PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

On vain yksi oikeudenmukainen tapa jakaa pakolaiset

  • Maailman asevienti. Lähde: wikipedia
    Maailman asevienti. Lähde: wikipedia

Maailmassa käydään sotia, joiden seurauksena on nyt valtava pakolaisvirta. Sotia ei voida käydä ilman aseita, joita eri valtiot kauppaavat ja keräävät isoja voittoja. Sodissa kärsii siviiliväestö, joka joutuu pois kotikonnuiltaan, menettäen kotinsa ja kotimaansa.

Sotien ja pakolaisvirran suurin syyllinen on asevienti, joten asevientimaiden täytyy myös kantaa suurin vastuu pakolaisongelmasta.

Kun katsomme maailman asevientitilastoa, niin siellä on kolme ylitse muiden. Venäjä, Yhdysvallat ja Kiina. Niihin maihin myös kaikki maailman pakolaiset mahtuvat hyvin. Venäjällä on valtava maa-alue, jonne muutama miljoona pakolaista voidaan sijoittaa niin, ettei se häiritse ollenkaan venäläisten elämää. Yhdysvallat on myös suuri maa, joka on luotu pakolaisten ja maahanmuuttajien työllä ja yrittämisellä, joten pakolaisten kotouttaminen hoituu ammattimaisesti. Kiinan yli miljardin väestössä muutama miljoona pakolaista on pieniosa, joka nopeasti sopeutuu ja sulautuu kantaväestöön.

Euroopassa on vain muutama suuri aseviejä; Ranska, Yhdistynyt kuningaskunta, Saksa ja Italia. Joilla on kokemusta ja kykyä ottaa vastaan osa pakolaisista, joiden hyvinvoinnista voivat asetehtaat huolehtia.

Pienet valtiot, joilla ei ole osaa eikä arpaa maailman sotiin ja pakolaisvirtaan voivat ottaa solidaarisuuden osoituksena muutaman pakolaisen kukin.

 

Eli ongelma ei ole pakolaiset vaan sodat ja asevienti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Niko Sillanpää

Pertti, en nyt ymmärrä logiikkaasi.

Jokin firma valmistaa jonkin tuotteen, jonka se asettaa markkinoille ja jonka sitten joku ihan vapaasta tahdostaa ostaa. Ja tästä sitten syntyy velvoite sille maalle, jossa firma sattuu sijaitsemaan, tehdä sosiaalinen interventio joillekuille henkilöille, jotka eivät ole kyseisen maan kanssa missään tekemisissä.

Ei vaikuta järin järjelliseltä ajattelulta. Aseet eivät käy itsekseen sotia. Eivätkä likimainkaan kaikki esimerkiksi Välimerellä liikkeellä olevista saavu mistään aseellisesta konfliktista.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Huumeiden valmistajat ja myyjätkö eivät ole vastuussa? Kantaako vastuun huumeista vain käyttäjä?

Elintasopakolaiset tulevat useasti niistä maista, joiden raaka-ainevarat viedään edullisesti länsimaihin. Myös niistä maista, joissa meille valmistetaan "orjatyövoimalla" edullisesti erilaisia tuotteita, joita me saamme edullisesti ostaa. Työntekijät eivät saa palkallaan edes kattoa päänpäälleen.

Asevientiin liittyy myös härski korruptio, jolla pidetään diktaattorit vallassa ja heidän taskut täytetään rahalla, veroparatiisien pankkitilit.

Ymmärrän, että usealla on vaikea ajatella koko maailman väestöä ja riippuvuussuheita meidän hyvän elämän tuottajina.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Unohdit maiden joukosta Ruotsin. Se on ainoana suurena aseiden valmistajana ja viejänä ottanut vastaan huomattavan määrän pakolaisia.

Ruandassa murhat tehtiin pääasiassa kiinalaisvalmisteisilla viidakkoveitsillä.

Muuten ehdotuksesi on sama toiveliturgia kuin esimerkiksi, jos tädissäni olisi kahvat hän olisi matkalaukku.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

"Muuten ehdotuksesi on sama toiveliturgia kuin esimerkiksi, jos tädissäni olisi kahvat hän olisi matkalaukku."

Ei ehkä hyvä vertaus, sillä ongelmia täytyy lähestyä eri puolilta, että löydettäisiin järkeviä ratkaisuja.

Käyttäjän KaukoRantala kuva
Kauko Rantala

Aivan niinkuin yllä on kirjoitettu aseiden valmistaja maat ja myyjä maat ovat saaneet ja aiheuttaneet tämän järjettömän pakolais liikehninnän ja ovat vastuussa mitä eivät tee koska se veisi voitoista ison siivun --ja mikä maa ei valmista ja myy aseita no toki suomikin .ruotsi ja paljon muita maita tekevät ase kauppaa mutta ottavat suhteettoman paljon pakolaisia jotka kuuluisi viedä suurimpiin ase toimitaja maihin
sillä he ovat vastuussa tästä sekasorrosta

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset