PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Veropakolainen kiinnostaa Espanjassa, mutta ei maanpakolainen.

Kirjoitan jälleen niin  kuin asiat ovat ja kuinka minä ne koen, häpeämättä.  Avoimuudella ja tunteella kirjoitan.

Olin ensin maanpakolainen, kun nyt minusta on tehty veropakolainen Espanjassa.

Yritä jaksaa tämä lukea, niin tiedät, miksi minusta tuli kadehdittu veropakolainen.

Media revittelee otsikoita veropakolaisista, mutta ei maanpakolaisista. Meitä maanpakolaisia on ympäri maapalloa 90-luvun laman seurauksena.

Näin minusta tehtiin ensin maanpakolainen ja nyt sitten veropakolainen

Maanpakolaisuuteni syy on 90-luvun lamassa, kun vuonna 1992 valtion hallussa ollut yrityksemme rahoittajapankkimme ryösti vastoin keskinäistä rahoitussopimustamme menestyvän yrityksemme ja omaisuutemme.

Vuonna 1995 Arsenal vei pakkohuutokaupassa kotini Kajaanissa ja myi sen edelleen 290.000mk:lla, kun markkinahinta oli noin 700.000mk:aa. Silloin menetin kotiseutuni, jossa olin syntynyt, kasvanut ja toiminut yrittäjänä koko nuoren ikäni. Olin luonut sinne 465milj.mk:n investoinnin ja 350 suoranaista ja ja saman verran välillilisiä työpaikkoja. 700milj.mk:n arvoinen yrityksemme vietiin 190milj.mk:lla.

Kun menetin kotini ja kotiseutuni, niin muutin Helsinkiin ensin alivuokralaiseksi ja myöhemmin kimppakämppään. Keväällä 1997 kimppakämpässä asuminen muuttui sietämättömäksi ja yritin vuokrata omaa asuntoa, siinä kuitenkaan onnistumatta, sillä miljoonien velkavastuitteni takia, kukaan ei suostunut minulle asuntoa vuokraamaan.

Pyysin Sotkamon kunnalta, jonne olin yrityksen ja työpaikat luonut, apua asunnon vuokraamiseen. Pyysin kuntaa vuokraamaan asunnon omalla nimellään, jonka olisin sitten itselleni vuokrannut kunnalta ja maksanut myös vuokran. Kunta kieltäytyi auttamasta minua.

Minulle jäi silloin kaksi vaihtoehtoa, itsemurha tai maastamuutto. Kohtalo puuttui peliin ja ohjasi minut maanpakolaiseksi Viron Tarttoon, josta sain vuokrattua asunnon. Asuin siellä puolivuotta, jonka laki silloin salli. Jouduin palamaan Suomeen joulukuussa 1997 ja seuraavat kuukaudet asuin kahdeksan eri tuttavani sohvilla ympäri Suomea. Omaisuuteni oli kahdessa kassissa. Pari kuukautta olin ranskalaisen ystäväni alivuokralaisena Vilnassa. Saatuani keväällä 1998 oleskeluluvan Viroon, muutin sinne takaisin. Opiskelin kielen, kulttuurin, tutustuin Viron historiaan ja sain paljon paikallisia ystäviä. Sopeuduin hyvin uuteen kotimaahani. Elin sairauspäivärahallani, josta maksoin veroni Kajaaniin ja sen jälkeen vielä 33% ulosoton kautta omaisuuteni ryöstäneelle SKOP pankille, joten minulle jäi vain rippeet.

Syksyllä 2000 sain Kajaanin maistraatilta kirjeen, jossa minua uhattiin uhkasakolla, jos en ilmoita asuinpaikkaani. Järkytyin siitä kirjeestä niin paljon, että elämäni meinasi loppua siihen paikkaan. Tiesin, että jos ilmoitan asuinpaikakseni Viron Tarton, niin joudun palauttamaan KELA-korttini ja olisin ilman sairaus- ja sosiaaliturvaa. Viro ei ollut silloin EU:n jäsen.

Kokosin itseni ja aloin etsimään jälleen uutta maatta, jonne muuttaa, sillä Suomessa en olisi vieläkään saanut vuokrattua asuntoa. Otin Euroopan kartan eteeni ja kävin eri maita läpi. Mielessäni kävi Ruotsi, Saksa, Kreikka jne. Sitten silmiini osui Espanja ja siellä kaupunki nimeltä Malaga. Kajaanin maistraatin pakottamana päätin muuttaa Espanjaan.

Pakkasin tavaroitani Tartossa ja myin huonekalujani ja kodinkoneitani saadakseni takuuvuokran maksettua Espanjassa.

Tammikuussa 2001 minulla oli sitten ensimmäinen vuokra-asunto Malagan vanhassa kaupungissa. Keskellä vierasta kieltä ja kulttuuria. Olin yksin eristettynä. Olin joutunut muutamaan Espanjaan pakosta, en vapaaehtoisesti.

Ilmoitin silloin Kajaanin maistraattiin uuden osoitteeni, joka oli nyt Espanjassa. Samalla selvisi, että myös minun verotukseni siirtyy Espanjaan verosopimuksen vuoksi. Sitä en aiemmin tiennyt. Kajaanin maistraatin uhkauskirjeen ansiosta lopetin nyt verojenmaksun Kajaanin ja Suomeen ja verotukseni siirtyi Espanjaan.

Pääsin samaan aikaan vapaaehtoiseen viiden vuoden velkasaneeraukseen, joka lopetti minun ulosoton, jota kesti yhteensä 13 vuotta. Vähitellen aloin saamaan talouteni tasapainoon työkyvyttömyyseläkkeeni turvin. Siinä auttoi myös se, että eläkkeeni verotus oli pienempi Espanjassa kuin Suomessa. Olin joutunut aloittamaan elämäni alusta ja talouteni nollapisteestä.

Olin nyt monen mutkan kautta päätynyt pakosta eläkeläiseksi Espanjaan. Olin ollut Suomessa hyvä ja iloinen veronmaksaja, mutta en saanut sieltä mitään apua. Kun hain aikoinaan Kajaanin  sosiaalitoimistosta rahaa puhelinlaskun ja yhtiövastikkeen maksamiseen, niin sain aina kieltävän vastauksen, puhelimeni suljettiin. Kohtuuttomalta se tuntuu myös siksi, että tähän päivään mennessä luomani yritys ja sen työntekijät ovat maksaneet veroja jo yli 50milj.euroa, yksistään kiinteistöveroa yli 5milj.euroa. Arvonlisäveroa ja muita veroja varovaisesti arvioiden vähintään 300miljoonaa euroa.

Olen elänyt ja asunut Espanjassa 14 vuotta. En tullut tänne vapaaehtoisesti vaan pakosta! Olen nyt vihdoinkin alkanut sopeutumaan täällä elämiseen. Koko tämän ajan minulla on ollut yksityinen sairausvakuutus. Otin sen, koska olen yksinäinen ihminen ja en osannut tullessani edes kieltä ja en tuntenut ketään. Yksityinen sairausvakuutukseni on korvannut kaikki sairaalassa käyntini, leikkauksen, viidet magneettikuvat, eri tutkimukset ja varmaan 100 lääkärissä käyntiäni. Eli minusta ei ole ollut mitään kustannuksia Suomen veronmaksajille, joille työni tuloksena olen tuonut valtavat verotulot, saamatta itse sieltä mitään. Eläkkeenikin maksaa kokonaisuudessaan yksityinen eläkevakuutusyhtiö.

Nyt, joulun aikaan, maattuani sairaana kuumeessa sängyssä viikon verran päätin yrittää nyt tosissani etsiä uudelleen elämäiloa kuolemanhaluni tilalle. Nyt kävi kuitenkin niin, että uutiset mahdollisesta verotuksen muutoksestani takaisin Suomeen romahduttaisi jälleen talouteni. Siitä seurasi se, että jälleen tuli mieleeni kaikki elämäni ikävät asiat, kotini menettäminen, omaisuuteni ryöstö, ulosotto jne. Sillä seurauksella, että nyt alkaa jälleen voittamaan se kuolemanhalu.

Hyvät poliitikot, älkää leikkikö meidän eläkeläisten elämällä, sillä verotuksen yhtäkkinen muutos saattaa olla kohtalokas. Verotuksen ennustettavuus on yksi tärkeimmistä asioista ja jos se yhtäkkiä muuttuu rajusti, niin talous sakkaa.

Minne te majoitatte meidät paluumuuttajat? Onko hoitojonoissa meille tilaa ja rahaa? Kun eläkeläisiä on hoidettu Espanjassa, Suomen laskuun, niin kustannukset ovat olleet huomattavasti pienemmät, kuin ne ovat Suomen sairaanhoidossa. Tuotteko te ruoat meidän kotiin ja käytte kaupassa, kun talviliukkailla emme itse pääse? Omaishoitaja voisi olla myös hyvä seuranpitäjä ja taksisetelit ovat myös tarpeellisia. Näitä kustannuksia ei synny Espanjassa asuvista eläkeläisistä.

Miltä tuntuisi halvaantuneesta ja pyörätuolilla liikkuvasta eläkeläisestä, kun hän joutuisi muuttamaan Espanjasta takaisin Suomeen toisten armoille, kun on jo vuosia pärjännyt ilman avustajaa?

Espanjassa suomalaisen eläkeläisen hakeutumisella lääkärinvastaanotolle on huomattavasti korkeampi kynnys kuin Suomessa. Täällä eläkeläiset eivät ole niin masentuneita, kuin Suomen pimeässä ja yksinäisessä talvessa, kun siellä ei voi edes mennä ulos kävelemään liukastumisen pelossa. Itselleni, kun mieli on maassa, niin valolla ja auringolla on iso merkitys hyvinvointiini.

Poliitikot yrittäkää saada todelliset veropakolaiset, eli Suomessa toimivat yritykset, joita hallinnoidaan veroparatiiseista käsin, takaisin Suomeen veronmaksajiksi. Jo yhden veroparatiisissa olevan yrityksen verotuloilla te pystytte kattamaan kaikkien Espanjassa olevien eläkeläisten veroaukon! Yritykset siitä eivät kärsi, mutta me eläkeläiset kärsimme.

Omalta osaltani tein kaikki velvollisuuteni Suomea kohtaan. Kävin kunniakkaasti armeijan ja työskentelin yrittäjänä 24/7 saamatta itselleni mitään. Nyt se tuhannen euron korkeampi vero kuukaudessa muuttaisi minun elämäni jälleen, ja sitä en enää kaiken tämän kokemani jälkeen jaksaisi. Jos Suomi ei pärjää ilman sitä minun tuhatta euroani, niin valtio voisi järjestää minut sinne ”Sveitsin klinikalle”, niin ei tarvitse sitä eläkettäkään maksaa.

En kirjoittanut tätä vain omasta puolestani vaan myös toisten eläkeläisten, ja varsinkin sairaitten eläkeläisten puolesta, jotka asuvat Espanjassa. Me emme ole veropakolaisia vaan olemme aivan tavallisia eläkeläisiä, joiden tie ja elämä on tuonut meidät elämään Espanjassa. Muutaman sadan euron säästö eläkkeen verotuksessa ei tee kenestäkään veropakolaista ja romahduta Suomen taloutta.

Tiesittehän, että Espanjassa asuvilta ja sinne veronsa maksavilta eläkeläisiltä Suomi on perityt ja perii sairaanhoitomaksun eläkkeestä?

ps.en olisi koskaan muuttanut Espanjaan vaan olisin pakertanut kaikki nämä vuodet töitä, jos minua ei olisi ryöstetty ja syrjäytetty. Tuskin olisin jäänyt koskaan eläkkeelle, sillä pidin työstäni yrittäjänä ja se oli elämäni.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Näistä blogeistani löytyy tarkempaa tietoa maanpakolaisuudestani:

Tässä blogissani ensin lopputulos perheemme sadan vuoden työtaipaleelta.

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/176316-t...

Näissä blgeissani, että miten kaikki tapahtui:

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/?page=9

Keke Latomäki

Kiitos vastauksesta . Ymmärrän toki nyt paremmin. En kuitenkaan samaistu . Käsittääkseni sinä tulet toimeen eläkkeelläsi. Itse en näköjään. Jos muuttaisin veroparatiisiin , ero veroissa voisi olla maksimissaan 200 euroa kuussa. Siis samaistun enemmän noihin persaukisiin katupartiomiehiin.

Kiitos siitä että yritit luoda jotain suurempaa. Kiitos myös työntekijöiden puolesta. Pahoittelut että pankkimaailma on sellainen kuin on. Parhaiten menestyykin jos tuntee nuo rahamaailman metkut ja tekee bisnestä rahoituksessa.

Se ajattelusi että pankit joutuvat vastuuseen liian lepsusta lainanannosta on jo käytössä. Jos jaksaisin ja haluaisin aloittaa jotain uutta bisnestä ja todistaisin pankille omaisuuteni olevan 100 000 euroa , ja haluavani sitä vastaan lainaa 20 000 euroa , niin arvaapa saisinko ? Vakuuksilla ei ole enää merkitystä kun maksukyky ratkaisee lainanannon.

Tämä siis taas vastauksena yleisiin ajatuksiisi . Täytynee siirtyä keskusteluun facessa , sillä vuorovaikutus on positiivista . Muista kuitenkin vielä että osa noista katupartiomiehistä hädin tuskin lukee ja kirjoittaa , monia muita heistä ei oikeasti kiinnosta julkinen polemointi . Eivät he ole ensimmäisinä lähtemässä väittelyyn kanssasi. He kyllä todennäköisesti tulevat avuksesi kun kimppuusi käydään.

No , ehkä minäkin tanssin liian ruusuisissa unissa .

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Siksi, koska tiedän, millaista on elää asunnottomana, maattomana, 1.800mkkk tökäreillä, kotiseudun ja kotimaan menettäneenä... Valitettavasti tätä kaikkea en voi aina blogeissani kertoa, kun niiten pituutta useast valitellaan.

Tässä lyhykäisesti, kuinka taistossa mentin kolme läheistäni.

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/207366-p...

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Portugaliin on pakko sitten mennä,kaikkien teidän maanpakoon ajettujen.Joku oli virosta joutunut jonnekin tuntemattomaan,kun vanhaa ihmistä jahdattiin vielä sieltäkin.Eikö se siellä saa 10 vuotta veroja olla maksamatta siellä Portugalissa,että siksi nämä miljoonia hallinnoivat tahtovat sinne.Suomi onkin vinkerä maa,täällä konkurssiin joutunut/ajettu onkin RIKOLLISEN asemassa loppuikänsä.Maksuja ei kohtuullisteta,eikä maksusuunnitelmia laadita,se on heti vaan tuomiolle,haaskojen kautta kupattavaksi.Kuten myytiin Norjalaisille 90 velkaorjiksi,ei annettu ihmisille mahdollisuutta.Maksatetaan moneen kertaan samat "velat".

Huvittaviakin piirteitä täällä on,KORONKISKONTA on laillista!Ennen joutuivat linnaan koronkiskurit,ja ihmettelen eikö Suomen laissa ole enää pykäliä tai säädöksiä tähänkään.Lainoja myönnetään pienituloisille joilla on ennestään velkaa,mainostaminen harhaan johtavaa jne.jne.Paska puheet siitä,että hurvitellaan etelässä lainarahoilla,ehei,ruokaan ja vuokraan,lainoihin lainojen päälle,ihmiset rahaa tarvitsevat.Pienituloisille ja työttömille,kun ei haluta halpakorkoista antaa.Se onkin miljardeilla vuodessa kun suomalaiset veronmaksajat toimeentuloluukun(sossun)kautta maksavat PERINTÄTOIMISTOILLE ja ULOSOTON kautta koronkiskureille.

Nalle joka muutti Ruotsiin,kupattuaan ensin veronmaksajien rahat,onkin oikein valtion neuvonantajana ilmeisesti tätä nykyä.

Sekin on hupaisaa,koska näillä rahamiehillä ja naisilla on laillistettuja veronkierto neuvojia.Köyhillä ja pientuloisilla on veronkierto,samaa hommaa näillä välistä vetäjillä,kutsutaankin verosuunnitteluksi.

Laskuja siirretään perintään vastoin lakeja,summat vaihtelevat riippuen siitä kuka missäkin lainoja käsittelee.Korkoja kiskotaan laittomasti vaikka ihmiset eräpäivänä maksavat laskunsa.Ketään ei saa kiinni ns.asiakaspalvelusta.Yksi sanoo yhtä,toinen toista.Hoono suomi,ei kuulu meille tyylillä.

Hallitus halusi vippifirmoilta joiden 100-200 lainat kävivät heidän hermoilleen,KORKOKATOAN.eLI 50,5% saa olla vuosikorko.Kun taas hallitus halusi jättää tilalle tulleille 2000 "lainoille"vapaat kädet,eli korkoa sopii kiskoa niin paljon ,kuin sielu sietää.es.Ferratumin omistaja taustaa,sieltähän loytyi EK:n entinen kokkila yhtenä.Sekin pulju on ties kenenkä omistuksessa ,kuten ne kaikki nykyään.Pakkaa sekoitetaan niin paljon,ettei kukaan pääsisi selville kuka omistaa ja saa hyödyt taskuunsa.

Hauskat kytkökset ovatkin mielenkiintoisia,kun ottaa huomioon miten nykyään kaikenlaiset es.huostabisneksen kytkökset ,löytyvätkin ihan eduskunnasta asti.SITRA sijoittaja kun on ollut Mehilästäkin sijoituksillaan jeesimässä.Nykyään senkin firman omistaa ulkomaalaiset,näiden ulkomaalaistaustaisten firmojen omistajiin kuuluukin sitten eri teiden kautta.. no,tarvinneeko selitetellä.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/10/13/vippifirmo...

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/ekn-kokkila-m...

http://www.lapinkansa.fi/cs/Satellite?c=AMArticle_...

http://www.taloussanomat.fi/raha/2010/02/26/pikavi...
prosenttia/20102830/139

Sulle jaksamista!Suomessahan vähän yli tonnin kk. eläkeläiseltä väheni,taisi poistua kokonaan,siirtyi yleisen as.tuen piiriin. es.eläkeläisen as.tuki.Hallitusta surettaa näiden 100 000 vuodessa eläkettä saavien raukkojen pärjääminen,2030 astihan pitää maksaa pienituloisten heille bonuksia,joita he ovat ansainneetkin,Suomessakin ovat kaikki asiat niin hyvin hoitaneet.Eiköstä vaan..

Kateus ei puolue kantaa katsele,sieltä kiskotaan missä ei edes ole.

Käyttäjän EevaStephany kuva
Eeva Step

Tsemppiä ja valoa elämääsi. Olen vähän samantapaista tietä kulkenut ent. pienyrittäjä, myös Viron ja Ranskan kautta kolunnut takaisin Suomeen, mutta eläkeläisten asumistuen loputtua alkaa taas harkinta jatkosta. Elämä kuitenkin voittaa aina, siihen uskon. En ennenaikaiseen kuolemaan.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Eeva, kiitos kommetistasi. Minut pitää elossa läheiseni ja sukulaiseni, sillä he ovat joutuneet jo niin paljon kärsimään, niin heidän vuoksi sinnittelen.

Se, että kirjoitan näitä blogejani, en tee sitä rahasta, en ole hyväksynyt yhtään mainossopimusta sivuilleni, vaikka rahaa lainojen maksuun tarvitseisin, sillä haluan säilyttää riippmattomuuteni.

En kirjoita näitä myöskään itseni takia, sillä hyötyä näistä itselleni ei ole, päinvastoin, oudosti minua välillä katsotaan ;-)

Kirjoitan näitä pitäen mielessäni erilaisia elämän kärsimyksiä, niiden syitä ja seurauksia. Yritän tuoda kipeitä, rankkoja ja vähän käsiteltyjä asioita oman elänkokemuseni, varsinkin kärsimysten kautta, toisten tietoisuuteen.

Käyttäjän EevaStephany kuva
Eeva Step

Hyvä Pertti, minäkin olen pitänyt blogia jonkin aikaa, mutta en enää. Minulla lähtökohtana oli jonkinlainen "vaikeuksista voittoon" -taroinointi vaikken todellakaan mitään muuta ole voittanut kuin saanut takaisin uskoni elämään. Tai ei voi sanoa mitään muuta, sillä sehän on kaikki. Kärsimysten kautta voi löytyä myös ilo, niin oudolta kuin se tuntuukin. Minulla se tapahtui vasta kun pystyin antamaan kaiken tapahtuneen anteeksi ja suunnata katseen eteenpäin. Tottakai muistan ja muistelen rankkoja aikoja, mutta pyrin tietoisesti välttämään niihin sisään sukeltamisen ja ennen kaikkea yritän aktiivisesti unohtaa ns. syylliset. Kun palasin Suomeen, päätin tehdä työtä maahanmuuttajien hyväksi, olinhan ollut itse maahanmuuttaja ja kokenut, miten vaikeaa on asua vieraassa kulttuurissa kielitaidottomana. Sitä työtä jatkan edelleen pienimuotoisesti ja enpä tiedä mitään hauskempaa. Hyviä tyyppejä ja paljon naurua!

Blogi löytyy täältä: https://esteppaaja.wordpress.com/2012/09/10/hello-...

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Eeva, elämä on onnea ja kärsimystä.

Niin kuin Sinä, niin myös Minä, yritämme kaikkemme luoda tuleville sukupolville parempaa inhimillistä elämää, mitä se sitten tarkoittaakin, sillä toisille se on omat arvot ja toisille yhteiset inhimilliset arvot.

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/149484-r...

ps. blogisi oli kuin osa elettyä elämää, sitä epävarmuutta tulevaisuudesta, onnea ja kärsimystä.

Käyttäjän KariAronen kuva
Kari Aronen

Kommenttisi Pertti on oikea.
Suomi on vaiheessa-äly-viha-velka-tulo-moni-kulttuuri-kateus-polkupyörän ympärillä .Politiikot yrittää miellyttää kaikkia ja kaikella tavalla. Onko järkeä, sama se kunhan tulee lisää ääniä.

Käyttäjän AkiTernt kuva
Aki Terentjeff

Pertti, arvostan erittäin paljon sinua yrittäjänä ja kansalaisena, olet ottanut riskiä ja näyttänyt rohkeaa esimerkkiä sekä joutunut nyt esimerkiksi.

Se kommunismi joka poistui Venäjältä Neuvostoliiton romahdettua, tuli suomeen rajan alta ja voi täällä nyt hyvin, nyt se kukkii rakenteellisena korruptiona, himoverottamisena ja ihmisistä piittaamattomina lakeina ja virkamiesten mielivaltana.

Muuta selitystä tämän maan epämukavuuksille ei nyt tule mieleen.
Lisäksi tässä maassa on poliisilla oltava "yllätysmomentti"kansalaisiin nähden jota en ole tavannut missään muualla. Se tekee tästä epämielyttävän paikan asua.

Lisäksi maassamme ei ole pienintäkään inhimillisyyttä vaikeuksissa olevien ihmisten auttamiselle valtion toimesta. Vaikeuksissa olevat ihmiset halutaan murskata ja pusertaa kuiviin ulosotolla ja muulla valtiorikollisuuksilla jotka rikkovat ihmisoikeuksia.

Sitä vaihtoehtoa jossa ihmisen elämän vaikeuksia ei tutkita ja luoda ratkaisua niihin ei ole olemassa kuten on esimerkiksi Ruotsissa. Viittaan tässä nyt viimeisimpään poliisin ampumistapaukseen jossa konstaapeli ammuttiin. Se ampuminen on se lopputulos mihin tällaisella muserrus ja murskaus politiikalla päästään.

Monessa surullisessa tapauksessa yksilön auttaminen olisi pelastus, mutta tässä kommunismissa sellainen yksilön auttaminen ei käy, sen esteenä on kansallinen voimavaramme, KATEUS, virkamieskateus ja puhdas Suomalainen kateus.

Pertti, voin vain kuvitella vitutuksesi määrää, joku on joskus kysynyt "voiko vitutukseen kuolla" kyllä siihen voi, mutta sen kuoleman aiheuttaa ulkopuolinen syy seuraus. Vain nokkela yrittäjä voi selvitä kuten sinä olet selvinnyt.

Ja on suoranainen häpeä kuinka Suomalaisten eläkeläisten verotus asioihin ulkomailla jaksetaan kiinnittää huomiota, sekin on oire siitä kommunismista jossa toiselle ei saa jäädä mitään, vaan kaikki tarvitsee jäädä valtiolle.

Varsinkin se hyvinvointi pitää estää keinolla millä hyvänsä, kuten olet huomannut. Tässä tapauksessa se estyy virkamies kateudella.

Voimia Pertti, meitä on monia jotka haluavat pois musertavasta ja pusertavasta olotilasta yli 20 vuoden yrittämisen jälkeen.

Ulos muuttoa odottava.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset