PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Päin p*rsettä Suomea viedään presidentin johdolla

Ensimmäistä kertaa kirjoitan näin väkevästi, mutta voimani ovat vähissä.

Jos valtiomme päämies arvostaa vain marjanpoimijaa, väheksymättä myös sitä harrastusta, joka oli meidän kuudella veljeksellä velvollisuus, ja nostaa esille ”tolkut ihmiset” ja verovaroin tuetun kaivostoiminnan (Talvivaara), joka tuhoaa kansallisomaisuuttamme – ympäristöä ja luontoa, niin viekö tällaiset verorahoilla elantonsa hankkivat poliitikot isänmaata eteen- vai taaksepäin?

YLE 17.10.2015 ” Suomessa oli viime vuonna 7 100 asunnotonta ihmistä. Suomi on yksi harvoista EU-maista, joissa asunnottomuus on vähentynyt. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili lauantai-iltana asunnottomien valtakunnallisessa ulkoilmatapahtumassa Helsingin Kalliossa. Heti mikrofonin ääreen saavuttuaan Niinistö sai voimasanoilla terästettyä palautetta yleisön joukosta.

Arviot liittyivät Niinistön aamuiseen haastatteluun Ylen TV1:n Ykkösaamu-ohjelmassa. Kiroilulla vahvistettu palaute oli selvästi presidentin mieleen.

Tuo oli upeinta mitä olen pitkään aikaan kuullut, Niinistö kiitteli.”

Näin  valtiomme päämies kiitteli asunnottomia, upeasta palautteesta?

Jos isänmaassani on 7.100 asunnotonta ihmistä, niin miten on mahdollista järjestää kymmenille tuhansille maahanmuuttajille asunto?

Minun ymmärrykselläni alkaa olla loppu.

Minun sukuni mahdollisti, lähes sadan vuoden työllä, luoda Kainuuseen 500 pysyvää työpaikkaa, jotka ovat antaneet leivän, asunnot ja elämisen mahdollisuuden jo 25-vuotta sadoille kainuulaisille perheille, mutta kiitos ei ole kuulunut. En enää tässä vaiheessa odota edes kiitosta, mutta törkeätä on lukea ja tietää suomalaisten hädästä, kuinka kansalaisten oikeuksia poljetaan, heidän, jotka maatamme rakensivat ja hyvinvoinnin turvasivat, heille jotka siitä nyt ilman ansiota nauttivat ja syrjäyttävät asunnottomat kansalaiset.

Olin itse asunnoton, ilman kotia, kotiseutua ja kotimaata kuukausia, asuen kahdeksan ystäväni sohvilla ja nurkissa, kunnes vieraasta maasta sain asunnon, kun valtion haltuun otettu pankki ryösti yrityksemme kotimme ja omaisuutemme. Minulle ei järjestänyt asuntoa kunta, jonne työpaikat loin ja miljoonaverot hankin, vaikka sitä nöyrästi anoin. Ei tullut avuksi kirkko, jolle miljoonat kirkollisverot olin kerännyt, ei tullut avuksi valtio, jolle sadat miljoonat verorahat olin koonnut. Työni tuloksena on kunta ja valtio saanut jo palkkaveroja 50miljoonaa euroa, kiinteistöveroina yli 5miljoonaa euroa ja AVL:na noin 200miljoona euroa. Siinä on rahaa mitä toisille jakaa, mutta niistä verorahoista ei liiennyt minulle edes kattoa päänpäälle, ei puhelinlaskuakaan sossu suostunut maksamaan. Äitini ja kaksi veljeäni saatettiin valtion toimesta ennenaikaisesti hautaan. Ei edes piirun vertaa meille oikeutta suotu, ei myöskään toisille yrittäjille, ei silloin ei edes tänään?

Minä tyhmyyksissäni olin erehtynyt luomaan hyvinvointia ja verorahoja, joilla rahoitetaan toisista valtioista tulevien pakolaisten maahanmuuttoa, kun minut ajettiin toisiin maihin pakolaiseksi.

Olen varmaan vieläkin tyhmempi, kun en ymmärrä, että miksi meistä Suomen yhteiskunnan ylläpitäjistä, patriooteista ja rakentajista ei pidetty ja ei pidetä huolta?  Nyt sen alan ymmärtämään. Emme rakentaneet kansalaisille hyvinvointia vaan poliittisille yksilöille ja virkamiehille työpaikat, edut ja asunnot.

Meidän Suomen hyvinvoinnin luojien osa oli vain tehdä työtä poliitikkojen pussiin, jotka saavat leipänsä ja kunnian meidän luomamme varallisuuden jaosta toisille.

Minulla on vain yksi kysymys Presidentille, ministereille, poliitikoille ja virkamiehille - Miksi Te tietoisesti pyritte tuhoamaan Suomen itsenäisenä valtiona ja hylkäätte Suomen valtion rakentajat?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Hieno kirjoitus ja täyttä asiaa.
Tuntuu siltä, että on helpompi nähdä nämä asunnottomat siten, että he olisivat itse osaansa syyllisiä. Pakolaisten hädän taakse onkin jo vaikeampi nähdä, vaikka siihenkin perussyy on samaisten tällä hetkellä valassa olevien tukeminen. Harva jaksaa ajatella niin pitkälle, että miettisi miksi nämä pakolaiset ovat hädänalaisia ja kuka vastaa siitä, että sotaa jatketaan vuodesta toiseen...

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Totta, mutta suomalaisilla ei voi rahastaa valtion piikkiin. EIhän mikään muu voi olla syynä?

Suomen rakennekorruptio on astronomisen korkea, jota on moitittu kaikissa järjestöissä. Lue tässä:

https://sibilpolitical.wordpress.com/2016/01/30/ha...

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Blogin lopussa oli hyvä ja ajankohtainenn kysymys, johon olisi tarpeen saada vastaus. 1992-1996 lamavuosina, jolloin Suomea laitettiin EU-kuntoon, heistä muutamat johtavat poliitikot ja pankkimiehet voisivat ystävällisesti hieman "avata" omaa rooliaan tulloisissa tapahtumissa.
Itse olin tulloin "lirissä" erään kriisiyhtiön toimitusjohtajana.
Vain ihme pelasti yrityksen , itseni ja perheeni.
Ymmärrän erinomaisen hyvin kirjoittajan vuodatuksen.
Toivon, että syylliset tuon ajan laman uhreihin, joita on yli 10 000 henkeä (= kuollutta ), joutuisivat "totuuskomission " kuultavaksi.
Suomen kansallisvaltion alasajo jatkuu edelleen.Onko tässä menossa mikän muuttunut?

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Samalla on hyvä muistaa, että juuri Sauli oli se mies joka vei väkisin euroon; yhdessä Mooseksen kera...

Käyttäjän JohannaSaukkonen kuva
Johanna Saukkonen

Näin maanviljelijänä en voi muuta kuin ihmetellä tätä menoa ja tätä koneistoa mikä meidän ympärille on luotu. Se vetää välillä ihan sanattomaksi

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Hyvinvointivaltio oli meillä 80-luvulla jo täysin valmis, Kekkosen rakentamana. Sen tuho alkoi Koiviston kaudella ja sitä on jatkunut tähän päivään asti. Nykyisillä valtapoliitikoilla ei ole enää vuosikymmeniin ollut selvää miten valtiota pyöritetään. Ainoa mitä he ovat osanneet, viettää ökyelämää kansalaisten rahoilla ja sekään ei ole riittänyt, vaan he ovat myös ylivelkaannuttaneet valtion.

Kohta kun metsähallitus on yhtiöitetty, lähtevät kansalaisten viimeisetkin valtiolliset merkittävät omistukset, vedet ja metsät, yksityisiin käsiin ja aivan samoilla pilkkahinnoilla kuin aikaisempikin omaisuus. Sen jälkeen kansalaisten lasten ja lastenlasten tulevaisuus on orjatyö räkäliksalla, jonkin kansainvälisen suuryrityksen palkkalistoilla ilman minkäänlaisia työehtoja. jolla sitten yrittävät suoriutua ja maksaa ylivelkaantuneen valtion velkoja. Eli nykyisen poliittisen eliitin ökyelämän viettämistä.

Koko systeemi perustuuu huijaukselle, sille että yksityiset pankit luovat tyhjästä rahaa ja lainaavat sitä sitten korolla valtiolle. Eihän valtio pitäisi velkaantua, vaan sillä pitäisi olla oma keskuspankki, joka luo kaiken liikkeellä olevann rahan yksinoikeudella. Näin rahatalous tulisi kaikkien valtion kansalaisten hyödyksi, eikä vain yksityisten liikepankkien omistajien hyödyksi. Tässä vähän IMF:n tutkijoiden tutkimuksia asioista.

http://rahanvalhe.puheenvuoro.uusisuomi.fi/122196-...

Käyttäjän pasipulkkinen kuva
Pasi Pulkkinen

90-luvun lama samoin kuin nykyinen euro-kriisi perustuu samaan kansantalouden ymmärtämättömyyteen. 90-luvun lamassa pelastettiin pankit ja tuhottiin reaalitaloutta. Puhdasta typeryyttä. Nyt ollaan tekemässä samaa.

Uusliberaali ideologia on saatu solutettua lähes kaikkien puolueiden käytännön politiikkaan. Kirjoittajan kannattaisi äänestää ehkä ehtaa kommunistia, koska tämän hetken marxilaiset yrittävät pelastaa kapitalismia kapitalisteilta. Kirjoittaja ei selvästikään kuulu niihin kapitalisteihin, joita järjestelmä on luotu pelastamaan (eli pankkiireihin).

Kirjoitustyylistä ja esitetyistä ajatuksista päätellen kirjoittaja on kuitenkin ehta uusliberaali kapitalisti. Tuo ideologia syö lapsensa kuten kommunismikin. Uusliberaalit ajavat alas valtiota ja samalla hyvinvointiyhteiskuntatavoitteen. Mitä muutakaan kirjoittajan kohtalosta voi sanoa.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Mielestäni Suomea ei viedä kenenkään johdolla vaan maa on vapaassa pudotuksessa. EU, se jonka piti pelastaa kaikki, on kaaoksessa, ja itäinen suurnaapuri ei olekaan enää ystävä vaan arvaamaton toimija. Talous sakkaa ja kansa jakautunut pahimmin sataan vuoteen. Suomalaiset ovat antautuneet kohtalon vietäviksi ja toivovat apaattisina parasta kukin tahollaan.

Sinä onneksesi olet jo toisaalla, veikkaan että tulet saamaan täältä paljon seuraa.

Joeli Santikko

Aika monta p-kirjaimella alkavaa kritiikin kohdetta. Pressa, pakolaiset, poliitikot, pankit. Peilikuvaa ei ollut...

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Ennen 1990 lukua eduskunta sääti lait, joiden perusteella voi ryöstää laillisesti lainanottajia!
Minulle sanottiin kaikissa instansseissa aina pankkitarkastuviraston johtajaa myöten, että laissa lukee ettei lainanehtopaperista tarvitse antaa kopiota asiakkaalle? Siis sai antaa, mutta melkein kaikki H.gin pankit ei antaneet kopiota ja pankille jääneeseen ainoaan paperiin oli kätevää lisätä mahdoton ehto, jossa samalla jälkikäteen laitetussa ehdossa olleen sanonnan, että ellei asiakas ole täyttänyt ehtoja, pankki voi ottaa omaisuuden haltuun ja vaikka 95% itselläni oli maksettu, kohde menee pankille, se ei vastannut 5% jäljellä olevaa lainaa, vaan se jäi lainanottajan maksettavaksi? Asiakas on hyväksynyt kaikki allekirjoituksellaan! Ehto voi olla mitä vaan, jos joku aiottiin ryöstää?
Minun kohdalla jälkikäteen lisätty ehto oli, että pidän samaan aikaan kolminkeraisen summan käyttötilillä, kuin on lainaa pankissa, en ollut tiennyt mokomasta jutusta, kuin vasta pankissa, jonne piti mennä kuulemaan tuomio kesken työpäivän päivän?
Jopa kuluttajaviranomainen sanoi ettei asiakas tee mitään kopiolla?
Kun kerroin kuinka kävi, virkailija sanoi, vie asia oikeuteen, sanoin millä todistan, kun ei ole kopiota? Kuluttajaviranomainen sanoi, että kerrot ufojuttuja ja iski puhelimen kiinni?

Tommi Nurminen

Mmm, pakolaiset mainitaan tekstissä ja parissa kommentissa. No niin, faktahan on se että pakolaiset tulevat maksamaan Suomelle joka vuosi 300-700 miljoonaa ekstraa - kulu jota ei olisi ilman pakolaisvyöryä. Tämä kulu katetaan olankohautuksella matkalla valtiofattaan - eli jätetään velaksi tuleville sukupolville.

Miksi tänne hakeutuu pakolaisia (jotka ovat pakolaisia vasta UNHCR:n kanssa vuonna 1951 sovitut määritteet täytettyään) 4000 kilometrin päästä?

Helsingin ja Bagdadin välimatka on 3300 kilometriä isoympyrää pitkin eli oikeita matkareittejä käyttäen merkittävästi pidempi. Mikä saa henkilön sellaisen hädän partaalle että vähempi tarpominen pitkin maita ja mantuja - osa poliittisesti epävakaita - ei riitä? Tämä on erittäin tärkeä kysymys kun miettii että vakaita yhteiskuntia löytyy huomattavasti lähempääkin. Muslimeita ajatellen Egypti olisi melko kotoisa maa asettua ja alkaa tekemään töitä oman tulevaisuutensa eteen.

Niin, töitä... Evitskogin vo-keskuksen johtaja kertoi Ylen Aamussa että heiltä löytyy kaksi-kolmekymmentä aikuisten oikeasti työhaluista turvapaikanhakijaa. Sitten toimittaja kysyi että paljonkos heillä on yhteensä asukkaita. Vastaus kuului: Noin kolmesataa.

MTV haastatteli jo syksyllä suomenirakilaista kiinteistöhoidon työntekijää, joka arvioi tarpeettomasti turvapaikkaa hakevien irakilaisten osuudeksi noin 70% kaikista irakilaisista turvapaikanhakijoista.

On äärimmäisen typerää yleistää jokin määre koskemaan kaikkia turvapaikanhakijoita.

On typerää väittää että kaikki turvapaikanhakijat raiskaavat.
' ' ' ' ' ' ovat turvapaikkaturisteja.
' ' ' ' ' ' ovat terroristeja.

Mutta on myöskin äärimmäisen typerää uskoa että kaikki olisivat hädänalaisia - edes nimellisen hädän.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset