PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Velka vaarantaa riippumattomuuden, ei päättäjien omaisuus tai sijoitukset.

  • http://moletadam.blogspot.fi/2013/10/suomalainen-intermezzo-suo-kuokka-ja.html
    http://moletadam.blogspot.fi/2013/10/suomalainen-intermezzo-suo-kuokka-ja.html

Moneltako poliitikolta, tuomarilta, virkamieheltä tai toimittajalta kysytään hänen velkojistaan? Mistä pankista on asuntovelka, mille ”pikalaina” firmalle on heidän puolisonsa, lapsensa tai läheisensä velkaa?

Hoitamaton velka vie kansalaisluottamuksen hetkessä, mutta velattomat sijoitukset nostavat henkilön luotettavuutta. Näin tapahtuu päättäjien, kuin myös toimittajien kohdalla. Velanantaja ja sijoituksen kohde ovat yhtä tärkeitä arvioitaessa henkilön luotettavuutta.

Mitä merkitystä on miljoonan sijoituksella pörssiyhtiöön? Ei mitään, mutta kymppitonnin hoitamaton velka valvottaa yöt jopa ministeriä, virkamiestä tai toimittajaa, se vaikuttaa virkatoimen ja työn hoitamiseen.

Hoitamaton velka ei vie kenenkään kykyä hoitaa työtään, mutta se saattaa vaarantaa riippumattomuuden ja puoluettomuuden. Velallinen on yhtä hyvin hyväksikäytettävä kuin huume- tai päihderiippuvainen, rikollinen tai aviopuolisoaan pettävä.

Tämän päivän mediassa näemme ihmisten riisuuntuvan alasti, niin rinnat, kuin kivekset, vilkkuvat silmiemme edessä, mutta velat jäävät pimentoon.

Tämän blogin tarkoituksena on korostaa velallisen kohtuutonta asemaa Suomessa ja velkojien salakavalaa valtaa kunnallisessa, kuin valtakunnan päätöksen teossa, sekä oikeudenmukaisuuden toteutumisessa Suomessa.

Tätä kirjoittaessani ajattelen velkojensa kanssa painivia valtakunnan päättäjiä, virkamiehiä, tuomareita ja toimittajia – raastavaa on elämä salatussa velkavankeudessa. Kuinka he, virkatoimissaan ja työssään, ovat velkojiensa armoilla – tehden päätöksiä velkojien eduksi ja velallisten vahingoksi, aina edes huomaamatta tai ymmärtämättä sitä. Heidän ahdistavaa asemaa voidaan käyttää hyväksi niin SOTE-, kuin työsopimusneuvotteluissa, oikeudenpäätöksissä ja kaavoituksessa.

Velallinen lainsäätäjä, tuomari ja virkamies on viekkaudella, ja velkojien lobbauksella, saatu alistettua ja nöyrtymään epärehellisiin toimiin viranhoidossaan. Suurin ongelma ei ole puolimiljoonaa luottotiedotonta kansalaista, vaan velkojien armoilla olevat viranhaltijat ja poliitikot, joiden toimien seurauksena luottotiedottomat ovat syrjäytetty yhteiskunnasta. Näin ei olisi tilanne Suomessa, jos olisi olemassa luotonantajan vastuu, pankkiirien  henkilökohtainen rikosoikeudellinen vastuu ja velallisten suoja. Tämän vakavan ongelman korjaamiseen tarvitaan oman kunniansa vaakalaudalle laittavia päättäjiä, virkamiehiä ja tuomareita. Media täytyisi saada ymmärtämään tämä kiero oravanpyörä, jolla Suomea valtiona ja kansaa kuritetaan, että se ei pääse nousemaan suosta, jonne sitä on painettu vuodesta 1992 alkaen. Tarvitaan jälleen ”Suo, Kuokka ja Jussi”, nyt niitä sanoja vastaa ”Suomi, Lainsäädäntö ja Kansalainen”

Vallassa olevilla poliitikoilla, kansanedustajille, ministereillä, virkamiehillä, tuomareilla ja heidän läheisillään on velkoja sinne ja tänne. Rahaton, valtaa käyttävä, poliittinen puolue voi olla turvallisuusriski koko valtiolle. Velkojat voivat sanella heille ehtoja lainaneuvotteluissa, joilla on vaikutusta kaikkiin Suomen kansalaisiin, jopa valtiosuhteisiin.

Vaikkapa tähän tapaan: Pankkiiri sanoo oikeuden tuomarille asuntolainaneuvottelussa, ”Sinulla on nyt jo kahden kuukauden lainanlyhennykset rästissä, milloin saat ne hoidettua?” Tuomari vastaa: ”Saisinko vielä parikuukautta aikaa, kun tuo meidän poika oli ostanut luottokortilla uuden kalliin puhelimen, tietokoneen ja pelannut vielä nettipokeria?” Pankkiiri vastaa siihen, ”Ymmärrän hyvin, että on niin harmittavasti käynyt. Ensi viikolla on sen Makkosen velkomusoikeudenkäynti, jossa meidän pankki on velkojana. Sillä Makkosella on aikamoinen omaisuus, mutta niitä pieniä lainoja hän ei saa maksettua, kun nopeasti ei voi myydä mitään. Pankin etu olisi se, että saisimme hänen omaisuutensa ulosottoon, sillä ostajia sille maatilalle on useita. Kunta suunnittelee maiden kaavoittamista asuinalueeksi. Voitaisiinko sopia, näin meidän kesken, että annetaan sinulle maksuaikaa ja alennetaan vielä korkoakin, niin saadaan asia hoidettua?” Tuomari vastaa siihen ”Sehän olisi hyvä asia, niin saataisiin velat pankille hoidettua. Älä sinä Hyvä Veli kanna huolta siitä Makkosen jutusta. Ensiviikolla hoidan sen koko perheen konkurssiin, niin saat ne maat ja mannut sitten edullisesti, kun ostajakin on jo tiedossa”

Ministeri Virtanen menee neuvottelemaan isänsä yritysvelkoja pankkiin, kun ne ovat rästissä. Ministeri Virtanen pyytää pankkiirilta näillä sanoilla armoa: ”Hyvä Veli, pankkiiri Korhonen, sinähän olet nyt havittelemassa sitä pankkien suojaa velallisten perintäsuojaa vastaan? Minä voisin sen esityksen nyt hallituksessa tehdä ja sopia, että pankki saa suojan velallisia vastaan” Pankkiiri vastaa: ”Odotatko hetken, niin soitan pääkonttoriin?... Asia on selvä, isäsi velat järjestellään uudelleen, kun uutisissa tulee esityksesi pankin suojasta velallisia vastaan” Näin raadollista tosielämä on, että omat omat tai läheisten ongelmat ohittavat koko kansan edun. Tätä teatteria äänestäjät saavat seurata mediassa, ja maksaa veroina koituvat vahingot yksittäisten henkilöiden toimien seurauksena.

Samoin nöyryytetään toimittajia, jopa yrityksien avainhenkilöitä ja tilintarkastajia epärehelliseen toimintaan – Damokleen miekka on heidän yllään, jotka pelkäävät omien kasvojensa menettämistä ja uhraavat toiset pelastaakseen itsensä tai läheisensä.

Kun minulle, velalliselle, SKOP.n pankkiiri sanoi keväällä 1993, ”Lopettakaa oikeuden hakeminen, niin unohdamme 15miljoonan markan lainatakauksen” Minä en siihen myöntynyt ja siksi täällä kirjoitan, kotiemme, yrityksemme ja omaisuutemme menetyksestä. Kun, valtion hallussa olleen SKOP-pankin  pankkiiri sanoi, ”Te, ette olleet tarpeeksi nöyriä, siksi haimme yrityksenne konkurssiin, ei yrityksen kanattamattomuuden tai huonon liikeidean vuoksi” Me emme nöyrtyneet törkeän painostuksen alla, ja siksi viiden veljeni kanssa menetimme kotimme, minä vielä kotiseutuni ja kotimaani. Vaikka minua yritettiin lahjoa kymmenillätuhansilla markoilla vanommaan väärävala oikeudessa, kun tililläni oli vain muutama sata markkaa, niin en suostunut. Näistä asioista ei kunniaa jaeta, vaan epärehellisestä toiminnasta annetaan kunniaa, mainetta ja arvonimiä. 

Samalla tavalla on viimeiset 23-vuotta, Koiviston konklaavin 6.5.1992 jälkeen, toimineet tuomarit ja pankkiirit ympäri Suomen, käyttäen hyväkseen maakuntien oikeuslaitoksia, virkamiehiä ja valtakunnallisia poliitikkoja. Velkoja velallista vastaan, jossa velallisen on täytynyt nöyrtyä velkojan edessä ja luopua omista oikeuksistaan ja arvoistaan, kunniasta ja rehellisyydestä, pelastaakseen itsensä tai läheisensä.

Samoin toimii nyt poliittinen peli, eli valta, raha ja ahneus ohittavat järjen, rehellisyyden ja kansan hyvinvoinnin.

Tärkeintä on julkistaa päättäjien, poliitikkojen, virkamiesten velkasitoumukset ja velkojen nimet, sillä omistukset jossain kerrostalossa tai pörssiyhtiöissä eivät vaaranna heidän puolueettomuuttaan ja riippumaattomuuttaan, mutta velkojat voivat heitä kiristää ja lahjoa heille annettavilla eduilla – tai tuhota heidät käden käänteessä luottokelvottomiksi. 

Me emme nöyrtyneet painostuksen alla, sillä ymmärsimme, että ei ole vain meistä kyse, vaan kaikista Suomen miljoonista kansalaisista. Jos Suomen hallinnosta ja valtiosta päättävillä ei ole samaa sydämensivistystä ja välittämistä, niin kansa on se joka kärsii harvojen yksilöiden hyvinvoinnin turvaamiseksi.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Mitä pienempi paikkakunta, sitä paremmin Pertin kuvailema järjestelmä toimii; poliisi ei tutki, syyttäjä ei syytä, tuomari ei tuomitse pankinjohtajia, kun pankki pystyy painostamaan heitä jollakin tavalla.

Tämä Suomi on kaukana oikeusvaltiosta.

Meillä on kaksi vaihtoehtoa:
1.Muuttaa oikeuskäytäntö jälleen lakiin perustuvaksi, jossa käsillä olevat asiat harkitaan aina heikomman osapuolen näkökulmasta ja velkojalta vaaditaan aina näyttö velkakirjasta, velanannosta ja tilityksestä koko velkahistorian ajalta. Lainsäädäntö pitää palauttaa tasavertaiseksi, niisä kohdin, jossa se ei ole: velkojan rikokset, velkojan epärehellisyys jne

2. Vaihtoehto on, että ryhdytään me kansalaiset toimimaan samoin, kuin politiikot, tuomarit, poliisit -viis välitetään lainsäädännöstä...syntyy hetkessä täydellinen anarkia, jossa laki menettää merkityksensä.

Tätä toista vaihtoehtoako Te päättäjät haluatte? Poltetaan Suomen lakikirjat saman tien tarpeettomina, koska käytännössä oikeuslaitoksessa ei noudateta niitä! Laki ei ole huono -käytäntö on, koska se ei perustu lakiin!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset