PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Kun Suomen peukut kääntyivät alas, suupielet myös.

Kirjoitan blogeja eri elämän eri aiheista, niin lapsista, nuorista, vanhuksista, vähävaraisista, yrittäjistä, ministereistä, presidentistä, maahanmuutosta ja pois muutosta, veroista, eläkkeistä jne.

Valitettavasti Venäjä sai Euroopan ja Suomen peukut alaspäin ja Suomen uusi hallitus on sitä vielä jeesannut.

Kaikki suomalaiset eivät ole vielä toipuneet 90-luvun pankkikriisistäkään, niin nyt pukkaa lisää kriisejä sisältä ja ulkoa, liian kanssa.

Myötätunto, se ihmismielen erityinen ominaisuus, joka on yhdistänyt meitä huomioimaan, auttamaan ja taistelemaan väärinkohdeltujen puolesta, on alkanut katoamaan.

Olen huomannut sen konkreettisesti siitä, kun kirjoitan heistä, jotka puolestapuhujaa kaipaavat, koska eivät itse jaksa tai siihen ei ole mahdollisuutta. Lapsista, nuorista, vanhuksista, työttömistä, konkurssin tehneistä yrittäjistä, luottotietonsa menettäneistä jne. Eli heistä kirjoittaessani, suositteluja, jakoja eikä myötätuntoa heru, vaikka blogejan käydään lukemassa. Kun kirjoitan negatiiviseen sävyyn, rivienvälistä ja sananvapauden rajoja koetellen, arvostellen ja jopa haukkuen, niin suositteluja sataa, jakoja jopa tuhansia, kommentointi kiinnostaa.

Mihin kuiluun me olemme itsemme ajaneet, tai meidät on tietoisesti rajojen ulkopuolelta ohjattu, ja tiedostamatta rajojen sisältä kädestä pitäen talutettu. Miksi me kuljemme suljetuin silmin?

Olemmeko me nyt onnellisia, kun kaikilla alkaa mennä huonosti?

Maahanmuuttajienko annoimme viedä meiltä katujen turvallisuuden ja suvaitsevaisuuden?

Hallitus ajoi suuryritykset ja työntekijät verisesti vastakkain. Eläkeläiset ovat taakka, vanhukset maan vaiva, työttömät luusereita, luottotiedottomat eläköön häpeässään, sairaat vain leikkivät sairasta, lapsetkin on rasite tuloksen teolle, nuoret pitäköön nenänsä vai netissä… Ei enää sormea nosteta toisten puolesta, kun kaikilla menee tasapuolisesti heikosti, joten oma suu on se tärkein. Valitettavasti, sillä tulee olemaan kauaskantoiset vaikutukset, niin valtakunnan turvallisuudelle ulkoista uhkaa vastaan, kuin Suomen tulevaisuuden rakentamisessa. Eli me emme ole nyt onnellisia, näytti mittarit sitten mitä tahansa – yleissävy maassa on pahoinvoiva.

Jospa jokainen meistä ottaisi omien ongelmiensa lisäksi kantaakseen vaikka yhden toisen ihmisen tai ryhmän ongelman?

Ihminen on siinä mielessä mielenkiintoinen, että omaa asiaansa ajaessa ihminen on aika heikko. Uskottavuus ulkopuoliselle kuuntelijalle on mitätön. Sanomamme kuulostaa toisesta ruikuttamiselta, rätkyttämiseltä tai muuten vaan inhottavalta. Ajaessaan toisen asiaan, korjausta tai parannusta, niin ihminen on paljon vahvempi ja häntä kuunnellaan. Tässä ideassa olisi se etu, että Sinä voisit saada omiin ongelmiisi apua aivan yllättävältä taholta. Uusia näkemyksiä ja uusia ideoita ongelman ratkaisuun. Jos et pystykään yhteen hiileen puhaltamaan, johon kaikkien muiden luulet puhaltavan, niin etsi kuitenkin se toinen hiili, jota autat pysymään hehkuvana. Nuori voi taistella eläkeläisten puolesta, eläkeläiset nuorten tulevaisuuden puolesta, yrittäjät konkurssin tehneen yrittäjän puolesta, terveet sairaitten puolesta, lapsettomat lasten puolesta… Yli puoluerajojen voidaan ajaa parannusta toisten elämään.

Niin  minä olen aina tehnyt ja tulen tekemään. Jos pystyn auttamaan olen saavuttanut jotain, mutta en lannistu ilman tulostakaan. Minun hartiani ovat heikot, mutta ne pystyvät kantamaan useitten eri ryhmien murheita, joten Sinä pystyt varmaan aikankin yhden toisen ihmisen tai ryhmät murheet kantamaan ja auttamaan.

Etsikäämme se kadotettu inhimillinen myötätunto takaisin, niin yhteiskunnallinen myötätunto palaa siinä sivussa. Peukut ja suupielet ylöspäin.yessmiley

ps. tehkää niin kuin nykyinen hallitus, mutta päinvastoin. Hallitus yrittää kurjistaa kaikkien kansalaisen elämää, mutta me kansalaiset voimme yrittää parantaa kaikkien kansalaisten elämää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset