:n työntekijöiden työpaikat ja palkkatulon.

Ne henkilöt, jotka olivat olleet SKOP:n myötäpuolina valmistelemassa ja toteuttamassa Katinkullan yrityskaappausta,  saivat ehkä myöhemmin ostaa nimelliseen hintaan omaisuutta SKOP-Kiinteistö Oy:ltä, palkkiona meidän yrittäjien pettämisestä. Roskapankeilla oli valtavat varastot "lahjuksia", koteja ja kiinteistöjä, ympäri Suomen,  jotka oli pilkkahintaan vielty velallisilta. Nyt niitä voitiin jakaa kenenkään valvomatta ja puuttumatta Hyvä Veli verkoston sisällä.

SKOP:n pankkiirit eivät osanneet hoitaa hyvin mutkikasta ”Katinkulta konseptia” ja laittoivat sen pyörittämiseen vielä 60milj.mk:aa verorahoja 1993-1998.

Vuonna 1998, kun Sauli Niinistö oli valtiovarainministeri, jonka alaisuuteen oli erillislailla siirretty Valtion vakuusrahasto, myi Katinkullan koko omaisuuden edelleen Jaakko Pöyrylle. On puhuttu 100milj.mk:n kauppahinnasta. Miksi omistajalta, yrittäjältä ja medialta on salattu nämä kauppahinnat? Viiden vuoden aikana omaisuusmassan arvo oli noussut ainakin se 100milj.mk:aa yksistään rakennuskustannusten nousun myötä. Katinkullassa oli silloin 30.000m2 rakennettuja rakennuksia ja 100ha golfkenttä. Loma-asuntoja, Klubirakennus (viisi ravintolaa, kylpylä, tennis-, sulkapallo- ja squashkenttiä, keilaradat, kokoustiloja, liikehuoneistoja jne)  Katinkullan omaisuuden arvo myynti hetkellä 1998 oli varovaisestikin arvioiden noin  800milj.mk:aa.

SKOP:n pankkiirit myötäpuoiiensa kanssa aiheuttivat Katinkullan konkurssilla ja myymällä sen pilkkahintaan edelleen, noin 225milj.mk:n vahingon veronmaksajille ja meille yrittäjille satojen miljoonien vahingon ja tuhosivat meidän elämämme.

Katinkullan omistaa Holiday Club yhtiö, jota hallinnoidaan veroparatiisista, jossa on omistajina esim. Eläke Varma, on luonut toimintansa ideoimani ”Katinkullan konseptin” pohjalta. Se on Suomen tuottavin matkailunliikeidea, jonka pohjan loi Katinkulta ja Katinkulta konsepti.

Katinkultaa on laajennettu yli 100milj.eurolla ja Katinkullan konseptia on kopioitu Suomeen ja ulkomaille.

Katinkullassa on tänä päivänä 2.500 vuodepaikkaa ja ympärivuotinen käyttöaste yli 80%:a, joka on Suomen ja jopa Euroopan korkeimpia matkailukohteissa.

Katinkulta työllistää suoranaisesti yli 200 henkeä ja välillisesti noin 300 henkeä, eli se on ollut turvallinen ja pysyvä työpaikka yli 500 ihmiselle jo 25 vuoden ajan.

Meitä yrittäjiä rangaistiin kovalla kädellä niiden pysyvien työpaikkojen luomisesta!

 

Kuuntele vielä haastatteluni keväältä 2013 YLE:n radiosta:

http://areena.yle.fi/radio/1785167

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Ei mitään uutta auringon alla. Talous tulee romahtamaan. Nyt on tosin extrana sota taivaanrannassa.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Pekka, sota ei ole minulle enää extraa.

Minä jouduin sen kauhut jo kokemaan. Menetin kotini, kotiseutuni ja kotimaani sekä haavoituin kuolettavasti. Kolme ennenaikaisesti kuollutta perheessäni taistelussa SKOP:a vastaan. Sotakorvauksia jouduimme maksamaan 13 vuotta ulosoton kautta meidät ryöstäneille koijareille.

Miten tämä eroaa sodan kauhuista?

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kiitos kirjoituksesta.

1990-luvun todellinen lamatutkimus on vielä saattamatta kansiin.

Tuo lama tehtiin tarkoituksella.

Käyttäjän JariNiskanen kuva
Jari Niskanen

Hyvä Pertti. Joillakin lahkeet jo tutisee, 90-luvun lamavuosien historia on tähän saakka ollut kirjoittamatta, koska joillakin vielä vallankahvassa tai vallan taustalla olevista henkilöistä on pelko että totuus tulee julki. Toivottavasti kirjastasi tulee alku perusteellisemmalle pyykinpesulle. Ei kostomielessä vaan opiksi, koska näyttää etteivät nykypäättäjät ole sittenkään ottaneet opiksi edes lähihistorian tapahtumia.

Käyttäjän OlliToivoOlaviPuolitaival kuva
Olli Toivo Olavi Puolitaival

Blogeja on syytä avata julkisuuteen eli "muistuttamista" siitä todellisuudesta missä tuolloin elettiin ja missä todellisuudessa tuon ajan yrittäjät elävät tänä päivänä: Pertti on aivan erityisen hyvä esimerkki siitä kuinka vahva ja osaava kuin myös yhteikunnallisesti ajatteleva; työllistävä henkilön perus- ja liikeomaisuus voidaan ryöstämällä ryöstää. Mikä kaikkein pahinta ja häpeällisintä; Oikeusvalvontaviranomaiset eivätkä edes kansanedustajat mitenkään puuttuneet noiden ryöstötalkoiden estämiseen, hyvityksistä nyt puhumattakaan.

Kuitenkin on niin, että tätäkään ei ole lopullisesti ratkaistu ennenkuin on oikein ratkaistua; http://hilkkamlaikko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2243...

Käyttäjän OlliToivoOlaviPuolitaival kuva
Olli Toivo Olavi Puolitaival

Käsitykseni mukaan seuraavan linkin sisältö on yksi oleellinen osa monesta muusta, joilla yrittäjäkanslaisten perus- ja ihmisoikeuksia tahallisesti ja harkitusti loukattiin omaisuusryöstöinen ja.......Kysymyshän oli suunniutelmallisista ja tahallisista teoista eli harkituista oikeusmurhista;
https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.g...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset