PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Olen suvakki, en rasisti

Olen suvakki vielä, mutta kuinka kauan?

Suomi on nyt ottanut kymmeniätuhansia pakolaisia, joista muutama tuhat on alle 30-vuotiaita nuoriamiehiä, jotka ilmeisesti on se ongelmallisin ryhmä?

Pakolaisille on taattava samat edut, kuin kantasuomalaisilla, joten heiltä täytyy myös vaatia samat velvollisuudet, kuin suomalaisilta nuorilta miehiltä vaaditaan.

Jokaisella suomalaisella miehellä on velvollisuus astua varusmiespalvelukseen, jos jokin erityinen syy, esim. sairaus sitä ei estä. Asepalveluksesta kieltäytyjä voidaan tuomita vankeusrangaistukseen.

Ehdotukseni on, että kaikki Suomeen tulevat yli 18-vuotiaat ja alle 30-vuotiaat velvoitettaisiin uudelleen koulutukseen, jonka järjestää Suomen armeija. Kasarmeja on tyhjänä, joten koulutus ja majoitustiloja löytyy.

Koulutus ei olisi sotilaskoulutusta, vaan suomen kielen, kulttuurin, tapojen ja historian pakollista opiskelua valvotusti ja samoilla säännöillä, kun varusmiespalvelus suoritetaan, lukuun ottamatta ase- ja sotilaskoulutusta.

Koulutuksen alussa kaikille tehdään psykologiset testit, samoin kuin varusmiehille.

Koulutuksen yksi osa painottuisi Suomen tapojen ja käyttäytymisen koulutukseen. Tärkeänä oppiaineena olisi myös eri uskontojen koulutus, samoin kuin se en järjestetty kouluissa.

Liikuntakoulutus olisi tärkeä mielialan ja luontoon tutustumisen kannalta. Liikuntakoulutus ei kuitenkaan keskittyisi voimaharjoitteluun vaan, hiihtoon, juoksuun, uintiin ja erilaisiin pallopeleihin.

Koulutus kestäisi 8 kuukautta, josta kolme ensimmäistä kuukautta olisi intensiivistä kielen, historian ja tapojen opiskelua. Loput viisi kuukautta ammattiin valmistavaa koulutusta, eri aloille.

Ensimmäisille iltalomille voisi päästä kolmen kuukauden perusjakson suorittamisen jälkeen, kuitenkin niin, että ensimmäiset iltalomat vietettäisiin valvotusti.

Rangaistus ja palkitsemiskäytäntö voisi olla yhtenevä varusmiespalveluksen kanssa.

 

Mitä tällä saavutettaisiin?

Maahanmuuttajanuoret pois kaduilta, jolloin katupartioita ei tarvita. Yhteiskunnalle iso säästö, koska nuorten miesten majoittuminen ja ruokailut voidaan järjestää kasarmeissa edullisemmin, kuin jakaa heille rahaa kouraan.

Saadaan karsittua ne ikävät tavat, jotka eivät sovellu Suomalaiseen yhteiskuntaan.

Koulutuksen jälkeen maahanmuuttaja nuoret olisivat työmarkkinoiden käytettävissä tai valmiita jatko-opiskeluun.

Tässä asiassa Suomen armeija voi pyytää Virolta apua, sillä siellä on jo kaksikymmentä vuotta, ainoastaan venäjän kieltä taitavat nuoret miehet, saatu oppimaan armeija-aikanaan viron kieli ja tavat. Suurimmasta osasta heistä on tullut myös Viron patriootteja.

Jos Suomen viranomaiset eivät saa tätä asiaa järjesttyä, niin minustakin tulee vähitellen rasisti, eli hyssyttely ja pakolaisten ehdoilla pelaaminen, ja heidän turhauttamisensa tekemättöömyyteen, luo suomalaisissa rasismia. Tässä edotuksessani on kyse niin pakolaista, kuin suomalaisista, molempien hyvinvoinnista yhteiselossa Suomen yhteiskunnassa.

ps. Itse maanpakolaisena, jouduttuani kaksi kertaa pakosta vaihtamaan maata. Olisin miellläni mennyt tällaiseen koulutukseen, joiden maiden kieli ja kulttuuri oli minulle vieras.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Kari Ahveninen

Ai ai, Pertti, eihän tuollainen suomalaisuuden pakkosyöttäminen käy missään tapauksessa. Eiväthän he sitten enää olisi monikulttuurisia, värinää tuottavia maailmankansalaisia joita katsellessa suomalaisten hiirenharmaiden kansalaisten peräkammarin poikain vähäinenkin viehätysvoima hiipuisi.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Mikä siinä koulutuksessa olisi niin tehoavaa, että nuoret miehet pysyisivät poissa kaduilta sen 8 kk jälkeenkin?
Pitäisikö perheenäitienkin osallistua koulutukseen? Vai voivatko jäädä kielitaidottomiksi kotirouviksi?
Mistä saataisiin riittävästi päteviä opettajia?

Olli Nurmi

Varottaisin Suvakki -sanan käyttämisestä. Sillä ei ole mitään positiivisia konnotaatioita eikä oikeasti tarkoita mitään konkreettista ryhmää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset