PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Minäkin ruodin Presidentti Niinistön puheen valtiopäivien avajaisissa 3.2.2016

Luin puheen nyt myöhässä, kun irrottauduin välillä maailman menosta ja nautin Sevillan puistoista ja nähtävyyksistä. Parturissa en käynyt.

Toisille iloksi, toisille pettymykseksi, mutta henkilökohtaisesti pidin puheesta. Tällaista suomalaisten ja eurooppalaisten arvojen ylläpitopuhetta olen pitkään odottanut, nyt sen sitten Niinistö toi julki. Vastaavaa ulostuloa olen pitkään odottanut pääministeriltä ja ministereiltä, ei kuulu ei näy? Minun blogini lukijat tietävät hyvin, etten ole mitenkään helläsanaisesti kohdellut Presidentti Niinistöä. Olen täysin riippumaton poliittisista puolueista, henkilöistä ja suuntauksista, joten voin antaa arvoa tai sitten haukkua, mutta molemmat tavat pyrin pitämään riippumattomina kannanottoina, mutta omien näkemysteni ja kokemuksieni mukaisina. Sen, jonka koen vääräksi, sen sanon. Sen jonka koen oikeaksi, sen myös sanon.

Kursiivilla olevat kohdat ovat lainauksia puheesta ja niiden alla kommenttini.

Näihin sanomisiin te täällä, minä, hallitus tahollaan, joudumme vastaamaan. Että miten juuri Suomi ja juuri suomalaiset tulevaisuutensa kohtaavat. Viime kädessä vain me itse vastaamme siitä.

*Näin se on, tätä ei voi kukaan suomalainen kieltää.

.

Miksikö juuri nyt?  Siksi, että meillä on ongelmia. Viimeisin niistä on hallitsematon maahanmuuttoliike. Teemme pahan virheen, jos kuvittelemme, että se peittyy, kun olemme keksineet tarkkailla toistemme tekemisiä ja kunkin sanavalintoja ihan pilkkuun asti, ja tehdä sitten niistä suurta numeroa ja nimittelyä. Ongelmat eivät näin poistu, tällä suunnataan ehkä huomio muualle, mutta ongelmat tästä vain lisääntyvät.

*Ei paremmin voisi sanoa.

.

Maahanmuuttovirta Eurooppaan, myös Suomen osalta, on paljolti kansainvaellusta, siis muuta kuin välitöntä hätää pakenevaa. Kaikkien arvioiden mukaan ihmisvirta on tänä vuonna kasvussa. Tämä haastaa koko läntisen demokratian kyvyn auttaa. Ja haastaa eurooppalaisuuden rakenteet.

*Erinomaista tarkkuutta sanavalinnoissa.

.

Tulen nyt lähemmäs keskeistä kysymystä. On tehty kansainvälisiä sopimuksia, EU-direktiivejä ja kansallisia lakeja, ja on ajateltu kauniisti ja oikein – että kaikkia hädässä olevia autetaan.

Käytännössä se toteutuu niin, että jokainen, joka osaa sanoa sanan ”asylum”, turvapaikka, pääsee sisään Eurooppaan ja Suomeen, sana tuottaa tavallaan subjektiivisen oikeuden ylittää raja. Vailla mitään oikeaa perustettakin saa täyden, vuosiakin kestävän tutkinnan, ja pystyy sen jälkeen välttämään pakkotoimia, elleivät turvapaikan edellytykset täytykään, ja siis jäämään sinne, minne väärin perustein tuli.

Kansainväliset säännökset ovat syntyneet ja niiden tulkinta on kehittynyt aivan toisenlaisissa olosuhteissa. Olen varma, että jos kansainvälisiä ja niihin perustuvia kansallisia säädöksiä tehtäisiin vasta nyt, niiden sisältö olisi olennaisesti tiukempi, mutta ne silti pitäisivät kiinni ihmisoikeuksista ja auttaisivat hädässä olevia.

Ensinnäkin eurooppalainen arvoperusta ja järjestys on turvattava, tästä ei voi olla epäselvyyttä. Toiseksi meidän on autettava niitä, jotka ovat hädässä tai vainon kohteena. Me emme voi nyt auttaa niitä, jotka hakevat parempaa tai tuntevat olonsa tai tulevaisuutensa kotimaassa vaikeaksi.

.

*Tämä on täysin totta, että Suomen ja EU:n lakien laatiminen on liian pitkäpiimäistä työtä. Kansallista ja EU:n turvallisuutta koskevien lakien laatiminen täytyisi olla vastaava Venäjän kanssa, jossa Putin toivoo lakia maanantaina, niin tuumasta toimeen ja laki putkahtaa perjantaina Duumasta.

.

Maailma kyllä oikeasti mittaa ja huomioi meitä, monellakin tavalla. Otan malliksi joitakin sijoituksiamme kansainvälisissä vertailuissa: olemme parhaiden joukossa muiden muassa onnellisuudessa, hyvinvoinnissa ja luovuudessa tai houkuttelevaisuudessa, muistaen myös kilpailukyvyt ja koulutukset. Itse asiassa on vaikea löytää hyvien ominaisuuksien tutkimuksia, joissa emme olisi ihan kärjen tuntumassa.

*Tämä ainoastaan särähtää korvaan, sillä nämä mittarit eivät välttämättä kerro totuutta, sen voi todeta jo Suomen talouden notkahduksella tällä hetkellä. Onnellisuuden tutkimukset ovat mielestäni harhaanjohtavia, sillä eri maissa koetaan onnellisuus eri tavalla ja niitä on mahdottomuus huomioida näissä tutkimuksissa. Empiirisen tutkimuksen perusteella esim. espanjalaiset vaikuttavat onnellisimmilta, kuin suomalaiset ja elävät huomattavasti rikkaampaa elämää. Vaikkakin tutkimusten perusteella espanjalaiset eivät ole onnellisia? Kilpailukyky ja koulutus nivoutuvat yhteen luovuuden kanssa, joita nykyinen hallitus on ajamassa räikeästi alas, joten vahingot ovat nähtävissä parinkymmenen vuoden kuluttua. Samoin, kun nyt saamme kokea 90-luvun todelliset vaikutukset hyvinvointiimme ja valtionvelan rankaan kasvuun. Silloin meidät luovat nuoret yrittäjät tuhottiin, vietiin menestyvät ja tuottavat yritykset, ryöstettiin kodit ja omaisuus. Tuhottiin isänmaan toivot. 

.

Näinä aikoina jatketaan viidenteen kertaan viritettyjä keskusteluja taloudestamme, joka jo viimeiset kahdeksan vuotta onkin ollut nuorallakävelyä paikallaan. Meillä on nyt menossa nuorten yrittäjien tuoma annos uutta, antakaa sen, hyvät neuvottelijat, tuulahtaa kammareihinne. Yllättäkää meidät!**

*Tässä kohtaa heitän pallon takaisin presidentille, että yllättäkää nuoret, että heidän yrittäjän tiensä olisi lainsäädännön puolesta turvattu, puolueettoman ja riippumattoman oikeuslaitoksen osalta demokraattisen valtion oikeudenkäynnin mukainen. Olen jo vuosia odottanut, että joku meidän päättäjistä laittaisi taustajoukkonsa tutkimaan yrittäjien oikeusturvaa, että saisi todellisen näkemyksen yksittäistapausten pohjalta. Minä tiedän, ja kymmenettuhannet yrittäjät tietävät, että Suomessa ei oikeutta saa ja yrittäjien omaisuus ja yritykset viedään rikollisin keinoin toisille. Valitettavasti tämän tosiasian tietävät myös kansainväliset suursijoittajat.

Kiitos puheestanne, joka on juuri tähän hetkeen, Suomen itsenäisyyden sekä Euroopan yhtenäisyyden säilyttämistä tukeva. Itse arvion puhettani vieraalta maalta, maanpakolaisena Suomesta, miljoonien muiden maahanmuuttajien keskellä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset