PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Poliisit apuun, 133miljoonan euron pizza myytiin 16miljoonalla eurolla.

 • Wideri Oy:n KHT-tilintarkastaja Erkki Simpasen lausunto 6.9.1991
  Wideri Oy:n KHT-tilintarkastaja Erkki Simpasen lausunto 6.9.1991
 • Wideri Oy:n KHT-tilintarkastaja Erkki Simpasen lausunnot
  Wideri Oy:n KHT-tilintarkastaja Erkki Simpasen lausunnot
 • Katinkullan tulos 1990-91, KHT-Erkki Simpanen
  Katinkullan tulos 1990-91, KHT-Erkki Simpanen
 • Sadaksi vuodeksi salattu veronmakajilta siirretyt sadat miljoonat Säästöpankkien eläkesäätiölle
  Sadaksi vuodeksi salattu veronmakajilta siirretyt sadat miljoonat Säästöpankkien eläkesäätiölle
 • Kuvakaappaus MTV-45 minuuttia ohjelman sivulta.
  Kuvakaappaus MTV-45 minuuttia ohjelman sivulta.

Onko nyt niin, että poliisit, poliitikot ja virkamiehet ymmärtävät vain alle 10 euron summat, mutta eivät ymmärrä 100miljoonaa euroa?

Tässä esimerkkinä alihintainen yrityskauppa.

Tässä konkreettinen esimerkki, jonka KRP tutki ja näki rikoksen tapahtuneen, mutta syyttäjä ja tuomarit eivät rikosta nähneet? KRP:n mukaan rikoksesta oli näyttö selkeän todistusaineiston ja vuoden kestäneen perusteellisen tutkimuksen tuloksena, mutta syyttäjä totesi ykskantaan, ettei rikosta ole tapahtunut?

Arvioikaa Te blogini lukijat itse, että onko tässä tapahtunut rikos?

Yrityksemme arvo oli konkurssi hetkellä noin 700milj.mk:aa (117milj.€), jonka KHT-tilintarkastaja alensi yhden kuukauden aikana 190milj.mk:aan (32milj.€) SKOP:n vaatimuksesta.

Vieressä kuva 1. KPMG Widerin KHT-tilintarkastaja Erkki Simpasen lausunnosta ote 6.9.1991, eli vuotta aiemmin ennen konkurssia. Katinkullan omaisuuden arvo on varovaisestikin 600milj.mk:aa. 

Kuvassa 2. konkreettinen esimerkki, kuinka yksi pieni osa omaisuutemme arvosta muutettiin yhden kuukauden aikana KHT tilintarkastajan toimesta 31milj.mk:sta (5milj.€) 10milj.mk:aan.(1,7milj.€) (kaikki dokumentit ovat tallessa)

Kuvassa 3, vuoden 1990 toteutunut tulos, voitto 12milj.mk:aa ennen varauksia ja veroja. 

Yhtiömme hallitus koostui kolmesta SKOP:n pankkiriista ja kahdesta yrityksen omistajasta, joista minä olin toinen. Yhtiömme talousjohtajana oli yksi SKOP:n pankkiiri, pankin entinen arvopaperiosaston päällikkö, eli yksi niistä, jotka tuhosivat SKOP:n ja aiheutti pankkikriisin.

SKOP:n äänin, vastoin keskinäistä rahoitussopimustamme, yhtiö haettiin konkurssiin, vaikka meillä oli 700milj.mk:n vakuuksia vastaan vain 265milj.mk:aa velkaa. Tässä asiassa harhautettiin Iiro Viinasta, kun hän pyysi vastaukseensa Eduskunnalle arvion Katinkullasta yrityksenä.

SKOP:n puolesta pakkohuutokaupan järjestivät samat henkilöt, jotka olivat aikoinaan lainapäätöksemme tehneet, samat henkilöt, jotka hakivat yrityksemme konkurssiin, ja nämä samat henkilöt ostivat yrityksemme omaisuuden itsensä hallinnoimalle SKOP-Kiinteistöt Oy:lle.

Nämä samat pankkiirit hoitivat yritystämme vuoteen 1998, tehden 60milj.mk:aa tappiota, joka kuitattiin verorahoista. Ne samat pankkiirit, jotka olivat tuhonneet SKOP-pankin pyörittivät vuosia erittäin monimuotoista liikeyritystämme, jota he eivät pystyneet hallitsemaan.

Nämä samat pankkiirit estivät minun ja viiden veljeni pääsyn velkasaneeraukseen kahdeksan vuoden ajan.

Vuonna 1998 yhtiömme omaisuus myytiin Jaakko Pöyrylle, luultavasti alle 100milj.mk:n (16milj.€) hintaan (kaikki roskapankkien kaupat ovat salaisia). Yksistään rakennuskustannus nousun myötä omaisuuden arvo oli kohonnut jo 800milj:mk:aan (133milj.€). Näin aiheutettiin veronmaksajille noin 700milj.mk:n eli 117milj.€:n vahinko.

Toisena esimerkkinä alihintainen asuntokauppa.

Kotini Kajaanissa meni 1995 pakkohuutokauppaan ja Arsenalin johtajat ilmoittivat minulle, että kotiani ei myydä minun sukulaisilleni vaikka maksaisivat enemmän. (minulla on tallessa kaikki ne puhelut nauhoitettuna)

Kotini oli Kajaani parhaalla paikalla keskustassa. 108m2, oh, 2mh, keittiö, parveke, takka olohuoneessa, sauna ja kaksi WC:tä.

Arsenal osti kotini pakkohuutokaupasta itselleen hintaan 485.000mk:aa (81.000€) ja myi sen edelleen hintaan 290.000mk:aa (48.000€). Kotini oikea myyntihinta olisi ollut 700.000mk:aa (117.000€).Melkein samalla viikolla ystäväni myi kotini läheltä oman, 20m2 pienemmän ja varustelutasoltaan hiukan vaatimattomamman, asuntonsa hintaan 560.000mk:lla (93.000€). Näin Arsenal aiheutti veronmaksajille ainoastaan yhdellä asuntokaupalla 410.000mk:n (69.000€) tappion. Kun kerrotte sen summan esim. 30.000 vastaavalla asuntokaupalla, niin valtion tappio oli  2miljardia euroa, joka on myös etuoikeutettujen ostajien voitto.

Saman verran tuli kustannuksia kodeistain häädettyjen perheiden sosiaaliavustuksista. Henkiset tuhot ja syrjäytyminen ei ole edes rahassa mitattavissa.

Taloyhtiö, jossa kotini sijaitsi, nosti metelin siitä alihintaisesta kaupasta, koska se laski muiden asuntojen hintoja.

Näin tehtiin kymmenille tuhansille yrityksille ja siksi Esko Ahon hallituksen täytyi nostaa 46miljardia euroa lainaa. Rahat siirrettiin yksityisille ihmisille ja vakavaraisille yhtiöille edelleen. Rahat kierrätettiin roskapankkien kautta veroparatiiseihin, pois veronmaksajilta. Veronmaksajat ovat maksaneet tämän varkauden vahingot omalla työllään jo 24 vuoden ajan.

Kohta nämä omaisuudet veroparatiiseista voidaan palauttaa Suomeen ilman rikosseurraamusta ja piilottaa edelleen tulevan hallintarekisterin kautta osakesijoituksiin.

Näiden rahojen katoamisen ja 90-luvun laman todelliset syyt täytyy selvittää niiden rahojen todellisille maksajille eli veronmaksajille. Täytyy avata ne salaisimmatkin dokumentit, esim. Valtion vakuusrahastosta siirrettiin satoja miljoonia markkoja Säästöpankkien eläkekassalle ja ne dokumentit ovat salaisia 100 vuotta, miksi?

Kun rahojen kohtalo on selvillä, niin sen jälkeen täydellinen selvitys niistä seurauksista mitkä Esko Ahon hallituksen holtiton rahan kylväminen ja lainanotto aiheutti koko kansalle, sillä niitä vahinkoja on maksettu viimeiset 24 vuotta ja maksetaan vielä kymmenet vuodet.

 

Tällaiset summat eivät poliisia tai valtiovaranministeriötä kiinnostaneet. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Todella törkeää ryöstämistä, valitettavasti virheen korjaaminen satuttaisi liian monta ja suurta varvasta, että on parempi vaieta ikuisesti...

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen
Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Nyt olen Kari Fagerströmin kanssa täysin eri mieltä. Et ilmeisesti tiedä, että me -Suomen kansa maksamme edelleen pankkitukea 2015?

Kerro yhden esimerkin lisää ja kerron, miten valtion rahojen kuppaaminen tapahtuu edelleen:

Velan vakuutena ollut miljoonaomaisuus pankille 0 markalla 9.6.1994. Välittömästi pankki sai ostajalta 3 280 000,- mk (kolmemiljoonaakaksisataakahdeksankymmentätuhatta) - ostaja oli tehnyt tarjouksen jo 2,5 kk aiemmin ja pankki salasi ostajan lailliselta omistajalta. Velka oli 1,5 miljoonaa korkoineen. Pankki vei rahat - asiakkaalle jäivät velat.

Tämän jälkeen "velkakirja" siirrettiin keskuspankille, jonka kautta pankki sai pääomatukea. Pääomatuki maksettiin takaisin valtion kirstusta eli Sinä, rakas lukija, olit maksajana pankkituen lisäksi!

Velkakirja on edelleen pankin taseissa ja kirjanpidossa, Tämä "hirveä luottotappio" on korkojen osalta vähennyskelpoinen joka vuosi lopullisessa verotuksessa - ELI VALTIO ELI ME MENETÄMME VALTION KASSAAN KUULUVIA EUROJA EDELLEEN - siis piilopankkitukea.

Tavallinen yrittäjä olisi ollut linnassa jo ajat sitten - pankinjohtaja ei. Meillä on aika tehdä Islannin mallin mukaan.

Haluatko ihan oikeasti vaieta "ikuisiksi ajoiksi" - Minä en!

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Hilkka,

myös Kari tietää, että Valtionvakuusrahaston, SKOPin ja Arsenalin asiakirjat ovat sata (100) vuotta salassapidettäviä.

Kari tarkoittaa, että ne halutaan ikiajoiksi vaieta, koska noiden rikosten takana on paljon isovarpaisia.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

En minäkään, vaan päin vastoin!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset