PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Niinistö taisi olla oikeassa, Venäjä rakentaa vain kalastusveneitä?

"Laivastolla on yhteensä 215 sotalaivaa ja 130 000 merisotilasta. Vuoteen 2020 mennessä laivasto saa 100 uutta alusta. Uusimmat avomerikelpoiset ohjushävittäjät ja korvetit saadaan näillä näkymin käyttöön pääosin 2020-luvun kuluessa." Lähde: Iltalehti 14.8.2015.

Hys hys Iltalehti, ei tällaisia uutisia saa julkaista, kansa luulee, että Venäjä varustautuu sotaan. Kyse on kuitenkin kalastuslaivastosta, jolla pyydetään kalaa nälkäisten venäläisten pöytään. Voi olla, että saadaan pikkukaloja Suomenkin köyhille?

Niinistö: Ahvenanmaan turvallisuuspoliittinen tilanne ei ole muuttunut. Niinistön mukaan Ahvenanmaan tilanteessa ei ole tapahtunut muutosta. Presidentti pitää huolestuttavampana sodan uhkakuvilla spekulointia. Lähde: YLE 12.8.2015.

 

Toivoisin maan johdolta erilaista suhtautumista ja arvioita.

Miksi Venäjä varustautuu? Ketä vastaan Venäjä varustautuu? Uhkaako joku maa Venäjää, kun se varustautuu sotaan?

Riittääkö Suomen puolustuskapasiteetti vain asemasotaan Suomen maaperällä, johon Venäjä luottaa? Onko Suomella kykyä, jos Venäjä päättää hyökätä, tehdä vastahyökkäys Venäjän maaperälle? Ainut uhka Putinille, joka estäisi ja/tai lopettaisi mahdollisen hyökkäyksen, on riittävä ilmahyökkäys arsenaali, joka yltäisi pitkälle Venäjälle.

Putinin ymmärtää hyvin sen ainoan uhan, jonka NATO sille voi aiheuttaa, eli tuoda sodan Pietarin ja Moskovan takapihoille. Siksi, ainakin Venäjän mahdollisen hyökkäyksen alkaessa NATO maat ovat turvassa, mutta miten on Suomen ja Ruotsin laita?

Saadaanko me kansalaiset näihin vastauksia, vai onko meiltä jopa kielletty näitä arvioita esittämästä?

Tämä ei ole sodan lietsontaa, tämä ei ole pelkoa sodasta, vaan kansalaisen huoli. Kansalaisen, joka on tietoinen niin vanhasta, kuin uudesta sotahistoriasta, joissa Venäjä on ollut, ja on mukana, sitä historiaa kirjoittamassa.

Venäjällä tiedetään erittäin hyvin, ettei yksikään sen naapurivaltioista hyväksyisi minkäänlaista uhkausta saatikka hyökkäystä Venäjälle oman valtionsa kautta, oli sitten NATOn jäsen tai ei. Naapurivaltioissa ymmärretään hyvin sellaisen sodan uhan tai sodan seuraukset omalle kansalle. Todellisuudessa Venäjän naapurivaltiot ovat turvanneet ja turvaavat Venäjän rauhan ja rajojen koskemattomuuden.

Kirjoitan tämän myös omasta henkilökohtaisesta kokemuksesta, sisällissodan kärsineenä. Sain kokea, mitä merkitsi 90-luvun pankkikriisissä, kun Presidentti Koivisto, 6.5.1992, poisti ainoan pankkiirien rikollisen toiminnan esteen, eli tuomioistuinten puolueettomuuden ja riippumattomuuden. Sen jälkeen velallisten lain turva poistui ja pankkiirit hyökkäsivät, tuhosivat ja surmasivat kansalaisia.

Miten edellinen liittyy tähän aiheeseen?

Siksi, että sodassa ja pankkikriisissä käytetään tarkalleen samaa strategiaa. ”Mielistele, sulkeudu, uhkaa, tee arvottomia sopimuksia, estä puolustus, lahjo, hanki pettureita, käytä propagandaa, hyökkää, tuhoa, ryöstä ja valloita”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Tästä blogistani voit lukea meidän tuhot 90-luvun sisällissodassa. Siihen samaan sisällissotaan Suomen täytyy myös tällä hetkellä varustautua. Siksi nykyisen hallituksen on palautettava kansalaisten usko puolueettomaan ja riippumattomaan tuomioistuimeen. Suomi ei selviä tästä sisällissodasta, saatika ulkoisista uhista, ilman väkivaltaa, jos valtion perusta on rempallaan. Oman isänmaan pettämillä kansalaisilla ei ole puolustustahtoa ulkoista uhkaa vastaan.

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/176316-t...

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Nyt täytyy muistaa, että Venäjä varustautuu vain puolustusta varten. Turvatakseen omia rajoja.

Jos Suomi varustautuu, niin me valmistelemme hyökkäyssotaa. Iskanderohjus on erään tänne innokkaasti kirjoittavan blogistin mielestä torjuntaohjus, jolla voidaan torjua suomesta venäjälle tapahtuvaa hyökkäystä.

"Iskandereissa, joita mahdollisesti käytettäisiin Suomen kautta Venäjälle suuntautuvien iskujen torjuntaan"

Sodan jälkeinen aivopesu toimii vielä erittäin hyvin.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Venäjähän tarvitsee Ahvenanmaata ja Gotlantia estäkseen avun lähettämisen Balttiaan. Onko tämä sitten puolustusta vai hyökkäystä voi kukin tykönään päättää.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Venäjä käytäänee ydinohjuksia omalla maaperällään. Valtava laivasto on tarkoitettu vain Venäjän sisävesille?

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Otan kantaa vain otsikkoon, Venäjän rakentavaan tyyliin. Uskoni on, että Venäjä rakentaa maailmanloppua, mutta sitä saa vielä onneksi odottaa. Venäjältä kaikki lähtee, suurena maana se huomioidaan aina ja melkein kaikkialla. Ainakin siellä, minne se haluaa vaikutusvaltansa ulottuvan.

Seppo Hildén

Jos Venäjä sen erehdyksen tekisi (mitä en ihan helpolla usko) että se Suomeen yrittäisi jälleen hyökätä, ottaisi se samalla myös sen uhkamahdollisuuden huomioon, että sodan päämäärät voisivat muuttua ja samalla meillä olisi sotaan joutuessamme mahdollisuus korjata rajalinjamme takaisin vuoden 1939 tasolle. Suomihan oli ainoita toiseen maailmansotaan joutuneita, jolle Pariisin rauhansopimuksessa ei palautettu menetettyjä maita takaisin.

Venäjän hyökätessä Suomeen meille avautuisi mahdollisuus käydä korjaamassa tuo asia sitten asein. Länsi tuskin asettuisi tässä poikkiteloin. Voisipa jopa olla auttamassa sen toteuttamisessa. Vaikka tuskin me 1,5 miljoonalla sotilaskoulutuksen saaneella miehellä tuollaisen alueen takaisinvaltauksessa apua suuremmin tarvitaan.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Muistahan Seppo että Suomi on allekirjoittanut rauhansopimukset ja vahvistanut nykyisen rajalinjan. Sellaista sopimusta on syytä kunnioittaa vaikka muut tekisivät mitä.

Nykypäivänä ainoa kansainvälisesti hyväksytty tapa muuttaa valtioiden rajoja lähtee alueen asukkaiden omasta muutoshalusta. Ei siitä mihin tietty alue kuului milläkin vuosisadalla.
Armeijallamme ei ole mahdollisuuksia vallata keneltäkään yhtään mitään kun ei se viimeksi pystynyt sitä kokonaan edes puolustamaan vaan n 10% koko maasta hävittiin.

Käyttäjän kyostiahokas kuva
Kyösti Ahokas

Neuvostoliitto sai asevoimin vain yhden kolmasosan luovutetusta alueesta.
Loppu oli suurvaltapolitiikkaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset