PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Uskontojen kriittisen tutkimuksen välinpitämättömyys maailman yliopistoissa

  • Osanottoni viattomille terrorin uhreille.
    Osanottoni viattomille terrorin uhreille.

Luopukaamme vanhasta, niin ihmiskunta voi kehittyä eteenpäin – nyt me kuljemme kohti tuhoa.

Yhteiskuntien tutkimuksessa ja kehityksessä ei riitä se, että luomme uutta teknologiaa, löydämme uusia planeettoja, voitamme kehomme sairauksia,  sukellamme merten syvyyksiin, kaivamme esille fossiileja tai taiomme tyhjästä rahaa talouteen ja kulutukseen. Yhteiskuntien on uudistuttava henkisesti, että elämä maapallolla edistyy, köyhyys ja sosiaalinen eriarvoisuus vähenee.

Terrorismin syy on tiedeyhteisön kyvyttömyydessä ja vanhoillisuudessa.

Sanotaan, että tieto on valtaa, ja sen vanhan tiedon mukaan me elämme vieläkin puiden latvoissa ja luolien uumenissa.

Uskonsodat jylläävät ja tuhoavat tänäkin päivänä, aiheuttaen tuhoa ja kärsimystä.

Yliopistot ovat alistuneet omissa sisäpiireissään uskontojen valtaan, joten siitä on ollut seurauksena aiemmat ja nykyiset uskonsodat ja tämän päivän terrorismi. Tutkitaan sitä ja tätä, mutta ei tutkita kriittisesti uskontojen aivopesua sotien syntyyn, terrorismiin ja ihmiskunnan hyvinvointiin – vaietaan niiden tuhoavista vaikutuksista. Tuntuu siltä, että kukaan ei uskalla avata suutaan, ei uskalla uhmata uskontojen henkistä ylivaltaa, jonka sallitaan ylittävän tieteellisen tutkimuksen. Yliopistot elävät vieläkin keskiaikaa. Yliopistojen vanhoillisuus ruokkii maailman koulutuksen pysähtyneisyyttä ajattelussa ja henkisessä kehityksessä.

Aikojen alussa ympäri maailman ihmisyhteisöissä kehitettiin erilaisia uskontoja iltapuhteella nuotiotulilla. Auringon laskettua ja pimeyden laskeutuessa, ihmiset kokoontuivat yhteen. Eri heimojen päälliköt, shamaanit ja poppamiehet alkoivat käyttämään hämärän valtaa hyväkseen luoden pimeyden pelkoja. Viidakoissa ja aavikoiden pimeydessä luotiin sanoilla ja tansseilla kauhua ihmisten sydämiin. Sanoilla ja mielikuvilla saatiin ruumiillisesti voimakkainkin mies heikoksi.

Tämän päivän tietotaidolla pystytään terveestä ja myötätuntoisesta nuorukaisesta saamaan itsemurhaterroristi muutamassa kuukaudessa.

Uskontojen siemen kylvettiin ruumiillisen voiman vastapainoksi – henkiseksi vallaksi. Käytiin sotia, mies miestä vastaan, kunnes tulivat sodat sana sanaa vastaan – uskonsodat. He, jotka olivat ruumiinrakenteeltaan heikompia keksivät käyttää ”hengen voimaa” alistaakseen valtaansa toisia kanssaihmisiä ilman väkivaltaa – sanojen pelolla kadotuksesta ja kuoleman jälkeisestä kärsimyksestä. He, jotka kehittivät tietotaitoa sukupolvelta toisille kirjoitustaidon kautta oppivat käyttämään sanan psykologista valtaa. He, jotka olivat oppineet isiltään miekan ja sotimisen taidon, alkoivat alistumaan ”sanan tahdon” edessä, sillä ne kehittyivät nopeammin, kuin miekkailu ja sotataidot. Kuninkaatkin alistettiin saamaan siunaus papeilta ja paaveilta. Kuningas saa vallan pappien siunauksella teatraalisessa seremoniassa, jossa hänelle asetetaan kruunu päähän. Suomenkin presidentit ja ministerit vannovat valan sormet raamatulla. Onko tämä tieteen hyväksymää nykyaikaa vai mielistelyä menneille tavoille henkistä pakkovaltaa käyttäville uskonnoille?  Suomen ministeri lausuu herätysjuhlilla, että uskonkirja ohittaa valtion lain? Eroaako se vaatimus mitenkään toisten ääriuskovaisten vaatimuksista, joilla luodaan kauhua ja kuolemaa?

Tästä uskontojen ylivallasta seurasi se, että terroristille voidaan luvata ikuinen elämä ja neitsyet. Seksuaalinen tyydytys kuoleman jälkeen, kun ei ole edes vehkeitä, jolla siitä neitsyen kanssa nauttia. Kun me tiedämme, että kyllästymme uuteen kalliiseen ja hienoon urheiluautoonkin muutamassa viikossa, niin miten me nauttisimme kymmenistä tai sadoista kauniista neitsyistä iäisyyden – lukemattomia miljoonia ja miljoonia vuosia? Kukaan ei kerro, kukaan ei aseta näitä kysymyksiä itsemurhaterroristialokkaille. Mitä iloa niistä neitsyistä on naisille? Terroristien johtajat tietävät hyvin, että kukaan itsemurhaterroristi ei tule myöhemmin valittamaan, että lupauksia ei ole täytetty.

Ihmisellä on ajatukset, mieli ja ruumis. Me kaikki tiedämme, että toiset ovat henkisesti voimakkaampia ja toiset ruumiinrakenteeltaan vahvempia. Ei tarvitse kuin katsoa menneen maailman diktaattorien kuvia, niin näemme, millaisia rääpäleitä he ovat olleet, Hitlerit ja kumppanit. Miten yksi ihminen voi pitää vallassaan kokonaisia kansakuntia? Ei kukaan diktaattoreista pysty voittamaan painissa paria vankkarakenteista miestä, mutta sanoilla he lumoavat kansoja. Sanan käytön taidoilla he surmaavat miljoonia.

Onko tämä tätä päivää?

"Ps. 111:10

Herran pelko on viisauden alku, hyvä ymmärrys kaikille, jotka sitä noudattavat. Hänen ylistyksensä pysyy iankaikkisesti."

Itse olisin toivonut, kun olen seurannut ihmiskunnan kehitystä, että uskonkirjoitusten sijaan olisimme ihmiskuntana kehittyneet Platonin ja toisten filosofien oppien mukaan, jolloin maapallollamme ei olisi valtioiden rajoja, ei valtioiden lippuja, kansallislauluja, sotia ja terrorismia. Ainut uskonnon tapainen olisi buddhalaisuus, joka ei ole uskonto, vaan enemmänkin psykologiaa, filosofiaa ja ennen kaikkea jokaisen yksilön vastuuta omasta elämästään sekä välittämistä toisista elävistä olennoista kauniilla planeetallamme.

Yliopistoväki

IT-teknologia on jo ohittanut poliittisen vallan, jota poliitikotkin nyt kumartavat, ymmärtämättä sitä, että perustan sille luovat tieteentekijät, jäljet siivoaa siivooja, sopan heille keittää kokki jne. Missä jälkijunassa tulee yliopistojen tieteellinen valta? Teiltä viedään nyt rahat, ja se on omaa syytänne, sillä te ette ole pystyneet edes vapaassa demokratiassa ohittamaan uskonnon ja politiikan valtaa. Nostakaa edes muutamat oppineet kertomaan äänestäjille, kansankielellä, yhteiskunnan peruspilarien rakenteet. Yrittäkää ymmärtää se, että poliitikot eivät ole luoneet, eivätkä enää luo, teille mahdollisuuksia vapaaseen tieteen tekemisen, vaan äänestäjät, jotka rahoittavat työllään ja veroja maksaen palkkanne. Älkää olko enää ”leipäpoliitikkojen” käsikassaroita, jotka suostuvat palkkaa vastaan myötäilemään heidän asiantuntemattomilla tiedoilla tekemiä päätöksiä. Vain kansainvälinen tiedeyhteisöjen yhteistyö voi edistää koko maapallomme hyvinvointia. Teidän kansainväliset yhteydet ja tietotaito voi lopettaa terrorismin ja sodat, sillä poliitikot eivät siihen pysty. Teidän vetoomuksenne jäävät mediassa laimeiksi , mutta yliopistomiesten ja -naisten puolueettomat asiantuntijalausunnot ovat medialle ja äänestäjille arvokkaita, joita päättäjät eivät voi työssään sivuuttaa. 

Vain yliopistojen väellä on todellinen voima ottaa valta pankkiireilta, uskonnoilta ja osaamattomilta poliitikoilta valtioiden/veronmaksajien taloudenhoidosta ja valtioiden hallinoimisessa, että sosiaalinen eriarvoisuus yhteiskunnissa saadaan tasattua. Se on tie rauhaan yli valtioiden rajojen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Unto Koskinen

Hyvin kirjoitettu! Valitettavasti vain epäilen että kansan syvissä riveissä istuu täälläkin epäluulo älyllistä ja harkitsevaa pohdintaa kohtaan, se vain on liian erilaista ja hidasta ihmisten tunnereaktioihin verrattuna... Tilanne ei meillä lie yhtä paha kuin Yhdysvalloissa, mutta jo hallituksemme todistaa ettei sivistystä arvosteta niin paljon kuin pitäisi. =/ Toivokaamme kuitenkin parasta, ja tehkäämme parhaamme sen eteen että maailmasta tulisi edes vähän parempi ja vähemmän taikauskoinen paikka!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset