PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Meitä väärillä perusteilla ristiinnaulittuja on valtavasti

Pitkänäperjantaina on hyvä muistella 90-luvun pankkikriisin aikaan ristiinnaulittuja. Pankkien Juudakset kavalsivat meidät 30miljardilla eurolla ja tuomioistuinten Pilatukset hyväksyivät väärät syytökset, pesten kätensä shampanjalla ja kuivaten ne rahaan.. Niin pahalta tuntui, kun poliitikot huusivat "Ristiinnaulitkaa velalliset ja vapauttakaa pankkiirit"

Meidän Via Dolorosa on kestänyt jo yli 20-vuotta. Kärsimys on ollut ristiä selässään kantaa, jonka raskaana taakkana on ollut epäoikeudenmukaisuus. Kivulias on ollut se okainen häpeänkruunu, joka syyttä päähäni laitettiin. Raskasta oli todeta, että Suomessa sai vallan väärämielisyys ja oikeamielisyys romutettiin Presidentti Koiviston toimesta. Meidän oikeusmurhien uhrien kärsimys on ollut valtava.

Vetoan teihin hyvät kansaedustajaehdokkaat, että palauttaisitte Suomen oikeusvaltioksi, jossa kaikki saisivat oikeutta puolueettomissa ja riippumattomissa oikeusistuimissa. Onko liikaa vaadittu, että valtaan päästyänne vaaditte pankkikriisin salaisimpienkin arkistojen avaamista.

Minulla on mielessäni isäni, joka kuoli pitkänäperjantaina 1980, kun olin suorittamassa asepalvelustani ja minulle jäi hoidettavaksi perheyrityksemme. Turhaa oli armeijan käynti, turhaa oli yritysten hoitaminen ja työllistäminen, sillä kaikki vietiin vääryydellä.

Pääsiäisen ajalle muutama aiempi blogini luettavaksenne, klikkaa hiirellä allaolevia otsikoita, niin blogi aukeaa:

Tänään uravalintani olisi alkoholisti ja sosiaalipummi, ei yrittäjä.

Valehdeltiinko veronmaksajille päin naamaa?

Pankkikriisit sotien korvikkeena.

1.Omaetu, 2.Puolueen etu, 3.Kansan etu

Presidentti Niinistön konklaavi Presidentinlinnassa 6.5.2015?

YLE:n ansiokas yhteenveto yrittäjien ryöstöstä 90-luvun pankkikriisin varjolla.

Ei rangaistuspataljoonaa Eduskuntaan, vaan työtä ja toimeentuloa.

Osa 5. Armeijassa lokakuu 1979 - syyskuu 1980, Tikkakoski ja Karjalan lennosto

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hyvää Pääsiäistä, enempää ei minullakaan ole antaa.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Ari, Kiitos, enempää en Sinulta tarvitsekaan. Sinulle myös Hyvää Pääsiäistä.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Olen ryhtynyt miettimään uudelleen koko ns. pankkikriisin vaihetta. Eihän siinä ollut kyse pankkikriisistä varsinaisesti. Kyse oli SDP:n 1980-luvulla tekemästä suunnitelmasta, jota tiettyjen ehtojen tapahduttua toteutettiin sumeilematta.

Professori Arto Lahti sanoo, että 60 000 yritystä tapettiin, 500 000 ihmistä pantiin työttömiksi. Kirkkohallituksen Katakombi-projekti tutki 300 tapausta - ja sen jälkeen poistui hiljaa ja vaikeni asiasta. Keneltä tuli määräys.

Mistä sitten oli kysymys, jos ei ns. pankkikriisistä? Paremminkin kyse oli vääristä poliittisista päätöksistä ja pankkien järjettömästä luotonannosta, joka sitten eskaloitui vapaaksi pankkitueksi (pankit itse tekivät listan firmoista, jotka halusivat tappaa), arvopaperistamiseksi, summaariseksi menettelyksi oikeuskäsittelyn sijasta ja lukemattomiksi rikoksiksi - niitä eivät tehneet yrittäjät, vaan pankinjohtajat, politiikot, ulosotonhaltijat, konkurssipesien hoitajat ...

Kun näihin kysymyksiin on perehtynyt, se on karmeaa luettavaa. On jo kiire aika toteuttaa Pertti Lindemanin avunhuuto. Dosentti Arto Luukkanen on selvästi asian ymmärtänyt ja ryhtynyt siitä puhumaan. Arto Lahti ei ole vaiennut. Eikä Kelle Möller, josta ei koskaan tullut tohtoria Koiviston mahtikäskyllä.

Niin, mistä oli kyse? Kyse oli johtamisen kriisistä. Väärät johtajat, väärät tavoitteet, väärät menetelmät. Rikollistahan siitä tuli. Pankit tekivät Suomen taloushistorian suurimmat rikokset. Muistattehan, oli kaksi Koppia, kaksi Syppiä. ...

Miten nykyiset johtajat edes kuvittelevat, että luottamus palaa ja kaikki on hyvin, kunhan uhrit unohdetaan ja heillä maksatetaan kerta toisensa jälkeen. Menettely on samanlaista kuin Venäjällä FSB ja Putin tekevät nyt. Kyse on väkivallan käytöstä.

Suomessa käytettiin henkistä väkivaltaa, Venäjällä henkistä ja fyysistä. Kun ihmiseltä otetaan kaikki ulosoton kautta, kun hänestä tehdään rikollinen, kun ympäristökin sinisilmäisyydessään uskoo näihin asioihin, niin uhreiksi joutuneilla on todella ollut rankkaa. Ei ihme, että 14 - 15 000 teki itsemurhan, kun ei jaksanut enää.

Pitkänä perjantaina on hyvä muistella näitä asioita ja tiistaina heti ryhtyä toimiin. Ei tässä yhteiskunnassa tapahdu mitään, ennen kuin riittävän suuri joukko ihmisiä avoimesti protestoi. Ja sitäkin pitää harjoittaa kauan aikaa.

Sillä välin, hyvää ja rauhaisaa Pääsiäistä!

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Laman uhreile on nyt kuitenkin lopulta apua luvassa. Tosin ei Suomen oikeusjärjestelmältä, koska se on siihen liian korruption halvaannuttama. Kirjoitin blogissani 27.3. "Tilinpäätös suomalaisen oikeusvaltion yli kaksi vuosikymmentä vuotta kestäneestä romuttamisesta alkaa tänään. Se alkaa tällä ilmoituksella, jonka tänä aamuna antoi Jukka Davidsson, lähihistorian tutkija ja kansalaisaktivisti:

"Julkistamme tänään apua ja tukea laman uhreille, edunvalvontaa yrittäjille ja toivoa paremmasta kansalaisille.

Saamme käyttöömme kansainväliseen rikosoikeuteen ja kansainväliseen oikeuteen pohjautuvan riippumattoman tuomioistuimen. Meille on luvattu hankkeeseen kansainvälistä apua ja tukea. Laman uhri voi nyt hakea oikeutta, korvauksia ja päästä jatkamaan elämäänsä. Ensimmäisessä vaiheessa keskitymme 1990 luvun laman juttujen todelliseen lainmukaiseen käsittelemiseen. Samalla selvitämme voimmeko saattaa käsiteltäviksi myös mahdollisia maanpetoksia ja/tai valtiopetoksia koskevat asiat EY/EU/EURO liittymisen yhteydessä. Edelliseen kategoriaan kuuluu myös virkamiesten, eduskunnan ja valtioneuvoston jäsenten yksilövastuut lainojen ottamisessa, rahankäytössä, pankkituissa, Suomen pankin toimissa, suunnitteluissa jne. Toisessa vaiheessa voimme laajentaa toiminnan kattamaan esimerkiksi vakuutuslääkäriasioihin, rokotteilla tuhottujen ihmisten viranomaisrikoksiin jne. Jatko juttujen lista lienee pitkä laittomassa suomessa."

Koko teksti: http://jukkadavidsson.fi/2015/03/kansainvalinen-ri...

Suomi oikeusvaltiona on siis sellaisessa konkurssissa, että selkeiden petosten, kavallusten ja lainvalvonnan virheiden ja laiminlyöntien kohteeksi joutuneet ovat turhaan etsineet apua Suomen oikeuslaitokselta, poliisilta, oikeuskanslerilta, eduskunnnan oikeusasiamieheltä, finanssivalvonnalta, kansanedustajilta ja jopa tasavallan presidentiltä.

Ja nyt on tultu tähän: jotta Suomen historian suurin oikeusmurha ja kaikki siihen liittyneet väärinkäytökset saataisiin tutkintaan on kansalaisten ollut pakko lähteä etsimään oikeutta maamme rajojen ulkopuolelta. Kysyisin: hävettääkö, ellen tietäisi, ettei hävetä yhtään, ei ainakaan niitä, joille tämä häpeä suurimmaksi osaksi lankeaa. Muuten he olisivat tämän kahdenkymmenen vuoden aikana tehneet edes jotain vääryyden oikaisemiseksi."

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Kristiina Kalliojärvi 2.4.2015 22:32. Kyllä tuossa minusta selvästi kyse on toiveesta tai hankkeesta, ei mistään toteutuneesta. Ei ole sellaisia kansainvälisiä tuomioistuimia, joissa asia ratkeaisi.

EIT on olemassa, mutta se on enemmänkin harhautusta kuin todellista? EIT käsittelee pääasiassa pieniä asioita, eikä halua isoja asioita. Se antaa kuvan, että se kantaa huolta pienestä ihmisestä. Minusta se näyttää huijaukselta. Toivottavasti olen väärässä.

Mitään rikostuomioistuinta, kansainvälistä tai kotimaista, ei ole. Sellainen kyllä tarvitaan.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Veikko Sasi, minulla on ollut sinusta sellainen kuva, että yleensä kirjoitat asioista, joista tiedät, sen perusteella mitä tiedät. Nyt taisit kuitenkin unohtaa tuon hyvän periaatteen. Sinänsä ymmärrettävää, sillä eipä näistä riippumattomista kansainvälisistä tuomioistuimista ja niiden toiminnasta ole juuri mediassa paljon hhudeltu. Suomen mediassa, kuten tavallista, ei mitään. Ja helpostihan tuosta uutisesta tulee tunne, että se on liian hyvä ollakseen totta.

Minäkin pyrin kirjoittamaan vain siitä mitä tiedän. En väitä, ettenkö minäkin olisi harhautettavissa, siinä missä kaikki muutkin. Satunpa nyt kuitenkin tuntemaan niitä ihmisiä, jotka ovat tämän hankkeen takana. Tiedän myös, että tämän aikaansaamiseksi on uhrattu runsaasti aikaa, vaivaa ja myös hankkeeseen osallistuvien omaa rahaa. Eivät ole siis leikin päiten liikkeellä.

Ja mietipä valtamedian reaktiota (joka heijastelee yleensä valtaapitävien reaktiota jokseenkin yksi yhteen): ensin lähdetään mustamaalaamaan suurelle yleisölle täysin tuntematonta Jukka Davidssonia, joka on ehdokkaana Ipussa, pienessä puolueessa, jonka olemassaolonkin valtamedia pyrkii ohittamaan täydellä vaikenemisella. Sitten, kun MV-lehti uutisoi, käsittääkseni ainoana, tämän Jukka Davidssonin ilmoituksen, mitä tapahtuu. Tämä pieni, tähän asti samanlaisella hiljaisuudella ohitettu harrastelijamainen nettijulkaisu saa laajalla rintamalla valtalehdistön paska myrskyn niskaansa.

Usko minua: valtaapitävät kyllä Jukka Davidssonin ilmoituksen olevan täyttä totta -ja puntit ovat alkaneet tutista. Siitä syystä tämä "imperiumin vastaisku".

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Kristiina Kalliojärvi 3.4.2015 09:39. Hei, Kristiina. Erehdyn siinä, missä muutkin, vaikka yritän etsiä totuutta. Niin tässäkin tapauksessa.

Nyt tarvitaan linkkiä eli mikä on ko. tuomioistuimen osoite? Se on niin suuri asia kansainvälisesti, että kyllä siitä kaikki kirjoittaisivat. Myös kotimaiset mediat. Eräiden syiden vuoksi en ole kamalan hyvin seurannut kaikkea menoa, koska olen keskittynyt vähän muualle, mutta en oikein usko tämän kokoisen asian menneen ohi suun.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Veikko Saksi, minun on ohjattava sinut kysymään asiasta Jukka Davidssonilta, koska tiedotusvastuu on Jukalla. Ymmärrät varmaan, että on olemassa myös hyviä syitä pitää tässä vaiheessa vielä joitakin asioita hankkeen takana olevan piirin tiedossa. Minulla ei ole tarpeeksi tietoa voidakseni toimia tiedottajana, eikä mandaattiakaan.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Kristiina Kalliojärvi 3.4.2015 13:33. Kristiina, joku kansainvälinen tuomioistuin on niin suuri asia, että se noteerataan kansainvälisesti. Jokainen merkittävä suomalainen media kirjoittaa siitä. Esim. Ilta-Sanomat ja Uusi Suomi kirjoittaisivat varmasti, jos jotain tällaista tehtäisiin. Valmistelu ei tapahdu salassa, eikä se kansainvälisenä asiana edes voi tapahtua salassa.

Toinen asia on se, ettei mikään kansainvälinen tuomioistuin käsittele suomalaisia oikeiden päätöksiä, lukuun ottaatta EIT:tä, joka on aika hampaaton.

Joku Haagin tuomioistuin ei ole mahdollinen paikka, koska se edellyttäisi Suomen valtiojohdon päätöstä asiaan. Yleensäkin kansainvälisissä asioissa edellytetään valtiovallan tulemista mukaan. Kansalaisjärjestöt eivät voi perustaa esim. tuomioistuinta. Se sinänsä johtaisi täyteen kaaokseen.

Voin hyvin kysellä Jukka Davidssonilta, vaikka ei tiedotusvastuulla ole tässä asian kanssa mitään tekemistä. Jukka esitti hyvän toivomuksen, ei käsittääkseni tässä vaiheessa enempää.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Kristiina Kalliojärvi 3.4.2015 13:33. Palaan vielä tähän asiaan. Jukka Davidsson on aika erikoinen ehdokas. Häneltä ei löydy kuin IPU:n sivuilta puhelinnumero, ei missään esim. sähköpostiosoitetta. Ei sillä lailla tulla kansan ehdokkaaksi.

Tietoja minusta -sivuilla Davisson kirjoittaa: "Yhteenvetona voidaan todeta tästä se, että selviytyäksemme tarvitsemme avuksemme kansainvälistä rikosoikeutta ja täysin uutta sekä vanhaa poliittista näkemystä".

Hän siten toivoo, että tällainen rikostuomioistuin syntyisi, ei niin, että sitä valmisteltaisiin tai sellainen olisi. Kysy suoraan asiaa, niin se selviää.

Vielä tuosta kansainävlisestä rikostuomioistuimesta. Tällä hetkellä ei tietääkseni ole vireillä ainuttakaan uutta kansainvälistä instituutiota. Indo-Pacific -alueella ollaan yrittämässä sopimusta, mutta ei sekään ole kansainvälinen, vaan 30 valtiota koskeva. Eikä siitä näytä tulevan mitään. Putinin Euraasian unioni on heikossa hapessa ...

Kansainvälisen uuden tuomioistuimen perustaminen on valtava homma. Voi olla hyvä perehtyä siihen kysymykseen ensin.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

"Kun vuosituhannen vaihteessa näitä laman jälkeisiä saatavia oli vielä 12,2 miljardia (euroissa) niin hallitus päätti lopettaa Arsenalin toiminnan ja myydä nämä saatavat tarjouskilpailun perusteella perintäyhtiölle. Sopimus tehtiin Aktiv-Hansan (norjalainen pörssiyhtiö) kanssa ja valtio sai koko tuosta velkapotista 600 miljoonaa euroa – siis 5 %:a niiden kirjanpitoarvosta! Tämä johti siihen, että noin 60.000 suomalaista myytiin velkaorjiksi norjalaiselle pörssiyhtiölle viideksitoista vuodeksi."

http://ilkkakakko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/84064-l...

Käyttäjän HannuLehto1 kuva
Hannu Lehto

En tiedä, enkä välittäkkään tietää onko allaoleva luottamuksellista vai ei. Esitin kysymyksen keskustapuolueen kansanedustajaehdokkaalle,kuinka hän toimisi eduskuntaan päästessään 1990- luvun uhrien asiassa. Edesauttaisiko hän että asia laitettaisiin seuraavaan hallitusohjelmaan statuksella avattava ja tutkittava asia!
Ja tässä hänen vastauksensa!

Hei Hannu!

Kiitos yhteydenotostasi! Kirjoittamaasi asiaan olen perehtynyt lukemalla kirjoituksesi Uusimaa lehdestä sekä tämän sähköpostin perusteella.

Vaikka haastatkin minua ottamaan kantaa asiaan, en sitä tarkoituksellakaan aio tehdä. Kyse ei ole välinpitämättömyydestä tai tarkoituksesta peitellä moitittavia tekoja. Olen itse kotoisin hyvin köyhästä työläisperheestä, jossa isä on tehnyt varastomiehenä töitä koko ikänsä ja äiti ollut kotona. Näin ollen en ole edes kaukaisesti asianosainen kertomaasi tapaukseen.

Poliisina minun pitää myös pysyä mahdollisimman puolueettomassa roolissa. Neuvoa ja auttaa tosin voin, mutta en voi ottaa kovin hanakkaa ja näkyvää roolia edes tällaisessa asiassa. Kyseisen asian osalta voin todeta, että jos asianosaiset kokevat joutuneensa rikoksen kohteeksi tulee ensisijaisesti asianosaisten pyytää tutkintaa asiassa. Muun kuin asianosaisen kannanotto tutkinnan aloittamiseksi voisi olla epätarkoituksenmukaista ja hyvin helposti arvioitavissa motiiviensa osalta kyseenalaiseksi.

Jos asia on sellainen että se asianosaisten mielestä vaatii asian tutkimista, tulee asianosaisten tehdä asiasta tutkintapyyntö esimerkiksi poliiisille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset