PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Suomi ei ole diktatuuri, joten maasta voi vapaasti muuttaa pois.

 • Näistä sinisellä värjätyistä maista on blogissani käyty.
  Näistä sinisellä värjätyistä maista on blogissani käyty.
 • Suomen valtionvelan kehitys 1980-2014
  Suomen valtionvelan kehitys 1980-2014

Tämä blogini on tarkoitettu poliittisille päättäjille ja virkamiehille. Alhaalta lähtien presidenttiin saakka.

Aluksi

Palasin vielä tähän alkuun, kun olin tämän blogini kirjoittanut. Tarkoitukseni oli kirjoittaa vain asiallinen blogi, mutta kirjoittamisen edetessä kokemani kärsimys, vääryys ja toivottomuus elämässäni toi kuitenkin tunteeni pintaan ja ilman kostuneita silmiäni en tämänkään blogini kirjoittamisesta selvinnyt. Näitä näkemyksiä historiasta, näitä kokemuksia eletystä elämästä, ei voi oppia kirjoista, sillä ne tulevat elämänkokemuksesta. Blogista tuli jälleen turkasen pitkä, sillä joudun kirjoittamaan sen perustan, jolle mielipiteeni ja näkemykseni loin.

Tämä blogini käsittelee

 • Maastamuuttoa
 • 90-luvun laman seurauksia
 • Diktatuuria
 • Suomen verosopimuksia Espanjan ja Portugalin väillä
 • Kateuden karseita seurauksia
 • Arvioni siitä, että ketkä maasta tulevat muuttamaan jo nuorena.
 • Blogini lopussa ehdotus poliittisille päättäjille uusista verosopimuksista

Joudun lähestymään niitä poliittisia päätöksiä, joita nyt tehdään, historian kautta, että ymmärtäisitte seuraukset ”kateudessa” tehdyistä päätöksistä.

Ensin pätkä maastamuuton syistä ja historiasta – siirtolaisuudesta: Lähde Wikipedia.

”Yleisellä tasolla voidaan todeta muun muassa seuraavia syitä siirtolaisuuteen niin maan sisälle kuin sen ulkopuolellekin suuntautuvassa siirtolaisuudessa:

•Nälkä

•Toive paremmasta elämästä

•Halu saada omaa maata

•Vainot lähtömaassa

•Uskonnon vapaus kohdemaassa

 Sota”

Suomesta on muutettu kaikkien edellä mainittujen syiden perustella, niin Amerikkaan, Australiaan kuin Ruotsiin. Ruotsiin muutettiin aikoinaan työnperässä, mutta samaan aikaan kieltä taitavat ja koulutetut homoseksuaalit muuttivat vapauden takia.

Suomesta muutettiin 90-luvun laman aikaan, ja sen jälkeen, myös luottotietojen menettämisen ja epäoikeudenmukaisten tuomioiden vuoksi. Syynä oli myös ulosoton pitkittyminen vuosikymmeniä jatkuneeksi vainoksi. Asunnottomuuden vuoksi, luottotiedottomana ei saanut asuntoa vuokrattua. Ikänsä yrittäjinä olleet eivät voineet aloittaa ja jatkaa jo lapsesta saakka omaksumaansa ammattia – yrittämistä.

Samaan aikaan konkurssiin ajetut yrittäjät ja muut velalliset näkivät, kuinka tuomioistuimet surmaavat kansalaisiaan surutta. Jopa 14.000 velallisen pää laitettiin pölkylle ja pyövelin kirveen oli sponsoroinut pankkiirit. Kirveisiin oli taottu ”SKOP”, ”Arsenal” tai jonkun muun roskapankin leima. Tuomioistuimissa istuivat tuomareina, ”narrinhattu” päässään, ymmärrystä vailla olevat tuomarit. Velalliset ymmärsivät, että ne eivät olleet itsemurhia vaan oikeusmurhia.

Olen kirjoittanut täällä jo kolme vuotta blogeja 90-luvun pankkikriisiä.  Aina blogini julkaisun jälkeen saan sähköpostia, 90-luvulla maasta ajetuilta yrittäjiltä ja muilta velkaorjilta, ympäri maailmaa. Saan postia kaikilta mantereilta ja kymmenistä maista, jonne luovat, idearikkaat ja aktiiviset Suomen yrittäjät pakenivat. Heitä löytyy New Yorkista, Lontoosta, Bangkokista, Sydneystä, Kapkaupungista jne. Blogeissani on käyty ja luettu 142:sta eri maasta.

Sinne ne maailmalle katosivat, aktiiviset kansalaiset, jotka jäivät henkiin Suomen 90-luvun sisällissodassa. Kyse ei ollut työllisten massamuutosta, joten maastamuuttotilastossa ei ole korkeata nousupiikkiä, mutta kyse oli valtiolle arvokkaasta väestönosasta, mutta pienestä määrästä ihmisiä. Kuitenkin se pieni määrä ihmisiä oli niitä, jotka olivat luoneet Suomeen hyvinvointia toisille, maksaneet veroja ja tehneet töitä ilman työaikaa. (minä loin 500 pysyvää työpaikka, jotka ovat tuneet leivän jo 25vuotta sadoille perheille) Maasta ajetut olivat hyvinvointivaltion polttoaine, jota ilman valtion rattaat alkavat nyt hyytymään. Samoin kuin huonojen elämäntapojen sairaudet ilmenevät 20-30-vuoden kuluttua, samoin ilmenevät väärän talouspolitiikan seuraukset.

90-luvun politiikan seuraukset ovat verrattavissa diktatuurin seurauksiin.

Diktatuurissa diktaattori sulkee maan rajat, etteivät koulutetut ja aktiiviset kansalaiset karkaisi, sillä heidän menettäminen on suurin uhka maalle ja sen taloudelle. Jos jäljelle jää vain työntekijät, maahan sidotut maanviljelijät, virkamiehet ja kouluttamattomat ihmiset, niin diktatuurin tulevaisuus on vain väkivaltaa ilman toivoa paremmasta. Toiset diktaattorit ovat tehneet itse sen virheen, että koulutettu ja aktiivinen väestönosa osa lähetetty Siperiaan tai teloitettu. Ei tarvitse tuntea kuin 100-vuotta historiaa, niin tämän ymmärtää.

Näin kirjoitti Platon parituhatta vuotta sitten: ”Ja rohkeimmat niistä, jotka ovat olleet auttamassa häntä valtaa ja ovat nyt mahtavia itsekin, uskaltavat sanoa tyrannille ja toisilleen mitä ajattelevat ja arvostella tilannetta.

Pysyäkseen vallassa tyrannin on siis raivattava kaikki tällaiset tieltään, kunnes hänellä ei ole jäljellä ainoatkaan ystävää tai vihollista, josta ylipäätään olisi mihinkään.

Oikeamielinen kuningas viettää seitsemänsataakaksikymmentäyhdeksän kertaa nautinnollisempaa elämää ja tyranni saman verran kurjempaa.” Lähde: Platon, Valtio, Otava.

Suomen tilanne 90-luvulla, nyt ja tulevaisuudessa.

Suomen nykyisen laman syyt ovat 90-luvun pankkikriisissä, jolloin myös luotiin pohja valtion velkaantumiselle. Esko Ahon hallitus otti velkaa,1991-95, yli 50miljardia euroa, eli puolet tämän päivän velkamäärästä. Jokaista hallituskuukautta kohti otettiin velkaa 1miljardi euroa.

Viimeiset kaksikymmentä vuotta olemme maksaneet siitä velasta korkoa ja yrittäneet samalla sitä lyhentää. Valtionvelasta ei voitu päästä eroon, sillä verotuloja tuottava ja keräävä kansanosa tuhottiin, eli yrittäjät ja yritystoiminta. Seurauksena oli valtava määrä itsemurhia, maastamuuttoa, syrjäytymistä, työkyvyttömyyttä ja yleistä passiivisuutta.

Laman jälkeen EU mahdollisti Suomalaisen yritystoiminnan helpomman siirtymisen toisiin maihin ja varallisuuden siirrot veroparatiiseihin. Pankkisektori siirrettiin edullisesti toisten maiden omistukseen, jolloin kansalaisten ja yrittäjien maksamat lainojen korotkin siirtyivät pois sisämarkkinoilta tukemaan toisten maiden kulutusta ja investointeja. Taloustieteilijöiltä olen odottanut arvioita siitä, että kuinka paljon Suomessa toimivien pankkien voitoista on siirretty maasta pois ja sen vaikutusta koko kansantaloudelle?

Eläkeläisten muutto maasta ja sen verovaikutukset

Suomalaisia eläkeläisiä on muuttanut Espanjaan jo 70-luvulla. Varakkaiden suomalaisten muutto alkoi 90-luvun pankkikriisin aikaan, mutta heitä oli silloin vain muutama harva. Muistuu mieleeni yksi Säästöpankin pankinjohtaja, joka kehuskeli 90.000mk:n kuukausieläkkeellään, muuttaessaan Espanjaan, kun pankki lopetti toimintansa. Samaan aikaan Esko Ahon hallitus oli siirtänyt satoja miljoonia markkoja valtion kassasta Säästöpankkien eläkekassaan tukena, ja salannut ne päätökset sadaksi vuodeksi?

90-luvun pankkikriisin seurauksena valtava määrä suomalaisista velallisista sairastui ja menetti lopullisesti työkykynsä ja heistä tuli työkyvyttömyyseläkeläisiä, niin myös minusta. Minulta ryöstettiin terveys, yritys, omaisuus, koti, kotiseutu ja lopuksi kotimaa. Minä jouduin pakosta muuttamaan ensin Viroon ja sieltä vielä Kajaanin maistraatin pakottamana Espanjaan. Itse en silloin tiennyt Espanjan ja Suomen välisestä verosopimuksesta, että se kohdallani pienentäisi verotustani. En olisi koskaan jäänyt eläkkeelle, en olisi koskaan muuttanut kotiseudultani, en olisi koskaan muuttanut Suomesta, jos minua ei olisi pakotettu! Olisin kuitenkin muuttanut jo nuoruudessani, jos olisin tiennyt, että koko sukumme oli sadan vuoden ajan tehnyt töitä rikollisten hyväksi, jotka veivät meiltä hetkessä kaiken sen mitä olimme työllämme ansainneet. Sen kaiken, jonka työntuloksena olimme luoneet 500 pysyvää työpaikkaa. Jos olisin pystynyt aiemmin näkemään meidän ruokapöytäämme, jossa rikolliset ovat jo 23-vuotta mässäilleet meidän sukumme hankkimia pöydänantimia. Me olemme voimattomina joutuneet seuraamaan vierestä sitä mässäilyä.

Jo useampaan kertaan on se isänmaani, jonka eteen olin tehnyt töitä jo 9-vuotiaasta lähtien ja hoitanut kunnialla kansalaisvelvollisuuteni, vienyt minut itsemurhan partaalle, ja nyt se on jälleen tapahtumassa. Suomen patrioottina se on ollut minulle hyvin raskasta. Tätä kirjoittaessani yritän kuitenkin oman kohtaloni sivuuttaa ja keskittyä niihin vakavampiin seurauksiin, joihin nykyinen hallitus saattaa syyllistyä.

Varmaan jokainen suomalainen tuntee ainakin yhden, joka on työpaikallaan tai illanistujaisissa kertonut haaveensa ”Eläkepäivät haluan viettää Espanjan auringon alla” Se on ollut usealle tavalliselle työtätekevälle ihmiselle haave, se on ollut haave tunnollisille veronmaksajille, vaikka sitä ei koskaan toteuttanutkaan. Jokainen, joka on niin sanonut seurassa, jossa on ollut valtion tai kunnan virkamies, niin on saanut kuulla myös ne kateuden sanat ”Sinä saat etua verotuksessa, mutta minä en saa, minun verotukseni ei muutu” Nyt näitä samoja toteamuksia on paljon Espanjan ja Portugalin verosopimusta koskevien artikkeleitten kommenteissa. Eli kun minä en saa, niin sinäkään et saa saada. Peruste tällaiseen eriarvoisuuteen on ilmeisesti siinä, että valtion ja kunnan työntekijöiden palkat otetaan veronmaksajien pussista, joten valtioiden välisissä verosopimuksissa heitä kohdellaan eri tavoin.

Suomen olosuhteet 70-luvulla, kun Suomi solmi verosopimukset ja olosuhteet nyt.

70-luvulla harvalla ja valitulla oli varallisuuden, tietotaitojen, vieraiden kielten tai koulutuksen tuoma mahdollisuus ja kyky vaihtaa maata, saatikka halu.

Nyt Suomi on aivan eri tilanteessa, sillä EU toi kaikki Euroopan maat omalle takapihalle, ja internet toi ne vielä mukavasti kotisohvalle. Maailma avautuu heille, joilla on kielitaitoa, koulutusta, uskallusta, kykyä ja taitoa vaihtaa maata.

Nyt pakkomuutto ei ole enää syy jättää Suomea taakseen. Enää maanvaihto ei ole varallisuudesta kiinni. Varallisuus on myös muuttanut muotoaan, kun tavoitellaan hyvää ja onnellista elämää. Varallisuus on nyt jotain muuta kuin pullea rahapussi, kiinteistöjä ja kallis auto. Tämän päivän varallisuutta on monikulttuurisuus, suvaitsevaisuus (joka on pärjäämisen edellytys toisessa maassa ja kulttuuriympäristössä), kielitaito ja kansainvälinen ammatti. Halua oppia ja kokea uutta, pyristellä irti vanhoista tavoista ja tottumuksista. Maapallo ei ole enää se ”karttapallo” koululuokassa, vaan se on nuorten aivojen osa, läheinen osa minuutta.

Ketkä tulevat muuttamaan?

Suomessa on odotettavissa nyt aivan uudenlainen maastamuuttoaalto, jossa ei määrällisesti muuta isoja ihmisryhmiä työväestöstä paremman palkan toivossa, vaan pienimäärä kielitaitoisia, koulutettuja, luovia, idearikkaita ja aktiivisia kansalaisia. Heidän kaltaisiaan ihmisiä, joiden työn uutteruudella luotiin ja rakennettiin nykyinen Suomi. Saavutettiin itsenäisyys, voitettiin sodat ja kasvatettiin hyvinvointivaltio. Eli Suomesta muuttavat henkisesti rikkaat nuoret tyhjin käsin, sillä heidän aivovientiään ei voida verottaa, ainakaan vielä. Tulevaisuudessa joutunee älykkyysosamäärän perusteellakin maksamaan maastamuuttoveron esim. koulutuksen arvon joutuu maksamaan maasta muuttaessa. Ne jotka muuttavat nyt maasta vievät Suomen laivan ruorin mennessään!

Miksi Suomesta muutetaan pois?

Nuoret, jotka ymmärtävät taloutta ja katsovat tulevaisuuteen, niin he ymmärtävät. He ymmärtävät sen valtion velkamäärän, joka tulee heidän maksettavakseen korkeina veroina ja hyvinvoinnin laskuna. Ne nuoret, joiden vanhemmat tai isovanhemmat menettivät omaisuutensa ja yrityksensä 90-luvun pankkikriisissä, ymmärtävät, että Suomen oikeuslaitos on korruptoitunut, joten maassa on vaarallista toimia yrittäjänä. Ne tyhjät sanat ja lupaukset turvallisesta ja oikeudenmukaisesta hyvinvointivaltiosta olivatkin täyttä puppua – valhetta ja valheellista propagandaa.

Nuoret, jotka ajattelevat tulevaisuuttaan, ymmärtävät, että heidän eläkkeelle pääsyikänsä tulee olemaan lähempänä 80-ikävuotta kuin 70:tä.

Nuoret ymmärtävät sen, että heiltä ollaan nyt sulkemassa pääsy paratiisiin eläkepäivillä, eli jos etelän lämmöstä ja auringosta haaveilee eläkepäivillä, niin pienenevät eläkkeet, iäisyyteen karkaava eläkeikä ja suurenevat verot vievät senkin mahdollisuuden. On parempi siirtyä sinne etelän lämpöön jo nuorella iällä, niin voi sitten eläkepäivinäkin nauttia lumettomista talvista. Astellen turvallisesti rantatiellä, jossa ei tarvitse pelätä liukastumista. Vanhana ja sairaanakin voi mennä ulos lämpöön ja aurinkoon, avaamalla vain kotioven, ei ole pakotettu istumaan neljän seinän sisällä ja katselemassa ikkunasta hämärän keskipäivän lumipyryä.

Jo nyt Espanjassa on töissä ja asuu tuhansia suomalaisia nuoria, jotka ovat sinne kotoutuneet. He eivät kaipaa kallista asuntoa, eivät naapurit kateelliseksi tekevää hienoa autoa, eivät kalliita vaatteita ja etelän lomia, sillä he ovat jo siellä, jossa on ikuinen kesä ja elämä. Siellä ihminen kokee elävänsä kaksinkertaisen elämän talvisaikaan, kun aurinko paistaa aamulla herätessä ja auringon paisteessa voi kotiin töistä kävellä. Vapaa-aika on maksutonta etelän lomaa. Vähemmän kieltoja, enemmän vapautta, ja enemmän elämää!

 

Lopuksi

Tämän päivän kateuden saattelemien poliittisten päätösten seurauksista joudumme laittamaan Suomelle lapun luukulle muutaman kymmenen vuoden kuluttua. He joilla on varallisuutta, muuttavat etelään joka tapauksessa, oli verotus sitten mitä tahansa. Mutta tavalliselta työtä tekeviltä kansalaisilta paratiisin portti sulkeutuu pieniin eläkkeisiin ja myöhäisen eläkeiän tuomiin esteisiin.

Järkevämpää olisi säilyttää kansalaisten haave eläkepäivistä etelässä esim. niin, että Espanjassa ja Portugalissa asuvat eläkeläiset maksaisivat Suomeen vain valtionveon, sillä he eivät käytä kunnallisia palveluita. Suomi saisi silloin verotuloja ja kansalaiset mielellään maksaisivat sen pienemmän veron. Valtiolta säästyisi paljon eläkeläisten hoitokustannuksia, lääkärit, leikkausjonot, taksisetelit, kodinhoidontuki, asumistuki jne. Ei ole kohtuullista, että toisessa maassa asuvat kansalaiset maksavat saman veron Suomeen, kuin Suomessa asuvat ja maan palveluja käyttävät. Norja lähti sille järkevälle tielle uusisessaan verosopimuksen Portugalin kanssa parivuotta sitten.

Lukijan täytyy myös ymmärtää, että nykyisten päättäjien tulevaisuus on turvattu vaikka sitten korkeassa EU-virassa, joten heille on yks hailee, miten Suomi tulevaisuudessa makaa. Terveisiä Esko Aholle sinne rapakon taakse.

 

Ps. Tulen julkaisemaan uusia blogeja, joissa annan neuvoja nuorille maastamuuttoa varten. Onhan minulla jo kokemusta ja näkemystä kahdesta maan vaihdosta ja neljästäkymmenestä eri maasta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Pertti, onko sinulla jo pysyvä oleskelulupa Viroon, tuttavani sai sellaisen
maahanmuuttoviraston virkailijan opastuksella.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Aimo, ei ole, sillä mulla on pysyvä oleskelulupa Espanjassa, jossa asun suurimman osan vuodesta.

Käyttäjän TimoJussila kuva
Harry Jussila

Aivan loistava kirjoitus. Asia on juuri noin. Suomi-osakeyhtiön konkurssi on vääjäämätön ja se tulee olemaan kova paikka monelle. Suomi on pimeä, syrjäinen ja kateellisten idioottien täyttämä pölhölä. Poliitikoilla olisi valta saada Suomi muiden kansakuntien joukkoon, mutta mitään ei tehdä. Suomen tarina tulee loppumaan siinä muodossa, kun sen nyt tunnemme. Meille käy pahemmin kuin kreikkalaisille.

Käyttäjän janiluopajarvi kuva
Jani Luopajärvi

Kyllä tästä jutusta tuli taas mieleen se, mitä olen maamme kielipolitiikasta pohtinut.
Sen tarkoituksena on pitää yllä kielimuuria, mikä estää lähtemästä.
Muuri jota ei näe, mutta mikä pitää lähes yhtä hyvin kuin mikä tahansa muukin muuri.
Yritetään ylläpitää illuusiota yhden kielen erinomaisuudesta ja sivistävyydestä sekä siitä, että se toisi (riittävän) vapauden liikkua.

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Kaikki tuo mitä kirjoitat on totta. Totta on myös se, että rikollisetkin osaavat liikkua, he osaavat myös kiertää ja tulkita lakeja, heillä on apunaan hyvin koulutettuja eri alojen asiantuntijoita. Esimerkiksi Italian mafia on huomannut vapaan liikkuvuuden ja Espanjan, Portugalin tilanteen, niinpä he ovatkin ottaneet huomattavaan hallintaansa Costa de Solin betonirantaa ja ovat tietenkin mukana ns. rehellisessä yrittäjyydessä, noin puolet rikollisesta rahasta pestään puhtaaksi ja investoidaan wörkkimään lisää rahaa.

Rikollinen toiminta toimii pakolaisbusineksestä - vihanneskaupan kautta koviin huumeisiin mutta se on myös keskittänyt voimansa suuryrityksiin joiden juoksupoikia pankit ovat ja tietenkin maasuttanut poliitikot puolelleen. Elämme rikollisten hallitsemassa maailmassa, jossa höynäytettävät poliitikot ovat vain ohjattavia sätkynukkeja. Valtavat määrät pestyä rahaa mm. sellaisten valtioiden pankeissa kuin Sveitsi, on arveltu, että sitä on noin neljä kertaa Saksan BKT verran.

En usko, että muutto Espanjaan tms. maahan on kuin väliaikainen ratkaisu.
Se mitä Platon on sanonut pitää varmasti paikkansa mutta se mitä tuo nasaretilainen kirvesmies sanoi; on enemmän kuin toteutunut ja toteutumassa. Lähes sanatarkkaa ilmoitusta siitä kuinka lopulta tulee käymään. Voin sen tässä paljastaa - maallisessa mielessä erittäin huonosti. Pakoon ei pääse.

Olen kirjoituksestasi aivan samaa mieltä ja olen menettänyt lähes kaiken myös elämäniloni tässä maallisessa maassa, jossa jokainen lääkärissäkäyntikin tuntuu vain kiusaamiselta, kun heillä ei ole oikein muuta mahdollisuutta, kun THL ja lääketeollisuus määrää tahdin. Lääketeollisuuden osuus on myös eritoten valtavan suuri rikollinen business, niin rokotusohjelmineen kuin epämääräisine hypoteeseineen lääkkeiden toimivuudesta ja tarpeellisuudesta - kalliit pillerit toimivat on perusperiaate.

Ainoana ja suurimpana ilona on se, että löysin tuon Jeesuksen. Voisi sanoa, että Platonin ynnä muiden kautta päädyin Jeesukseen, koska hän oli ainoa joka tuli paikalle, se oli uskonnon loppu. Siitä alkoi usko. Mitä tämä Herra sitten pyytää; kaiken.

Uskoa en halua tyrkyttää mutta olen antanut itselleni luvan ja oikeuden siitä kirjoittaa ja puhua mutta, koska minua ei ole kutsuttu evankelioimaan, en sitä tee, tämä olkoon minun panokseni. Olen aina ihmetellyt hänen tapansa valita ihmiset, rosvot, huorat, murhaajat yms. joita Raamattu on täynnä ovat vieneet sanaa eteenpäin. Paradoksaalista mutta pienestä tulee suurin ja köyhästä rikas. Mikäli tätä maailman paradoksia ei ymmärrä tuskin ymmärtää mikroskoopin läpi tai kaukoputken läpi katsomaa maisemaakaan, mikään ei tule suuremmaksi, vain näkökyky paranee, samoin on asian laita sielun ja hengen rajapinnalla, siinä näkökyvyn voi antaa ainoastaan sen Jumalan sana, joka on jostain syystä halunnut luoda tämä kaiken.

Kiitos hyvästä kirjoituksesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset