PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Veronmaksajilta on unohtunut valtionvelan todellinen syy ja syylliset.

  • Valtion verotulot ja netto lainanotto 1990-96
    Valtion verotulot ja netto lainanotto 1990-96
  • Wideri Oy:n KHT-tilintarkastaja Erkki Simpasen lausunnot.
    Wideri Oy:n KHT-tilintarkastaja Erkki Simpasen lausunnot.
  • Valtionvelan kehitys 1980-2014. Lähde Velkakello.fi
    Valtionvelan kehitys 1980-2014. Lähde Velkakello.fi

Esko Ahon hallitus, 1991-95, otti tämän päivän velkamäärästä, 100miljardista eurosta, lähes puolet, tarkalleen 47,2miljardia euroa. Silloin luotiin pohja Suomen velkaantumiselle, hyvinvointivalion alasajolle ja kurjuudelle.

Pahoin pelkään, että nyt Sipilän hallitus ajaa Suomen suon pohjalle, joten sieltä noustaan vasta sitten, kun löytyy se kuokka ja Jussi.

Uusintana suosittu blogini:

Oopperaliput, SOTE, vanhustenhoito ja jopa Kreikan lainat ovat pieniä tähän verrattuna.

Äänestäjät lukekaa tämä ennen vaaleja. Miettikää tarkkaan, että ketä äänestätte. Ei ole sama istuuko eduskunnassa ja hallituksessa ”untuvikkoja” vai asiansa osaavia rehellisiä henkilöitä. En anna mitään äänestysohjetta, en edusta edes mitään puoluetta.

Vien teidät nyt kadonneitten miljardien metsästykseen, joka on suurempi ongelma, kuin Kreikan rahanpyynnöt ja vakuudet, ne ovat pieniä rahoja.

Lainaukset Talouselämä lehdestä 7.2.12015.

”Valtiontalouden alijäämä kasvoi 32 miljardiin markkaan 1991. Kasvu johtui menolisäyksistä ja verotulojen laskusta (tämä ei pidä paikkansa, se selviää tässä blogissa) ja työttömyysmenojen kasvusta. Valtio joutui ottamaan miljardeja velkaa. Pitkään ilman velkaa pärjännyt valtiontalous muuttui velkavetoiseksi. ”

” Ahon hallituksella oli paremmat edellytykset tehdä säästölakeja, koska valtiopäiväjärjestyksen määräenemmistösäännöksiä oli syksyllä 1992 muutettu” (tämä päätös mahdollisti holtittomat valtion varojen siirrot)

” Raportissa todetaan, että likviditeettikriisi voi tulla nopeasti. Raportissa viitataan arvioon, jonka mukaan "valtio joutuu vuonna 1993 likviditeettikriisiin"

"Suomen Pankkikaan ei pystynyt huolehtimaan omasta roolistaan, pankkitarkastusvirasto oli liian lepsu. Kymmeniin miljardeihin markkoihin nouseva lasku on nyt valtion eli veronmaksajien sylissä."

 

Tarkastelin vuosia 1990-96, niiden vuosien valtion tuloja, menoja ja lainanottoa.

Vuonna 1990 verotulot olivat 20,3miljardia€ ja otin sen lähtökohdaksi verotuloissa.

Valtiolla oli vuoden 1991 alussa velkaa 9,6miljardia€. Esko Ahon hallitus aloitti työnsä 26.4.1991 ja vuoden1995 lopussa velkaa oli 60,1miljardia€:a, Esko Ahon hallitus lopetti työnsä 13.4.1995. Ahon hallituksen aikana Suomi oli velkaantunut 50miljardia€. Vuoden 2014 lopussa valtionvelka oli 96miljardia€.

Vuosina 1991-95 verotulot olivat yhteensä 89,6miljardia€. Jos verotulot olisivat pysyneet vuoden 1990 tasolla, niin 1991-95 verotulojen olisi pitänyt olla 101,5miljardia€. Verotulojen lasku oli yhteensä vain 11,9miljardia€ 1991-95

Kuitenkin valtio otti lainaa vuosina 1991-1995 peräti 47,2miljardia€ lisää, eli 35,3miljardia€ enemmän, kuin oli verotulojen lasku? Samaan aikaan kiristettiin kansan vyötä Iiro Viinasen toimesta niin paljon, että solki alkoi tuntumaan jo selkärangassa.

Vertailun vuoksi vuosina 1996-2014 valtio on ottanut velkaa yhteensä 54,7miljardia €.

 

Minne se lähes 35,3miljardia lainattua euroa hävisi ja mihin se käytettiin?

Tässä minun selitys hävinneille rahoille.

Poliitikot ja ministeriöt olivat ilmeisesti täysin pankkiirien armoilla päätöksen teossa ja eivät ymmärtäneet, kuinka valtiota ryöstettiin tekaistuilla raporteilla yhdessä suurten tilintarkastusyhteisöjen toimesta. Toisena vaihtoehtona on se, että poliitikot ja ministeriöt olivat tietoisia vedätyksestä, mutta eivät tehneet mitään.

Se on jo kaikkien tiedossa, että valtio avasi piikin pankeille, jotka saivat rahaa laskua vastaa ilman mitään konkreettisia selvityksiä ja kysymyksiä. Valvontaa ei ollut, sillä pankkikriisiä hoitamaan oli palkattu samat pankkiirit, jotka kriisin aiheuttivat.

Pankit ajoivat yritykset konkurssiin ja laittoivat pakkohuutokauppaan yritykset ja velallisten kodit, jotka ostettiin edulliseen hintaan roskapankeille ja loppuvelat myytiin ulkomaalaisille perintäyhtiöille murto-osalla velkojen arvosta. Siitä seurasi se, että sadattuhannet kansalaiset jätettiin työttömiksi, kodittomiksi ja perintäyhtiöiden armoille vuosikymmeniksi ja syrjäytettiin yhteiskunnasta nostamaan erilaisia avustuksia, joista osa meni ulkomaalaisille perintäyhtiöille.

 

Tässä omalta kohdaltani kaksi järkyttävää esimerkkiä ja samoin tapahtui toisille velallisille.

Kotini Kajaanissa meni 1995 pakkohuutokauppaan ja Arsenalin johtajat ilmoittivat minulle, että kotiani ei myydä minun sukulaisilleni vaikka maksaisivat enemmän. (minulla on tallessa kaikki ne puhelut nauhoitettuna)

Kotini oli Kajaani parhaalla paikalla keskustassa. 108m2, oh, 2mh, keittiö, parveke, takka olohuoneessa, sauna ja kaksi WC:tä.

Arsenal osti kotini pakkohuutokaupasta itselleen hintaan 485.000mk:aa (81.000€) ja myi sen edelleen hintaan 290.000mk:aa (48.000€). Kotini oikea myyntihinta olisi ollut 700.000mk:aa (117.000€).Melkein samalla viikolla ystäväni myi kotini läheltä oman, 20m2 pienemmän ja varustelutasoltaan hiukan vaatimattomamman, asuntonsa hintaan 560.000mk:lla (93.000€). Näin Arsenal aiheutti veronmaksajille ainoastaan yhdellä asuntokaupalla 410.000mk:n (69.000€) tappion. Kun kerrotte sen summan esim. 30.000 vastaavalla asuntokaupalla, niin valtion tappio oli  2miljardia euroa, joka on myös etuoikeutettujen ostajien voitto. Saman verran tuli kustannuksia kodeistain häädettyjen perheiden sosiaaliavustuksista. Henkiset tuhot ja syrjäytyminen ei ole edes rahassa mitattavissa.

Taloyhtiö, jossa kotini sijaitsi, nosti metelin siitä alihintaisesta kaupasta, koska se laski muiden asuntojen hintoja.

 

Toisena esimerkkinä otan, omistamamme yrityksen, Katinkullan.

Yrityksemme arvo oli konkurssi hetkellä noin 700milj.mk:aa (117milj.€), jonka KHT-tilintarkastaja alensi yhden kuukauden aikana 190milj.mk:aan (32milj.€) SKOP:n vaatimuksesta. (kuvassa yksi konkreettinen esimerkki, kuinka yksi pieni osa omaisuutemme arvosta muutettiin yhden kuukauden aikana KHT tilintarkastajan toimesta 31milj.mk:sta (5milj.€) 10milj.mk:aan.(1,7milj.€) (kaikki dokumentit ovat tallessa)

Yhtiömme hallitus koostui kolmesta SKOP:n pankkiriista ja kahdesta yrityksen omistajasta, joista minä olin toinen. Yhtiömme talousjohtajana oli yksi SKOP:n pankkiiri, pankin entinen arvopaperiosaston päällikkö, eli yksi niistä, jotka tuhosivat SKOP:n ja aiheutti pankkikriisin.

SKOP:n äänin, vastoin keskinäistä rahoitussopimustamme, yhtiö haettiin konkurssiin, vaikka meillä oli 700milj.mk:n vakuuksia vastaan vain 265milj.mk:aa velkaa. Tässä asiassa harhautettiin Iiro Viinasta, kun hän pyysi vastaukseensa Eduskunnalle arvion Katinkullasta yrityksenä.

SKOP:n puolesta pakkohuutokaupan järjestivät samat henkilöt, jotka olivat aikoinaan lainapäätöksemme tehneet, samat henkilöt, jotka hakivat yrityksemme konkurssiin, ja nämä samat henkilöt ostivat yrityksemme omaisuuden itsensä hallinnoimalle SKOP-Kiinteistöt Oy:lle.

Nämä samat pankkiirit hoitivat yritystämme vuoteen 1998, tehden 60milj.mk:aa tappiota, joka kuitattiin verorahoista. Ne samat pankkiirit, jotka olivat tuhonneet SKOP-pankin pyörittivät vuosia erittäin monimuotoista liikeyritystämme, jota he eivät pystyneet hallitsemaan.

Vuonna 1998 yhtiömme omaisuus myytiin Jaakko Pöyrylle, luultavasti alle 100milj.mk:n (16milj.€) hintaan (kaikki roskapankkien kaupat ovat salaisia). Yksistään rakennuskustannus nousun myötä omaisuuden arvo oli kohonnut jo 800milj:mk:aan (133milj.€). Näin aiheutettiin veronmaksajille noin 700milj.mk:n eli 117milj.€:n vahinko.

Näin tehtiin kymmenille tuhansille yrityksille ja siksi Esko Ahon hallituksen täytyi nostaa 46miljardia euroa lainaa. Rahat siirrettiin yksityisille ihmisille ja vakavaraisille yhtiöille edelleen. Rahat kierrätettiin roskapankkien kautta, pois veronmaksajilta. Veronmaksajat ovat maksaneet tämän varkauden vahingot omalla työllään jo 24 vuoden ajan.

Näiden rahojen katoamisen ja 90-luvun laman todelliset syyt täytyy selvittää niiden rahojen todellisille maksajille eli veronmaksajille. Täytyy avata ne salaisimmatkin dokumentit, esim. Valtion vakuusrahastosta siirrettiin satoja miljoonia markkoja Säästöpankkien eläkekassalle ja ne dokumentit ovat salaisia 100 vuotta, miksi?

Kun rahojen kohtalo on selvillä, niin sen jälkeen täydellinen selvitys niistä seurauksista mitkä Esko Ahon hallituksen holtiton rahan kylväminen ja lainanotto aiheutti koko kansalle, sillä niitä vahinkoja on maksettu viimeiset 24 vuotta ja maksetaan vielä kymmenet vuodet.

Niissä kadonneissa miljardeissa jotkut SOTE rahat ja vanhusten hoitokustannukset ovat hiekanjyväsiä pitkällä rantaviivalla.

Ehkä parhainten kuvaa 90-luvun laman aikaa yhdellä puhelunauhoituksella kuuluva keskustelu, jossa SKOP:n pankkiiri soittaa Katinkullan avainhenkilölle konkurssin jälkeen ja toteaa ”Ei menee enää kauan kun saamme Lindemanin suvun sosiaaliturvan varaan” Se oli se henki ja tavoite, miten velallisia kohteli veronmaksajien tuella pystyssä pidettävät pankit. Samalla tavoin niin Virtaset, Korhoset, Mattilat ja muut suomalaiset suvut ajettiin sosiaaliturvan varaan. Meidän suvun ne onnistuivat täydellisesti tuhoamaan, 30 ihmisen elämä meni pois raiteiltaan ja kolme läheistäni kuoli enenaikaisesti laman seurauksena.

 

Lähteet:

https://www.veronmaksajat.fi/luvut/Tilastot/Julkinen-talous/Valtion-tulot-ja-menot/ https://www.veronmaksajat.fi/luvut/Tilastot/Julkinen-talous/Valtion-velka/ 

http://m.taloussanomat.fi/?page=showSingleNews&newsID=20151651  

http://m.taloussanomat.fi/?page=showSingleNews&newsID=20151649 

http://velkakello.fi

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Eero Mattila

Tämä on kyllä järisyttävää luettavaa. Valtion velkarahojen osoitteesta ei ole paljoa puhuttu - minne ne on joutuneet?
- Tämä on kyllä tähän mennessä uskottavin arvio.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Pertti Lindeman:
"Valtion vakuusrahastosta siirrettiin satoja miljoonia markkoja Säästöpankkien eläkekassalle ja ne dokumentit ovat salaisia 100 vuotta, miksi?"

Todellakin! Vuonna 1992 perustettuun Valtion vakuusrahastoon liittyvät viimeiset asiakirjat vapautuvat salassapidosta vasta vuonna 2106 eli 91 vuoden kuluttua.
Miksi ne ovat salaiset, koska ne pitää monen sukupolven ajan salata?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Vuonna 1992 perustettuun Valtion vakuusrahastoon liittyvät viimeiset asiakirjat vapautuvat salassapidosta vasta vuonna 2106 eli 91 vuoden kuluttua."

Eipä media näistä kirjoittele eikä YLE tietoa jaa. Kansalaisia varmaan kiinnostaisi miksi tuota salailua on yleensä olemassa, ainakin herättäisi kysymyksiä.

Markku Tervo

Rikosten järjestelmällinen salailu ja 100 vuoden todisteiden piilottelu lienee välttämätöntä että "oikeusvaltion" kulissit pysyisivät näennäisesti ja edes osittain läjässä eikä näin korkean tason järjestytyneen rikollisuuden kuviot paljastuisi kaikelle kansalla ihan kaikessa karmeudessaan.

Niin ja tietenkin jotta rikoksesta hyötyneet, suunnattomia eläkkeitä kilpaa edelleenkin rohmuavat "hyvät ystävät", "sydämensivistyneet" ja muut "sivistyneet" voisivat elää loppuelämänsä rauhassa, iloisina ja onnellisina.

Tuo 90-luvun rikos on ollut täydellinen ja uutta arvatenkin yhtä systemaattista ja täydellistä rikosta peitellään täyttä häkää afrikan ja lähi-idän alueen kulttuurinrikastajien invaasion varjossa.

Nyt sitten ihmetellään miksi uusia puupäisiä ryöstettäviä ei enää tahdo vapaaehtoisesti löytyä. Voidaankin sanoa että vain täydellinen idiootti suostuu näissä oloissa moiseen ryöstettävän rooliin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset