PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Ansioturva yhtäläiseksi kaikille suomalaisille, myös yrittäjille.

Nyt olisi jo viimeinen hetki taata ansioturva myös konkurssin tehneelle yrittäjälle, joka on omasta ja työntekijöiden puolesta maksanut työttömyys- ja sosiaalimaksut. Konkurssin tehneen yrittäjän osalta työttömyysturvan täytyy olla myös suojassa ulosotolta, niin se luo yrittäjälle toivoa ja jopa estää ryhtymästä velallisin rikoksiin.

” Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo, kansanedustaja Elina Lepomäki, Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtaja Tuomas Pöysti, kansanedustaja Osmo Soininvaara ja VATT:in ylijohtaja Juhana Vartiainen ehdottavat keskustelupaperissaan ansiosidonnaisen työttömyysturvan ulottamista kaikille palkansaajille yhtäläisin ehdoin.”

 ”Kansalaisten perustuslaillinen yhdenvertaisuus edellyttäisi, että suoritetut vakuutusmaksut ja toisaalta vakuutusetuudet vastaisivat paremmin toisiaan. Julkisen vallan tulisi olla neutraali sen suhteen missä muodossa työ suoritetaan”, Tuomas Pöysti painottaa.”

On täysin kohtuutonta, että työllistänyt yrittäjä jää puille paljaille konkurssin jälkeen. Kyllä yrittäjänkin ja hänen perheensä elämän täytyy jatkua kaikkien talouskurimuksien ja pankkikriisien aikana ja niiden jälkeen. Myös yrittäjän perhe tarvitsee leipää pöytään. 

Yrittäjien rankaiseminen täytyy vihdoinkin lopettaa ja hänet täytyy nostaa konkurssin suosta alle vuodessa takaisin yhteiskunnan täysivaltaiseksi jäseneksi ja luottotiedot on putsattava heti. Yli vuosi luottotiedottomana tuhoaa ihmisen ja maksaa yhteiskunnalle valtavasti.

 

http://www.libera.fi/suosittelemme/ansioturva-yhtalaiseksi-kaikille-suom...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ehdottomasti,mutta ansiosidonnaisiin pitää laittaa katto ja se olisi hyvä olla jossakin 3000€. Muuten kassa ei kestä vuottakaan,taas toisaalta..mitäs jos ei olisi lainkaan ansiosidonnaista vaan nostettaisiin työttömyyskorvauksen määrää,sehän piristäisi kysynnällä taloutta heti.

Pekka Heliste

Ei palkansaajakan ole turvassa ulosotolta jos jää työttömäksi.Ei pakansaajan työttömyyskorvauskaan ole turvassa ulosotolta

Miksi yrittäjällä ppitäsi olla parempi suoja ulosmittausta vastaan kuin palkansaajalla ?

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Pitäisi Helisteen pikkuisen perehtyä yrittämiseen ja yrittäjien velvollisuuksiin.
Kyllä se yrittäjä oikeuksiltaan monessa asiassa on Suomessa melkein "paarialuokkaa"

Pekka Heliste

Jokainen , joka hoitaa asiansa huonosti on paarialuokkaa.Ei se yrittäminenkään mitään rakettitiedettä ole, tavikset yrityksiä pyörittävät

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset