PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Ketä pelkäät Suomessa kadulla, naapurissa tai kotona?

Rikostilastot kertovat karua kieltään, että suomalaisia meidän täytyy pelätä.

Jos ”katupartio” kohtaa Suomen öisellä kadulla kaksi miestä, toinen on Obama ja toinen Putin, jotka kävelevät kadun toisilla laidoilla. Molempien edessä kävelee suomalaiset vaaleahiuksiset kaunottaret. Kummalle kadun laidalle ”katupartio” suuntaa suojaamaan kaunottaria? Suuntaako ”katupartio” katseensa kävelevän miehen ihonvärin mukaan vai tunnistetun henkilön aiheuttaman sotilaallisen vaaran mukaan?

Rikostilaston mukaan vuonna 2013 tapahtui Suomessa rikoksia yhteensä 276.361, joista suomalaisten tekemiä rikoksia oli 234,881, eli 85%:a. Ulkomaalisten tekemiä rikoksia oli 15%:a . Lukijan täytyy huomioida se, että rikosten määrä ei ole sama, kuin rikollisten määrä, sillä yksi rikollinen saattaa syyllistyä useaan eri rikokseen.

Ulkomaalaisten suorittamia rikoksia oli yhteensä 41.480. Rikoksentekijöistä noin puolet asui Suomessa vakituisesti, ja puolet rikoksentekijöistä oleskeli väliaikaisesti Suomessa.

Vankien kokonaismäärä oli vuoden 2014 lopussa 2.841, joista ulkomaalaisia vankeja oli 483, eli 17%:a vankien kokonaismäärästä. Näin maallikkona voin päätellä, että vakavien rikosten määrä on todella pieni, kun ajattelen rikosten ja väestön määrää, unohtamatta sitä, joka joutuu rikoksen uhriksi, niin se saattaa viedä hengen tai olla kärsimys loppu elämän ajan. Rikoksen uhrin kärsimys on aina henkilökohtainen ja väärin.

Lähdet ulos kävelemään, niin mitä vastaantulevaa kansalaisuutta sinun täytyy pelätä? Tilastollisesti sinun ei pitäisi pelätä ketään vastaantulijaa, ei seuralaista, seuraan hakeutuvaa tai ketään muuta tuntematonta ihmistä. Jos kohtaat kotimatkalla 1.000 ihmistä, niin kukaan heistä ei ole rikollinen, joka vaarantaa sinun kotimatkasi. Heidän joukossaan voi olla rikollinen, mutta hänestä ei ole sinulle vaaraa. Vielä  epätodennäköisempää on se, että sinun terveyttä tai henkeä vaarantava rikollinen olisi heidän joukossaan.

Henkirikoksia; murhia, tappoja ja surmia tehtiin Suomessa vuonna 2013 yhteensä 95 ja tieliikenteessä kuoli 254 ihmistä. Itsemurhia tehtiin samana vuonna 887. Itsemurha luku on todellisuudessa huomattavasti suurempi, koska kuolintodistukset laaditaan ruumiinavauksen perusteella ilman ”itsemurhan rikostutkintaa”, niin kuin se tehdään sivistysmaissa. Itsemurhan syyksi kuolintodistuksiin merkitään myrkytys, alkoholi, liikenneonnettomuus, varomaton aseenkäsittely tai joku muu, ja jätetään todellinen kuolemansyy tutkimatta. Murhat ja liikennekuolemat tutkitaan, mutta itsemurhaan johtavat syyt jätetään tutkimatta?

Eli kaikista vaarallisinta on Suomessa rakastua, velkaantua, olla yrittäjä, liikkua maantiellä, juoda alkoholia, tupakoida, syödä epäterveellisesti jne. Enemmän elämän halut ja tavat vaarantavat  terveytesi ja henkesi, kuin kohtaamasi toiset ihmiset ihonväristä, kansallisuudesta tai muusta ihmisen ulkoisesta tai henkisestä ominaisuudesta johtuvat seikat.

Media eläälööpeillä”, joissa tuodaan yksittäisiä rikostapahtumia esille, kuvin ja sanoin, jotka saavat ihmiset pelkäämään. Muutama kymmenen vuotta sitten Raamattu oli se, jolla peloteltiin ihmisiä, kuolemalla ja helvetin kiirastulella ja kadotuksella. Media on sen roolin ominut nyt itselleen.

Maaseudulla on aikojen alusta ollut, myös susien ja karhujen tuomat vaarat. Eläimet ovat tietenkin helpompi poistaa elävien kirjoista, kuin kaupungissa naapuriin muuttava ex-vanki, joka istui tuomionsa murhasta. 

Media ei suhteuta oman maan poliitikkojen ja vallassa olevien päätöksien seurauksia, kansalaisten vammautumisia, kärsimyksiä ja kuolemia sotien ja luonnonkatastrofien määrään. Media ja tilastot eivät vertaa esim. Suomen 90-luvun pankkikriisin aiheuttamia kuolemia ja kärsimyksiä Venäjän aiheuttamiin kuolleitten määrän Ukrainassa tai Syyriassa, jotka ovat pienemmät, vaikkakin pakolaisten määrät ovat suuremmat.

Itse kohtaan eri maissa, joissa asun, eri kansallisuuksia, eri ihonvärisiä, eri uskonnoilla ja aatesuunnilla manipuloituja ihmisiä. Olen kävellyt yömyöhällä miljoonakaupunkien katuja yöllä yksin, seikkailut viidakoissa ja merillä, mutta väkivaltaa olen kohdannut vain Suomessa, suomalaisia kohdatessani. Minut ja perheeni on ryöstetty vain Suomessa, ei niissä toisissa neljässäkymmenessä maassa jossa olen käynyt, ja useassa elänyt.

Suomea ei uhkaa sotaa pakenevat ihmiset vaan Suomeen pakolaisten joukossa ”soluttautujat” vihreät miehet ja yksittäiset mahdolliset aivopestyt terroristit, niin idästä kuin etelästä, joiden erotteleminen muutaman kymmenentuhannen pakolaisten joukosta ei luulisi olevan mahdoton tehtävä Suomen viranomaisille. Vaaraa aiheuttavat henkilöt voi profiloida kansainvälisten yhteyksien ja psykologisten testien perusteella.

Ennen kaikkea tarvitaan rehellisiä ja korruptoinnista vapaita viranomaisia sitä tekemään, joiden taustat on tutkittu. Yksikin korruptoitunut viranomainen voi tehdä suuren vahingon, niin Suomen itsenäisyydelle, kuin todellista apua tarvitseville ”evakoille”, jotka pakenevat hengen hädässä kotikonnuiltaan ja kotimaastaan.

Kirjoitin tämän blogini ajatellen kotimaani Suomen itsenäisyyttä ja turvallisuutta, unohtamatta ihmisenä vastuuta toisista kanssaihmistä riippumatta heidän kansallisuudestaan. Ajatellen suomalaisten elämää eteenpäin, vähemmän pelkoa, enemmän rohkeutta kohdata erilaisia ihmisiä. Ajattelin myös maanpakolaisten hätää, heidän terveyttä ja henkeä. Ajattelin omien elämän kokemuksieni kautta. Toivon, että Suomi voi tarjota paremmin turvaa ja elämisen mahdollisuuksia, kuin minä itse sain isänmaassani.

Enemmän minä pelkään suomalaisten taloudellista ja henkistä turvattomuutta, jonka vaarantaa Suomen epäoikeudenmukainen oikeuslaitos ja ammattitaidoton poliittinen eliitti, kuin kotimaahani tulevat evakot, jotka hakevat turvaa sodalta, joka tuhoaa heidän kotimaansa ja vaarantaa heidän ainutkertaisen elämänsä. Ymmärrän myös sen, että Suomi on sijaiskärsijä maailmanpolitiikan pelinappulana, siinä mielessä maapalolla ei ole piirettyjä rajoja.

Lopuksi

Mieti itse, kun kohtaat vihaa, niin mitä tunnet? Kun kohtaat välittämistä ja rakkautta, niin mitä tunnet? Kun sinut otetaan vastaan vihalla, niin miten sinä vastaat? Kun tunnet, että sinusta välitetään ja sinut otetaan vastaan rakkaudella, niin miten sinä vastaat? Valitse näistä, minkälaisen ”uuden suomalaisen” haluat naapuriksi, työkaveriksi, vierustoveriksi liikennevälineeseen tai kohdata öisellä kadulla? Valinta on yksistään sinun. Sinä yksilönä ratkaiset kotimaani Suomen tulevaisuuden. Yksin Sinusta riippuu "uuden suomalaisen" suhtautuminen Sinuun ja Suomen arvoihin.

Kaikki se mikä Sinulla on tänään, hyvä elämä, perhe, terveys, varallisuus, koti, kotiseutu ja kotimaa. Voit ne menettää elämäsi hetkessä, viimeistään kuoltuasi. Ne elämän mahdollisuudet, jotka annoit jälkeesi eläville toisille ihmisille, ovat perintösi maapallolle. Se perintö antaa hyvät tai huonot mahdollisuudet lapsillesi ja lapsenlapsillesi menestyä, kärsiä tai tuhoutua tulevaisuudessa.

 

Lähteet: Hain lähteet ja luvut internetistä, joita oli paljon, joten jätän linkit lisäämättä. Löydätte ne halutessanne googlella.

ps. taisin taas kirjoitella vaikeasti ymmärrettävää tekstiä. Ehkä olisi jo aika lopettaa blogieni kirjoittaminen?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

"Ehkä olisi jo aika lopettaa blogieni kirjoittaminen?"

Älä hyvä mies lopeta!

Pitkästä aikaa tekstiä tästä aiheesta, joka pisti hieman ajattelemaan, ja huomaamaan asioiden tärkeysjärjestystä.

Hieman sama asia on susien suhteen, jos suomalaisilta kysytään mitä pelkäät eniten metsäsässä, niin eiköhän siellä kärkipäässä se hukka liene, ampiainen jossain kaukana pistesijojen ulkopuolella.

Käyttäjän pekkakorvenniemi kuva
Pekka Korvenniemi

Kirjoitat asialisesti ja laajakatseisesti. Kaikki sanomasi vastaa myös minun (tähän ikään jo varsin laajaa) kokemusmaailmaani.
Kerran sain syyttäni turpaan kadulla. Se oli vajaat 50 vuotta sitten Suomen Turussa ja ihan suomalaisjengin toimesta. En senkään jälkeen ole kuitenkaan kaduilla kulkemista pelännyt Suomessakaan, saati ulkomailla. Sitä paitsi maailma on nyt paljon turvallisempi paikka kuuin 50 vuotta sitten. Aiheeton pelottelu mediassa vain on tuhatkertaistunut. Sen voisi viimeinkin kriminalisoida.

Risto Laine

Turun yliopiston oikeustieteellis-psykiatrisen FinnCrime-tutkimuksen mukaan naisista yhden prosentin ja miehistä vajaan kolmen prosentin joukko syyllistyy yli puoleen kaikista oman sukupuolensa tekemistä rikoksista.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013121017819695_u...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Pelätä voi mitä tai ketä tahansa.

Yli 70-vuotiaiden kansalaisten, jotka pelkäävät kuolemaa, on syytä vältellä terveyskeskuksen vuodeosastoa, sillä siellä heistä kuolee peräti puolet. Sairaalassa kuolee neljännes.

Ja ei ole turvallista jäädä kotiinkaan, sillä sieltä viikatemies noutaa loputkin ikäihmisistä.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Riskiä pitäisi tietysti arvioida sen mukaan, mikä se omassa kävely-ympäristössä on.

Jos kävelet puistossa, ei muualla tapahtuvan liikennerikkomuksen, tieliikenteen sosiaalilainsäädännön rikkomisen tai ajoneuvorikkomuksen luulisi kovin huolestuttavan, vaikka niissä suomalaiset pääsevätkin komeilemaan tilastoissa.

Vastaavasti esimerkiksi raiskauksen uhriksi joutumisen todennäköisyys riippuu siitä, oletko mies 70v vai nainen 18v. Helsinkiläisen, kolmivuorotyötä tekevän naisen kokeman uhkan vähättely sen perusteella, että Kemijärveläisessä tukkirekassakin on viime vuonna ollut ylikuormaa, ei ole järkevää.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Kirjoitat hyvin, niinkuin nytkin tänä uusin. Olet nähnyt paljon vaivaa sen eteen.
Jatka EHDOTTOMASTI kirjoittelua. Luen ne aina, vaikken joka kerta kommentoikkaan. Ovat usein koskettavia. Menneisyytesi tietäen hatunnosto täältä Siilinjärveltä!

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Eipä ole ollut syytä pelätä. Yhden kerran Levillä pari paikallista yrittivät nakkikiskalla etsiä tappelukaveria kenestä tahansa, muttei silläkään kerralla kenenkään tarvinnut tapella. Maahanmuuttajien kanssa olen ollut tekemisissä hyvinkin paljon, muttei ikinä ole syntynyt pelkotiloja.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Nämä isänmaallisuuttaan hehkuttavat skinheadit taitavat olla ainoita ryhmiä joiden ohi kulkiessani olen varuillani ollut. Samoin tietysti jos viikonloppuyönä kadulla vastaan tulee joukko humalaisia nuoria miehiä, on ehkä parempi vaihtaa toiselle puolelle. Tai välttää kadulla jalan liikkumista kokonaan noina aikoina.

Omissa töissäni olen ollut monikulttuurinen jo vuosikymmeniä, eikä ole työkollegoita ikinä pelätä tarvinnut.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Ketä pelkäät Suomessa kadulla, naapurissa tai kotona?

Tähän on pakko vastata, ettää nämä maahammetunkeutujat ovat se ainoa ryhmä, jota on jo pakko pelätä. Oman maamme kansalaisia en ole tarvinnut koskaan pelätä, mutta tunkeutujien joukossa olevia ISISIN kurkunleikkaajia kohtaan on mielestäni vain tervettä järkeä tuntea pelkoa. Täytyy vain varautua puolustamaan perhettäni (stand my ground) kaikin mahdollisimman tavoin. Jopa aseistautuminen kuuluu luonnollisesti asiaan.

Faijani puolusti tätä maata ryssää vastaan, itse aion tehdä saman, vaikka vihollinen on tällä kertaa tullut toisesta suunnasta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset