PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Miksi te tuhositte luovuuden ja yrittäjyyden?

  • Suomen valtionvelan kehitys 1980-2014
    Suomen valtionvelan kehitys 1980-2014
  • Liu Yi:n käyntikortti.
    Liu Yi:n käyntikortti.

Annan tässä blogissani täyslaidallisen, enkä säästele sanoissani.

Erkki Tuomioja kirjoittaa blogissaan ” Karu totuus on, että suomalainen vienti ei vedä koska emme osaa tehdä emmekä myydä sellaisia tuotteita, joilla olisi maailmalla kysyntää.”

Olen täällä kirjoittanut aiemminkin kadotetusta luovuudesta ja viennistä, mutta ketään ei kiinnosta. Mediaa kiinnostaa vain säästöt ja leikkaukset. Minua raivostuttaa lukea tällaisia toteamuksia poliitikoilta.

Minulla oli luovuutta ja yrittäjyyttä. Osasin nähdä maailman esineet ja tavat eri tavalla, luoda uutta. Luomani ”Katinkulta konsepti” on täysin ainutlaatuinen maailmassa, sellaista ei ollut ennen toteutettu. Se on vientituote, jota on viety ulkomaille, sen jälkeen kun se oli Suomen hallituksen pankkikriisipolitiikan ja Presidentti Koiviston konklaavin tukemana meiltä ryöstetty. Ideaani on kopioitu ja viety ulkomaille, mutta sitä ei ole pystytty kehittämään, sillä kehitysideat olivat minun pääni sisällä. Niitä ei voitu sieltä ulosmitata. Sen idean keksiminen on myös ryöstetty minulta median toimesta ja annettu kunnia siitä toisille. Media on vain taputtanut käsiään, kun luomani yritys on hoidettu veroparatiista, ja mitenkäs Suomen verottaja sitten verottaa?  Älkää tympääntykö siihen, että käytän Katinkultaa esimerkkinä. Käytän sitä siksi, että olen sen luonut ja väärydellä sen menettänyt, ja olen sen täällä blogeissani osoittanut. Minulla on siitä dokumentit,  jopa puhelunauhoitukset tallessa.

Minulla oli kymmeniä, jopa satoja tuote ja yritysideoita 1980-90 luvuilla, muta en voinut mitään tehdä, sillä minut oli syösty velkaorjuuteen. Minulta oli viety työväline – pääoma, jota en luottotietojen menettäneenä voinut saada.

Se oli koko yrityksemme ja omaisuutemme ryöstön ohella kaikista rankin asia minun elämässäni. Aivoni loivat lakkaamatta jotain uutta, uusia visioita, uusia tuotteita, uudenlaisia palveluita ja yrityksiä. Minulla oli tietotaito ne toteuttaa, minulla oli tietotaito luoda satoja uusia työpaikkoja. Olin luonut jo 500 pysyvää työpaikkaa jo 32-vuotiaana. Minulla oli halua, intoa ja motivaatiota tehdä uutta ja ainutkertaista.

Jos näin ei ollut, niin miksi meitä Katinkullan rakentajia pyydettiin konsultoimaan Pariisin Disneylandiin 1991? Miksi Kiinan matkailuminiseri Liu Yi kahden päivän vierailun jälkeen Katinkullassa vuonna 1992 pyysi meitä konsultoimaan Kiinaan?

Minä en ollut ainut, vaan Esko Ahon hallitus ja Presidentti Koiviston konklaavi tuhosi kymmeniätuhansia luovia, idearikkaita ja uutteria yrittäjiä – Aho ja Koivisto kumppaneineen tuhosivat koko Suomen yritystoiminnan ja viennin pohjan. Milloin te torvelot poliitikot tämän tajuatte?

Mitä Esko Aho ja Iiro Viinanen osasivat luoda? Köyhyyttä, kurjuutta, toivottomuutta, itsemurhia ja puolet tämän päivän valtionvelasta. Yhden hallituskauden aikana tuhosivat Suomen talouden, ottivat 50miljardia euroa valtiolle lisää velkaa, joka on puolet tämän päivän valtionvelasta. Tänäkään päivänä kukaan ei tiedä, että minne ne rahat hävisivät. Vertailun vuoksi Suomen valtion budjetti on ensivuonna 53miljardia euroa, eli sama, kuin Ahon hallituksen ottama velkamäärä. Jos te ette selvitä minne ne kymmenet miljardit katosivat, niin tyhmiä olette – perkele!

Minua on v*tuttanut maata viimeiset 15-vuotta Espanjan ja Thaimaan hiekkarannoilla, kun olin kasvanut tekemään työtä ja yrittäjäksi jo 9-vuotiaana. Veitte terveyteni, etten jaksaisi vääryyttä vastaan taistella. Turha luulo, sillä kiusaan teitä vielä kiinni naulatusta kirstustanikin. Minua on kyrsinyt katsoa, kuinka suomalainen tietotaito on lahjoitettu ulkomaille, teollisuustuotanto siirretty kolmansiinmaihin, vanhukset jätetty omin nokkinensa, lapsiperheet puurolautasten ääreen ja tuettu veroparatiisista toimivia yrityksiä. Poliitikot ajavat vain omaa, puolueen ja pienen piirin etuja. Media keskityy nyt pieneen ryhmään pakolaisia, mutta tuon taivaallista välittää siitä, että millä heidät ja loppukansa ruokitaan tulevaisuudessa?  En ole poliitikko, enkä aio politiikkaan lähteä, joten en sadattele tässä äänisaaliin toivossa, vaan kotimaani toivottomuuden takia.

Jos te vähä-älyiset poliitikot kuvittelette, että estämällä sairaita pääsemästä työkyvyttömyyseläkkeelle, niin yhteiskunta säästää. Olette väärässä, sillä yhteiskunta säästää niin, ettei yrittäjistä ja työntekijöistä tehdä työkyvyttömyyseläkeläisiä.

Milloin te lopetatte 90-luvun yrittäjien ja velallisten aiheettoman syyllistämisen? Ei ole mitenkään mahdollista, että kymmenettuhannet yrittäjät ja sadattuhannet velalliset olisivat epäonnistuneet taloutensa hoidossa. Muutamien ammattitaidottomien ja osaamattomien poliitikkojen ja pankkiirien syy oli 90-luvun lama, ei tavan kansalaisten. Tämän asian ymmärtämiseen ei tarvita yliopistotutkintoa vaan maalaisjärki riittää, jos sitä ei ole Aho eikä Viinanen propagandallaan pessyt.

Muistakaa aina, että poliitikot, ministerit ja presidentit ovat aivan samanlaisia ihmisiä kuin siivoojat, jäteautokuskit tai kaupan kassa. Kaikilla heillä on kaksi kättä, kaksi jalkaa, pää ja vartalo. Jotkut vain vaaleilla valitaan karjapaimmeniksi, mutta se ei tarkoita sitä, että heille annetun aseman vuoksi nostettaisiin jalustalle. Nostettakoon jalustalle vasta sitten, kun koko kansaa hyödyttäviä tuloksia syntyy. Eli ei ennen, kuin he ovat osoittaneet kykynsä paremmiksi kuin perushoitaja vuodeosastolla.

Lyhyesti nyt kirjoitin, sillä ärsyynnyin todella raskaasti. Nuorille minulla on ainut järkevä neuvo, lähtekää maasta niin nopeasti, kuin se on mahdollista, sillä maailmalla teidän taitojanne arvostetaan. Tietotaitojanne, luovuttanne ja ideoitanne ei varasteta sivistyneissä ja demokrattisissa oikeusvaltioissa.

 

ps.Aivan sama mitä täällä kirjoittaa, sillä päättäjät nyrpistävät blogistien kirjoituksille yhtä vähän nokkaansa, kuin blogisti pieraisisi kotivesassaan, jos ovi ei satu olemaan auki tiedotuvälineitten toimitukseen wink

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

On turhauttavaa kirjoitta blogeja, kun kukaan ei edes kyseenalaista tätäkään blogia, saati päättäjät siihen vastaisivat?

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/187554-v...

Lauri Toikka

Hi Pertti,
Lähdin jo vuonna 1961.
Olet oikeassa.
Suomi on virkamiesjärjestöjen ja corruption
oikeuslaitosten hallitseva maa.
Sitä ei muutama henkilö voi muuttaa.
Liian suuri tuulimyllyä vastaan taistelevalle.
Kyllä se kohta tulee nuoran pää nuoran vetäjälle.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Et arvaakaan Lauri, miten valtavat määrät saan vastaavia sähköposteja ympäri maailmaa. Idearikkaat yrittäjät ovat jättäneet ja jättävät korruptoituneen valtion.

Lauri Toikka

Hi,
Kun Suomessa on enää eläkeläisiä
korruptuneita tuomareita ja
virkailijoita lähetämme näille
tuomareille ja virkalijoille
aidon rasvatun hamppunuoran avustukseksi.
Niillä kun ei ole sitä kunniaakaan niin
ei kannata lähettä sapeliakaan että
ne jättäisivät tämän mailman harakirin
avulla.

All the best,
Lauri

Lauri Toikka

Hi EU corruption Edge TV David Noakes 11 osainen
asiakirjojen tutkimustulos.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

"Perkeleen" hyvä kirjoitus Pertti-totesi kohtalotoverisi OY ST-Line LTD:n tj Hoikkala. Aamukahvi meni täälläkin väärään kurkkuun Tuomiojan kirjoitusta lukiessa, joten IL artikkeliin kirjoitin minäkin kommentin -ihan vain virkistääkseni herra Tuomiojan muistia sarjassa "Kuka teki mitä -ja milloin?" Voin luvata tässä ja nyt, että myös me jatkamme vielä umpeen naulatusta kirstustakin!

Tuomiojakin oli mukana talousvaliokunnassa 8.12.1999 tehtailemassa Arsenal sopimusta, jossa 56000 Suomen kansalaista myytiin 31.3.2000 velkaorjiksi norjalaiselle perintäyhtiölle. Mikä tekee sopimuksen laittomaksi? Siinä sopimuksessa 80 -luvun lopulla ja 90-luvun alussa vaikeuksiin ajettujen yrittäjien velkavankeutta jatkettiin kävelemällä Suomen lain yleisen vanhentumisajan (10vuotta) yli kylmästi ja aloitettiin näiden uhrien velkahelvetti uudelleen. Osalla oli jopa pankkia vastaan saatu tuomio, jossa pankki oli korvausvastuussa yrittäjälle. Tämän sopimuksen sisältöä ei koskaan hyväksytty Eduskunnassa, vaikka se koski kymmeniä tuhansia uhreja:

"Ote kauppaehdoista
Kohta 4.2.3.2 Lainmuutos

Tämä kohta koskee kaikkia relevantin lainsäädännön mutoksia tai jokaista uutta lakia tai säädöstä (jäljempänä ”Lainmuutos”) tai mitä tahansa Suomen Eduskunnassa alullepantua virallista menettelyä sellaisen lainmuutoksen aikaansaamiseksi mukaan lukien muun muassa ulosottolain uudistaminen ennen vuoden 2008 loppua. Mikäli tällainen Lainmuutos taannehtivasti rajoittaa Ostajien kaupan kohteeseen kuuluvien saamisten tai panttivakuuksien täytäntöönpanoon, perintään, pakkorealisointiin tai pakkotäytäntöönpanoon käytettävissä olevaa aikaa lyhyemmäksi kuin 10 vuodeksi (10) siirtopäivästä lukien, niin silloin Myyjät ovat velvollisia tarkoituksella saattaa Ostajat samaan asemaan kuin he olisivat olleet, mikäli lainmuutosta ei olisi tapahtunut, korvaamaan Ostajille silloin jäljellä olevan kaupan kohteen käyvän arvon Lainmuutoksesta johtuvan alenemisen maksamalla Ostajille rahamäärän, joka vastaa kaupan kohteen arvioitua ja/tai todellista arvon alenemista."

Tuo edellä oleva teksti sisältää jo useamman Perustuslain ja Ihmisoikeussopimuksen vastaisen toiminnan. Allekirjoittajana Suvi-Anne Siimes. Ottaen huomioon, että nämä kansalaiset myytin velkaorjiksi, Suomen rajojen ulkopuolelle - valtiopetos ei ole kovin kaukaa haettu.

Edelleen osa elää velkahelvetissä ja perintäyhtiö jatkaa 3 vuoden välein muistutusta velasta. Miksi? Jotta voidaan kuoleman jälkeen viedä ohi laillisten perillisten omaisuus parempiin taskuihin.

Paperit ovat osin vuotaneet julkisuuteen, vaikka sekä Koivisto ja Halonen ovat julistaneet ne salaisiksi. Ei ihme! Vanhoilla 90-luvun velkakirjoilla edelleen v. 2015 siirretään valtion verotuksen kautta rahaa ulkomaille. Kuka hyötyy? Ei ainakaan Suomen kansa!

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Seuraan useampaa nyky-yrittäjää, jotka ovat vakavissaan lähdössä. Ei ole mitään järkeä enää työllistää Suomessa. Professori tason miehet ovat samaa mieltä - lähtekää länteen tai etelään -Suomi on tullut tiensä päähän. Yrittäjyydelle ei ole edellytyksiä, byrokratia järjetön, verotus älytön ja oikeusturva olematon. Tämä seminaari pidettiin Porthanilla helmikuussa.

Käyttäjän HannuLehto1 kuva
Hannu Lehto

Pentti Lindemanin elämäntarina on kaikessa karmeudessaan muistutus siitä täydellisestä ryöstöstä, jonka Pankit tekivät poliitikkojen tuella 1990 luvulla. Minuun itseeni kohdistunut valtion , käytän siitä rikostermiä " törkeä ryöstö" oli lievempi, vaikka oli tuhota elämäni totaalisesti. Onneksi Jumala auttoi pysymään suurinpiirtein tervejärkisenä. Meidän 1990 luvun Suomen kymmeniin tuhansiin nousseiden uhrien asemaan ei kukaan poliitikko ole puuttunut pitkällä tikullakaan. Tosin pääministeri Juha Sipilä esitti anteeksipyynnön, mutta mihinkään konkreettiseen se ei johtanut. Valtionvarainministeriön virkamies kehotti minua poistumaan Suomesta, koska minulla ei olisi enää tulevaisuutta täällä. Poistuinkin. Nukuin Välimeren rannoilla kivien koloissa, tiskasin astioita Eilatin Hoteleissa, poimin paprikoita Negevin autiomaassa jne liikuin rinkka selässä. Sitten päädyin Etelä - Libanoniin YK: n rauhanturvajoukkoihin rauhoittelemaan siellä sotivia osapuolia. Osa ajasta meni keskellä sisällisotaa Beirutissa, ettei sieltä tarvisi kenekään lähteä turvapaikan hakuun Suomeen. Toin siellä hankkimillani varoilla verovapaan auton Suomeen ja ajattelin aloittaa taas nolasta. Miten kävi? Verottajan määräyksestä autoni takavarikoitiin, myytiin pakkohuutokaupassa ja varat vei Suomen valtio. Olin päässyt hyvään työpaikkaan Helsinkiin, mutta palkkani alettiin ulosmittaamaan vuosikausiksi. Olin täysin puilla paljailla. Yritin lähestyä eri puolueiden poliitikkoja eduskunnassa, ei heitä kiinnostanut tapaukseni. Minut piti hengissä toimittaja Hannu Karpo, sekä reilu työnantajani, joka antoi lounasseteleitä, että pystyin syömään päivittäin.
Minun ja Lindemanin Pentin kaltaisia tapauksia syntyi 1990 lopulla kymmeniätuhansia, joista tuhannet ovat lähteneet iäisyyteen oman käden kautta.
Olisimme toivoneet Suomalaisina nurkaanajettuina pakolaisina pientä helpotusta kärsimyksimme niin poliitikoilta kuin Suomen kansaltakin, ainakin tukimielenosoituksina. Saimmeko sitä? Emme saaneet, emmekä saa vieläkään.
Nimeän muutamia henkilöitä, jotka omasta mielestäni olivat vaikuttamassa 1990 luvun tapahtumiin ja siitä seuranneesen katastrofiin monien perheiden ja heidän lastensa kärsimyksiin. Mauno Koivisto, Esko Ahon hallitus, poislukien Toimi Kankaanniemi, joka jätti eriävät mielipiteet päätöksiin. Paavo Lipposen hallitus erityisesti Suvi- Anne Siimes ( ja oliko mukana Sauli Niinistö) surullisenkuuluisalla Arsenal roskapankin myynnillä, jolla myytiin suomalaise velkavangit kasvottomalle norjalaiselle perintäyhtiölle pilkkahintaan, että he pääsivät viemään loputkin tuhkat jo täysin maahanpoljetuilta yrittäjiltä, takaajilta ja tavallisilta työtätekeviltä.
Oman kohtaloni sinetöi 1990 luvun alussa verohalituksen virkamies TIMO SAASTAMOINEN, joka ei hyväksynyt Oulun Lääninveroviraston päätöstä armahtaa verojani sekä autoni vientiä, vaikka Oulun verottajat tiesivät tapaukseni ja sen, että saamani satojentuhansien veromätkyt olivat muodostuneet sellaisista tuloista, joita en ollut koskaan saanutkaan. Kiitos TIMO SAASTAMOINEN, olet ilmeisesti edennyt urallasi hyvin, olet korkeassa asemassa oleva verotuksen päättäjä. Taidat antaa lausuntoja "asiantuntijana" lainsäätäjillekkin. Tuntien tyylisi, ne eivät liene tavallista ihmistäkohtaan reiluja ohjeita. Sanoithan minullekkin, että " jossain sinulla on rahaa, onko rahat teurastomalla? Sanoit, että olen hyvässä työpaikassa, jonka omistajilla on rahaa" . Sinulla oli kaikki minun dogumentit ja kuitit, mutta tuskin edes jaksoit niitä tutkia, kun sinulla oli VALTAA ja käytit sitä häikäilemättömästi! Tiedätkö mitä? Minun keississä pääsit kuin koira avoimesta veräjästä, koska minun oli mahdoton taistella valtiota vastaan. Mutta me itsekukin siirrymme ajallamme iäisyyteen ja uskoitpa tai et niin siellä on oikeudenmukainen tuomari joka tuomitsee jokaisen tekojensa mukaan. Minä en kättäni nosta sinua vastaan vaan jätän oikeustoimet ylituomarini Jumalan käsiin. Hän antakon sinulla palkan tai rangaistuksen.
Loppukaneettina mietin, että nyt on tulossa hätääkärsiviä sieltä missä yritin olla rauhaa rakentamassa, onneksi heidät otetaan lämmöllä ja tukikampanjoin vastaan. Nöyrä pyyntö päättäjille erityisesti Juha Sipilälle, voisiko vielä jotenkin tukea meitäkin 1990 luvun Suomen kansalaisia,jotka jouduimme terrorin kohteeksi omassa isänmaassamme.Anteeksipyyntö oli hieno ele, mutta se ei auta esimerkiksi omaa perhettäni ja neljää lastani 13v-19v, jotka ovat joutuneet elämään isänsä kantaman taakan varjossa lapsuutensa. Minä,en almuja kerjää pättäjiltä, mutta lapseni ansaitseisivat valtion rikoksella minulta riistämän omaisuuden palauttamista heidän opiskeluihinsa. Lapseni ovat fiksuja ja pärjäävät hyvin koulussa, arvaatteko minkälaisia ohjeita annan heille? Älkää koskaan luottako suomaliseen poliitikkoon, pankkiin tms. Kyseenalaistakaa kaikki ja pitäkää puolenne. Älkääkä koskaan tulko samanlaisiksi riistäjiksi kuin edelläluettelemani poliitikot ja päättäjät ovat olleet. Pitäkää sydän paikallaan auttamaan lähimäista, kulkemaan rinnalla ja tukemaan. Niin säilyy nämä kolme!; usko, toivo ja rakkaus! Mutta suurin niistä on rakkaus ja tuki kärsivän lähimäisen hätään!

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Pertti Lindeman. Ymmärrän sinua hyvin.

Minulla oli kukoistava idea ja perustinkin yrityksen sitä ideaa kasvattamaan, esteet tuli ilmaantumaan aika nopeasti eli yrityskeskus, jonka nimeä en kerro. Tämä halusi saada lausuntoja eri tahoilta, että onko tälle idealle todellisia tilauksia ja jouduin hankkimaan ne.

Kuitenkin eräs valtakunnallinen yhdistys varasti ideani ja kopioi lähes sanasta sanaan koko ajatukseni. Tuon julistuksen aikana lähestyin niitä kahta henkilöä ja kerroin sen projektin idean. Ne ylpeilivät sillä ja lopulta kerroin kuka sen keksi ja se olin minä. Niillä oli kauhun kasvot naamallaan ja parin viikon kuluttua molemmat ilmoittivat lopettavansa työsuhteensa valtakunnalliseen yhdistykseen.

Oikeutta olisin voinut käyttää mutta minulla ei ollut rahaa eikä riittävästi todisteita osoittaa jättimäistä yhdistystä vastaan enkä halunnut liian pitkää oikeudenkäyntiä käydä. Jouduin luopumaan siitä unelmasta ja loppujen lopuksi yhdistys lopetti projektin, kun RAY:n apurahat loppuivat kesken. Sitä ennen yhdistys mainosti kaikille ideani ilmaiseksi ilman rahallista korvausta käyttäen kokonaan RAY:n rahoilla. Ei ole ihme, että minulla hyvät rahatulot loppuivat kuin seinään kun yhdistys alkoi mainostaa palvelua ilmaisena kaikille.

Siinä tilanteessa katsoin, että yhdistys käytti rahat väärinkäytöksinä ja RAY ei huomannut mitään kilpailumarkkinan väärinkäytöstä.

Minulla olisi muutama idea mutta minä en niistä aio perustaa yhtään mitään yrityksiä kun on takaraivolla kurja kokemus ryöstämisestä ja minulle jäi jälkeenpäin maksettavaa veroina. Pidän ideat itselläni niin kauan kunnes saadaan jotain oikeutta yrittäjille.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Kkyllähän yrittäjyyttä, innovointia ja vientiä yritetään helpottaa monin keinoin kuten muuttamalla pk-yritysten verotusta ja halpuuttamalla työvoimaa kuin s-ketju ruokia konsanaan. Sitten hoetaan mantraa että nämä toimet helpottavat työttömän kynnystä ryhtyä yrittäjäksi. En kuitenkaan ymmärrä mitense vaikuttaa työttömään joka ei menetettyjen luottotietojen takia saa pää omaa ja te-toimistoltakin sanotaan startti rahaste "ei oo, hallitus leikkas", yritystä tai innovaatiota ei kuitenkaan synny. Oon myös kuullut mantraa että nämä pakolaiset perustaisisivat suomalaisia työllistäviä kasvuyrityksiä kunhan ensin kotoutuvat. Moni kuitenkin tuntuu sanovan työttömälle "painu laiska p...a töihin loisimasta". Symppaan lindemanin tekstiä, itselleni yrittäjyys on vain jäänyt haaveeksi koska se on ollu kokoajan minulle liian kallista ja tavoittelemattomissa. Mielestäni 90-luvulla ei pilattu vain silloisten yrittäjien elämää vaan myös näiden lasten ja 90-luvuilla syntyneiden vähäosaisten lasten mahdollisuus tulla yrittäjiksi. Suomi hukkasi (öhöm, pikemminkin uhrasi) osan sukupolvea viidenvuoden ajatlta, tai ainakin itse kummastelen miksi y-sukupolvi päättyy vuoteen 1995 mutta z-sukupolvi lähtee milleniumista eli vuodesta 2000.

Käyttäjän CarolusLinden kuva
Carolus Linden

Järkyttävintä on lähes täydellinen oikeusturvan puuttuminen yksityshenkilöiltä ja yrittäjiltä poliitikkojen, viranhaltioiden ja pankkeien aiheuttamien vääryyksien kohdatessa.
Seurauksiltaan karmeimmat ja vaikutuksiltaan laajimmat vääryydet tapahtuivat 90-luvulla. Kuitenkin sama oikeusturvan puuttuminen on vielä nykyäänkin todellinen epäkohta.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Yhdyn sinuun Pertti. Tai ainakin näkemyksiisi.

Aila Os Kallinen

Kyllä Pertti oli niin väkevää kirjotusta,että kylmät väreet meni.Tuohon on enään huono mitään lisätä.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Hyvät ystävät,

isänmaa on pelastettavissa!!!

Yksin en sitä aikonut tehdä. Pertti ja kumppanit tsekatkaa täältä ja yhteys minuun.

Kohta pidetään hauskaa!

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2027...

Kari Tuuri

Terve Pertti, asiaa joka sana. Esim Suomen yrittäjillä voisi olla käyttöä noin kokeneelle yrittäjälle. Vuosikymmenen ryöstöstä oli kyse Katinkullan osalta, ehkä voisit opastaa tämän päivän yrittäjiä välttymään samalta. Poliitikoilla olisi niin paljon opittavaa, mutta kuten on aina nähty. Oma etu ajaa siellä muiden edelle.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Olen yrittänyt varoitella yrittäjä jo parikymmentä vuotta.

Tässä blogissani vanhat varoitukseni, joita asioita ei ole vieläkään korjattu?

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/124791-v...

Käyttäjän ritvalehtonen kuva
Ritva Lehtonen

Huomaan Pertti, että sinunlaisiasi syyttöminä kärsijöitä on maassamme jo liian paljon. Ahneus ja moraaliton riisto, oikeudenmukaisen toiminnan puute, korkea verotus ja hyväveliverkostot riistävät työtä tekevän kansaosan ja yrittäjät, jotka haluavat tehdä työtään rehellisin keinoin.

Meillä on liian paljon asioita, säädöksiä ja perustuslain vastaisia lakeja käytössä, mutta oikeutta ei saa, ellei ole rahaa, millä sen ostaa.

Et siksi ole ainoa, joka oikeasti ,miettii, missä haluaisi asua, jotta saisi arvostusta ja pitää edes suurimman osan työllään saamista rahoista.
Suunta on vain kurjistaminen ja kun ikää karttuu ja vaivat lisääntyvät, et saa edes riittävää hoivaa, eikä rahat riitä elämiseen.

Ei tällaista politiikkaa enää! Seis kapitalismi! On oikeudenmukaisemman politiikan ja rehellisyyden, sekä kansan vuoro.

Käyttäjän HannuRissanen kuva
Hannu Rissanen

Sama meno se pysäytti Nokiankin. Ei keksimistä pidetä minään, vaikka koko elämämme muotoutuu insinöörien keksintöjen ympärille. Ei tarvitse poistaa kuin sähkö niin jokainen huomaa, että on aika vaikeaa. Koko sähköverkkomme ja sen laitteet ovat insinöörien keksimiä.

Mekanistiset toimijat odottavat ensin selkeitä numeroita, jotta tekevät sijoituksen. On kuitenkin investoitava ja tehtävä paljon töitä ennen kuin olemme tilanteessa, että niitä numeroita on näkyvissä. Hyväkään keksintö ei nyt etene kun ei saada rahaa. Pienet uudet yritykset ovat luottolamassa keksintöineen ja asiat eivät etene.

Ainut mihin nyt pystytään on tehostaminen ja kustannusten leikkaaminen. Koko yhteuskuntamme näivettyy nykymenolla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset