PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Poliitikoille ja virkamiehille valtion tulokseen sidottu palkka.

 • Kuva 1. Velkakello.fi sivun kuvat. Vasemmalla 17.2. ja oikealla 25.2.2015
  Kuva 1. Velkakello.fi sivun kuvat. Vasemmalla 17.2. ja oikealla 25.2.2015
 • Kuva 2. Median otiskoita "velkakellosta" 24.2.2015 sekä IS:n juttu 90-luvun lamasta
  Kuva 2. Median otiskoita "velkakellosta" 24.2.2015 sekä IS:n juttu 90-luvun lamasta
 • Kuva 3. Ideani poliitikkojen ja virkamiesten pakkojen sitomisesta valtion tulokseen.
  Kuva 3. Ideani poliitikkojen ja virkamiesten pakkojen sitomisesta valtion tulokseen.

Tämä blogini käsittelee:

 • Valtionvelan kasvua ja sen syitä
 • Veronmaksajilta kerättyjä varoja ja niiden käyttöä
 • Leikkauksia ja säästöjä
 • Veronmaksajien huijaamista tilastoilla
 • Poliitikoille ja virkamiehille maksettavia palkkoja

Poliitikkojen ja virkamiesten palkat on sidottava tulokseen.

Niin kuin yrityksissä on tulospalkkaus, niin täytyy olla myös veronmaksajilta palkkansa saavilla. Se estäisi tehokkaasti korruptiota, lahjontaa, oman edun tavoittelua sekä poliittista valehtelua ja ”lehmäkauppoja”. Seurauksena olisi se, että kaikki puhaltaisivat yhteen hiileen.

Niin kansanedustajien, ministereitten, valtion ja kuntien virkamiesten palkat on jäädytettävä nyt, ja keväällä valtion tilastojen valmistuttua heidän palkkojaan nostetaan tai lasketaan edellisen vuoden valtion eri tunnuslukujen perusteella.

Näillä perusteilla voitaisiin nostaa tai laskea poliitikkojen ja virkamiesten palkkoja.

Kuva 3, jossa yritän tuoda ideani esille luvuilla. Eli eri valtion tunnuslukujen muutokselle on oma kertoimensa. Se on ”+” merkkinen, jos se nostaa palkkaa ja ”-” merkkinen, jos sillä on palkkaa alentava vaikutus. Kerroin riippuu sen todellisesta vaikutuksesta kansantalouteen ja hyvinvointiin. Huom! En ole mikään tilastotieteilijä, joten tämä taulukko ja siinä esiintyvät luvut ovat esimerkkejä, joilla yritän ilmaista teille tämän idean. Tämä lopettaisi tilastoilla valehtelemisen. Tästä palkkavaihtelusta voidaan poissulkea esim. pienipalkkaiset, terveyden- ja pelastustyön ammattilaiset, opettajat jne., heidät, jotka eivät voi omassa työssään vaikuttaa suoranaisesti tekemänsä työn kustannuksiin.

Politikoilla ja virkamiehillä on liian vapaa pääsy verorahaholviin ilman valvontaa. Pankkiireille sen verorahaholvin avaimet antoi aikoinaan Esko Ahon hallitus, ja siinä todellinen syy tämän päivän suureen valtionvelkaan, kurjuuteen ja hyvinvointivaltion alasajoon.

Verorahaholvi on suljettava, ja sinne on saatava riippumattomat valvojat.

Virkamiehet ajat omaa asiaansa keksien aina vain uusia leikkauksia ja veroja. Välillä korottavat vanhoja veroja, saadakseen säilytettyä omat työpaikkansa ja etunsa. Poliitikot ovat heidän nöyriä palvelijoita, jotka hyväksyvät virkamiesten esitykset uusista veroista.

Poliitikot järjestävät veronmaksajille draamaa ja vetävät virkamiesten hatuista milloin minkäkinlaisia käyriä ja käppyröitä. Tilastoilla voidaan kertoa totuus, mutta niillä on mitä helpoin valehdella, poliittisen tarpeen niin vaatiessa. Näitä valheita ja vääriä näkemyksiä tukevat poliittisia puolueita lähellä olevat tahon, porvareitten puolelta esim. Keskuskauppakamari ja vasemmiston puolesta omat tutkimuskeskukset.

Tässä konkreettinen esimerkki, kuinka käppyrällä voidaan manipuloida veronmaksajia.

Vieressä on Kuva 1. Keskuskauppakamarin www.velkakello.fi sivulta. Vasemmalla puolella on näyttökuva, jonka otin ”velkakellon” sivulta 17.2.2015, jossa näkyy valtionvelan kehitys vuodesta 1980. Viikon kulutta 24.2.2015 ”velkakello” vaihtoi tilalle uuden kuvan, jossa näkyy valtionvelan kehitys vain vuodesta 2001 alkaen. Samalla Keskuskauppakamari aloitti ”velkakellosta” tiedotuskampanjan omasta sivustaan, että saada kansalaiset omaksumaan uusi valtionvelan käppyrä.  Kuva 2.

Mitä näiden päivien välissä tapahtui, eli 17-24.2.2015?

Minä julkaisin suurta suosiota saavuttaneen blogini ”Valehdeltiinko veronmaksajille päin naamaa?” edellisten päivämäärien välissä, 20.2.2015, jossa tuon esille todelliset syyt suurelle valtionvelalle. Esko Ahon hallitus 1991-95, otti valtiolle velkaa 50milardia euroa, eli puolet tämän hetkisestä valtionvelasta. Siinä blogissani käytin Keskuskauppakamarin velkakello-sivun kuvaa, jossa näkyy valtion velankehitys vuodesta 1980. Otin silloin helmikuun lopulla yhteyttä tiedotusvälineisiin, että tutkisivat tämän ”käppyränvaihdon”, mutta ne eivät kokeneet sitä uutisen arvoiseksi?

Sen jälkeen alkoi tiedotuskampanja, jolla pyrittiin jälleen pesemään puhtaaksi Esko Aho, Iiro Viinanen ja toiset poliitikot ja virkamiehet, jotka tuhosivat Suomen valtion perustan 90-luvulla. Velkaannuttivat valtion ja aiheuttivat kymmenien tuhansien yritysten konkurssit, ajoivat velalliset ulos kodeistaan, ajoivat noin 14.000 ihmistä itsemurhaan, syrjäyttivät nuoret ja passivoivat kansan. Lopuksi Presidentti Koivisto tuhosi riippumattoman ja puolueettomat tuomioistuimet omassa konklaavissaan 6.5.1992.

Lopuksi

Tämä idean pohja on vapaasti käytettävissä ja viisaampien muokattavissa konkreettiseen muotoonsa.

 

Ottakaamme rahavalta Suomessa takaisin veronmaksajille!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Pertti - sinulla uutta ja rohkeaa ajatusta taas. Voi olla vaikea viedä käytäntöön mutta noin sen pitäisi mennä.

Ja natsat pois myös samalla tai lisää jos menee putkeen;-)

Ongelma on tietysti että näissä on viivettä jne jne. Meidän täytyisi vaan uudistaa se koko poliittinen alusta jolla maata rakennetaan uudeksi. Minusta ja sinustaan ei uudistustyö ole kiinni - rohkeudessa ja kyvyssä ajatella toisella tavalla etenkään;-)

pysy kuulolla uutisia tulossa...

***

ps. sun Kainuu blogi lähti jonnekin.... hmmm?

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Sen Kainuublogin kirjoitin varastoon. Mulla on eriaiheisiia blogeja väliaikaisesti piilotettuna kymmeniä, jotka tarpeen vaatiessa tuon näkyville oikealla ajalla ;-)

Olet varmaan huomannut, että vaikeata on uutta ja luovaa ajattelua saada Suomessa eteenpäin? Ei anneta kuitenkaan periksi ja ymmärtämöttömyyden masentaa ;-)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Luepa se mun "Immosen kaavaan" (piruuttani) tehty visio Suomelle jonkun viimeisimmän blogini lopusta.

"Valtaholismi" kun vihollinen alkaa olla suomalaisilla selvillä niin alkaa tapahtua. Tämä syksy on erittäin mielenkiintoinen. Hyvä että porukka menee kaduille - sata vuotta vanhoilla agendoilla tosin - kunhan vain menee. Kaikki tajuavat, että tarvitaan oikeasti muutosta ja uutta ajattelua eikä vain vanhan maustamista -

sitten alkaa meidän kurssi nousta hyvin nopeasti;-)

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Valtion tulokseen? Ei valtio voi tulosta tehdä. Se mihin valtio käyttää rahaa, on tahtoasia! Siihen käytetään mihin on tarvetta.

Velkaantumisen estämiseen auttaa oma keskuspankki ja oma valuutta.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Poiitikkojen päätöksien ja virkamiesten toimien tuloksena Suomella menee hyvin tai huonosti !

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Valtion hyvin mennyt tulos mun mielestä katsotaan siitä, miten hyvin kansa voi. Esim. maksetaan eläkkeitä tarpeeksi.

Tämä sitten taas maksaa toisten mielestä liikaa. Joten meillä on erilainen katsantokanta siihen, mikä on hyvinhoidettua. Toiset haluavat maksaa veroja ja toiset eivät.

Nyt politiikka vaurastuttaa muutamaa ihmistä. He varmaan ovat tyytyväisiä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset