PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Muutama kysymys ulkoministeri Sergei Lavroville.

Teidän mukaanne Venäjä ei ole lähettänyt joukkoja Itä-Ukrainaan vaan sotilaat ovat vapaaehtoisia taistelijoita.

Jos venäläiset sotilaat ovat vapaaehtoisia, niin mistä on peräisin heidän aseensa ja muu varustus?

  • Ovatko he varastaneet aseet ukrainan armeijalta, jopa sellaiset aseet, raketit ja panssarivaunut, joita Ukrainalla ei ole?
  • Ovatko sotilaat valmistaneet ne itse romuraudasta?
  • Ovatko sotilaat ostaneet aseet Venäjältä ja mistä he ovat saaneet rahat ja luvan ostoon?
  • Voivatko vapaaehtoiset sotilaat, lähtiessään sotimaan naapurimaahan, saaneet ottaa Venäjän asevarastosta luvan kanssa tarvittavan aseistuksen mukaansa?
  • Vai ovatko vapaaehtoiset sotilaat varastaneet aseet ja tankit kenenkään tietämättä ja huomaamatta?

Mielestäni 1 +1 = 2, eli venäläiset sotilaat + venäjän armeijan asevaraston varustus = Venäjän joukot Ukrainassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Kun Venäjästä ja venäläisten menttaliteetista on kysymys, niin kaikki esittämäsi on mahdollista jopa suurella varmuudella todennäköistä.

Mitään ei kuitenkaan tunnusteta, koska he eivät itsekään sitä tiedä.

Eittämättä tulee mieleen Irakin sotatiedottaja Muhammad Sa’id al-Sahhaf jolla riitti uskomattomia reportaaseja Irakin voitosta.

Länsimaisissa tiedotusvälineissä Muhammad Sa’id al-Sahhafin valehtelu vaikutti lähinnä naurettavalta ja säälittävältä,

http://fi.wikipedia.org/wiki/Muhammad_Sa%E2%80%99i...

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Tuskinpa ulkoministeri Lavrovilla on aikaa vastailla yksityisen henkilön blogikirjoituksiin.

Lavrov ilmoitti eilisessä tiedotustilaisuudessaan jälleen kerran, että Venäjän joukkoja ei ole Ukrainassa. Lavrov tokaisi, että jos joku väittää muuta, esittäköön todisteet.

Venäjän Ääni tänään: "Tulevissa ns. normandian ryhmän neljän maan neuvotteluissa Venäjä pyrkii välittömään tulitaukoon Itä-Ukrainassa, ilmoitti Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov venäläisille ja ulkomaalaisille toimittajille antamassaan lehdistötapaamisessa Venäjän ulkopoliittisen toiminnan tuloksista vuonna 2014.

Venäjä on huolestunut uudesta väkivallan aallosta Donbassissa. Lavrovin mukaan Ukrainan kaakkoisosaan vedettiin hauraan tulitauon aikana uusia aseita, sotilaallista tekniikkaa ja joukkoja.

Lavrov ilmoitti, että Kiovan hallinnon ja Donbassin edustajien välille tarvitaan suoraa dialogia kaikkien ongelmien ratkaisemista varten ja tätä edesauttavat kaikissa muodoissa järjestettävät neuvottelut."

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Ja minä niin odotin, että hän vastaisi ;-)

Ukrainan kriisi olisi heti ohi, kun Venäjä vetäsi joukoonsa Itä-Ukrainasta ja palauttaisi Krimin. Niin helppoa ja yksinkertaista se on. Mitään neuvotteluja ei tarvittaisi.

Sepetius Kangas

Niin ei kukaan kansa ei saa päättää kenen alaisuuteteen tai yhteyteen kuuluu. Sehän olisi ihan hulluakin. Niin täällä kiukutellaa Toki Ukrainan vallankummous hallitus saa. Ja siellä tarvitaan rahaa eikä aseita Länsi- ukrainan Oliargit eivät ole nyt tienanneet ja ne vaativat EU:ta ja muutakin Länttä lähettämään rahaa Ukrainalle.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Krimilläkään ei ollut Venäjän joukkoja!!! Putin sitten jälkeenpäin palkitsi Venäjän joukot toiminnastaann Krimillä?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Rauno Lintunen

Alatko jo väitellä Erkki Tuomiojan kanssa.

http://yle.fi/uutiset/tuomioja_ita-ukrainan_tilann...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Valitettavasti etsimääsi sivua ei löytynyt"

(Klikkaamalla linkkiäsi tuli tuollainen)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #10

Sensuuri on iskenyt. Uutisessa Tuomioja sanoo, että on itsestään selvää, että Venäjä on osallistunut aseellisesti Itä-Ukrainan separatistien tukemiseen.

Kylläpäs se on äkkiä poistunut. Mulla oli se vielä välimuistissa.

UUTISET
UKRAINA
Ukraina 21.1.2015 klo 17:34 | päivitetty 21.1.2015 klo 19:14
Tuomioja: Itä-Ukrainan tilanne äärimmäisen vakava
Ulkoministeri Tuomiojan mukaan separatistit ovat viime kädessä Venäjän tuen varassa.
Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd.) mukaan on vaikea uskoa Venäjän vakuutteluja, ettei sillä olisi osuutta taisteluiden kiihtymisessä.

– Venäjä kieltää tietenkin minkään osuutensa tähän. Mutta kaikkihan me tiedämme, että separatistit ovat viime kädessä täysin Venäjän tuen varassa, Tuomioja sanoi.

Tuomioja kommentoi tilannetta iltapäivällä eduskunnassa. Tuomioja kuvasi taistelujen kiihtymistä äärimmäisen vakavaksi.

– Siellä on syyskuun jälkeen ollut ehkä muutama päivä, jolloin yhtään ihmistä ei olisi kuollut, Tuomioja totesi.

Tuomiojan mukaan keskiviikkoillan neuvottelut Berliinissä voisivat parhaassa tapauksessa "antaa jotain". Berliinissä tapaavat Saksan, Venäjän, Ukrainan ja Ranskan ulkoministerit.

– Tällaisen jäädytetyn konfliktin piirteitä tässä on ja mitä enemmän aikaa kuluu, niin sitä vaikeampi olotilaa on muuttaa, Tuomioja sanoi.

Tuomioja toivoo, että koko ajan heikentynyt taloustilanne ajaisi Venäjän tekemään uuden arvion tilanteesta.

– He joutuvat toivottavasti jossain vaiheessa itse arvioimaan, onko voimapolitiikan kustannukset olleet missään suhteessa saavutettuihin tuloksiin. Sen vuoksi on tietysti tärkeää, että pidetään koko ajan ovi auki neuvotteluratkaisulle.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #12

Ei se mihinkään ole sensuroitu. Linkki vain on viallinen:

http://yle.fi/uutiset/tuomioja_ita-ukrainan_tilann...

Oli muuten taas todella hyvä lausunto Tuomiojalta.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Pertti, esitit kysymyksiä Sergeille Lavroville. Luulen, ettei hän vastaa kun hänellä on viimeaikoina ollut kovasti kiireitä.

Sallinet kuitenkin, että vastaan Sergein puolesta. Sergeihän viimeksi tänään hyvin painokkaasti sanoi, ettei Venäjä ole lähettänyt sotilaita eikä kalustoa UKRAINAAN. Tottahan Sergei puhui. Ei Ukrainaan mutta Novorossijaan kovasti paljon. Tähän Novorossijaan kuuluvat kaksi itsenäistä kansantasavaltaa; Luhanskin ja Donetskin kansantasavallat joita vastaan fasistinen Ukraina käy imperialistista valloitussotaa. Venäjä yrittää kovasti auttaa näitä pieniä urhoollisia kansantasavaltoja, jota taistelevat itsenäisyytensä puolesta.

Venäjä on aina halunnut kunnioittaa pienten kansojen itsenäisyyttä eikä puutu mitenkään niiden päätösiin ja valintoihin, kunhan ne eivät ole Venäjän edun (=Kremlin eliitin) vastaisia.

Tietoja Novorossijasta löytyy Wikipediasta

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kansantasavaltojen_li...

Jukka Nieminen

Noh, separatistien hallussa oli alunperinkin nämä maailman suurimmiksi mielletyt asevarastot. Siis ne suolakaivokset joihin oli jemmattu Neuvostoliiton koko arsenaali, yksin AK-47 -kiväärejä siellä oli miljoonittain. Tykkejä, panssareita, jopa kk-aseita aina ensimmäisestä maailmansodastta... Näillä varastoilla aseistaisi kymmenenkin armeijaa.

Ammuksia Donetsk tuottaa pääosin itse mutta paikan päällä hilluu vissiin kaikki itseäänkunnioittavat asekauppiaat ja tavaraa tulee ilmatilan kautta. On myös mahdollista että sitä mukaa kun amerikkalaiset aseistavat ukrainan oligarkki-armeijaa, osa siitä päätyy vastapuolelle mustanpörssin kautta joka kuulemma onkin melkoista liiketoimintaa.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

#5.

Juttele sinä vaan. Kummasti näkyy 'separatisteilla' olevan käytössään sellaista kalustoa jota ei tähän asti ole käyttänyt kuin Venäjän armeija, myymättä ulkopuolisille. Saati kiväärikaliiberisista aseista jotka niinikään Venäjän armeijan käyttämää mallia, tosin uudempaa kuin NL:n aikaiset Kalashnikovit.

Interwebin ihmemaasta löytyy myös Lavrovin ja Putininkin televisioituja lausuntoja joissa vakuuttavat ettei Krimillä ole eikä tule venäläisiä joukkoja. Saati että Venäjällä olisi mitään tekemistä koko Krimin kriisin kanssa. Samaahan Lintunenkin täällä silloin valehteli.

Kannattaako noiden puheita sitten ottaa vakavasti, onkin lukijan vastuulla.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Luultavasti Itä-Ukrainaan on mennyt kasakoita. Ja kasakathan ottavat mukaansa kaiken irrallisen - vaikkapa tykin ja panssarivaununkin, kun kohdalle sattuu.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Donetskin lentokenttä venäläisille 242 päivän taistelujen jälkeen:

http://society.lb.ua/war/2015/01/22/292871_donetsk...

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Kannattaa todella lukea, mitä Tuomioja asiasta kommentoi. Jossain vaiheessa lasku alkaa olemaan liikaa Venäjällekin.

Ei ole halpaa sotia, eikä pitää leivässä "kansantasavaltoja" ja Krimiä. Kaatuneita venäläissotilasparkojakin on haudattava salaa.

Ulkoministeri Lavrovkin kertoi lehdistötilaisuudessa, tosin ensin kiistettyään venäläisten osallistumisesta sotimiseen, että arvovieraita on mahdollisesti tulossa voiton päivän juhliin, oikein Pohjois-Koreasta asti. Vähiin alkavat kaverit käymään....

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Ovatkohan kyselleet "presidentti" Halosta juhliinsa? Tarjahan jätti viimeksikin veteraanien juhlat väliin ja meni Punaiselle torille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset