PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Tehdäkö Suomesta kehitysmaa vai jatkaako hyvinvointivaltion tiellä?

(Blogini lukijalle, sinisistä kohdista hiiren klikkauksella aukeaa aiempi blogini, jossa olen ko. asiaa tarkemmin käsitellyt)

Omalta osaltani annoin lupauksen blogissani 26. huhtikuuta, että annan uudelle hallitukselle 100 päivää ilman arvostelua. Kirjoitin sen blogin lähinnä itseni takia, että pystyisin näkemään uuden hallituksen ohjelman ja toimet heidän kannaltaan. Tiedän, että miten helppoa on säilyttää oma näkemyksensä ja olla hyväksymättä toisten näkemyksiä valtionhoidosta. Niin helppoa on arvostella toisten yksittäisiä päätöksiä ja tekoja, kiinnittämättä huomioita siihen, että mikä on tämän päivän päätöksien ja tekojen tarkoitus ja tavoite.

Me kaikki tiedämme, että kehitysmaita on avustettu jo kymmeniä vuosia ilman, että se olisi kantanut hedelmää. Antamalla vain leipää ja vettä valtiot eivät pääse kehittymään itsenäisesti demokratiaksi, vaan diktatuuri ja korruptio jatkuvat. Suomi ei ole pyrkinytkään vaikuttamaan toisten itsenäisten valtioiden sisäisiin asioihin vaan auttanut yksilötasolla. Suomen sisällä ei voida toimia samoin, sillä sellainen rapauttaisi koko yhteiskunnan ja toisi lisää työttömyyttä, köyhyyttä ja syrjäytymistä. Suomessa täytyy tehostaa yrittäjyyttä ja yhteiskunnan toimivuutta, joka takaa paremman tulevaisuuden ja vähentää köyhyyttä ja työttömyyttä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kansalaisia jätetäisiin oven ulkopuolelle, yhtäkään kansalaista ei jätetä nälkään, kaikista pidetään huolta ja välitetään. Nyt ostetaan säästöillä ja leikkauksilla lisää siemenperunoita ja viljanjyviä, jotka kylvetään maahan, jotka tuottavat sadon myöhemmin, joilla ruokitaan tulevaisuudessa koko kansaa.

Sitä samaa valtion kehityksen pysähtyneisyyttä, joka kehitysmaissa on ollut vuosikymmenet, tuskin halutaan, vaan halutaan parempi tulevaisuus, itselle iän karttuessa ja jälkipolville. Nyt kaikilla on leikkaukset ja säästö huulilla, keskitytään niihin, jotka koskevat itseä ja läheisiä. Se on inhimillistä ja täysin hyväksyttävää. Yrittäkää ymmärtää kuitenkin se, että Esko Ahon hallitus presidentti Koiviston tuella aiheutti puolet Suomen nykyisestä valtionvelasta ja poisti oikeussuojan velallisilta ja yrittäjiltä, toivoisin, että Presidentti Niinistö korjaisi sen asian. Talousriita-asioissa Suomi siirtyi pois oikeusvaltion raiteilta, sivuraiteelle, jossa ollaan oltu jo 23 vuotta.

Ahon hallitus leikkasi sadoiltatuhansilta perheiltä kodit, kymmeniltä tuhansilta yrittäjiltä yritykset,  aiheutti valtavan työttömyyden ja itsemurha-aallon, jonka seurauksia olemme maksaneet tähän päivään saakka. Valtava syrjäytyneiden sukupolvi, ja vielä pahempana seurauksena oli luottamuksen menettäminen Suomeen oikeusvaltiona. Tuskin uusi hallitus pystyy samoihin leikkauksiin, jotka Ahon hallitus teki esim. meidän perheelle. Aho leikkasi meiltä kodit, omaisuuden ja yrityksen. Vei minulta isänmaan ja aiheutti äitini sekä kahden veljeni ennen aikaisen kuoleman. Miettikää niiden leikkausten seurauksia ja verratkaa niitä uuden hallituksen säästötavoitteisiin.

Minä uskon ja toivon, että nykyisen hallituksen tavoitteena on tehdä korjausliike Suomen talouteen ja oikeudenmukaisuuteen. Suomen laivan kurssin muuttaminen väärästä suunnasta vaatii ponnisteluja, mutta seuraukset eivät ole lähelläkään samoja, kuin oli kaksikymmentä vuotta sitten. Hallituksen tavoitteena on nyt palauttaa yritystoimintaa tukeva yhteiskunta sekä pyrkiä poistamaan tuomioistuimissa rehottava piilokorruptio, joka on ollut este uusien työpaikkojen syntymiselle. Samalla täytyy erityisesti turvata yrittäjien asema, myös konkurssin jälkeen, jossa toiset yrittäjät voivat myös auttaa.

Jotain saattaa ärsyttää se, että kirjoitan yrittäjien puolesta, että kirjoitan konkurssiin ajautuneen yrittäjien puolesta, mutta minulla on siihen henkilökohtainen kokemus. Me yrittäjät, jotka olimme luoneet Vuokattiin Katinkullan, menetimme kaiken, mutta sadat työntekijämme jatkoivat työtään, ja ovat jatkaneet tähän päivään saakka, jo 27-vuotta. Heidän työpaikat säilyivät ja he ovat saaneet rakentaa perustamme yrityksen ansiosta itselleen hyvän elämän. Heillä on ollut turvallinen toimeentulo ja kotien asuntolainatkin on varmaan jo maksettu, kun minä saan kaksioni asuntolainan maksettua eläkkeestäni vasta 85-vuotiaana vuonna 2041. Yrityksemme Katinkulta on maksanut yksistään palkkaveroa 50milj.euroa ja kiinteistöveroakin yli 5milj.euroa, ALV ja muiden maksettujen verojen kokonaissumma on vielä suurempi. Niistä verotuloista me emme ole saaneet nauttia. Luomani "Katinkulta konsepti" on kopioitu myös muualle Suomeen ja se on tuonut varmaan tuhansia uusia ja turvallisia työpaikkoja.

Minun mielestäni nyt on aika toimia ja poliitikkojen on vihdoinkin palattava vahaan, Suomen rakentamisen aikaan, jolloin poliitikkojen arvojärjestys oli ”1.Kansan etu, 2. Puolueen etu, 3. Omaetu”, kun se on ollut viimeiset 25-vuotta 1.Omaetu, 2.Puolueen etu, 3.Kansan etu.”

Itse en näe muuta mahdollisuutta kuin tukea, ainakin ensimmäiset 100-päivää, uuden hallituksen ajatuksia, suunnitelmia ja tekoja. Valtionjohto tarvitsee koko kansan tuen pelastaakseen Suomen talouden negatiivisen kehityksen, ja kansan vielä suuremmilta leikkauksilta ja kärisimykseltä tulevaisuudessa.

 

Ps. Olisin hyvin voinut kirjoittaa myös erittäin negatiivisen ja kriittisen blogin uudesta hallituksesta ja sen tulevista toimista, mutta nyt ei ole riidan aika vaan yhdessä rakentamisen aika. Tekin pystytte kääntämään ajatuksenne, sillä minä, joka menetin omaisuuteni, yritykseni, kotini, kotiseutuni, kotimaani ja terveyteni Ahon hallituksen toimesta, pystyn kuitenkin ajattelemaan, myös teidän paremmalle tulevaisuudelle, vaikka mulla on ollut viimepäiviniä ikäviä sairauskohtauksia.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Tapani Lahnakoski

Pidä vaan kiinni siitä 100 päivän rajasta. Kyllä oppositio haukkuu puolestasi ja niinhän jo kuultiin kaikkien oppositiojohtajien toimesta.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Selitä vähän syvemmältä näkemystäsi:

"Antamalla vain leipää ja vettä valtiot eivät pääse kehittymään itsenäisesti demokratiaksi, vaan diktatuuri ja korruptio jatkuvat."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset