PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Onko Sinun elämäsi arvokkaampi?

 

Oli yksi entinen ministeri, joka sattui käymään kaupassa ja häneen törmäsi myymälävaras. Ministeri loukkasi lonkkansa. Sen seurauksena hänen aktiivinen elämänsä päättyi kuolemaan. Ennen kuolemaa, hän sai oikeutta ja korvaukset valtion kassasta, jotka hän lahjoitti hyväntekeväisyyteen. Kansa oli tyytyväinen, että hän lahjoitti veronmaksajien rahoista saamansa korvaukset hyväntekeväisyyteen.

Oli satojatuhansia tavallisia työtä tekeviä perheitä ja yrittäjiä, jotka olivat ottaneet kodin ostamista varten velkaa Oli kymmeniä tuhansia yrittäjiä, jotka olivat ottaneet velkaa yrityksensä perustamista tai sen laajentamista varten. Perheet tarvitsivat asunnon kodikseen perheelleen, yrittäjät tarvitsivat rahoitusta yritykselleen kehittääkseen vanhaa ja samalla työllistääkseen. Heidät kaikki petettiin, heidän unelmansa tuhottiin, Suomen äänestäjien valitsemien poliitikkojen toimesta. Satojatuhansia ihmisiä, lapsia ja heidän vanhempiaan häädettiin kodeistaan vääristeltyjen oikeudenkäyntien seurauksena. Valtava määrä niistä velallisista teki itsemurhan, lukematon määrä heidän isovanhemmistaan menetti kotinsa valtion hallinnassa oleville roskapankeille, jotka ostivat ne itselleen pilkkahintaan ja myivät ne edelleen lahjuksina vielä edullisemmin. Velalliset eivät saaneet oikeutta, koska asiaa tuntemattomat tuomarit oli määrätty tuomitsemaan velalliset velkojapankkien hyväksi ja veallisten vahingoksi.

Valtiot koostuvat ihmisistä, jotka tekevät työtä tai ovat yrittäjiä, joiden ideoista ja luovuuden hedelmistä syntyvät uudet työpaikat. He, yrittäjät ja työtä tekevät kansalaiset muodostavat valtion, jotka maksavat heiltä kerätyillä varoilla työpaikat poliitikoille. Tätä tosiasiaa ei voi koskaan kääntää toisinpäin. Eli poliitikot eivät koskaan voi työllistää ja hankkia varoja. Veroeurojen lähde on yrittäjissä ja työtä tekevissä ammattitaitoisissa työntekijöissä, siivoojat ja kaupan kassat ovat myös heitä,joiden ansiosta valtiot toimivat. Valtiossa ei voi olla koulutettuja ihmisiä, ei asiantuntijoita, jos valtio ei heitä kouluta yrittäjiltä ja työntekijöiltä kerätyillä veroeuroilla. Ei ole olemassa sellaista ammattia, ei työtä ei asemaa, jota ei ole luotu tai maksettu perustyöllä.

Ei ole sellaista ”hyvinvointivaltiota”,  joka olisi luotu tyhjästä ilman yrittäjyyttä, luotuja työpaikkoja ja heitä, jotka tekevät sen työn.

Suomen ja myös toisten maiden ajattelu on vääristynyt. Raha ja politiikka ei ideoi, ei luo työtä ja toimeentuloa vaan kuluttaa maapallomme, valtioiden voimavaroja, keräten niitä yhteen pohjattomaan ”rahakirstuun”, makaamaan, lepäämään, toimettomuuteen – veroparatiiseihin.

Minä en kirjoita näitä sanoja siksi, että en olisi kokenut kaikenlaista elämää, niin rikasta tai köyhää, en kirjoittanut tätä blogiani, että olisin katkera elämälleni. Kirjoitin tämän Teille nuorille, joilla on tulevaisuus edessänne. Toivon, että Teidän tulevaisuus ei ole rakennettu omaisuudelle vaan hyvälle ja onnelliselle elämälle.

Minun ja perheemme elämä rikottiin osaamattomien ja omaa etua tavoittelevien poliitikkojen seurauksena. He ottivat itselleen sen mikä kuului meille, meidän suvulle, joka oli ansainnut hyvinvointinsa sadan vuoden työllä. Se kaikki voitiin riistää meiltä yhdessä yössä. Me emme voineet saada riippumatonta ja puolueetonta oikeudenkäyntiä, sillä presidentti Koivisto oli omalla arvovallallaan sen vienyt niin kotinsa velalla ostaneita kuin yrittäjiltä.

Oikeudenmukaisuus oli valtaa pitävien oikeus, sitä oikeutta ei ollut tarkoitettu valtion kansalaisten suojaksi, niin kuin se oli alun perin tarkoitettu ja oli oikeusvaltion perusta.

Älä koskaan luota poliitikon puheisiin, älä koskaan luota pankkiirin sanoihin. Elä oma elämäsi vaatimattomasti, mutta rakastaen heitä, joiden rakkauden arvoinen olet. On parempi kärsiä puutetta kuin epäoikeudenmukaisuutta, jota Suomi tarjoaa politikkojen valheellisilla lupauksilla.

Minä menetin äitini, kaksi veljeäni siksi, että luotimme Suomen olevan oikeusvaltio, jossa voi luottaa oikeudenmukaisiin oikeudenkäynteihin. Meidän sukumme menetti lähes sadan vuoden työn ja uurastuksen tuloksen. En ole yksin vaan meitä on satojatuhansia suomalaisia, kantasuomalaisia, jotka rakensimme maatamme omalta osaltamme paremmaksi yhteiskunnaksi. Emme ymmärtäneet, että teimme sen kaiken vain muutamien yksilöiden parhaaksi.

Meidät Suomi petti, olemme ”lamaveteraaneja”, joiden työllä ei ole arvoa – meidän arvokasta työtämme ei kiitetä vaan meidän Suomen hyvinvointivaltion hyväksi tekemme työmme on kirottu.

Olen luvannut olla 100 päivää arvostelematta tulevaa hallitusta, mutta sen jälkeen avaan sanaisen arkkuni, jos oikeudenmukaisuus ei palaa menettämääni kotimaahani.

Ps. On järkyttävää lukea niitä velallisten ja yrittäjien tarinoita, joita saan sähköpostiini ja Facebookiini päivittäin. Siksi tämän blogini kirjoitin, en itseni takia sillä elämäni oli ohi jo 23-vuotta sitten, vaan toisten takia, jotka eivät jaksa kirjoittaa. Kirjoitin tämän tulevien sukupolvien vuoksi.

Kun kohtaan kerjäläisen kadulla, vaikka en anna rahaa, niin katson häntä silmiin ja tervendin. Saan aina ystävällisen tervehdyksen takaisin. Se saamani tervehdys on rehellisempi, kuin monen muun... En tunne olevani yhtään arvokkaampi ihmisenä kuin on kerjäläinen, joka tekee sitä työtä elääkseen.

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Mitä kaikkea uusi ja tulevat hallitukset lupaavat, mutta meidän läheisiämme ne eivät voi koskaan haudasta ylös nostaa. Itse joudun joka ainut aamu taistelemaan siitä, että jaksanko vielä elää tulevan päivän. Onnellinen olisin, kun en enää huomenna heräisi. Mikä on se maa, jonka maan kansalainen ajattelee näin? Ihmisen ei täydy saada syöpää, ennen kui sairastuu syöpään ja ymmärtää sen kärsimyksen. Myötätuntoisen ihmisen ei täydy halvaantua ennen kuin ymmärtää halvaantuneen tuskan - ihmiselle on annettu myötätunto, joten tuntekaa sitä. Käyttäkää se myötätunto sairaitten ja muiden kärsimyksen ja epäoikeudenmukaisuuden poistamiseksi.

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/176316-t...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Minulle jokainen ihminen on arvokas. Teot ne määrittelevät olivatko ne yhteisen hyvän eteen tehtyjä vai olivatko ne tiettyjen piirien etuja ajettuja.

Minulle tärkeää on nähdä tulevaisuuteni pidemmälle. Minä en näe nyt kuin vain päivän kerrallaan, kun on paljon etsinyt töitä mutta en saa kuin pätkätöitä tai tulee pitkiäkin jaksoja ilman töitä. Tällä hetkellä on valoisampi tulevaisuus.

Ihminen tarvitsee työtä, koska työ on tärkeää henkisesti ja luo perustan sille, että haluaa toteuttaa unelmia. Kotona tekemättä mieli vain sairastuu. Ihmisellä pitäisi olla myös oikeus ansaita omaisuutta ja antaa pursuavat hommat töitä tarvitseville sekä kehittää vaivalla tekemäänsä firmaa, kotia, jota yritysmaailmassa kutsutaan omaksi lapseksi jota hoivata. Kantavat voimat ovat motivaatio, rajattomat mahdollisuudet ja syyt elämälle.

Minä odotan, että tulevalla hallituksella on selkeitä haluja korjata monia asioita, jotka edistävät yrittäjyyttä, työllisyyttä. Halua ajaa kansalaisten etuja yhteisen hyvän vuoksi. En halua nähdä taas kumartelua eturyhmien suuntaan ja samalla pyllistelyä meille kansalaisille.

Minua kiinnostaisi lukea entisten yrittäjien todellisuudesta, niistä on netissä kovin vähän saatavilla. Kuten sanoit, että he eivät jaksa kirjoittaa tai kertoa tarinaansa. Minua ei kiinnosta niitä kirjoja, missä puhutaan miten yritykset toimivat ja teoreettisesti esitellään. Kaipaan oikeita kokeneita yrittäjiä kertomaan, olkoon menestynyt tai epäonnistunut mutta ne kokemukset pitää saada esille ja opitaan missä mennään tai meni vikaan.

Kiitos kun jaat meille omaa tarinaasi, älä vain lopeta kirjoittelua.

Kari Savinen

Todella hyvä kirjoitus Pertti !

Hienoa on se, että olet kertomassa asioista ja se, että et ole katkeroitunut kokemastasi.

Suurin syyllinen löytyy SDP:n puolueesta nousseesta entisestä presidentistä.
En osaa sanoa mikä häntä ajoi tekemään sen mitä teki, mutta jotain hämärää asiassa on. Enemmän tietoa ja luettavaa löytyy www.jormajaakkola.fi

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kiitos Kari sivustoni jakamisesta kansalaisten tietoon!

Kritiikkini Koivistoa kohtaan ei ole minun 'musta-tuntuu'-mielipidettäni, vaan valtionhallinnon asiakirjoilla dokumentoitua tietoa.

Korrostan, että en syytä, enkä tuomitse, sillä syyttäminen on syyttäjän ja tuomitseminen on tuomareiden tehtävä.

Meidän tehtävämme on jakaa tietoa, jotta Suomen lähihistoria lopultakin perattaisiin.
Kysymys on valtiopetoksista, rikoksista, jotka eivät vanhene.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kari:
"En osaa sanoa mikä häntä ajoi tekemään sen mitä teki, mutta jotain hämärää asiassa on."

Hallitusmuodon 33 §:n mukaan ulkopolitiikasta määränneenä presidentti Koivisto halusi Suomen EU:n jäseneksi, vaikka ei julkisesti kertonutkaan asiasta, vaan halusi pysytellä sivussa.

.

Jo marraskuussa 1991 eduskunnassa pidetystä puheenvuorosta ilmenee, että pääministerillä on valtaa, joka ei Hallitusmuodon mukaan kuulu pääministerille.
Koivisto siis siirsi/parlamentarisoi julkisen ulkopoliittisen valtansa pääministerille, mutta vaikutti taustalla.

Koivisto kertoo muistelmissaan antaneensa (20.12.1991) Maastrichtin sopimukseen liittyvien asioiden voimaansaattamisen pääministeri Aholle.

Tuossa vaiheessa ETA-sopimus oli EY-tuomioistuimen käsittelyssä ja se allekirjoitettiin vasta 2.5.1992.

Kari kirjoitti:
"...jotain hämärää asiassa on."

ETA-sopimusta lukiessani löysin liitteisiin kirjoitetun Suomea koskevan mukautusmääräyksen, jolla Suomen pankkijärjestelmän vakavaraisuus oli nostettava 8 %:n tasolle.

Pankkien vakavaraisuusmääräys siis oli tuleva euro-määräys. ETA-jäsenyys oli siis vain verho, jonka takana voimassa olevat EY-säädökset tutkittiin ja tuleva EU-jäsenyys valmisteltiin.

Mukautusmääräyksen määräaika päättyi 1.1.1995, joten aika loppui kesken ja jostakin pankkien oli vakavaisuuden nostamiseen tarvittavat rahat ryöstettävä.
Pertti Lindman on yksi ryöstetyistä.

Pankkien vakavaisuuden nostamiskeinoja oli otettu käyttöön ja oikeusministeriön lainvalmisteluosatolla valmisteltiin lakiehdotuksia, jotka liittyivät Sirkka Hämäläisen Top-Club-ryhmän 18.3.1992 julkistamaan listaan.
Lakien oli oltava voimassa 1.5.1992, siis päivää ennen ETA-sopimuksen allekirjoittamista (2.5.1992).

Yhden Hämäläisen listalla olleen keinon Korkein oikeus mitätöi ratkaisullaan KKO 50:1992 3.4.1992, josta seurasi, että Koiviston oli presidentin linnassa 6.5.1992 kyykytettävä Korkeinta oikeutta väärästä ratkaisusta. ETA-sopimus oli allekirjoitettu neljä päivää aikaisemmin ja keinot pankkien vakaraisuuden nostoon oli otettu käyttöön viisi päivää aikaisemmin.

Linnassa 6.5.1992 järjestettyä oikeuspoliittista keskustelutilaisuutta kutsutaan Koiviston konklaaviksi, koska presidentti Halonen määräsi Koiviston pyynnöstä asiakirjat salaisiksi.

Demokratian perusta on julkisen hallinnon päätöksenteon avoimuus. Salailu murentaa demokratian.

Toiseksi presidentti Koiviston asettautuminen Suomen riippumattoman tuomioistuinlaitoksen yläpuolelle merkitsee valtiopetosta.

Kyseessä on siis Suomen alkuperäisen Hallitusmuodon 2 §:ään kirjoitetun vallan kolmijako-opin vastainen toiminta.
Presidentti ei saa rikkoa perustuslakia.

Kari Savinen

Kiitos Jorma jälleen asiallisesta selvityksestä.
Tässähän se on tiivistettynä. En jaksa ymmärtää vieläkään mikä ajaa Koiviston kaltaisen miehen tekemään tuollaista, en ole löytänyt siihen mitään selitystä, vaikka kuinka olen yrittänyt miettiä.

Suomesta tuhottiin yksi yrittäjäsukupolvi melkein täysin ja saatiin aikaan suunnaton määrä kärsimystä ja aivan konkreettisia ihmishenkien menetyksiä, jopa oman käden kautta. Kuka pystyy kantamaan tällaisia asioita hautaan asti ? Eikö tilinteko olisi jo tällä puolella ajassa parempi ratkaisu.

Menetettyjä ihmishenkiä ja omaisuuksia ei koskaan saada takaisin niille jotka ne todellisuudessa menettivät. Eipä käy näitä arkkitehteja kateeksi, jotka olivat asioita viemässä eteenpäin ja päättämässä ihmisten kohtaloista.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #8

Euroopan yhdentyminen liittovaltioksi on sosiaalidemokraattien monikymmenvuotinen tavoite. Homma piti tehdä valtiosääntöä rikkoen ja keinoja kaihtamatta.

Presidentti Koivisto halusi olla historiantekijä, joka vie Suomen EU:hun. Siinä on se syy.

.

Ensinnäkin 1990-luvun lama järjestettiin tarkoituksella, jotta maailman ainutlaatuisin ja modernein perustuslaki saatiin tuhottua demareiden koko itsenäisyyden alkuajan toivomusten ja tavoitteiden mukaisesti.
Kalevi Sorsa kiittelee tästä Koivistoa kirjassaan ja Koivisto itsekin tunnustaa aloittaneensa valtiosäännön "parlamentarisoinnin" tultuaan presidentiksi.

Koivisto siis tiesi ennen presidentiksi valintaansa, mitä pitää tehdä. Kyseessä ei ollut vahinko, vaan tarkoin ja pitkään valmisteltu operaatio.

.

1990-luvun lamavelallisten kohtalon ja Suomen perustuslain EY-mukauttamisen lisäksi Suomen EU-jäsenyyden hinta merkitsi mm.:

1. massatyöttömyyttä, josta seurasi syrjäytyneisyyttä, pätkätyötä, ja eläkekertymän vähenemistä;

2. yli sadan miljardin markan pankkitukea, joka revittiin veronmaksajilta;

3. valtionvelanottoa ulkomailta (keskuspankkirahoituksen sijasta);

4. julkisen sektorin palveluiden leikkauksia (kuntien valtionosuuksien leikkaukset, joita ei ole palautettu, vaan sama meno jatkuu).

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #8

Kari:

"Suomesta tuhottiin yksi yrittäjäsukupolvi melkein täysin..."

Näin vapun kunniaksi laitan sitaatin kotisivultani http://jormajaakkola.fi/Koiviston%20CV

"Seppo Lindblom: Kyllä se siitä, sivu 130:

”Koivisto kirjoitti jo 1950-luvulla, että taloudellisen toiminnan luonteen muuttuessa ja yhteiskunnallisen uudistustyön jatkuessa yksityisestä omistusoikeudesta voidaan tehdä täysin sisällyksetön käsite.”

Lindblomin tekstiin liittyen:
Vanhemmat ihmiset muistavat, miten ennen vappupuheissa punaisten lippujen liehuessa vaadittiin pankkien kansallistamista eli sosialisointia.
Nyt eurokriisissä tämä toteutuu, sillä Euroopan valtiot lainaavat rahaa pankkiensa pelastamiseen. Mutta pankki ei joudukaan valtion haltuun, vaan velkakirjojen perusteella lainaa antaneen miljardöörirahoittajan haltuun."

.

Siis sama ryöstely jatkuu. Nyt on menossa jo toinen yrittäjäsukupolvi.
Ja lisäksi alhaisten euro-korkojen koukkuun joutuneiden asuntovelallisten sukupolvi.

Kärsimään joutuvien velallisten lisäksi rahastuksen kohteena ovat veronmaksajat, kuten 1990-luvullakin.

.

Jos Suomella olisi Ruotsin tavoin oma raha, voitaisiin hyvinvointia rahoittaa keskuspankkirahoituksella ulkomaisen velanoton sijasta.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Löysin edeltä kirjoitusvirheitä. Pertin sukunimi on tietenkin Lindeman.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kiitos Pertti!

Hyvä, että jaksat kirjoittaa.

Asia kosketti ja koskettaa edelleen kaikkia suomalaisia.
Kokoilen asiasta raporttia, mutta vieläkin tiivistelmänä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset