PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Suomen piilokorruptio on suurin turvallisuusuhka.

Jokainen korruptoitunut virkamies, tuomari, poliitikko, valtionyhtiön johtaja ja päättäjä on todellinen turvallisuusuhka Suomelle. Heidät on helppo lahjoa ja kiristää toisen valtion palvelukseen. Useasti ulkomaan tiedusteluorganisaatiot tietävät maan sisäisestä korruptiosta paremmin, kuin Suomen tiedustelu, jolla sitä tehtävää ei edes ole.

Yhden kerran lahjuksia ottanut ottaa toisen ja kolmannenkin kerran. Minä olen aika varma, että esim. Venäjällä on asevoimien budjetissa varattu lahjontaa varten määräraha, joka on lähempänä miljardia, kuin sataa miljoonaa euroa.

Itse sain karvaasti kokea minkälaista on joutua lahjottujen yrityksen avainhenkilöiden, tilintarkastajan ja oikeusviranomaisten kanssa tekemisiin. Se oli aukoton korruptioverkosto, jolla pystyttiin ryöstämään yrityksemme. Ne samat henkilöt ovat helposti lahjottavissa myös vieraan valtion palvelukseen.

Minuakin yritettiin lahjoa 90-luvulla 50.000mk:lla vannomaan oikeudessa väärävala. En edes miettinyt kieltävää vastaustani, vaikka tililläni oli vain alle 500mk:aa.

Kirjoitin sattumoisin näistä turvallisuusuhista blogin jo yhdeksän päivää sitten, tietämättä uusista lakihankkeista.

Tässä linkki blogiini: http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/203190-korruptio-suomessa-kuriin-viron-tapaan

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset