PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Presidentti Niinistön konklaavi Presidentinlinnassa 6.5.2015?

Nyt on jo aika palauttaa Suomeen oikeudenmukainen, puolueeton ja riippumaton oikeuslaitos, 23:n vääryydenvuoden jälkeen? Suomi takaisin oikeusvaltioksi.

Me lamaveteraanit toivoisimme näkevämme, että Presidentti Niinistö kutsuisi koolle oikeuspoliittisen keskustelutilaisuuden, jossa olisi edustettuina, nyt samoissa viroissa olevat viranhaltijat, jotka olivat salaisessa Koiviston konklaavin tilaisuudessa kutsuttuina 6.5.1992.

Koiviston konklaavin osallistuneet: ”Tilaisuuteen osallistui 11 tuomarin lisäksi yliopistojen lainoppineita, virkamiehiä ja presidentinkanslian väkeä, yhteensä vajaat 30 henkilöä. Puhetta johti korkeimman oikeuden silloinen presidentti Olavi Heinonen.” (YLE 9.9.2013)

Nyt keskustelutilaisuus ei olisi salainen vaan avoin tiedotusvälineille, ja heidän kauttaan koko kansalle, niin kuin toimitaan demokraattisessa sivistysvaltiossa.

Koivisto piti oman konklaavinsa 6.5.1992, jonka seurauksena oikeusviranomaisille annettiin ymmärtää, että velallisella ei ole oikeuksia. Sen minä ja sadattuhannet toiset velalliset saimme kokea, sillä emme saaneet oikeudenmukaisia oikeudenkäyntejä ja omaisuutemme ryöstettiin tuomioistuinlaitoksen tuella.

Tietokirjailija, journalisti Antti-Pekka Pietilä kirjoittaa kirjassaan Pankkikriisin peitellyt paperit (2008), että tuomioistuinten linja muuttui (Koiviston) tilaisuuden jälkeen pankeille myönteiseksi. Samaan johtopäätökseen on päätynyt myös muun muassa toimittaja Seppo Konttinen kirjassaan Salainen pankkituki (2007).” (YLE 9.9.2013)

 

Tässä minun toiveeni, johon uskon myös kansan yhtyvän?

1) Suomen kansa odottaa, että Presidentti Niinistö tekee omassa konklaavissaan selväksi sen, että Suomen oikeuslaitos palautetaan nyt takaisin oikeudenmukaisuuden aikaan.

2) Odotamme myös, että oikeuspoliittisessa keskustelutilaisuudessa annetaan evästys oikeusministeriölle tehdä selvitys vuodesta 1992 tähän päivään saakka. Tutkia alioikeuksien konkurssi- ja velkomustuomiot ja tuoda esille tuomioiden vääryydet. Oletukseni on, että 99% konkurssi- ja velkomustuomioista sai lopullisen ratkaisunsa ”alioikeudessa”, sillä velallisilta oli viety koko varallisuus, joten heillä ei ollut taloudellisista syistä mahdollisuutta valittaa tuomioistaan ylempiin oikeusasteisiin. Velallinen oli myös ajettu sellaiseen henkiseen ahdinkoon, että hänellä ei ollut voimia viedä asiaa eteenpäin. Velallinen oli myös saattanut tehdä itsemurhan ennen tai jälkeen velkomustuomiota, joten asia jäi silloin tutkimatta perusteellisesti.

3) Odotamme, että Presidentti kiinnittäisi arvovallallaan huomiota 90-luvun laman aikaisiin pankkiirien syyttämättäjättämispäätöksiin, joissa syyttäjät tekivät syyttämättäjättämispäätökset vaikka rikostutkinnan suorittaneet poliisiviranomaiset olivat esittäneet syytteen nostamista pankinjohtoa vastaan. Ne syyttämättäjättämispäätökset on annettava tutkijoiden tarkasteltavaksi ja julkaistavaksi.

4) Odotamme, että oikeusviranomaisille tehdään selväksi, että kaikista räikeimmät omaisuuden ryöstöt, jotka johtuivat puolueettomasta ja riippumattomasta tuomioistuimesta, otetaan uudelleen käsittelyyn ja oikaistaan väärät tuomiot.

5) Nyt odotamme, että tutkitaan juuri ne ”yksittäistapaukset”, sana jonka suojaan poliitikot pakenivat, kun tiedotusvälineet yrittivät selvittää oikeuden käyntien luotettavuutta 90-luvun pankkikriisin aikaan. Jos, jo silloin, poliitikot olisivat ottaneet tarkempaan selvitykseen muutaman ”yksittäistapauksen”, niin koko pankkikriisin kauheus olisi myös heille selvinnyt ”yksittäistapauksien” kautta. Eduskunnalle valehdeltiin siihen aikaan ”kirkkain silmin” jopa ministereiden taholta, joiden avustajat olivat pyytäneet eri ”yksittäistapauksia” varten lausuntoja pankkien myötäpuolina toimivilta asianajajilta ja tilintarkastusyhteisöiltä. Ps. Minulla on tallessa kaikki aineisto ennen ja jälkeen yrityksemme konkurssiin. Kaikkien oikeudenkäyntien aineisto sekä puhelut nauhoitettuna siltä ajalta.

6) Nyt on aika tehdä selvitys epäoikeudenmukaisten oikeuden tuomioiden vaikutuksesta koko kansan moraaliin, arvoihin, rehellisyyteen ja oikeuslaitoksen luotettavuuteen.

7) On aika arvioida puolueettoman ja riippumattoman oikeuslaitoksen puuttumista Suomessa. Sen vaikutusta esim. yrittäjäksi aikovan päätökseen olla perustamatta yritystä, koska yrittäjällä ei ole oikeusturvaa konkurssi tilanteessa.

Minä olen sitä mieltä, että Suomessa ei ole ollut puolueetonta ja riippumatonta oikeuslaitosta 6.5.1992 jälkeen.  Minä sain sen kuulla suoraan päin naamaa SKOP:n pankkiirilta, kun kysyin häneltä, että ”Eikö meillä ole oikeutta taistella omaisuudestamme”, jonka SKOP oli meiltä ryöstänyt? SKOP:n pankkiirin vastaus oli minulle selkeä ”Teillä ei ole mitään oikeutta”

 

Herra Tasavallan Presidentti Niinistö, nyt on Teidän aika toimia, ei vain puhua kauniisti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Blogissani olevat kursivoidut lainaukset ovat YLE:n uutisesta, jonka pyydän lukemaan alla olevasta linkistä:

http://yle.fi/uutiset/salattu_muistio_valottaa_koi...

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Satun tietämään Koiviston konklaaviasiasta jonkin verran.
Tässä on asiasta käynnistämäni keskustelu
http://www.promerit.net/2015/01/koiviston-konklaavi/

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola
Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #3

Kahdesta ensimmäisestä oikeuspoliittisen seminaarin kutsumuistiosta voi selkeästi päätellä, että Koivisto oli painostanut Hovioikeuden ratkaisun jälkeen Korkeimman oikeuden presidentti Olavi Heinosta tekemään Korkeimman oikeuden ratkaisun, jossa pankki voittaa.

Peräti kahdesta asiakirjasta selviää, että Heinonen oli oikeuspoliittisen tilaisuuden järjestämisen aloitteentekijä. Ensimmäinen dokumentti on päivätty jo maaliskuussa 1992.

Kaksi päivää ennen Korkeimman oikeuden ratkaisua (3.4.1992 KKO 50:1992) eli 1.4.1992 Koivisto esitti, että Heinonen kertoisi tilaisuuteen kutsutuille tilaisuuden luonteen Koiviston toiveiden mukaisesti.

Lisäksi Koivisto määräsi Heinosen tilaisuuden puheenjohtajaksi.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #4

Tältä sivulta löytyy sitaatti Pankkitarkastusviraston pääjohtajan Jorma Arangon Koiviston konkaavin muistioon (sivulle 19) kirjoitetusta vuodatuksesta

http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/me...

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Ehdotus on hyvä ja kannatan sitä ehdottomasti. Pahaa pelkään, että asia on sen verran arka ja syylliset elossa, vieläpä hyvissä viroissa, jottei tällainen totuus voi mitenkään tulla esiin.

Käyttäjän HannuLehto1 kuva
Hannu Lehto

Hieno ehdotus! Kun olen seurannut Sinua Inhimillisessä tekijässä, Yle Arkiston dogumentissa sekä lukenut kirjoituksiasi olen havainnut että olet hieno mies, Sinulla on erittäin hyviä ajatuksia! Mutta lähteekö Niinistö tähän mukaan? Minä pikkuisen epäilen, että vaikka hän käyttää meihin nähden myötämielisiä puheenvuoroja niin en jaksa uskoa, että hän tosipaikan tullen meitä kovin voimakkaasti tukee. Hän kuitenkin oli vaikuttamassa Lipposen hallituksessa kun Arsenal kaupat tehtiin. Olen myös omassa mielessäni miettinyt mitä Jyrki Katainen on tarkoittanut puhuessaan " uuden maailmanjärjestyksen " luomisesta, muistelen myös Niinistön käyttäneen samaa sananpartta. Toivottavasti olen väärässä, mutta kun tosipaikka tulee, Niinistö ei kovin näkyvästi astu esille meitä tukemaan. Sanokaa että olen väärässä, totisesti toivon olevani.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Valitan Hannu, mutta en minä ainakaan sano. Minäkin kun toivoisin tuossa samassa asiassa olevani väärässä. En usko, että kenessäkään tuon ajan päättäjistä löytyy niin paljon moraalista ryhtiä, että uskaltavat lähteä tämän perkaamista vaatimaan. Jos heissä olisi sitä selkärankaa, niin kai olisivat jo silloin tehneet parhaansa, ettei Suomen historian suurinta oikeusmurhaa olisi päästy tekemäään. (Toivon tietysti tässäkin pessimismissä olevani väärässä.)

Optimismiin ei kuitenkaan oikein tunnu olevan eväitä, kun ottaa huomioon esim. sen, miten eduskunta toimi 2010, kun sillä olisi ollut täysi mahdollisuus lopettaa pikavippifirmojen ja perintätoimistojen laiton koronkiskonta. Ei olisi siis tarvinnut edes säätää uusia lakeja, olisi vain pitänyt viitata olemassa olevaan lainsäädäntöön, jossa kieletään sekä koronkiskonta, että kohtuuttomien kustannusten aiheuttaminen velalliselle velkomisen yhteydessä ja koko tämä vahingollinen toiminta olisi voitu lopettaa. Sen sijaan eduskunta tyytyi näpertelemään pari kosmeettista "parannusta". Ja tämä on nyt johtanut siihen, että maksuhäiriöiden tilastoiminen lopetetaan, koska niiden määrä on pongahtanut taivaisiin ja tilastoista tullut liian rumia. (Tätähän ei tietenkään sanota vaan vedotaan säästösyihin.)

http://yle.fi/uutiset/vouti_rinnastaa_pikavipit_ko...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Vain perustuslakituomioistuimen perustaminen ratkaisi montakin asiaa maassamme, mutta tahto päättäjiltä puuttuu.
Auttaisikohan kansalaisaloite asiaa ?

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

90-luvulla tuhottiin rehellinen, työllistävä ja elinkelpoinen yrittäjäpolvi, kun niiden omaisuudet sosialisoitiin petollisten, rikollisten pankinjohtajien taskuihin. Edelleen pankkien ja perintätoimistojen toiminta perustuu 90-luvun katteettomien velkakirjojen taseisiin, joilla kierretään VALTION VEROJA! Tässä maassa on järjetön veronkiertokupla, joka perustuu laittomuuksiin. Kuinka moni 90-luvulla ryöstetty on saanut velkakirjat tai tilitystä? Ne, jotka ovat saaneet, ovat olleet tekemisissä rehellisten pankkien kanssa. Valheelliset velat ovat, kuin syöpäkasvain -se kasvaa, kunnes se leikataan tai potilas kuolee. Potilas on OY Suomi AB. Aloitetaanko konservatiivinen hoito, leikataanko vai otetaanko käyttöön eutanasia?

Alla oleva adressi tullaan luovuttamaan Tasavallan Presidentti Sauli Niinistölle, joka on ensimmäisenä valtion päämiehenä ottanut kantaa hätäämme koko Suomen tulevaisuudesta.

http://www.adressit.com/totuus_esiin_-_mihin_havis...

Yrittäjällä ei ole mitään tulevaisuutta Suomessa, jos ei 90-luvun yrittäjät saa oikeutta ja järjestelmää ei muuteta sen seurauksena yrittäjämyönteiseksi. Me puhumme PK-yrittäjyydestä, joka on Suomen eniten työllistävä kokonaisuutena, mutta sille sektorille ei anneta mitään oikeuksia ja sen mielipiteitä ei kuunnella. Kuka hullu laittaa omia tai sukunsa varoja enää pk-yrittäjyyteen, kun 90-luku on hyvänä esimerkkinä?

Meillä valuu 3 miljardia vuodessa samalla menetelmällä Eurooppaan ja Kreikka elää nyt meidän 90-lukua -kiitos Olli Rehnin.

Me kuulumme tällä hetkellä Euroopan rupusakkiin BKT mittauksella. Jopa Kreikka, Portugal ja Irlanti ovat plussalla -viimemainittu BKT 5%. Me olemme olleet viimeiset 3 vuotta miinuksella ja nämä nykyjupit tarjoavat lisää leikkauksia! Ei ja jyrkkä EI! Oikeutta ja Suomen kansalle elinmahdollisuudet omassa maassaan! Se lähtee PK-yrittäjyyden oikeusturvan palauttamisesta. Pankit ja Perintätoimistot, jotka edelleen käyttävät 90-luvun velkoja taseissaan -erityistilintarkastukseen!

Hieno avaus Pertti Lindeman!

Käyttäjän OlliToivoOlaviPuolitaival kuva

Keskipohjan Aluesäästöpankin törkeä huijaus, jossa paikallinen käräjäoikeuden tuomari JN ei havainnut mitään väärää, törkeästä petoksesta puhumattakaan. Samoin paikallinen poliisikonstaapeli EH, ei havainnut pankin henkilökunnan menettelyssä mitään väärää, eikä Vaasan Hovioikeudessakaan. Myös Herra Valtioneuvoston Oikeuskansleri antoi viranomaisvastauksensa kanteluumme; "haluatteko tehdä kantelun, aineisto allaolevassa linkissä;

http://pankkikriisi.blogspot.com/2009_07_01_archiv...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Korpelan vaimo oli osakkaana Raile Invest Oy:sä, joka osti Keskipohjanmaan säästöpankilta konkurssipesien metsäsarkoja, joten sijoitustoimintaa oli monilla sektoreilla.

Käyttäjän OlliToivoOlaviPuolitaival kuva

Hyvä Kari F. Totuushan on tullut esille selkeästi, kiistattomasti aivan yksityiskohtaisesti. Tässähän ei ole mitään epäselvää. Totuus tunnetaan ja on kaikkien niiden tiedossa, joita tämä tunnettu totuus koskee ja itse kukanenkin valtio- ja oikeushallinnon edustja myös tuntee ja tietää. Nyt vain on toiminnan aika tämä ja ainostaan tämä tunnettu totuus lähtökohtana. Nyt on toiminnan aika;

Tästä voisi aloittaa. Kaikki tarvittavat faktat on tiedossa aivan yksityiskohtaisesti. Tuossa linkissä on todisteet tiivistettynä:
http://pankkikriisi.blogspot.com/2009_07_01_archiv...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset