PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Valehdeltiinko veronmaksajille päin naamaa?

  • Valtion verotulot ja netto lainanotto 1990-96
    Valtion verotulot ja netto lainanotto 1990-96
  • Wideri Oy:n KHT-tilintarkastaja Erkki Simpasen lausunnot.
    Wideri Oy:n KHT-tilintarkastaja Erkki Simpasen lausunnot.
  • Valtionvelan kehitys 1980-2014. Lähde Velkakello.fi
    Valtionvelan kehitys 1980-2014. Lähde Velkakello.fi

Oopperaliput, SOTE, vanhustenhoito ja jopa Kreikan lainat ovat pieniä tähän verrattuna.

Äänestäjät lukekaa tämä ennen vaaleja. Miettikää tarkkaan, että ketä äänestätte. Ei ole sama istuuko eduskunnassa ja hallituksessa ”untuvikkoja” vai asiansa osaavia rehellisiä henkilöitä. En anna mitään äänestysohjetta, en edusta edes mitään puoluetta.

Vien teidät nyt kadonneitten miljardien metsästykseen, joka on suurempi ongelma, kuin Kreikan rahanpyynnöt ja vakuudet, ne ovat pieniä rahoja.

Lainaukset Talouselämä lehdestä 7.2.12015.

”Valtiontalouden alijäämä kasvoi 32 miljardiin markkaan 1991. Kasvu johtui menolisäyksistä ja verotulojen laskusta (tämä ei pidä paikkansa, se selviää tässä blogissa) ja työttömyysmenojen kasvusta. Valtio joutui ottamaan miljardeja velkaa. Pitkään ilman velkaa pärjännyt valtiontalous muuttui velkavetoiseksi. ”

” Ahon hallituksella oli paremmat edellytykset tehdä säästölakeja, koska valtiopäiväjärjestyksen määräenemmistösäännöksiä oli syksyllä 1992 muutettu” (tämä päätös mahdollisti holtittomat valtion varojen siirrot)

” Raportissa todetaan, että likviditeettikriisi voi tulla nopeasti. Raportissa viitataan arvioon, jonka mukaan "valtio joutuu vuonna 1993 likviditeettikriisiin"

"Suomen Pankkikaan ei pystynyt huolehtimaan omasta roolistaan, pankkitarkastusvirasto oli liian lepsu. Kymmeniin miljardeihin markkoihin nouseva lasku on nyt valtion eli veronmaksajien sylissä."

 

Tarkastelin vuosia 1990-96, niiden vuosien valtion tuloja, menoja ja lainanottoa.

Vuonna 1990 verotulot olivat 20,3miljardia€ ja otin sen lähtökohdaksi verotuloissa.

Valtiolla oli vuoden 1991 alussa velkaa 9,6miljardia€. Esko Ahon hallitus aloitti työnsä 26.4.1991 ja vuoden1995 lopussa velkaa oli 60,1miljardia€:a, Esko Ahon hallitus lopetti työnsä 13.4.1995. Ahon hallituksen aikana Suomi oli velkaantunut 50miljardia€. Vuoden 2014 lopussa valtionvelka oli 96miljardia€.

Vuosina 1991-95 verotulot olivat yhteensä 89,6miljardia€. Jos verotulot olisivat pysyneet vuoden 1990 tasolla, niin 1991-95 verotulojen olisi pitänyt olla 101,5miljardia€. Verotulojen lasku oli yhteensä vain 11,9miljardia€ 1991-95

Kuitenkin valtio otti lainaa vuosina 1991-1995 peräti 47,2miljardia€ lisää, eli 35,3miljardia€ enemmän, kuin oli verotulojen lasku? Samaan aikaan kiristettiin kansan vyötä Iiro Viinasen toimesta niin paljon, että solki alkoi tuntumaan jo selkärangassa.

Vertailun vuoksi vuosina 1996-2014 valtio on ottanut velkaa yhteensä 54,7miljardia €.

 

Minne se lähes 35,3miljardia lainattua euroa hävisi ja mihin se käytettiin?

Tässä minun selitys hävinneille rahoille.

Poliitikot ja ministeriöt olivat ilmeisesti täysin pankkiirien armoilla päätöksen teossa ja eivät ymmärtäneet, kuinka valtiota ryöstettiin tekaistuilla raporteilla yhdessä suurten tilintarkastusyhteisöjen toimesta. Toisena vaihtoehtona on se, että poliitikot ja ministeriöt olivat tietoisia vedätyksestä, mutta eivät tehneet mitään.

Se on jo kaikkien tiedossa, että valtio avasi piikin pankeille, jotka saivat rahaa laskua vastaa ilman mitään konkreettisia selvityksiä ja kysymyksiä. Valvontaa ei ollut, sillä pankkikriisiä hoitamaan oli palkattu samat pankkiirit, jotka kriisin aiheuttivat.

Pankit ajoivat yritykset konkurssiin ja laittoivat pakkohuutokauppaan yritykset ja velallisten kodit, jotka ostettiin edulliseen hintaan roskapankeille ja loppuvelat myytiin ulkomaalaisille perintäyhtiöille murto-osalla velkojen arvosta. Siitä seurasi se, että sadattuhannet kansalaiset jätettiin työttömiksi, kodittomiksi ja perintäyhtiöiden armoille vuosikymmeniksi ja syrjäytettiin yhteiskunnasta nostamaan erilaisia avustuksia, joista osa meni ulkomaalaisille perintäyhtiöille.

 

Tässä omalta kohdaltani kaksi järkyttävää esimerkkiä ja samoin tapahtui toisille velallisille.

Kotini Kajaanissa meni 1995 pakkohuutokauppaan ja Arsenalin johtajat ilmoittivat minulle, että kotiani ei myydä minun sukulaisilleni vaikka maksaisivat enemmän. (minulla on tallessa kaikki ne puhelut nauhoitettuna)

Kotini oli Kajaani parhaalla paikalla keskustassa. 108m2, oh, 2mh, keittiö, parveke, takka olohuoneessa, sauna ja kaksi WC:tä.

Arsenal osti kotini pakkohuutokaupasta itselleen hintaan 485.000mk:aa (81.000€) ja myi sen edelleen hintaan 290.000mk:aa (48.000€). Kotini oikea myyntihinta olisi ollut 700.000mk:aa (117.000€).Melkein samalla viikolla ystäväni myi kotini läheltä oman, 20m2 pienemmän ja varustelutasoltaan hiukan vaatimattomamman, asuntonsa hintaan 560.000mk:lla (93.000€). Näin Arsenal aiheutti veronmaksajille ainoastaan yhdellä asuntokaupalla 410.000mk:n (69.000€) tappion. Kun kerrotte sen summan esim. 30.000 vastaavalla asuntokaupalla, niin valtion tappio oli  2miljardia euroa, joka on myös etuoikeutettujen ostajien voitto. Saman verran tuli kustannuksia kodeistain häädettyjen perheiden sosiaaliavustuksista. Henkiset tuhot ja syrjäytyminen ei ole edes rahassa mitattavissa.

Taloyhtiö, jossa kotini sijaitsi, nosti metelin siitä alihintaisesta kaupasta, koska se laski muiden asuntojen hintoja.

 

Toisena esimerkkinä otan, omistamamme yrityksen, Katinkullan.

Yrityksemme arvo oli konkurssi hetkellä noin 700milj.mk:aa (117milj.€), jonka KHT-tilintarkastaja alensi yhden kuukauden aikana 190milj.mk:aan (32milj.€) SKOP:n vaatimuksesta. (kuvassa yksi konkreettinen esimerkki, kuinka yksi pieni osa omaisuutemme arvosta muutettiin yhden kuukauden aikana KHT tilintarkastajan toimesta 31milj.mk:sta (5milj.€) 10milj.mk:aan.(1,7milj.€) (kaikki dokumentit ovat tallessa)

Yhtiömme hallitus koostui kolmesta SKOP:n pankkiriista ja kahdesta yrityksen omistajasta, joista minä olin toinen. Yhtiömme talousjohtajana oli yksi SKOP:n pankkiiri, pankin entinen arvopaperiosaston päällikkö, eli yksi niistä, jotka tuhosivat SKOP:n ja aiheutti pankkikriisin.

SKOP:n äänin, vastoin keskinäistä rahoitussopimustamme, yhtiö haettiin konkurssiin, vaikka meillä oli 700milj.mk:n vakuuksia vastaan vain 265milj.mk:aa velkaa. Tässä asiassa harhautettiin Iiro Viinasta, kun hän pyysi vastaukseensa Eduskunnalle arvion Katinkullasta yrityksenä.

SKOP:n puolesta pakkohuutokaupan järjestivät samat henkilöt, jotka olivat aikoinaan lainapäätöksemme tehneet, samat henkilöt, jotka hakivat yrityksemme konkurssiin, ja nämä samat henkilöt ostivat yrityksemme omaisuuden itsensä hallinnoimalle SKOP-Kiinteistöt Oy:lle.

Nämä samat pankkiirit hoitivat yritystämme vuoteen 1998, tehden 60milj.mk:aa tappiota, joka kuitattiin verorahoista. Ne samat pankkiirit, jotka olivat tuhonneet SKOP-pankin pyörittivät vuosia erittäin monimuotoista liikeyritystämme, jota he eivät pystyneet hallitsemaan.

Vuonna 1998 yhtiömme omaisuus myytiin Jaakko Pöyrylle, luultavasti alle 100milj.mk:n (16milj.€) hintaan (kaikki roskapankkien kaupat ovat salaisia). Yksistään rakennuskustannus nousun myötä omaisuuden arvo oli kohonnut jo 800milj:mk:aan (133milj.€). Näin aiheutettiin veronmaksajille noin 700milj.mk:n eli 117milj.€:n vahinko.

Näin tehtiin kymmenille tuhansille yrityksille ja siksi Esko Ahon hallituksen täytyi nostaa 46miljardia euroa lainaa. Rahat siirrettiin yksityisille ihmisille ja vakavaraisille yhtiöille edelleen. Rahat kierrätettiin roskapankkien kautta, pois veronmaksajilta. Veronmaksajat ovat maksaneet tämän varkauden vahingot omalla työllään jo 24 vuoden ajan.

Näiden rahojen katoamisen ja 90-luvun laman todelliset syyt täytyy selvittää niiden rahojen todellisille maksajille eli veronmaksajille. Täytyy avata ne salaisimmatkin dokumentit, esim. Valtion vakuusrahastosta siirrettiin satoja miljoonia markkoja Säästöpankkien eläkekassalle ja ne dokumentit ovat salaisia 100 vuotta, miksi?

Kun rahojen kohtalo on selvillä, niin sen jälkeen täydellinen selvitys niistä seurauksista mitkä Esko Ahon hallituksen holtiton rahan kylväminen ja lainanotto aiheutti koko kansalle, sillä niitä vahinkoja on maksettu viimeiset 24 vuotta ja maksetaan vielä kymmenet vuodet.

 

Niissä kadonneissa miljardeissa jotkut SOTE rahat ja vanhusten hoitokustannukset ovat hiekanjyväsiä pitkällä rantaviivalla.

Ehkä parhainten kuvaa 90-luvun laman aikaa yhdellä puhelunauhoituksella kuuluva keskustelu, jossa SKOP:n pankkiiri soittaa Katinkullan avainhenkilölle konkurssin jälkeen ja toteaa ”Ei menee enää kauan kun saamme Lindemanin suvun sosiaaliturvan varaan” Se oli se henki ja tavoite, miten velallisia kohteli veronmaksajien tuella pystyssä pidettävät pankit. Samalla tavoin niin Virtaset, Korhoset, Mattilat ja muut suomalaiset suvut ajettiin sosiaaliturvan varaan. Meidän suvun ne onnistuivat täydellisesti tuhoamaan, 30 ihmisen elämä meni pois raiteiltaan ja kolme läheistäni kuoli enenaikaisesti laman seurauksena.

 

 

Lähteet:

https://www.veronmaksajat.fi/luvut/Tilastot/Julkinen-talous/Valtion-tulot-ja-menot/ https://www.veronmaksajat.fi/luvut/Tilastot/Julkinen-talous/Valtion-velka/ 

http://m.taloussanomat.fi/?page=showSingleNews&newsID=20151651  

http://m.taloussanomat.fi/?page=showSingleNews&newsID=20151649 

http://velkakello.fi

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

38Suosittele

38 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Kommentoikaa te, jotka olette viisaampia,.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Allaolevan blogini linkistä voi lukea sen tuhon, jonka Esko Ahon hallitus sai aikaan meidän suvussamme.

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/176316-t...

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Toivottavasti saadaan vihdoin nämä asiat päivän valoon ja "puolueeton" tutkinta aiheen tiimoilta !

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Tässä on alkajaisiksi dokumentointia kyseisestä historiasta ja lisää on tulossa:

http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/th...

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Olen lukenut kaikki sinun kirjoittamasi asiat tuolta ajalta.Tuoreessa muistissa vielä itselläkin ne. Miksi ette löy tietojanne yhteen ja vedä oikeuteen sen ajan päättäjät?
Vai onko niillä syytesuoja kuten EU-määräsi EU-päätöksissäkin ?

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #17

Kiitos Marja-Liisa!

On yksi ainoa päättäjä ylitse muiden, eikä hänellä ole syytesuojaa.

Tiedot lyödään yhteen.

Tarvitaan verkosto tueksi, jotta media lopultakin uskaltaisi tehdä kestouutisen pariksi viikoksi.

Käyttäjän OlliToivoOlaviPuolitaival kuva
Olli Toivo Olavi Puolitaival Vastaus kommenttiin #20

...ja tämä satamatieteentohtori on saatava vastuuseen kaikesta huolimatta vaikka sitä jopa veronmaksajien kustannyksella yritetään estää.....niin "elämmehän hyvinvointioikeusvaltiossa". Kuka neropatti tämän on lausunut julkisuuteen. Lausunnollahan ei sisnänsä olis mitään suurta merkitystä. Lausunnon merkitys korostuu sen vuoksi, että se on annettu Suomen valtiojohdon "ylimmältä auktoriteetiltä" eli puoluetoverin, silloisen Presidentin taholta, joka tunsi ja oli täysin tietoinen itseaiheutetun pankkikriisin seurauksista.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #17

Oikeutta kannattaisi hakea. Useampi firma, joissa mieheni työskenteli kaatui toinen toisensa jälkeen, armottomat pankit veivät elinkykyisiä firmoja nurin. Mieheni jäi myös noiden vuosien jäljiltä ikävään asemaan. Vaikuttaa vieläkin. Muisto saa verenpaineeni kohoamaan. Kepu teki hallaa ja pelkään sen tekosia tulevina vuosinakin. HIRVEITÄ kohtaloita näiden roistojen ryöstöjen jäljiltä. Toiset kärsivät, mutta toiset hyötyivät ja porskuttavat varoissaan yhä.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman Vastaus kommenttiin #40

Irja, kiitos kun jaksoit kommentoida. OIkeutta olemme hakeneet, mutta oikeutta emme ole saaneet.

Näitä kohtaloita saan päivittäin sähköpostiiniini blogien jälkeen, raskasta on niitä lukea. Tänä aamuna heräsin kuuden aikaan, tavallisesti vasta yhdeksän jälkeen, kun velallisten kohtalot pyörivät mielessäni. Nillä ajatuksillani kirjoitin tänään uuden blogin.

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/195433-olipa-kerran-nuorimies-kallionkielekkeella…

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

"Valehdeltiinko veronmaksajille päin naamaa?"

No ihan varmasti ja täysin riippumatta kyseessä olevasta asiasta,
ei valtiotason nilkeillä pääsääntöisesti ole mitään intressiä rehelliseen avoimmuuteen -järkevien päätösten peruskiviin- vaan saada oma hiekkalaatikkonsa rappuset ylös keventämällä taakkaa kylväen hiekkaa muita enemmän toisten silmiin näin paljastamatta todellisia vaikuttimiaan.

Käyttäjän HannuLehto1 kuva
Hannu Lehto

Jos jaksatte lukea lähetin A-studioon juttupyynnön

Hyvä A- studion toimitus

Juttuvinkkinä toivoisin, että ottaisitte ohjelmistoonne ennen eduskuntavaaleja
1990- luvun laman uhrit. Olen yksi uhreista ja kantanut sisimmässäni noita
tapahtumia tähän päivään saakka.Olin RadioRavun "dosentin iltapäivä"
ohjelmassa 13.1. 2015 Helsingin Yliopiston dosentti Arto Luukkasen haastattelussa yhdessä
Hilkka Laikon kanssa. Keskustapuolueen puheenjohtaja Juha Sipilä pyysi
Helsingin Sanomien haastattelussa anteeksi 1990-luvun uhreilta. Tuolloin Esko
Ahon hallituksessa vaikuttanut ministeri Seppo Kääriäinen nauroi Savon
Sanomien haastattelussa anteeksipyynnölle. Olemme perustaneet kansalaisliikkeen 1990-
luvun laman uhrien kunnian palauttamiseksi. Mehän olemme olleet kuin Raamatun
ajan spitaaliset yhteiskunnan ulkopuolelle sysättynä ilman että poliitikot
olisivat halunneet pitkällä tikullakaan asiaamme koskea. Nyt olemme kuitenkin
astuneet viimeisillä voimillamme esille ja haluaisimme, että myös media
toimisi, eikä vaikenisi siitä mitä tuolloin tapahtui.Omasta tapauksestani teki
toimittaja Hannu Karpo aikoinaan kahteen ohjelmaansa jutun ja sain jopa hänen
juttujensa myötä minuun kohdistetusta täysin selvästä oikeusmurhaverotuksesta
silloisen asuinkuntani Kestilän kunnanhallituksen käsittelemään
kunnallisveroni uudestaan ja poistamaan ne. Äänestystulos oli kunnanhallituksessa 6 puolesta 3
vastaan. Hävinneet valittivat korkeimpaan hallinto-oikeuteen, mutta valitus ei
mennyt läpi. Jo tuo todistanee, että verotukseni oli kohtuuton. Verohallitus ei
kuitenkaan suostunut poistamaan valtionverojani, vaikka Oulun lääninverovirasto
oli minun puolellani. Tapaukseni lienee liian pitkä tässä kerrottavaksi, mutta
lyhyesti se meni näin. Liitän oheen mielipidekirjoitukseni, jonka kirjoitin
Uusimaa lehteen ja se piti päätoimittajan mukaan julkaista näinä päivinä,
mutta Juha Sipilä pojan traagisen kuoleman takia en tiedä julkaistaanko juttua.
Lapsen kuolema lienee kovinta mitä meille voi sattua, tosin omalla kohdallani
yhteiskunnan rattaisiin joutuessani ei kukaan kysynyt minulta ketä läheltäni
kuoli. Ei kait se tietenkään niin merkittävää olekkaan. Lisätietoja asiastamme
löydätte mm:ssa www.jormajaakkola.fi sivulta. Hän on pyytänyt jakamaan
linkkiään mediaan.
Tässä vielä juttuni Uusimaa lehteen;

Juha Sipilän anteeksipyyntö 1990- luvun laman uhreilta

Luin ristiriitaisin ajatuksin Juha Sipilän (kesk)Helsingin Sanomissa 14.2
julkaiseman anteeksipyynnön 1990- luvun laman uhreilta. Samoin luin
hämmästyneenä Seppo Kääriäisen(kesk) kommentin asiaan Savon Sanomissa 14.2 ,
jossa hän nauroi anteeksipyynnölle. Kääriäinen itse toimi tuon ajan Esko Ahon
hallituksessa kuten myös Mauri Pekkarinen(kesk). Olen itse tuon ajan uhri.Tosin
oma tapaukseni alkoi jo 1980- luvulla jatkuen sitten 1990- luvulle ja
heijastukset näkyvät tänäkin päivänä. Miksi Kääriäinen nauroi? Minua ei
naurata yhtään.Olen kantanut pankkien, virkamiesten ja poliitikkojen minuun
kohdistaman terrorin vaikutuksia syvällä sieluni sisimmässä,mutta pysynyt jotenkin
tervejärkisenä lähes15 vuotta kestäneestä minuun kohdistetusta järkyttävästä
painostuksesta huolimatta. Kun kävin syvintä kriisiä asiassa oli ainut taho,
joka asiaani puuttui toimittaja Hannu Karpo, joka teki tapauksestani jutun
kahteen ohjelmaansa. Tapaukseni taustalla vaikutti eriskummallinen pankkien
toiminta, joissa jonkinlaisena taustavaikuttajana toimi silloinen
valtionvarainministeri Ahti Pekkala(kesk). Ostin 310 hehtaarin maatilan
sukupolvenvaihdoskaupassa vanhemmiltani. Tila oli kiinnitetty toisella
paikakunnalla asuneen veljeni metsäkonefirman pankin velkoihin summista (1 500
000), joita minulle ei esitetty omassa pankissani tilakauppaa tehdessä.
Jälkeenpäin on todettu, että kauppaa ei olisi saanut tehdä, koska
kiinnityssumman ja tilani ostohinnan yhteissumma ylitti tilan arvon. Ehdin
viljellä tilaa vain pari vuotta, kun pihaani ajoi poliisi ja mukana oli
ulosottomies. Heillä oli veljeni pankin määräys, että huomenna joudun maksamaan
500 000 hänen velkojaan. Minua ei oltu informoitu asiasta. Eipä ollut
tuollaista summaa Hannun kukkarossa. Kaikki tilani koneet kierrettiin ja
niihin laitettiin lappu "ulosmitattu,hukkaamiskielto". Lisäksi minut laitettiin
toimenpidekieltoon. Lopputulema oli se, että jouduin lopulta lähtemään
tilalta tyhjätaskuna rinkka selässä mierontielle. Sitten se ihmeellisin asia. Veljeni
pankki ja minun pankki sumplivat tilan myynnin siten, että minun oli myytävä
tila konkurssin menneen veljeni vaimolle ja kauppasummaksi laitettiin tuo
kiinnityssumma 1 500 000. Eli kiinnike siirrettiin nimeni kautta takaamani
henkilön vaimolle. Tilaa tuli isännöimään se veli vaimoineen, jonka takia olin
tilan menettänyt. Sitten astui kuvaan verottaja. He totesivat että minä olin
saanut tilakaupasta lihavan myyntivoiton ja minulle lätkäistiin 600 000
veromätkyjä,vaikka en ollut saanut kaupasta penninpuolikasta. Valitin veroista
ja otin pestin YK:n rauhanturvajoukkoihin Etelä- Libanoniin ja Beirutin
kaupunkiin, jossa oli täysi sisällissota. Olin siellä ammuttavana 1v4 kk:tta
ja toin siellä hankkimillani varoilla verovapaan auton Suomeen. Kun pääsin
rakkaaseen synnyinmaahani ulosottomies kävi takavarikoimassa autoni ja se
myytiin pakkohuutokaupassa. Olin päässyt Helsingissä hyvään työpaikkaan ja
palkkani alettiin ulosmittaamaan vuosikausiksi. Kaikelle tälle Seppo
Kääriäinen nauraa ja Juha Sipilä pyytelee yleisellä tasolla anteeksi. Olisiko Sipilän
anteeksipyyntö vaalien lähestyessä probaganda temmpu, koska olemme perustaneet
kansanliikkeen 1990- luvun laman uhrien kunnian palauttamiseksi.Mehän olemme
olleet kuin Raamatun ajan spitaaliset ulossuljettuna normaalin yhteiskunnan
ulkopuolelle, eikä kukaan poliitikko ole halunnut asioihimme puuttua pitkällä
tikullakaan. Olen yrittänyt asiaani tiedoksi yli 20 vuotta jokaisen puolueen
edustajille, mutta eipä ole asia kiinnostanut heitä.Tämän vuoden alusssa
Helsingin Yliopiston dosentti teol.tri. Arto Luukkanen otti asiamme ajaakseen
ja olin hänen RadioRavun"dosentin iltapäivä" ohjelmassa haastateltavana ja kertomassa minkälaista politiikka harrastettiin1990- luvulla. Puhuttiin "Koiviston konklaavista" , Esko Ahon(kesk.)
hallituksesta, sekä sitä edeltävästä hallituksesta, jossa toimi
valtionvarainministerinä Erkki Liikanen (sos.dem) ja veroministerinä Ulla
Puolanne(kok.). Yritin saada heidänkin kauttaan verojani pois,ei onnistunut.
Nyt kuulin, että he olivat armahtaneet mm:ssa Vesa-Matti Loirin. Yritin anoa
armahdusta Presidentti Mauno Koivistolta. Asiaani ei voitu ottaa käsittelyyn,
koska en ollut tehnyt rikosta. Samaan aikaan haki armahdusta kansaneustaja
Eero Lattula (kok), joka oli tuomittu ehdottomaan vankeuteen veropetoksesta, jonka
summa oli sama kuin minulla. Hänet Koivisto armahti. Yhteenvetona voinen
todeta, että 1990-luvun asiat pitää avata, seuraavaan hallitusohjelmaan on
tämä asia kirjattava. Syylliset on saatava tuomioistuimen eteen ja syyttömien,
jotka eivät vielä ole tehneet itsemurhaa, maine on puhdistettava ja valtion
korvattava heidän menetyksensä. Juha Sipilä, Sinä avasit Bandoran lippaan.
Meillä on nyt hallussamme "Koiviston konklaavin" Presidentti Tarja Halosen
Koiviston pyynnöstä salaisiksi julistetut paperit ja paljon muuta dogumenttia,
mitä tuohon aikaan tapahtui.Olen itse joutunut elämään maanpäällisen helvetin
päättäjien toimien takia, mutta uskon, että ikuisuudessa on oikeudenmukainen
tuomari Jumala, joka tuomitsee jokaisen hänen tekojensa mukaan. Ja Seppo
Kääriäinen, lienet kuullut vanhan sanalaskun" se parhaiten nauraa joka
viimeksi nauraa!"

Hannu Lehto
Askola
hannu.lehto@ppc.inet.fi
0404811481

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Olen täysin samaa mieltä, 90-luvun laman uhreille olisi saatava vihdoin ja viimein oikeutta. Samalla pankkituista ja pankkioikeudenkäynneistä vastaavat poliitikot, virkamiehet ja oikeuslaitoksen toimijat tulisi laittaa vastuuseen omilla omaisuuksillaan, sekä myös rikosoikeudelliseen vastuuseen!

Kyseessä ovat törkeät rikokset kaikkia suomen tavallisia kansalaisia vastaan!

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Hannu,

ei keskeneräisillä tiedoilla kannata A-studiota vaivata.

MOT teki muistaakseni syksyllä 2002 ohjelmaa, joka jäi harmittavasti kesken, koska Koiviston konklaavissa mukana olleet professorit Jukka Kekkonen ja Heikki Ylikangas eivät halunneet tulla TV-kameran eteen.

Nyt tiedän syyn, miksi eivät halunneet tulla esiin.

Elo-syyskuussa 2013 olin yhteistyössä Ylen kanssa, kun konklaaviin osallistuneiden haastatteluja tehtiin.
Nyt tiedän enemmän kuin silloin.

Tiedän enemmän kuin silloin 16.12.2014, kun Arto Luukkanen pyysi Sinua ja minua Radio Rapuun:
http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1823...

Kannattaa lukea kommenttini #5.

Kaikkea en ole vielä kertonut. Pitää koota ensin paketti.

Käyttäjän HannuLehto1 kuva
Hannu Lehto

Ok Jorma! Meitin pitäisi saada asia ennen vaaleja kunola esille. Tuskin vaalien jälkeen kukaan enää on kiinnostunut asiastamme. Mutta pidä meitä ajantasalla missä mennään.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #12

Hannu!

Tuntuu siltä, että eduskuntavaaliehdokkaat eivät kykene ottamaan asiaa esille. Se on monimutkainen ja uskomaton asia. Siis uskomaton, kukaan ei tunnu uskovan tällaista oikeusvaltiossa nimeltä Suomi.

Mutta tilanne kehittyy koko ajan eduksemme.

Ei tämä asia vanhene vaaleissa. Valtiopetos ei vanhene.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #13

Perustuslakituomioistuimen perustamisesta ollaan todella hiljaa suurpuolueissa,vaaliohjelmissa ei näy mainintoja, joten sumussa suunnistetaan kuten Juicen tankkilaiva, joka ei löydä rastia.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #14

Aimo!

Niin kauan kuin Suomen hallitus on EU-asioiden kenraalikurvernööri, on turha edes puhua perustuslakituomioistuimesta.

Niin kauan Suomi laiva myös ajelehtii ohjauskyvyttömänä kohti putousta.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #14

Itsenäisyyspuolueen ohjelmassa on vaatimus perustuslakituomioistuimesta.

Ärsyttääkö nykymeno? Äänestä itsenäisyyspuoluetta ;)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #21

Riikka, valitettavasti ei ensimmäisellä sijalla tärkeimpänä tavoitteena, muttaon kiitos kyllä mukana kuitenkin.

Käyttäjän ritvalehtonen kuva
Ritva Lehtonen

Ei Hannu oikeutta saanut kukaan 1990 laman asioissa, koska sen Koivisto kielsi. Vain hyväveliverkostojen kautta muutamat taisivat saada, kuten Vesku. Nämä haavat ovat syvällä kansamme sielujen sisällä ja sen vuoksi kasvumme nyt hiipuu, koska luottamusta ei ole.
En vaan käsitä sitä, miksi jo nyt ei näitä ihmisiä päästettäisi tuosta tuskastaan vapaiksi ja annettaisi jonkinlainen hyvitys.
Kun katsotaan sodan jälkeistä aikaa, silloin Karjalaan kotinsa jääneille syyttömille annettiin uusi alku ja se loi uskoa ja luottamusta hyvään, alkoi kasvun aika. Nyt nämä vääryydet on salattu ja niiden paljastamiseen on valjastettu suuri virkamiesjoukko.
Jotenkin ei voi ymmärtää, miten ihmisten fysiikka kestää, kun omalla tunnolla on suuria rikoksia ihmisyyttä vastaan ja vastaan perustuslakiamme?

Kilin Kolli

Mitä näitä enää hyödyttää kaivella. Nyt pitäisi kaivella eurohuijausta ennenkuin sekin vanhenee oikeudellisesti. Politiikka ja talousmaailma ovat yhtä puhallusta, sen tietävät kaikki.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Näitä todellakin kannattaa kaivella, sillä kyseessä on suuremmat miljardit kuin sanomassasi. eurohuijauksessa.

ps. tässä blogissani keskitymme vain 90-luvun huijjaukseen.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Pertti!

Kysymys on yhdestä ja samasta huijauksesta. Euro-huijauksesta, jonka vuoksi myös 1990-luvun velalliset oli ryöstettävä.

Eurohuijauksessa on kysymys varovaisestikin arvioiden yli 100 miljardista eurosta.

Käyttäjän OlliToivoOlaviPuolitaival kuva

...Ja tässä perusteellinen huijaus kun edes SKOP ei kyennyt rahoittamaan Säästöpankkeja niin avuksi kelpasi nouseva yritys, jolla oli laajoja kansanvälisiä suhteita sekä Itään, että Länteen. Yhtiämme hankki pa-Keskipohjan Aluesäästöpankille 20.000.000,ö määräisen luoton ja kun ko. pankki sai tuon luoton sisään niin räyhkeät tappotoimet alkoivat välittömästi. Yhtiö tuhottiin tahallaan ja suunnitelmallisesti. Teimme rikosilmoituksen pankin menettelystä, mutta poliisikonstaapeli Esa Heikkinen ai havainnut petosrikosta lainkaan. Teimme kantelun Valtioneuvosto Oikeuskanslerille, mutta hänkään ei nähnyt rikosta koska kysy, että haluatteko tehdä kantelun.

Ylivieskan käräjäoikeuden käräjätuomari JN ei joko osannut lukea, tai jos osasi lukea niin ei ymmärtänyt lukemaansa tai jos ymmärsi lukemansa niin teki väärän, täysin tosisioiden vastaisen tuomion tahallisesti eli törkeän oikeusmurhan.
http://pankkikriisi.blogspot.com/2009_07_01_archiv...

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Kilin Kollille ilmoitan, että eivät nämä ole vanhoja asioita. Oikeusistuimissa on edelleen juttuja 90- luvun vahingonkorvausoikeudenkäyntejä. 20 vuotta on pitkä aika hakea oikeutta! 90-luvun velkakirjoja on edelleen kierrossa ja niillä kupataan valtion verovaroja edelleen! Suosittelen lämpimästi A-P Pietilän uusinta kirjaa ja kannattaa seurata muutoinkin, mitä meidän yhteiskunnassamme on meneillään.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Kilin Kollille ilmoitan, että eivät nämä ole vanhoja asioita. Oikeusistuimissa on edelleen juttuja 90- luvun vahingonkorvausoikeudenkäyntejä. 20 vuotta on pitkä aika hakea oikeutta! 90-luvun velkakirjoja on edelleen kierrossa ja niillä kupataan valtion verovaroja edelleen! Suosittelen lämpimästi A-P Pietilän uusinta kirjaa ja kannattaa seurata muutoinkin, mitä meidän yhteiskunnassamme on meneillään.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kilin Kolli!

Suomen oma eurohuijaus on valtiopetos. Se ei vanhene.

1990-luvun lama tehtiin tarkoituksella juuri euro-kriteereiden täyttämiseksi.

1990-luvun laman uhrit ovat myös Suomen euro-huijauksen uhreja.

Suomen perustuslaki oli presidentti Koiviston toivomusten mukaisesti EY-mukaistettava ja pankkien vakavaraisuuteen liittyvät euro-kriteerit oli täytettävä ETA-sopimuksen mukautusmääräyksen mukaisesti.
Ks.
http://jormajaakkola.fi/perustuslain%20EY-mukautus

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Tuttu kaava, Pertti Lindeman.

Tehtiinkö sinulle myös niin, että pankki käytti velkojen lyhentämiseen siirtämäsi varat velkojen korkoihin ym. "pankin kuluihin" unohtaen mainita asiasta sinulle jolloin velkapääoma ei pienentynytkään vaikka olit koko ajan luullut lyhentäneesi velkaa?

Tehtiinkö sinulle niin, että yrityksen lainoja muutettiin vekseleiksi kertomatta sinulle, ja sitten taas takaisin lainoiksi esim. oikeudenkäyntiä varten?

Jos, niin sen pitäisi näkyä lainojen numeroinnin muuttumisena.

---
Veronmaksajat ovat maksaneet erotuksen, kun on ostettu kalliimmalla pakkohuutokaupoista suomalaisten omaisuutta ja myyty ostettu omaisuus halvemmalla omalle kaveriporukalle.

Teidän rahoillanne pankkipomojen lankomiehet, ystävät ja muu edunsaajapiiri kartuttivat henkilökohtaista omaisuuttaan.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Pankit ja perintätoimistot kiertävät veroja edelleen, sillä 90- luvun tekaistuja/ virtuaalivelkoja pidetään pankkien taseissa ja "luottotappioista" saa vähentää korot tilinpäätöksen tuloksesta.

Sama kuvio, tosin omaisuus meni 0 markalla, pankki sai 3 pankkipäivää myöhemmin 2,4 miljoonaa (meillä velat 1,8 miljoonaa). Pankki laittoi rahat omalle tililleen ja jätti meille velat. Mitä sanottiin laissa? Vakkutena olevasta omaisuudesta on tehtävä tilitys velan ja vakuuden suhteesta. Taisi olla harva yrittäjä tai asuntovelallinen, joka sai tilityksen -vai kuinka?

Nyt joku sanoo, että tuohan oli yleistä 90-luvulla. Juuri siksi, jokaisen suomalaisen veronmaksajan on noustava vaatimaan selvitystä, mihin yhteiskuntamme varat häviävät? Verotarkastajat ovat kiinnostuneita villasukkia myyntiin kutovista mummoista ja heidän tuloista. Samaan aikaan veroeuroja valuu kirjanpitolain vastaisesti pankeille ja perintätoimistoille. Me siis maksamme edelleen pankkitukea.

Jos meidän tämän hetken päättäjät haluavat edelleen jatkaa pankkien tukemista kansan asemesta, äänestetään heidät ulos seuraavasta eduskunnasta.

Nyt on korkein aika sanoa ei tälle kehitykselle. Käykäähän allekirjoittamassa adressi: Totuus esiin -Mihin hävisi hyvinvointivaltio.

http://www.adressit.com/totuus_esiin_-_mihin_havis...

Käyttäjän IluPilu kuva
Ilkka Ali-Melkkilä

90-luvun pankkisekoilulla ja tämän päivän velkahelvetillä on yhteinen nimittäjä, kokoomus. Molempien puhallusten aikana pääpuakarina on ollut kokoomuspuolueen ministerit. Lopputulemana järjetön työttömyys, konkurssiaalto, köyhyys, itsemurhat, velkavankeus ja ja ja. Samaan aikaan pankit suomessa ja Euroopassa on pelastettu verorahoilla.
Suurempien yritysten tulokset siirretty pois suomesta.
Minne katosivat ne vastuunkantajat?

Käyttäjän Kehva kuva
Esa Aaltonen

Moro,

Noihin aikoihin yrittäjällä tosiaankin oli hyvä olla osaava juristi kumppanina. Meillä oli, mutta aivan käsittämättömiä juttuja pankkipomot (enkä siis nyt puhu mistään konttorinjohtajasta) yrittivät.

Meidän yrityksemme selvisi koko kriisista hurjalla omalla työllä (asuttiin konttorilla jotain 80-90h viikossa) vaikka kaiken keskellä valtiokin vielä keksi läiskästä printin mainonnalle 24% Alvin - se olikin sitten helppo siirtää hintoihin keskellä lamaa :-)

Mutta esimerkkejä: Yrittivät ihan tosissaan väittää että asunto-osakkeemme jne. olisi yleispantattu firman tilien takeeksi, vaikkei meillä edes ollut mitään myyntisaamisia ylitäviä velkoja ko. pankista missään vaiheessa - niin vaan epäilivät kaiken liiketoiminnan loppuvan Suomessa.
Hermostuin sen verran, että ilmoitin tekeväni rikosilmoituksen petoksesta koko kokouksessa paikalla olevasta porukasta - sihteeri mukaan lukien, jos eivät päivän aikana toimita prokuran mukaisella nimmarilla varustettua kirjallista anteeksipyyntöä ja selvitystä virheestään. Sain sen ja se on "päänahkana" tallessa vieläkin.

Silloin ymmärsin, ettei Suomessa mitään pankkisalaisuutta ole, vaan erään suuren asiakkaamme maksuvaikeudet olivat heijastuneet toisessa toimialassa (ja pankissa) toimivaan yritykseemme (mutteivat mitenkään vakavasti) ja sitä oli varmaan paikallisten piirikonttorin edustajien kesken "vähän" ekstrapoloitu. Yrityksemme selvisivät säikähdyksellä kun vaihdoimme Luxembourgilaiseen pankkiin josta vielä osoittivat meille suomea hieman murtaen puhuvan "pankkineuvojankin".

Toinen vielä ihmeellisempi juttu oli, että tuo toinen mainittu pankki käytti ainakin kerran tiliämme johonkin rahanpesuun tms. Yhtenä perjantaina pankkien sulkeutuessa juoksevien kulujen tilillemme ilmestyi yli 100 000 000 mk rahaa ko. pankille rekisteröidyltä tililtä mutta maanantai aamuun mennessä se oli siirtynyt sieltä edelleen jollekin valuuttatilille aj näytöllä näkyivät jopa konversio ja toimituskulut. Otimme siitä printin, mutta kun tiliotteet vihdoin tulivat ko. transaktiosta ei ollut niissä jälkeäkään. Emme viitsineet soitella perään koska summat olivat sitä luokkaa, ettei henkikään merkitse jälkiä peitellessä kovin paljoa.

Onhan näitä ollut aina ja erityisesti Koiviston aikana. Eikös se eläkkeelle jäävä KRP:n johtaja aikanaan sanonut, että Talousrikosten tutkinta olisi Koiviston aikana ollut niin paljon helpompaa jos presidentin kanslia olisi jo etukäteen antanut listan henkilöistä joita Suomen laki ei koske niin ei olisi tullut tehtyä turhia tutkintoja ja tuomioita joita hän sitten armahteli ;-)

Tasa-arvo lain edessä voi olla tavoite, mutta joka siihen uskoo on tyhmä!

Käyttäjän MarkoLorvixHummastenniemi kuva
Marko Hummastenniemi

Siis... Onko hallituksessa rehellisiäkin ? ? Kai tuo valitaan nyt vuoden parhaaksi vitsiksi ?

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Ysärilama oli suomalaisen moraalin testi, eikä sitä läpäisty häävisti. Eliitin mafia pelasti itsensä. Historian suojelu pelaa, kun näin pienessä maassa ei tunnetusti ole mediaa, joka asioita kaivelisi.

Mitä tulee tuohon laskelmaan, siihen tulisi lisätä työttömyyden takia nousseet valtion menot eli alijäämä.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Hyvä Mikko! Aivan oikein! Ja me maksetaan edelleen pankkitukea 90-luvun takia! 90-luvun velkakirjat ovat edelleen tiettyjen pankkien ja perintätoimistojen kirjanpidoissa ja heureka! luottotappioiden korot voi vähentää tuloksesta ennen veroja! Siis mistä on syntynyt väitetty luottotappio??? Eliitti osaa hommansa, miten kupataan kansalta rahat pois.

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

90-luvun alun tapahtunut pankkien ja verottajan yhteispelillä suoritettu omaisuuden uusjako pitäisi tuoda päivänvaloon, ihan siitä syystä että Suomessa on vielä tuhansia ihmisiä jotka menettivät käytännössä kaiken tämän oikeusmurhan takia, ja nämä ihmiset ansaitsisivat viimein rauhan.

Mukaanlukien muutama sukulaiseni, jolta olen tämän kaiken kuullut, vaikka itse olin vielä tuolloin liian nuori. Myös Mariaporin tapaus on minulle tuttu.

Ystävällisin terveisin,
Amos Ahola
Kansanedustajaehdokas, Viskipuolue / Piraattipuolue, Helsinki

Käyttäjän OlliToivoOlaviPuolitaival kuva

Iltalehti 23.03.2015; Maksettu ilmoitus: "Miksi Suomessa on vähän yrittäjiä/otsikointi":

-Sananvapautta vain rahalla; Case 1. Verottaja, Case 2. Verottaja, Cse 3. Verottaja, Case 4. Tyovoimatoimisto, Case 5. Tyovoimatoimisto 90-luvulla, Case 6. Työvoimatoimisto/Tyttäreni kusetus, Case 7. Avi, ja lopuksi hyäosaisten ahneus.

Kuka oli joka viisaasti harkittuaan lausui: Elämmehän hyvinvointioikeusvaltiossa. Nykyaikaisen yhteiskunnan perusedellytyksiä ovat demokratia, ihmisoikeudet ja lain kunnioittaminen. Moderni ja menestyvä valtio tarvitsee myös elävää kansalaisyhteiskuntaa ja valpasta mediaa. Tässähän lausutaan aivan ihanteellisia toiveajatelmia, mutta jos lausuja olisi vaikkapa Suomen tasavallan johtohahmo niin miten tuota edelläolevaa taustaa vasten hänen julkiseen lausumaan pitäisi suhtautua? Suosittelen tutustumaan.

Käyttäjän HarriKontkanen kuva
Harri Kontkanen

Olen toistuvasti saanut tietooni, että YLE pimittää uutisoinnissa yms.
Toivon koko sydämestäni, että saatte totuuden tuotua julki. Vanhempani ja veljeni olivat myös uhreja kuten tietysti kaikki veronmaksajat valtakunnassamme.
Minuun saa yhteyttä facebookin kautta mikäli tarvitsette verkostoonne jäseniä.

Yst.t Insinööri-opiskelija

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Harri,
en ole fb:ssa. Lähetä mulle email tai soita.

Yhteystiedot löytyy tästä
http://jormajaakkola.fi/

Käyttäjän OlliToivoOlaviPuolitaival kuva

Jormaa me tarvitsemme. Hän on tietoturvamme nyt ja kun lopullisia selvityksiä vastuista tehdään. Omalta osaltani, "Tervetuoloa Jorma" sinnikkääseen porukkaan, joka ei periksi anna.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

https://www.facebook.com/hilkka.laikko

Tulehan kaveriksi, liitän sinut myös pariin linkkiin

Käyttäjän IluPilu kuva
Ilkka Ali-Melkkilä

Loistava blogi- ja viestiketju. Kaikkikaikessa, pankit ajoivat rallia kun latu oli auki. Syylliset löytyvät kansanedustuslaitoksesta ja virkamieskunnasta Koivistoa unohtamatta.

Käyttäjän ritvalehtonen kuva
Ritva Lehtonen

Tämän tietävät kaikki ne, joiden omaisuudet ulosmitattiin vastoin perustuslaillista omaisuuden suojaa, vain pankkien ja maan ylimmän johdon niin halutessa, suorittaa ns. rahan uudelleen siirto, mutta tuliko mieleen, mitä vääryyksistä on seurannut. Sitä näemme nyt.

Käyttäjän MarkkuKemppainen kuva
Markku Kemppainen

On surullista lukea näitä. Ei siksi, että puhutaan isoista rahamääristä ja omaisuuksista. Vaan siksi, että ihmisen elämä on niin kiinnittynyt rahaan ja omaisuuteen, jota ei enää ole. Maailmassa jylläävät hirvittävän isot voimat, jotka ovat valmiit tuhoamaan kaiken menestyvän yrittäjyyden ympäriltään, jos vain älyävät huomata sen. Ja kyllähän sellainen huomataan. Nykyinen Suomen hallitus ei ole mitään muuta kuin yksi todella suuren rahan liehakoijista ja lakeijoista. Se haluaa tyhjentää kaiken suomalaisen omistajuuden ja rahan kansainvälisten suurpääoman omistajien taskuun. Ottavat siitä välistä mukavan siivun. Tällaisille voimille ei kukaan mitään voi. Jos näitä vastaan lähtee taistelemaan niin siinä häviää. Suomalainen virkamieskuntakin vain itkee onnesta kun saa kyykyttää ja nöyryyttää omia kansalaisiaan. Esimerkiksi valtionvarainministeriössä, jonka hevoshampainen päällikkö vain hirnuu onnesta päästessään ihmisten taskuille tyhjentämään ne.

Käyttäjän ElluAutio kuva
Elina Timonen

On todella valaisevaa lukea tästä Esko Ahon politiikasta. Kepulaiset ja Kokoomuslaiset ajavat Suomen aina suohon ja sinne jättävät mätänemään. Verottajan ja pankkien tehtävä on imeä isäntä/emäntä kuiviin, loisia kun ovat. Voisiko joku keksiä pankeille jotain korviketta. Joku muu lainajärjestelmä. Tai....lopettaa yksityisomistaminen.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Vuosi ennen syntymääni, nuori Mauno Koivisto lausui eräässä puheessaan: "Tulee aika, joilloin yksityinen omistus päättyy Suomessa". Sitä politiikkaa todella noudatettiin 90-luvulla, jolloin lamaan syylliset, liikaa ulkomaanvaluuttaa Suomeen -ohi Suomen Pankin -ottaneet pankinjohtajat pelastettiin (olihan Koivisto pankkimies) - ja rehelliset yrittäjät ja kansalaiset laitettiin maksumiehiksi ja heidän lailliset omaisuutensa ryöstettiin Perustuslaista välittämättä ja erityisesti Ihmisoikeussopimuksen vastaisesti.

Annan yhden esimerkin: Yritys otti markkavelkaa 1988 1,5 miljoonaa markkaa, 90-luvulla pankki sai omaisuuksista 5 miljoonaa markkaa 1994. Velat eivät lyhentyneet, eivät myöskään korot -vaan pankki laittoi rahat omaan taskuunsa! Ko. pankki väittää 2015, että heidän saatavansa on edelleen 10 miljoonaa markkaa eli 1,6 miljoonaa euroa! "Velka on heidän kirjanpidossaan ja taseissaan eli joka vuosi he voivat vähentää luottotappioiden korkoja - tähän mennessä 1,3 miljoonaa euroa!

Edellä oleva laskelma on faktaa ja yrittäjä ei ole antanut periksi -eikä anna -ennen kuin pankki tekee hänen omaisuudestaan laillisen tilityksen (Kauppakaari ja Rikoslaki 28 luku 4§ ja 5§) Yksikään juttu ei ole vanha, ellei tilitystä ole tehty. Olen tutkinut monta tapausta, eikä sieltä löydy tilitystä varojen, suoritusten, realisointien eikä takaajien suoritusten välille.

Päättäjät, jotka sallivat kansanryöstön ja massiivisen talouskatastrofin, kuuluvat vastuuseen ja telkien taakse, kuten Islannissa ja Virossa.

Käyttäjän OlliToivoOlaviPuolitaival kuva

Kopioin tämän allaolevan Hilkka Laikon tekstistä, joka muistuttaa siitä, että mainitut lainkohdat ovat Suomessa tuolloin ollutta voissaolevaa konkrettista lainsääsäntöä ja ovat voimassa edelleen aivan samnaveroisesti:

"Edellä oleva laskelma on faktaa ja yrittäjä ei ole antanut periksi -eikä anna -ennen kuin pankki tekee hänen omaisuudestaan laillisen tilityksen (Kauppakaari ja Rikoslaki 28 luku 4§ ja 5§) Yksikään juttu ei ole vanha, ellei tilitystä ole tehty. Olen tutkinut monta tapausta, eikä sieltä löydy tilitystä varojen, suoritusten, realisointien eikä takaajien suoritusten välille!".

Kun tilitystä ei ole aikanaan tehty niin sitä on "viivyyttelemällä siirretty" johonkin tuntemattomaan tulevaan aikaan. T ä m ä ajankohta vaikuttaa hyvin sopivalta. Tämä merkitsee, että kunniallisilla, luotettavilla laki-ihmisillä tulee olemaan huomattavasti tuottavia töitä, koska tilintysten laimilyäjätahot vastaavat kustannuksista kun viimeinkin ko. tilitykset saatetaan korkoineen ajantasalle lain vaatimalla tavalla....."lain vaatimalla tavalla"....

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset