Vielä uudelleen kannustan kertomaan totuuden 90 luvun pankkikriisistä.

 

Pelastetaan yhdessä Suomen tulevaisuus, ennen kuin se on liian myöhäistä.

Samat henkilöt ajavat nyt Suomea uudelleen tuhoon. Samat henkilöt vaikuttavat taustalla, jotka velkaannuttivat Suomen valtion 90-luvulla. Aiheuttivat valtavan työttömyyden, kymmenien tuhansien yritysten konkurssin, yli kymmenentuhannen velallisen itsemurhan, kaupan- ja palvelualan monopolisoitumisen, oikeuslaitoksen ja virkamiesten korruption, sosiaalisen ja taloudellisen eriarvoistumisen. Ettei historia toistaisi itseään näin lyhyellä aikavälillä, niin vetoan teidän apuun.

Kaikki me ymmärrämme sen, että sadattuhannet velalliset eivät epäonnistuneet taloutensa hoidossa, eivät kymmenettuhannet yrittäjät hoitaneet yritystään huolimattomasti, vaan muutamat poliitikot ja pankkiirit hoitivat vastuunalaisen työnsä ala-arvoisesti, jotka media nosti, ymmärtämättömyyttään ja painostuksen alla, jalustalle. Media, joka menetti sen seurauksena rahansa ja valtansa, voisi tulla nyt koko kansa avuksi. Tässä taistossa voittaisi media ja kansa – Suomi.

Minulta ja viideltä veljeltäni vietiin kodit, yritys ja omaisuus. Veljeni 12 lasta, osa alaikäisiä, häädettiin pois kodeistaan. Äitini ja kaksi veljeäni kuolivat ennen aikaansa valtion haltuun joutuneen SKOP pankin rikollisen toiminnan seurauksena. Samoin tehtiin sadoilletuhansille toisille suomalaisille.

Niin moni tämän päivän nuori on syönyt nuoruudessaan toisilta varastettua leipää ja kasvanut aikuisuuteen kodissa, josta hänen vanhempansa häätivät, sen omalla työllään rakentaneen perheen. Uskon ja toivon, että ne nuoret eivät hyväksy vanhempiensa epärehellisyyttä, kun sen nyt ymmärtävät. 

Jos tätä epätervettä ja valtiota tuhoavaa tapaa ei saada pysäytettyä, niin Suomea odottaa todella ikävä tulevaisuus jälkipolville.

Patriotismi on kuollut. Se täytyy herättää uudelleen henkiin.

Ne samat ihmiset ovat nyt tuhoamassa uusin kasvoin Suomea. 

90-luvun laman aikaan oli paljon poliitikkoja, pankkiireita, tilintarkastajia ja muita toimijoita, joilla olisi tietoa sekä todisteita niistä rikoksista, joista laman hoidossa tehtiin. Uskon, että moni ihminen, joka näki ne tuhot, joita velallisille aiheutettiin, ovat murheissaan illalla nukahtaneet. Yksi tuttavani, joka oli siihen aikaan pienessä Säästöpankin konttorissa virkailijana, muistaa tänäkin päivänä hyvin ne kaksi asiakastaan, jotka tekivät itsemurhan pankin toiminnan seurauksena.

Nyt olisi aika paljastaa ne todelliset motiivit yrityksien konkursseille, nyt olisi aika tietää, että miksi joltain vietiin koti pakkohuutokaupassa ja myytiin se pilkkahinnalla pankkiirin, konkurssipesänhoitajan tai muun asiaan vaikuttaneen läheiselle tai tuttavalle.

Nyt olisi se aika, että kansalaiset saisivat tietää niistä salaisimmistakin ohjeista, määräyksistä ja sopimuksista, joita tehtiin virkamiesten, poliisien, syyttäjien ja tuomareiden kanssa.

Nyt olisi mahdollisuus heillä, jotka ovat nämä parikymmentä vuotta levottomasti käyneet nukkumaan tietäen, että he olivat osa sitä rikollista järjestelmää, joka tuhosi Suomen ja sen tuhon seurauksia maksetaan tänäkin päivänä.

Nyt olisi aika heillä, jotka tietävät enemmän, kuin julkisuudessa on 90-luvun laman ajasta puhuttu ja kirjoitettu.

Nyt olisi tietolähteillä aika ottaa yhteyttä toimittajiin, jotka pystyvät vaikuuttamaan sekä pitämään tietolähteensä salassa.

Nyt olisi se aika, että ne 90-luvun lapset ja nuoret, jotka joutuivat jättämään vanhempiensa kanssa oman rakkaan kodin, että he saisivat tietää, että heidän vanhempansa eivät tehneet mitään väärää.

Nyt olisi se aika, että 90-luvun laman seurauksen hajonneitten perheiden lapset saisivat tietää syyt, joiden seurauksena heidän lapsuutensa ja nuoruutensa tuhoutui.

Nyt olisi se aika, ett 90-luvun laman seurauksena itsemurhan tehneitten lasten ja lastenlasten saada tietää ne todelliset syyt ja niihin vaikuttaneet tapahtumat. Sillä nyt aikuisinakaan he eivät ymmärrä.

Nyt olisi aika lamatiedonhaltijoilla keventää sydäntään, niin Teidän elämän viimeiset vuodet ja kuoleman hetki olisi helpompi kohdata. Olisitte vapaita siitä taakasta, jota olette jo kaksi vuosikymmentä vuotta sisällänne kantaneet.

Me elossa olevat lamaveteraanit ja itsemurhan tehneitten velallisten läheiset olisimme teille kiitollisia. Samalla te auttaisitte koko Suomea uuteen avoimempaan, rehellisempään ja oikeudenmukaisempaan tulevaisuuteen – Teidän lastenne ja lastenlastenne turvallisempaan tulevaisuuteen.

 

PeliSuomi
Sitoutumaton

email: pelisuomi@gmail.com
Nyt on ajateltava toisia, sillä heitä on enemmän -Minä olen vain Yksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu