PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Oli Suo, Kuokka ja Jussi. Ne olivat onnellisia aikoja.

Nyt on vain Suomi, Presidentti ja Ministerit, - ei muita.

Moniko pörssiyhtiö pitäisi palkkalistoillaan vuosikaudet henkilöitä, joiden työpanos tuottaisi vain tappiota yritykselle? Moniko yritys antaisi johtajansa toimia epärehellisesti, omaa tai johtajan sisäpiirin etua tavoitellen? Ei yksikään yritys voisi toimia niin tyhmästi, kun toimii valtio, joka palkkaa presidentin, ministerit ja kansanedustajat toimimaan työssään valtion etujen vastaisesti. Heidän etujensa vastaisesti, jotka tekevät työt ja maksavat verot valtionkirstuun. Niillä rahoilla valtiota pyöritetään, mutta valtion johto käyttää rahat ja oikeudenmukaisuuden omaksi ja lähipiriinsä hyödyksi, heiltä elantonsa saavien vahingoksi. Välilä tuntuu siltä, että Suomi on diktatuuri, jossa valtion eliitti pitää vallan hyppysissään? Onko näin? Kansa, äänestäjät, jättäkää viimeinkin hyvästit menneille ja antakaa tulevaisuudessa valton vallankäyttö nuoremmille, rehellisille kansalaisille, Hyvä Veli verkoston ulkopuolisille osaajille.

Niin pahalta tuntuu ulkopuolelta, maanpakolaisena, katsoa Suomen syöksyä suon syvyyksiin, kun ei ole enää Jussia ja Kuokkaa.

En ole kommunisti, en ole sosialisti, en ole kapitalisti, olen vain suomalainen ihminen, joka  on kauhulla seurannut kuinka valtio on ajettu suonsilmään.

Aiemmin oli onnellisesti elävä kansa, joka antoi kohtuullisesti rikkaille, mutta  turvatun elämän työtätekeville, että varakkuudessa elävät saivat oman onnellisuutensa ja varattomat omansa. Oli kansa, joka uhrasi omat lapsensa sodassa, että päätäntävalta ja itsenäisyys säilyi kansan vallan alla. – Nyt tuli miehet kravateissaan, kauluspaidoissaan ja puvuissaan, jotka ottivat vallan kansallisesta omaisuudesta, joka oli luotu sarkapuvuissa maata möyrien ja viljaa kasvattaen. He veivät kaiken – tuhkauurnat viskoivat tuuleen – Ryöstivät kaiken sen jonka aiemmat sukupolvet olivat työllään rakentaneet, ja uhranneet lapsensa taistelussa isänmaan puolesta.

Nykyinen Suomi tarjoaa vain harvoille ja valituille taloudellisen onnen ja autuuden. Osa lapsista elää köyhyydessä ja turvatonta elämää. Heidän paikkansa tulevaisuudessa on varkauksien ja rikollisuuden kautta vankilaan. Putipuhtaaksi ryöstetyt yrittäjät ja velalliset saatetaan ystävällisesti ja oma-aloitteellisesti hirteen. Yksin jääneet vanhukset jätetään oman onnensa nojaan ja surmaamaan itsensä. Eutanasiaa ei heille suoda, mutta itsemurhaan heitä ajetaan.

Tämä on Suomi 2015, tämä on Suomen tulevaisuus.

Toivotan entiselle kotimaalleni Hyvää Itsenäisyyspäivää, mutta samalla lausun ennustuksen, että 90-luvun pankkikriisin aikaan saaneet henkilöt ja heidän jälkeläisensä tuhoavat kaikkien suomalaisten perheiden onnen ja tulevaisuuden. Heillä ei ole kykyä ajatella itsensä, eikä toisten ihmisten, elämän väliaikaisuutta  - lyhyttä elämää -  jälkipolvien onnellisempaa tulevaisuutta.

Jos Suomi olisi ollut, ja olisi nyt, oikeusvaltio, niin tänään ei olisi tarvetta "Kynttiläkulkueelle" 90-luvun itsemurhan tehneiden yrittäjien muistoksi. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Kuinka kauan kestää, että päättäjämme huomaavat, että Suomessa tavallisella kansalla ei ole enää, mistä leikata?

Kuinka kauan vielä, kun laiton pankki- ja perintätoimi valtion vahingoksi tuomitaan ja vastuulliset saatetaan oikeuden eteen?

Hyvät päättäjät!
Tiedättekö mitä on tapahtunut sellaisissa maissa, joissa lakikirjat heitetään roskakoppaan? Syntyy kapina, koska kansa ei loputtomiin siedä päättäjiensä vastuutonta toimintaa.

Pääministeri Juha Sipilä - Teillä on vastuu kansan hyvinvoinnista - ei eliitin etuisuuksista.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Hyvä kirjoitus. Voi vai kauhulla katsella, kuinka hallitus toisensa perään syöksee Suomen syvemmälle suohon ja repii kansan kahtia. Tällainen kehitys ei pääty hyvin, ellemme saa pian sellaisia päättäjiä, jotka ajattelevat Suomen ja suomalaisten eikä suuryritysten etuja.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Suvi Teräsniska:
"Jos mikään ei riitä, Millä saamme tämän jatkumaan.
Jos mikään ei riitä. Sanat tyhjää jäävät kaikumaan
Tiedämme mikä merkitsee, kokonaiseksi minut tee.
Helposti kaikki häviää, Jos mikään ei riitä."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset