PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Minä annan uudelle hallitukselle ne 100 päivää ilman arvostelua.

  • http://www.korttituote.com/tuotteet.html?id=2/33
    http://www.korttituote.com/tuotteet.html?id=2/33

Vaalien tulos on se mikä on ja kansa on äänestänyt, joten minä haluan sitä kunnioittaa. Vaalitulos ei ehkä ollut minun mieleni mukainen, mutta luotan siihen, että äänestäjät tiesivät paremmin kuin minä. (Luultavasti annan ideoita ja vinkkejä, mutta pidättäydyn arvostelusta)

Katsoin ja totesin, että ihan rehellisen ja luotettavan oloisia ihmisiä kansa äänesti päättämään meidän yhteisistä asioistamme, hyvinvoinnista ja tulevaisuudesta.

Otsikoissani on vain puheenjohtajat, mutta mielessäni en ole unohtanut Teitä, jotka toimitte yhdessä heidän kanssaan. Ilman Teitä he eivät voi työtänsä tehdä.

Sipilä, luultavasti tuleva valtionpää, vaikuttaa ihan tavalliselta ja maalaisjärjellä ajattelevalta suomalaiselta, jolla on ”oma lehmä ojassa”, eli turvata oma, läheistensä ja tuttaviensa hyvinvointi, niin siinä samassa turvataan meidän toistenkin.

Soini, mukava on kuulla, että ne piikikkäät särmät ovat vähitellen pyöristyneet ja suvaitsevaisuus, eli kaikenlaisten suomalaisten hyväksyminen on saanut hänenkin ajatuksissaan arvostuksen. Yhdessähän me kaikki maata rakennamme, joten ketään ei saa jättää aidan taakse, vaikka ruoho olisikin siellä vihreämpää.

Stubb näki ja koki, joten hänellä on nyt kokemusta olla hallituksessa tai oppositiossa. Stubbin aika on vielä edessä, ei takana.

Rinne putkahti päivän politiikan korkealle pallille. Katseli sieltä yli muiden, ehkä näki sieltä työtä tekevän kansan, mutta oppi se oli sekin, jonka voi myöhemmin hyödyntää.

Arhimäki, hän, jolla on kansanluonne ja paljon oikeita avaria ajatuksia. Jätetään pokkuroinnit heille, jotka niitä kaipaavat. Varmasti on nyt laajempi näkemys ja ymmärrys niin rikkaiden kuin köyhien ongelmista, joka on aina elämässä tärkeätä.

V.Niinistö, ei unohda sitä evoluution pienintäkään asukasta, joiden lukumäärä on mittaamaton ja tärkeä elämän säilymiselle kauniilla planeetallamme. Mies paikallaan opettamaan kansalle yhteiselossa tarvittavaa suvaitsevaisuutta, jota ilman me vain harrastamme kapakkatappeluita. (ps. Olisi hyvä, kun media laittaisi jo otsikoihin edes Niinistöjen alkukirjaimen, niin olisi selkeämpää)

Räsänen, ministerinä hoiti pestinsä varmaan moitteetta, ehkä vähän kauhoi oman laariin. Näkemystä ja arvoja hänellä on, mutta evoluution hyväksymisellä voisi nähdä arvojen kehittymisen ja luojan luoman ainutkertaisen erilaisuuden. Ei edes yhdestä puusta voi löytää samanlaisia lehtiä. Hänessä on varmaan ainesta eteenpäin, kun muistaa sen tärkeimmän omassa ammattityössään sekä politiikassa ” sairaiden parantaminen ja heidän kärsimystensä lievittäminen.

Haglund oivia ja arvaamattomia ulostuloja, mutta Suomen puolta yhdessä toisten kanssa. Suomenmielisyyttä tarvitaan tänä päivänä ja yhteistoimintaa rajojen yli. Yli puoluerajojen löytyy varmaan tukea niin oppositioon kuin hallitukseen.

STP, ITP, Köyhien asialla, Piraattipuolue, Muutos 2011, Sinivalkoinen rintama, Kommunistinen työväenpuolue. Teillä kaikilla on varmasti ideoita ja annettavaa Suomen itsenäisyyden ja hyvinvoinnin säilyttämiseksi. Olen pahoillani, että laitoin tässä teidät kaikki yhteen. Ajattelin, että teillä on kuitenkin sama päämäärä eli tehdä kaikkien kansalaisten elämä paremmaksi unohtamatta lapsia, nuoria, aikuisia tai vanhuksia. Ne kaikki elämän vaiheet me joudumme käymään läpi ja viimeisenä on kuolema ja hauta. Tärkeintä on kuitenkin se, että miten me elämme ja annamme toisille hyvää elämämme aikana.

Uskon ja luotan, että yhdessä näiden kaikkien päättäjien erilaisilla näkemyksillä Suomeen luodaan parempi ja turvallisempi tulevaisuus. He kaikki yhdessä voivat sen tehdä, mutta kukaan heistä ei voi sitä yksin taata.

Yksi tuttavani ihmetteli, että hän ei ole tottunut sellaiseen ystävällisyyteen, jota tarjosin yhdessä asiassa. Vastasin hänelle, että olen elämäni elänyt ajatuksen kanssa ”Tee toisille se mitä haluat itsellesi tehtävän”. Niin helposti me saamme itsellemme hyvän elämän elettäväksemme.

Tässäpä yhden maanpakolaisen kannustavat sanat Suomen päättäjille. Minulla ei ollut mahdollisuutta nauttia kotimaastani, mutta siitä huolimatta toivon, että Te, jotka olette saaneet säilyttää kotimaanne, arvostatte sitä ja teette työtä Suomen tulevaisuuden hyväksi, niin silloin turvaatte lastenne ja lastenlastenne hyvän elämän. Pieni kansa miljardien ihmisten joukossa, mutta niin SITKEÄ.

Hyvää vain toivon Teille kaikille tässä ajassa kanssa eläville, mutta unohtamatta tulevia aikoja, joihin tämän päivän ratkaisut ja päätökset vaikuttavat. 

                                                                                         smiley

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Vaalien tulos on se mikä on ja kansa on äänestänyt, joten minä haluan sitä kunnioittaa. Vaalitulos ei ehkä ollut minun mieleni mukainen, mutta luotan siihen, että äänestäjät tiesivät paremmin kuin minä."

- Hienoa, Pertti! Saat minusta seuraa. Kun hallitustaival alkaa, pidättäydyn sadan päivän ajan ministeristön arvostelemisesta. Paasikiven aikaan oli paremmat ilmat, mutta niiden haikailu ei auta. Täysi tuki Sipilän (jos se nyt on hän) kabinetille runsaan kolmen kuukauden ajalle - vähintään.

PS. Siis lupaus koskee sataa vuorokautta; en aio käyttää öitänikään pilkkakirjoitteluun.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset