PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Kateellisena vertaan rikollisten lyhyitä tuomioita yrittäjien tuomioihin.

Tämä kateellisuus iski tajuntaani, kun ”Paloittelumurhaaja” on tänään jälleen otsikoissa. Hänen saamansa vankeusaika ihmisen murhaamisesta ja ruumiin paloittelusta oli 9-vuotta.

Minä yrittäjänä, joka loin ja perustin yrityksen, joka on viimeiset 25-vuotta työllistänyt 500 ihmistä. Maksanut palkkaveroja yli 50miljoonaa euroa, kiinteistöveroa yli 5miljoonaa euroa, ALV ja muita veroluonteisia maksuja yli 200miljoonaa euroa. Tuonut hyvinvointia ja elämisen mahdollisuuksia sadoille perheille. Yrityksemme ryöstettiin Suomen valtion hallussa olleen SKOP-pankin toimesta törkeään alihintaan. Siirrettiin vielä edullisemmin toisille, jotka siirsivät omistuksen veroparatiisiin. Minun tuomioni oli 13-vuotta luottotiedottomana, suljettuna yhteiskunnan ulkopuolelle, jopa niin, etten saanut edes asuntoa vuokrattua Suomesta, vaan menetin isänmaani ja jouduin pakolaiseksi toiseen maahan. Kotini ja kotiseutuni vietiin. Olin kuukausia asunnottomana. Kahdeksan ystäväni nurkissa ja sohvilla majailin kahden kassini kanssa. Tämäkö on Suomalaista oikeudenmukaisuutta?

Vielä huonommin ovat asiat toisilla yrittäjäkaverillani, joilla velkavankeus on kestänyt jo yli 25-vuotta ja loppua ei näy heidän vankeudelleen, se on todellinen elinaikainen. 

Olemmmeko me yrittäjät todellakin vaarallisempia yhteiskunnalle, kuin murhamiehet ja raiskaajat?

Vankilassa on enemmän vapautta, kuin ”velkavankeudessa”, sillä vankilassa on lämmin asunto, ruoka tulee pyytämättä ja sitä roskiksista kaivamatta tai leipäjonossa seisomatta. Viihdettä tarjotaan televisiosta, ei tarvitse kodinkoneliikkeen ikkunasta sitä pakkasessa tuijottaa, vaan voi sohvalla sitä kavereitten kanssa seurata tai jopa omassa sellissään sängyssä maaten. Vaateet ovat puhtaita ja ehjiä, niitä häpeillen ei tarvitse sovitella hyväntekeväisyys järjestön tiloissa.  Vähän, kun viitsii töitä vankilassa tehdä, niin mukavasti tilille kertyy lomarahoja.

Rikollinen kehittää omaa ammattitaitoaan vankilassa, kun yrittäjä kadottaa ammattitaitonsa velkavankeuden aikana.

Vankilassa voi rauhassa täysihoidossa suunnitella uusia rikoksia, mutta yrittäjä "velkavankeudessa" ja puutteessa ei voi suunnitella uuden yritystoiminnan aloittamista.

Toivoisin, että yrittäjäksi aikovat ottaisivat tämän järkyttävän epäkohdan huomioon, ennen kuin aloittavat yrittäjänä toimimisen.

Yrittäjiltä vaaditaan vastuuta, mutta vastuunkantaminen ei voi olla yksipuolista, kun yrittäjien työn hyödyn korjaa yhteiskunta, niin yhteiskunnan täytyisi pitää myös yrittäjän oikeuksista ja hyvinvoinnista huolta. Ei riitä se, että pidetään huolta murhamiesten oikeusturvasta. Kummat meistä yhteiskuntaa ovat rakentaneet ja pystyssä pitäneet?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Liittymällä Facebookissa Velallisten tukiryhmään voi tutustua, ja saa todellisen kuvan vellaisten oikeusturvasta, jota ei ole. Alla linkki, jossa voit voit ryhmän jäseneksi päästä klikkauksella.

https://www.facebook.com/groups/velallistentuki/

Käyttäjän PauliLaasonen kuva
Pauli Laasonen

Tämä on sitä vasemmiston ajamaa oikeuden mukaisuutta kun väkivaltaan syyllistyvät enemmin köyhät kuin rikkaa ja köyhät ovat yleisesti ottaen vasemmistoa niin siitä johtuu tämä lain kieroutuminen. Rahan voi aina korvata mutta ihmishengen palautus ei onnistu, mutta kateus vie kalatkin vedestä.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Perjantaina oli Arto Nybergin ohjelmassa nainen miljoonan veloista, lusituaan muuetaman vuoden velallisen epärehellisyydestä, perjantaina velkaa oli lähes kolmemiljoonaa euroa.

Tuli vain mieleen ovatko nämä kolmemiljoonaa euroa uutta pääomaa pankille. Joka on uudellen lainattavissa seuraaville uhreille, ilmeisesti on.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset