PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Valtiovarainministeriön salaisuudet

  • Wideri Oy:n KHT-tilintarkastaja Erkki Simpasen lausunnot.
    Wideri Oy:n KHT-tilintarkastaja Erkki Simpasen lausunnot.
  • Valtionvelan kehitys 1980-2014.
    Valtionvelan kehitys 1980-2014.

Oliko syynä Soinin ulkoministerin salkulle se, että hänet haluttiin pitää kaukana valtiovarainministeriöstä, eikä suinkaan se, että Niinistö ei halunnut Stubbia ulkoministeriksi?

” Suomen ulkopolitiikkaa johtaa tasavallan presidentti yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa. Eduskunta hyväksyy kuitenkin kansainväliset velvoitteet ja niiden irtisanomisen sekä päättää kansainvälisten velvoitteiden voimaansaattamisesta siltä osin kuin perustuslaissa säädetään. Sodasta ja rauhasta presidentti päättää eduskunnan suostumuksella.” Lähde: www.presidentti.fi

Näkyykö salkkujaossa Mäntyniemen kädenjälki?

Soinille annettiin pesti, jota valvoo ja johtaa presidentti. Stubbille annettiin kirstunvartijan rooli, jossa myös Niinistö on aiemmin toiminut ja puolue on sama. Kävikö nyt niin, että Stubbin kautta presidentin valta ulotettiin myös valtiovarainministeriöön?

Jälleen kerran valtiovarainministeriön vahva kädenjälki näkyy hallitusohjelmassa, mutta niin näkyi myös Ahon hallituksen aikaan, jolloin kirstunvartijana oli Viinanen.

Näiden vaalien alla mediassa sai paljon julkisuutta, niin presidentin, kuin tulevan pääministeri Sipilän anteeksipyyntö lamavelallisilta. Perussuomalaiset on ainut nykyisistä suurista puolueista se, jolla ei ollut osaa eikä arpaa 90-luvun pankkikriisin hoidossa ja Ahon hallituksen aikaan kadonneissa kymmenissä miljardeissa euroissa. Perussuomalaisilla on halu ja tahto selvittää todelliset tapahtumat ja rahanjako 90-luvun pankkikriisin ajalta. Selvitettävää siinä ajassa onkin, minne katosivat kymmenet miljardit eurot, jotka valtio otti velkaa, miksi aiheutettiin valtava työttömyys, kun terveet yritykset ajettiin konkurssiin ja perheiltä vietiin kodit.

Valtiovarainministeri Soini olisi saanut vallan tutustua 90-luvun pankkiriisin salaisimpiinkin arkistoihin. Soini olisi saattanut kertoa sen, mitä kansa ei aiemmin tiennyt.

Valtionvakuusrahaston siirto valtiovarainministeriön valvontaan toukokuussa 1996.

Siltä ajalta on paljon selvitettävää, sillä silloin alkoi roskapankeille pakkohuutokaupoissa pilkkahintaan tulleen omaisuuden, perheitten kotien ja yrittäjien yritysten, edelleen myynti. Kenelle myytiin ja mihin hintaan?

Näin myytiin minun kotini ja yrityksemme. Ote aiemmasta blogistani.

Kotini Kajaanissa meni 1995 pakkohuutokauppaan ja Arsenalin johtajat ilmoittivat minulle, että kotiani ei myydä minun sukulaisilleni vaikka maksaisivat enemmän. (minulla on tallessa kaikki ne puhelut nauhoitettuna)

Kotini oli Kajaani parhaalla paikalla keskustassa. 108m2, oh, 2mh, keittiö, parveke, takka olohuoneessa, sauna ja kaksi WC:tä.

Arsenal osti kotini pakkohuutokaupasta itselleen hintaan 485.000mk:aa (81.000€) ja myi sen edelleen hintaan 290.000mk:aa (48.000€). Kotini oikea myyntihinta olisi ollut 700.000mk:aa (117.000€).Melkein samalla viikolla ystäväni myi kotini läheltä oman, 20m2 pienemmän ja varustelutasoltaan hiukan vaatimattomamman, asuntonsa hintaan 560.000mk:lla (93.000€).

Näin Arsenal aiheutti veronmaksajille ainoastaan yhdellä asuntokaupalla 410.000mk:n (69.000€) tappion. Kun kerrotte sen summan esim. 30.000 vastaavalla asuntokaupalla, niin valtion tappio oli  2miljardia euroa, joka on myös etuoikeutettujen ostajien voitto.

Saman verran tuli kustannuksia kodeistaan häädettyjen perheiden sosiaaliavustuksista. Henkiset tuhot ja syrjäytyminen ei ole edes rahassa mitattavissa.

Taloyhtiö, jossa kotini sijaitsi, nosti metelin siitä alihintaisesta kaupasta, koska se laski muiden asuntojen hintoja.

 

Toisena esimerkkinä otan, omistamamme yrityksen, Katinkullan.

Yrityksemme arvo oli konkurssi hetkellä noin 700milj.mk:aa (117milj.€), jonka KHT-tilintarkastaja alensi yhden kuukauden aikana 190milj.mk:aan (32milj.€) SKOP:n vaatimuksesta. (kuvassa yksi konkreettinen esimerkki, kuinka yksi pieni osa omaisuutemme arvosta muutettiin yhden kuukauden aikana KHT tilintarkastajan toimesta 31milj.mk:sta (5milj.€) 10milj.mk:aan.(1,7milj.€) (kaikki dokumentit ovat tallessa)

Yhtiömme hallitus koostui kolmesta SKOP:n pankkiriista ja kahdesta yrityksen omistajasta, joista minä olin toinen. Yhtiömme talousjohtajana oli yksi SKOP:n pankkiiri, pankin entinen arvopaperiosaston päällikkö, eli yksi niistä, jotka tuhosivat SKOP:n ja aiheutti pankkikriisin.

SKOP:n äänin, vastoin keskinäistä rahoitussopimustamme, yhtiö haettiin konkurssiin, vaikka meillä oli 700milj.mk:n vakuuksia vastaan vain 265milj.mk:aa velkaa. Tässä asiassa harhautettiin Iiro Viinasta, kun hän pyysi vastaukseensa Eduskunnalle arvion Katinkullasta yrityksenä.

SKOP:n puolesta pakkohuutokaupan järjestivät samat henkilöt, jotka olivat aikoinaan lainapäätöksemme tehneet, samat henkilöt, jotka hakivat yrityksemme konkurssiin, ja nämä samat henkilöt ostivat yrityksemme omaisuuden itsensä hallinnoimalle SKOP-Kiinteistöt Oy:lle.

Nämä samat pankkiirit hoitivat yritystämme vuoteen 1998, tehden 60milj.mk:aa tappiota, joka kuitattiin verorahoista. Ne samat pankkiirit, jotka olivat tuhonneet SKOP-pankin pyörittivät vuosia erittäin monimuotoista liikeyritystämme, jota he eivät pystyneet hallitsemaan.

Vuonna 1998 yhtiömme omaisuus myytiin Jaakko Pöyrylle, luultavasti alle 100milj.mk:n (16milj.€) hintaan (kaikki roskapankkien kaupat ovat salaisia). Yksistään rakennuskustannus nousun myötä omaisuuden arvo oli kohonnut jo 800milj:mk:aan (133milj.€). Näin aiheutettiin veronmaksajille noin 700milj.mk:n eli 117milj.€:n vahinko.

Näin tehtiin kymmenille tuhansille yrityksille ja siksi Esko Ahon hallituksen täytyi nostaa 46miljardia euroa lainaa. Rahat siirrettiin yksityisille ihmisille ja vakavaraisille yhtiöille edelleen. Rahat kierrätettiin roskapankkien kautta, pois veronmaksajilta. Veronmaksajat ovat maksaneet tämän varkauden vahingot omalla työllään jo 24 vuoden ajan.

Luotan nyt kuitenkin, että valtiovarainministeri Stupp aloittaa ministeriönsä pesän putsauksen ja selvityksen itsenäisesti 90-luvun pankkikriisistä, sillä vain niin voidaan palauttaa kansalaisten luottamus, tahto ja hyväksyminen uusille säästöille ja leikkauksille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Tällainen lähes koko elämänsä vähillä rahoilla (perheineen) elellyt ei voi muuta kuin sanoa että "huoleton on hevoseton mies".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset