PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Talvivaaran erityistilintarkastus?

Vapaavuori ehdotti erityistilintarkastusta Talvivaara yhtiöille.

Tilintarkastajat toimivat Suomessa vain ja ainoastaan Hyvä Veli verkoston hyväksi - lue, katso ja kuuntele, niin  ei tarvitse minua uskoa vaan omat korvat riittävät tekemään johtopäätöksen. 

Nyt tehdään samoja temppuja, kuin 90-luvun laman aikaan, jolloin yrittäjiltä vietiin kaikki ja maksatettiin veronmaksajilla, nyt jälleen veronmaksajat ovat maksumiehinä. Sattumoisin paikkakin on sama, Sotkamon kunta! Ero Talvivaaran ja Katinkullan välillä on siinä, että Katinkullan osakkeenomistajat eivät menettäneet rahojaan, sillä heidän sijoituksensa kohdistui velattomiin yhtiöihin. Velat olivat meidän omistamalla Katinkullan rakennuttajayhtiöllä ja me menetimme kaiken.

Kannattaa katsoa ja kuunnella alla olevasta linkistä salainen puhelunahoite ja pohtia sitä, että kuinka tilintarkastajaan voidaan luottaa ja kenen etua tilintarkastaja todellisuudessa ajaa? Vain 14 minuuttia, niin olet paljon viisaampi.

Tilintarkastaja sai näistä rikkomuksista kaksi varoitusta, mutta ei mitään muuta. Me yrittäjät menetimme omaisuutemme ja mahdollisuuden velkasaneeraukseen. 

Olen puhunut tästä tilintarkastajan toiminnasta kansainvälisten institutionaalisten sijoittajien kanssa ja voin sanoa, että kuuntelivat silmät pyöreänä. Suomi ei ole välttämättä niitä luotettavimpia sijoituskohteita, tässä yksi syy siihen.

Lue ensin nämä otteet muistiostani ja katso sen jälkeen, ennen kaikkea kuuntele, kuinka KHT tilintarkastaja toimii yhtiön ja yhtiöin omistajien vahingoksi ja rahoittajan eduksi. (alkuperäiset dokumentit ovat tallella)

Ensin voitte todeta, kuinka KHT tilintarkastaja pudottaa omaisuuden arvoa 21milj.mlk:aa kuukauden sisällä.

1.   (6) KHT Simpasen lausunto RKL:n liiketilojen arvosta 18.10.92

Lindemannin pyynnöstä tilintarkastajan lausunto koskien RKL:n omistamien Klubin liiketilaosakkeiden arvoa.  Huom! ”... voitaneen liiketilat arvostaa varovaisesti hintaan 10.000 markkaa/m2, jolloin liiketilojen kokonaisarvoksi tulee 31.000.000 markkaa.”  (vahvennus Simpasen)

 

2.   (9) KHT Simpasen laatimassa RKL:n pesäluettelossa sivulla 65. oleva  em. liiketilaosakkeiden arvo kuukautta myöhemmin 25.11.92

Simpasen uusi arvio on siis 10 mmk eli 21 mmk pienempi.  Simpanen on käyttänyt ko. arvon alennusta RKL:n vuoden 1992 tulosta heikentävänä tekijänä. (vrt. liite 21,(sivu 77)  Päätös yrityssaneeraushakemusta koskevassa asiassa, kolmas kappale viimeinen lause)

 

Seuraavaksi vielä vakavampi rikkomus:

3. (61) KHT Simpasen puhelu Luukkaiselle keväällä 1993 koskien RKL Oy:n velkasaneeraushakemusta.

Puhelusta selviää kuinka KHT Simpanen paljastaa RKL:n velkasaneeraushakemukseen liittyvät seikat ja neuvoo SKOP:a kuinka toimia saadakseen velkasaneeraushakemuksen hylättyä.  Simpasella oli myös tiedossa ettei Luukkainen ole enää RKL:n hallituksen jäsen ja mieltää toimintansa ”kaksoisagenttina” ja näinollen oikeudettomasti ilmaisee tietoonsa saamia luottamuksellisia asioita RKL:n yrityssalaisuuden piiriin kuuluvista asioista ulkopuoliselle.  KHT Simpaselle Luukkainen lupaa ”ilmeisesti palkkiona tiedoista” Katinkulta Oy:n tilintarkastuksen (sivu 64, alalaita) (vrt liite 23)

 

Nyt katso ja kuuntele omin silmin ja korvin, miten KHT tilintarkastaja toimii:

Katso alla olevasta linkistä Kotimaankatsaus ohjelma vuodelta 1993, niin pääset selville siitä kieroudesta ja rikollisesta toiminnasta, jota silloin harrastettiin. Ohjelmassa esitetään YLE:n historian ainut "salainen puhelunauhoite" Kiitokset toimittaja Tenho Tornbergille rohkeudesta.

http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/taistelu_katinkullasta_105809.html#media=105782

http://<div class="yle_areena_player" data-id="26-105782" data-article="http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/09/02/taistelu-katinkullasta"></div><script src="http://player.yle.fi/assets/js/embed.js"></script>

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Nämä samat herrat, KHT Simpanen ja SKOP:n pankkiiri Pekka Lukkainen kumppaneineen harhauttivat myös Valtiovarainministeri Viinasta samalla tavoin, kun Viinanen vastasi kansanedustajien kirjalliseen kysymykseen Katinkullasta.

Katinkullan hakivat konkurssiin KHT Simpanen ja SKO:n pankkiirit. Jonka jälkeen KHT Simpanen laati yhtiön pesäluettelon yhdessä SKOP:n pankkiirien kanssa ja poisti omaisuuden arvosta 70%. Eli 700milj.mk:n omaisuuden arvoksi tuli 190milj.mk:aa.

Seuraavaksi samat miehet järjestivät panttihuutokaupan, jossa omaisuus siirrettiin samojen SKOP:n miesten hallinnoimalle ja valtion omistamalle SKOP-Kiinteistöt Oy':lle, josta omaisuus myytiin halvalla edelleen Sauli Niinistön ollessa Valtiovarainministeri, joka valvoi Valtionvakuusrahaston toimintaa ja roskapankkeja.

Tässä linkissä Viinasen vastaus, KHT Simpasen ja SKOP:n pankkiirien laatimana: Jos Iiro Viinanen sattuu tämän lukemaan, niin kannattaa muistella vanhoja. Kysymykseni kuuluu, että tiesittekö tämän taustan kun saitte luettavaksenne vastauksen Eduskunnalle?

http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/akxhref2.sh?%...

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Suomessa erityistilintarkastuksella on kaksi tavoitetta:

Tavoite 1. Saada yrittäjä vankilaan ja pesänhoitajalle isompi tili.

Tavoite 2. Saada Hyvä Veli verkoston toiminnalle kirjallinen vakuutus eritystilintarkastuksen kautta.

Meidän kohdalla se ei onnistunut, sillä pientäkään lainvastaisuutta ei meidän yrityksessämme ollut. Itse vaadimme erityistilintarkastuksen sekä verotarkastuksen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Voin allekirjoittaa tuon hyväveli jutun minäkin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

On parempi hoitaa asiat moraalisesti oikein, mutta sitä ei rahallisesti arvostettu, eikä arvosteta vieläkään.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Talvivaaran kuvio on siitä erikoinen (jopa outo), että tytäryhtiö meni konkurssiin, mutta emoyhtiö jatkaa ja laskuttaa edelleen tytäryhtiönsä konkurssipesää....

Lisäksi emoyhtiö on myynyt moniksi vuosiksi eteenpäin (ja saanut siitä ennakkomaksun) sellaista sinkkiä ja nikkeliä, jota ei ole vielä edes olemassa. Emoyhtiön omituinen järjestely on sellainen, ettei ulkopuolisia ostajia noin vain ilmesty. Vasta kun se on konkurssissa saadaan pöytä puhtaaksi ja ehkä joku hullu jatkaja, mutta silloin tullaan siihen alkuperäiseen ongelmaan, ettei itse prosessi toimi Pohjolan avotaivaan alla (muuten kun valtavilla sulfaattipäästöillä laajaan ympäristöön)...

Aivan mahdoton viritys ja aikapommi. Jan Vapaavuori, pliis, ei enää verorahaa mustaan aukkoon, jooko?

Yllä olevat tiedot perustuvat valtion omistajaohjauksen johtaja Eero Heliövaaran tuoreeseen radiohaastatteluun. Pitää lisätä siihen, että Heliövaara uskoo kyllä ulkopuolisen ostajan tuloon ja uskoo myös itse prosessiin (minä en).

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset