PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Kansalaisuuden saaminen Suomessa ja muualla.

Suomessa on keskusteltu paljon Portugaliin, Espanjaan ja muihin maihin muuttavista varakkaista suomalaisista ja samaan aikaan halutaan rajoittaa Suomen maahanmuuttoa.

Suomen kansalaisuuden ovat saaneet esim. muutamat venäläiset miljardöörit. Ovatko he kaikilta osin täyttäneet kansalaisuuden ”edellytykset” esim, onko heillä riittävä suomen- tai ruotsinkielen taito? Venäjän kielen taitaminen ei ole ainakaan vielä riittävä edellytys.

 

Suomen kansalaisuuden saamisen edellytykset:

Voit saada Suomen kansalaisuuden, jos,

                  * henkilöllisyytesi on selvitetty luotettavasti.

                  * olet täysi-ikäinen, eli täyttänyt 18 vuotta.

                  * asumisaikaedellytys täyttyy kohdallasi, eli olet asunut Suomessa riittävän kauan

                  * nuhteettomuusedellytys täyttyy kohdallasi

                  * et ole laiminlyönyt maksuvelvollisuuksiasi

                  * olet selvittänyt, mistä saat toimeentulosi

                  * sinulla on riittävä kielitaito.

(Lähde:maahanmuttovirasto)

 

Ilmeisesti Suomi on antanut kansalaisuuden joilekin muilla, kuin em. edellytyksien täyttämisellä?

Niin tekevät myös toiset valtiot. Olin viime viikolla illallisella suomalaisten miljonääriystävieni luona Espanjassa, joilla on liiketoimintaa myös Suomessa. Nauttiessamme illallista tuli puheeksi Suomen eri verosopimukset eri maiden kesken. Sen keskustelun aikana sain kuulla, että ystävilleni oli samana aamuna tarjottu Espanjan kansalaisuutta. Ilmeisesti samoilla perusteilla, kun venäläiset miljardöörit ovat saaneet Suomen kansalaisuuden.

Pohdimme heidän saama ehdotusta kansalaisuuden vaihdosta, sillä se selkeyttäisi heidän elämäänsä ja veisi huolen Suomen verottajan toimista.

Minä pohdin asiaa hiukan eri tavalla, patriootti kun olen, että Suomen kannalta olisi todella ikävää, että varakkaat suomalaiset luopuvat kansalaisuudestaan ja myös heidän lastensa siteet Suomeen hiipuisivat. Suomi menettäisi sille tuiki tärkeitä kansalaisiaan eli juuri heidät, joihin olisi eniten vaikutusta sillä, jos Suomi irtisanoisi verosopimukset esim. Espanjan ja Portugalin kanssa. Verosopimuksien irtisanominen tulisi siten koskemaan vain pientä eläkettä nauttivia kansalaisia, sillä varakkaille on aivan sama minkä maan passi heillä on taskussa.

Ehkä Suomelle on tärkeämpää venäläisten oligarkkien Suomen kansalaisuus, kuin alkuperältään suomalaisten kansalaisuuden säilyttäminen. Ei olisi sitten enää syytä kadehtia varakkaita ulkomailla asuvia suomalaisia, sillä he eivät olisi enää suomalaisia. Venäläisille annetaan maat, kiinteistöt ja yritykset sekä maailman arvokkain passi, jolla voi matkustaa viisumivapaasti?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Moni varmasti pohtii nyt, että kannattisiko jo aiemmin siirtyä etelän lämpöön töihin, eikä vasta eläkkeellä?

ulf fallenius

Olen kyllä välillä miettinyt että tarvitseeko Suomi rikkaita ainakaan käytös ei ole sellainen heitä kohtaan ,vaan tulee sellainen tunne että rikastuminen Suomessa on rikos.

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Hyvä kirjoitus vaikken rikkaisiin lukeudukaan. Silti aion aikanaan viedä tuhannen euron bruttoeläkkeeni jämät täältä pois, oli verosopimusta tai ei. Luulisin että pärjään sillä paremmin missä muualla tahansa. Vietnamissa nyt ehkä ainakin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset