PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Oliko Putin maaliskuussa viikon Syyriassa?

  • Taloussanomat 12.7.2013
    Taloussanomat 12.7.2013

Tällainen ajatus kävi mielessäni jo silloin maaliskuussa, kun Putin oli kadonnut julkisuudesta.

Ehkä Putin meni sukellusveneellä neuvottelemaan Bashar al-Assad:n pyynnöstä Syyriaan?  Lännen tiedustelu ei voinut paikantaa Putinin sijaintia, joka olisi onnistunut, jos Putin olisi matkustanut lentäen.

Täytyy myös muistaa, että pari vuotta sitten Venäjän turvallisuusvirasto siirtyi takaisin kirjoituskonekauteen pois tietokoneista.

Maaliskuussa 2015 Syyriassa käytiin neuvotteluja siitä, että miten saada kapinalliset kukistettua Syyriassa ja pakolaistulva Eurooppaan, joka aiheuttaisi Euroopan sisällä eripuraa sekä valtavat kustannukset. Eli niin Putinilla, kuin Bashar al-Assadilla oli vain voitettavaa, ei mitään hävittävää.

Samalla Putin sai tukijan Syyriasta ja Bashar al Assadin valta arabimaissa saadaan kasvamaan, jolloin voidaan olettaa öljyntuotannon laskua sillä alueella, josta seuraa öljynhinnan nousu, jossa molemmat voivat vain voittaa.

Syyria tullenee tunnustamaan Krimin ja muut Putinin toimet, siihen liittyi nyt Syyrian johtajan avoin vierailu Moskovassa.

Eurooppa on nyt Venäjän ja Syyrian välissä, puristuksissa. Täytyy muistaa myös se, että Isis-joukoilla on Kalashnikovit. Venäjän sotahistoria on tunnettu siitä, että se pelaa aina kaksilla korteilla, eli tukee molempia sodassa olevia osapuolia. Kuitenkin niin, että heikompi osapuoli ei tiedä tarkalleen omaa tukijaa, rahoittaja ja aseitten toimittajaa, eikä myöskään ole siitä kiinnostunut. Venäjä jälleen ei ole ollenkaan kiinnostunut kummankaan osapuolen tappioista tai voitoista. Venäjää kiinnostaa vain omat pyrkimykset, päämärät, voitot ja vallan kasvattaminen.

Putin arvioi oikein, että Euroopan poliittinen sekakuoro ei pysty yhtenäisesti hoitamaan vahvasti ulkopolitiikkaa, vaan taistelee nyt pakolaistulvan kanssa ja murenee päivä päivältä sisältäpäin.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Yhdyn arvioosi viimeisen puolen vuoden kehityksestä, mutta luulen kyllä, että al-Assad ja Putin eivät ole tavanneet kymmeneen vuoteen:

http://www.nytimes.com/2015/10/22/us/politics/assa...

Miksi Yhdysvallat ja Euroopan unioni eivät tarttuneet Syyrian kysymykseen vuonna 2012? Se oli suuri möhläys.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>Täytyy myös muistaa, että pari vuotta sitten Venäjän turvallisuusvirasto siirtyi takaisin kirjoituskonekauteen pois tietokeneista.

ooo

Taitaa olla järkimiehiä siellä.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Suomessakin tärkeimmät viestit kirjoitetaan kirjoituskoneella, viestinviejät turvataan tarvittavalla voimalla. Näin se on pelannut koko tämän tietokone ajan ja tulee jatkumaan.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#3

Tuntuu erikoiselta, kertoisitko lisää.
----
Minä olin vajaat neljäkymmentä vuotta atk- alalla ja jäi mielikuva että ei se paljon muuta ollut kuin sotkujen selvittämistä.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Öljyn hinta ei nouse merkittävästi ennen vuotta 2017. Hinnan nousuun tarvitaan laajamittainen sota OPEC maissa (Saudi Arabia, Kuwait, Bahrain etc.) Putin ja Assad eivät markkinahintaan voi vaikuttaa.

1. Iranin sanktiot loppuvat ensi vuoden alkuun mennessä. Iran on jo sopinut n. 500 000 barrelin (päivässä) kiinteistä toimituksista Eurooppaan ja Aasiaan.

Iran on sanktioiden takia pumpannut vain 2,5 milj barrelia päivässä, mutta Iran pystyy kasvattamaan tuotantoaan lyhyessä ajassa aina 4 mil barreliin päivässä. Ei ole mitään syytä, että Iran olisi ensimmäisenä rajoittamassa tuotantoaan, kun se pääsee pannasta.

2. Usa on lähes omavarainen öljyn tuottajana. Yhdysvaltain öljyvarastot ovat ääriään myöden täynnä. Varastojen saldo on on ylittämäss 300 miljoonan barrelin rajaa. Kannattamattomia tuotantokaivoja on suljettu, mutta kysynnän kasvaessa ne saadaan käyttöön.

3. Saudi Arabia ja Venäjä ovat suurimat öljyntuottajat Saudit edustavat määräysvaltaa OPEC:issa ja Venäjä ei edusta OPEC:in ulkopuolella olevia tuottajia. Ainoastaan itseään. Molemmat suurtuottajat pyrkivät pitämään markkinaosuuksistaan kiinni ja pumppaavat öljyä ylituotannosta kärsiville markkinoille ennätystahtia. Venäjä kusee tässä omiin muroihinsa ja on ajamassa itse pitämänsä tuotannon johdosta öljyn hintaa alhaalla ja talouttaan kuralle. Tuotantokustannukset ovat Venäjällä moninkeraiset verrattuna Saudi Arabian tuotantoon.

OPEC ja Venäjä eivät pääse yhteiseen sopimukseen tuotannon laskemisesta.

4. Öljyn ylituotanto ja laskeva kulutus pitää takuuvarmasti öljyn hinnan $50 tuntumassa ja WTI laadun muutaman dollarin alempana. Pessimistisimmät skenaariot arvioivat öljyn hinnan laskevan jopa alle $40 ja pysyvän tässä tasossa pitkälle ensi vuoden loppuun.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Pessimistisimmät skenaariot arvioivat öljyn hinnan laskevan jopa alle $40 ja pysyvän tässä tasossa pitkälle ensi vuoden loppuun."

Eikös tuo ole meille kuluttajille optimistinen skenaario?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Juha Kuikka

Kuluttajina olemme väärässä maassa. Kun öljy maksoi $100/brl, 95 maksoi 1,66 € litra. Nyt kun öljy on alle $50/brl maksamme 95:sta 1,40 € litra. Tavalliselle 20 000 km ajavalle vähän kuluttavalla ajoneuvolla öljyn alhainen maailmanmarkkinahinta ei tuo onnea.

Halvan öljyn maailmanmarkkinahinnan hyöty korjataan Nesteen jalostusmarginaaleihin ja veroihin.

USA:ssa 1 gallona eli 3,8 litraa maksaa $2.10 eli 1,88 euroa. Litra maksaa siis jenkille n. 50 centtiä. Siitä olisi optimismia.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

"Eurooppa on nyt Venäjän ja Syyrian välissä, puristuksissa. Täytyy muistaa myös se, että Isis-joukoilla on Kalashnikovit."

Ensinnäkin. Tosiasiassahan Venäjä ja Syyria ovat USA:n ja EU:n välissä, puristuksissa. Monien mielestä jo kuoleman vaarassa.

Ja toiseksi. Kaikki Kalashnikovit eivät ole Made in Russia. Kalashnikoveja valmistetaan lisenssillä mm. USA:ssa.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Rauno Lintunen

Mielenkiintoista. Amerikassa todella valmistetaan Kalashnikov aseita, mutta ei lisensillä. Yhdysvalloissa valmistetut aseet on suunniteltu Yhdysvalloissa Kalashnikovin pohjalta, mutta modernisoitu harrastus ja ampumaurheilukäyttöön. Niillä ei sotaa käydä.

Alkuperäiset Venäläiset Kalashnikovit asetettiin tammikuussa tuontikieltoon Venäjän pullistelun takia Krimillä.

A firearms company based out of Pennsylvania started selling the first American-made Kalashnikov AK-47s on Tuesday after sanctions against Russia had stopped the flow of the guns into the US.

The company said it would start manufacturing AK-47s in January after President Barack Obama's trade sanctions because of President Vladmir Putin's war in Ukraine were put in place.

'The new US models are built on the classic AK 47 rifle and shotgun platforms with a focus on designing firearms for the American shooter using the latest manufacturing technologies,' according to the company.

The USA-made models have new features like nitrocarburized case hardening on their barrels and chambers as well as an enhanced bolt and bolt carrier to provide smoother action.

Tässä lauseessa on koko totuus.

'American innovation has provided a better weapon at a better price.'

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset