PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Trollit keitä he ovat, ja mistä he tulevat?

Trolli voi olla kuka tahansa. Poliitikko, valton virkamies, ystäväsi, naapurisi, sukulaisesi, kaupan kassa tai satunnainen tuttavasi.

Trollien veljeskunnan mahdollisti 90-luvun lama, jolloin vastaava toiminta oli organisoitu pankkiirien toimesta. Siihen kuului poliitikkoja, poliiseja, tuomareita ja yrityksien avainhenkilöitä, toimittajia ja yrityksien yhteistyökumppaneita. Heille maksettiin suoraan rahaa, roskapankkien varastosta siirrettiin heille pilkkahinnalla omaisuutta, järjestettiin eteneminen omalla uralla tai vain taattiin heidän työpaikkansa säilyminen. Yhdessä tietämässäni tapauksessa riitti se, että pankkiirit ostivat suuren määrän Herbalife tuotteita ja sitä kautta maksoivat petturille.

90-luvun laman aikaan romahdutettiin terve kansallismielisyys, rehellisyys ja yhteen hiileen puhaltaminen.

Eli nyt kun oli annettu pikkurilli pahuudelle, niin näiden pettureiden, trollien, myyrien ja Räikkö räähkien toiminnasta oli tullut hyväksyttävää Suomen yhteiskunnassa. Oli tuhottu yhteisen hyvän rakentaminen oman edun tavoittelun kustannuksella.

Venäjä, jolla on valtavat varat käytettävissä niin sotavoimien rakentamiseen, kuin myös disinformaation levittämiseen, pettureiden ja trollien palkkaamiseen, on toiminut ja toimii Suomessa täydellä voimalla ja teholla. Venäjä on tehnyt tätä työtä jo vuosikymmenen eri maissa saaden palkattua niin poliitikkoja, talouselämän vaikuttajia kuin myös tavallisia kansalaisia eri maista.

Pahin tilanne on maissa, joissa ei ole ymmärretty Venäjän toimintatapoja, niin kuin esim. Suomessa. Viro, jossa on kokemusta ja näkemystä Venäjän toimintatavoista, on asiaan puututtu itsenäisyyden palauttamisesta lähtien. Yhtenä esimerkkinä mainitsen sen, että Virossa annettiin yli kymmenen  vuotta sitten potkut sadoille venäläisille poliiseille, joiden mafiamainen verkosto piti yllä korruption verkostoa. Pidän sitä yhtenä Viron tärkeimmistä päätöksistä korruption kitkemisessä ja maan sisäisen turvallisuuden takaamisessa.

Virossa on mielestäni myös se hyvä puoli, että maan tiedustelupalvelu KAPO, Suomen SUPO:a vastaava, valvoo myös poliitikkojen, oikeusviranomaisten ja muiden maan turvallisuuden kannalta avainasemissa olevien henkilöiden toimia. Suomessa on ilmeisesti se tilanne, että SUPO on vain valtaapitävien henkilöiden ohjauksessa ja toimii heidän hyväkseen ja turvakseen, eli ei toimi valtion ja kansan eduksi. Tiitisen listan salaaminen on siitä hyvä esimerkki. Virossa vastaavaa listaa ei koskaan olisi salattu. Viron vankiloissa istuu niin tuomareita kuin pankkiireja, joka luo myös ulospäin kuvan luotettavammasta oikeusjärjestelmästä.

Mielenkiinoista tässä koko trolli keskustelussa on se, että Suomessa se on nostettu esille vasta viime kesänä, kun itsekin olen sen huomannut jo vuosia sitten niin Suomessa kuin Virossa. Olen siitä useampaan kertaan myös aiemmin kirjoittanut.

Tiedättekö kuinka helppoa on nykyään, kun moraali on kadonnut ja rahalla on valta, saada kenet tahansa pienellä rahasummalla tai eduilla pettämään oman maansa? Siihen riittää toisille vain muutama tonni ja korkeammassa asemassa olevalle poliitikolle tai virkamiehelle ei tarvitse maksaa kuin muutama kymppitonni, ehkä joku hoksaa vaatia trollina toimimisestaan satatuhatta. Puolueen saan ostettu miljoonalla tai parilla. Ne rahasummat ovat todella pieniä verrattuna vaikka jonkun  tankin tai ohjuksen hintaan, mutta tuho on huomattavasti suurempi. Tämä on se asia, jonka Suomen itsenäisyydestä huolta kantavien täytyisi ymmärtää.

Suomessa olisi syytä tehdä täydellinen puhdistus niistä virkamiehistä, tuomareista, syyttäjistä, poliiseista ja pankkiireista, jotka toimivat 90-luvun laman aikaan ja sen jälkeen omaksi edukseen. Se olisi viesti kansalaisille, että sellaista rikollista omaneduntavoittelua ei enää Suomessa sallita, niin se olisi samalla viesti Venäjän trolleille, että heidän toimintansa ei ole hyväksyttyä. Sillä he, jotka pettivät silloin yksittäisiä kansalaisia, ovat valmiita pettämään nyt koko kansan. Ne samat henkilöt ovat myös ensimmäisiä, jotka poistuvat maasta veroparatiiseihin, jos Suomessa alkaa kriisitilanne. Niin on myös muiden maiden ensimmäiset maanpakolaiset, eli maan vauras eliitti.

Toisena ehdottaisin SUPO:n aseman ja henkilöstön kriittistä tarkastelua ja tehdä siellä myös sisäinen turvallisuustarkastus ja vaihtaa muutama avainhenkilö uusiin, jotka valittaisiin SUPO:n ulkopuolelta. Jonka jälkeen laajentaa SUPO:n toimintavaltuuksia vastamaan Viron KAPO:n toimintaa.

 

Lopuksi

Suomessa virkamiehet ja poliitikot ovat ajaneet uusia lakeja kansalaisten valvontaan, kun tärkeämpää maan turvallisuuden kannalta olisi tehostaa virkamiesten, poliitikkojen, talouseliitin ja muiden julkista valtaa käyttävien riippumatonta valvontaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän perttikostiainen1 kuva
Pertti Kostiainen

Leimaa ja seuraa jokaista joka ei aivan ole samaa mieltä EUsta ja Venäjästä Putinin trolliksi joka saa maksun mielipiteistään Pietarin trolli tehtaalta. Tätä mm. Yle on toitottanut hyvällä menestyksellä mutta sillä että heti leimataan ihmiset, vain sen takia kun sattuu oleen erimieltä. Sillä kun itseään kutsutaan tälläiseksi niin alkaa miettiin kuka onkaan trolli. Tehokas tapa hiljentää arimmat.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Minä arvioin kommentoijan sen mukaan, että mitä tietoja kommentoijasta on profiilissa ja onko hän itse julkaissut blogeja. Jos kumpikaan ehto ei täyty, niin jätän kommentin omaan arvoonsa tai poistan sen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Oletkohan Pertti nähnyt tämän kommentin samasta aiheesta mutta ilman tuota hiukan hankalaa trollisanaa. http://suburbian.puheenvuoro.uusisuomi.fi/184875-s...

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Kiitti vinkistä Sini. Miksi meitä on täällä niin vähän, jotka kirjoittavat niin kuin asiat ovat? Sellainen tunne, jos Putin sanoisi telkkarissa "pööö", niin hänelle kiikutettaisiin jo presidentinlinnan avaimia nokka maata viistäen.

Syy siihen lienee se, että suomalaiset ovat niin kiintyneitä siihen mitä itsellä on, ja ovat valmiit antamaan kaiken yhteisen pois, niin kuin itsenäisyyden.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Joo on outoa, mutta ehkä se koskee vaan tätä palstaa.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman Vastaus kommenttiin #11

Lukijoita tällä blogillani on ollut jo reippaasti yli tuhat, eli luetaan hiljaa. Jostain syystä yksistään tänään on blogissani vierailtu 31:stä eri maasta? Brasiliastakin blogissani oli viivähdetty yli 12 minuuttia ja Ranskasta lähes 6 minuuttia?

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Sini, lue tästä jutusta kommentini, kuinka voidaan myös ajatella ja toimia.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/76967-sauli-niinis...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Niin se on. On ihmisiä jotka ajattelevat mielummin kuin ottavat rahaa ja pakenevat kaikkea vastuuta. Mutta meillä ei ole mitään esim kirjallisia traditiota joissa annetaan mallia siitä kuinka ihmisillä on valintamahdollisuus ja kuinka hän päätyy ratkaisuihin. Jotenkin kulttuurissamme ei usein käsitellä ihmisiä jotka joutuvat miettimään esim taloudellsten transaktioiden seurauksia ja pohtimaan päätöksiään niiden suhteen.
Ihan hyvin voi antaa tilojen tai talojen vaikka rapistua mielummin kuin myydä tahoille jotka eivät arvosta eivätkä ymmärrä seutua jne. Aina ei tarttis kaikkea muuttaa rahaksi eikä ajatella että kaikki mitä omistaa pitäis olla tuottavaa.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Suurin osa trolleista on kyllä jotain ihan muuta kuin ideologian alle ostettuja venäläismielisiä. Se on sellaista teinimäistä ylilauta/fourchan -materiaalia jolla provotaan. Itse asiassa kommentointikalastelun taktiikat ovat niin monenlaisia että trollia sanan tavallisessa merkityksessä on vaikeaa sitoa tiettyyn ideologiaan.

Itse asiassa, kun ns. Poen laki otetaan huomioon, suuri osa "vakavamielisistä" kirjoituksista täällä uudessa suomessa ovat herättäneet kysymyksiä siitä että ovatko niitä kirjoittavat trolleja vai eivät.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Trolli Alkuperäinen käsite ei pidä sisällään mitään ajatusta "sotilaallisesta ostetusta kommentoijasta". Toki tässä on hyvä huomata että äksyt mielipidekirjoitukset ja propaganda ovat aika lähellä toisiaan. Joten ei pidä ihmetellä jos tämänlaista välineistöä käytetään myös sotilaallisessa mielessä.

Sana näyttää muotoutuneen irvokkaaseen uuteen muotoon. Kenties sellaisen porukan joukossa jotka eivät ole kovin tottuneita internettiin. Tässäkin tuntui että ei puhuttu trolleista ja heidän syntymisestään vaan jostain Putinjuustosta.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Käytin tarkoituksella tässä blogissani sanaa "trolli", kun se näyttää muodostuneen käsitteeksi.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Se on muodostunut käsitteeksi jo aikaa sitten. Ja trolli on myös kansainvälinen sana, suomessa käytännössä anglismi. Kun googeloit trolleista huomaat että vain hyvin rajallisen ajan hyvin rajallinen määrä ihmisistä käyttää trolli -sanaa tässä omituisessa spesifissä mielessä.

Se saattaa toki olla jokin tiedustelun ammattikäsite. Onhan moni sivistyssana eri merkityksessä hieman eri aloilla. Asia on hankala jos käsittelee vaikkapa vapaan tahdon ja politiikan ongelmaa. Kun ryhtyy miettimään että miten libertaari (politiikka) suhtautuu libertarianistiseen (mielenfilosofia) maailmaan. Ilman sulkuja menee hassuksi. (Wikipedia on täynnä näitä jakoartikkeleita joissa kysytään että mitä tarkoitat. Kun maailma on tätä.)

On kuitenkin hämmentävää. Etenkin kun venäjämielisyys liitetään niihin jotka sattuvat vaikka tykkäämään perverssillä tavalla liikaa satiirista tai ironiasta. Toivottavasti ei tule Charlieita heistä maanpetturin nimellä, syyttä suotta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset