PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Terroristit joutuvat helvettiin ja heidän uhrinsa paratiisiin, se on kerrottava.

  • Kuva 1, sivulta http://www.sininensopukka.com/2015_07_01_archive.html
    Kuva 1, sivulta http://www.sininensopukka.com/2015_07_01_archive.html
  • Kuva 2. Persialainen 1400-luvun piirros esittää Muhammadin käyntiä Helvetissä buraqin kyydissä.
    Kuva 2. Persialainen 1400-luvun piirros esittää Muhammadin käyntiä Helvetissä buraqin kyydissä.

Terrorismia ei saada loppumaan pommituksilla, väkivallalla ja pidätyksillä, vaan niillä samoilla tavoilla, joilla terroristeja tehdään. Sanoilla, kuvilla, äänellä ja videoilla heihin voidaan vaikuttaa, ja luopumaan terrorismista ja itsemurhapommituksista.

Aloin pohtimaan sitä, että miten ja millä tavoilla Isis, ja toiset terroristijärjestöt, ovat saaneet kannattajia. Mikä on se syy, että ihminen tekee itsemurhaiskun ja on valmis riemulla päättämään oman elämänsä vahingoittaen ja surmaten toisia?

Ihminen, joka on valmis luopumaan ennenaikaisesti elämästään on epätoivon partaalla nykyisessä elämässään, elämänpelko on voittanut kuoleman pelon,  ja odottaa saavansa palkinnon tai paremman kuolemanjälkeisen elämän.

Terroristi on houkuteltu tulkitsemaan uskonkirjoja vääristyneellä tavalla. Heitä on koulutettu helvetin pelolla ja paratiisin autuudella. Jopa koulutetut ihmiset on onnistuttu käännyttämään toisia vastaan, vihamaan toisia ihmisiä, jotka tunnustavat toista uskoa tai eivät ole lainkaan uskovia.

Keinot ovat samat, kuin kristityillä aikoinaan. Saarnastuolista paasattiin helvetin pelkoa ja paratiisin autuutta. Suomalaiset näkevät ne tänäkin päivänä eri kirkoissa, joista esimerkkinä Kuva 1. Paltamon kirkosta, jossa kuvataan paratiisi ja helvetti. 

He, jotka haluavat terroristien näin toimivan ja uskovan, eivät ole oikeita uskovaisia vaan maallisen vallan sanansaattajia. Heidän ainut tavoitteensa on lisätä omaa ja heidän rahoittajiensa maallista valtaa.

Keinot, joilla terroristeja voitaisiin saada luopumaan aseellisesta toiminnasta.

Nyt meillä on paremmat mahdollisuudet vaikuttaa terroristien mieleen ja ajatteluun enemmän, kuin koskaan historian aikana. Meillä on käytettävissä valtavasti kanavia, niin äänellä, kuin kuvalla, joilla lähettää viesti terroristeille ja terroristiksi aikoville. He, jotka on houkuttelulla, pakolla, saarnoilla, lääkeaineilla ja pelolla saatu ryhtymään terroristeiksi, niin he ovat erityisen alttiita, ja valmiita vastaanottamaan viestejä ja tietoa, kuinka voisivat säästää oman maallisen elämänsä.

Maailman valtioiden on käytettävä pari miljardia euroa, joilla tehdään pelottavia julisteita eri kuvilla ja kielillä, joissa terroristit ovat helvetissä ja heidän uhrinsa paratiisissa. Niitä julisteita täytyy levittää lentokentille, rautatie- ja metroasemille, yleisiin tiloihin, vastaanottokeskuksiin ja jakaa sosiaalisessa mediassa. Samoin on tehtävä radio- ja tv-ohjelmia, joissa maltilliset uskovaiset kertovat, että terroristeja odottaa ikuinen helvetti, ei paratiisisi, joka on varattu heidän uhreilleen. Lyhyitä filmipätkiä nettiin levitettäväksi, joissa terroristit kärsivät helvetissä ja heidän uhrinsa nauttivat paratiisin iloista. Terroristit on mahdollisuus saada näillä tavoilla ymmärtämään, että he itse joutuvat helvetin kärsimyksiin, jos eivät muutu ja luovu toisten ihmisten vahingoittamisesta. Tein yhden, Kuva 2, esimerkiksi siitä, kuinka visuaalisella viestinnällä saadaan oikea sanoma perille. Terroristin viattomat uhrit, niin itsemurhapommista surmansa saaneet, kuin raiskatut ja teloitetut homot pääsevät suoraan nauttimaan paratiisin iloista ja terroristit joutuvat helvetin ikuiseen kärsimykseen.

YK-alaiset vastaanottokeskukset terrorismista luopujille

Täytyy ymmärtää ensin se, että missä tilanteessa terroristit henkisesti ovat, jota kuvaa hyvin tämä terroristin testamentti: ”Syyttäjän mukaan itsemurhapommittaja Ibrahim El- Bakraoui oli kirjoittanut testamenttiinsa: ”Minulla on kiire. En tiedä, mitä tehdä. Minua etsitään kaikkialta. En ole turvassa. Jos tämä pitkittyy, voin joutua selliin hänen viereensä”. Lähde Iltasanomat 23.3.2016.

Terroristit ovat pelon luoman ilmapiirin sisällä, josta he eivät näe ulospääsyä, joten ”elämän pelko voittaa kuolemanpelon”, silloin he ovat valmiita itsemurhaiskuun. He pelkäävät joutuvansa kiinni ja väkivaltaisiin kuulusteluihin, eli he pelkäävät enemmän fyysistä ja henkistä kipua, kuin kuolemaa.

Siksi heille on turvattava vapaaehtoinen antautuminen ja väkivallaton kuulustelu sekä mahdollisuus psykiatriseen hoitoon ja puolueettomaan oikeudenkäyntiin. Varmuus siitä, että heitä ei tuomita kuolemaan. Vain tällainen vastaantulo mahdollistaa terrorismista ja itsemurhapommituksesta luopumisen. Terroristilla täytyy olla toinen vaihtoehto, kuin tappaa ja taistella kuolemaan saakka, surmaten lisää viattomia ihmisiä.

Viattomien elämän turvaaminen ja säilyminen täytyy olla etusijalla, ei kosto!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Noihin suhtauduttaisiin samalla tavalla kuin Suomessa suhtaudutaan ylen ja kavereiden juttuihin siitä miten maahanmuutto on rikkaus.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Tjaa-a. Itse ajattelisin, näin uskonnottomana joka ei usko helvettiin tahi minhinkään muuhun yliluonnolliseen, että terroristit ovat tuhlanneet oman ainutkertaisen elämänsä perseilyyn. Kannattiko se? Kuolleilta on vaikea kysyä.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Se on vähän, että miten suhtautuu siihen "ainutkertaiseen elämäänsä".

Näin pakanana, mutta siitä riippumatta, ajattelen että objektiivisesti ja puhtaan rationaalisesti katsoen kenenkään elämä ei ole oikeastaan millään lailla ainutkertainen ja että yksilöllisyys on samalla lailla harha kuin paratiisi ja 70 neitsyttä.

Joten se, miten elämäsi käytät, on aika samantekevää, mutta että se merkitys syntyy niistä taikauskoisista, irrationaalisista uskomuksista, mitä siihen liität - tietoisesti tai alitajuisesti. Eli terroristin perseily on merkityksellistä (siinä missä sinunkin), jos hän itse uskoo siihen.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

En usko että jokin usko on se pääasia. Luulen että taustavoimana on sukupolvien ajan koettu kiusaaminen ja loukkaukset. Ajatellaanpa vaikka Gazan evakoita, omat asuinsijat ryöstetty, väki pantu meren rantaan keskitysleiriin. Piikkilangat ympärillä. Siellä ovat piruparat sukupolvien ajan. Osa kokee valtavaa kostonhimoa. Riistäjä silloin tällöin käy räjäyttelemässä ja tappamassa heitä.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

En oikein jaksa uskoa vääräuskoisten propagandan auttavan.
Musliimien omat hengelliset johtajat ovat avainasemassa ja he voisivat viheltää pelin poikki.

Gazan tilanne on ikävä mutta iipot käy niitä piruparkoja pöllyttämässä yleensä vain tilauksesta. Tulevat varmasti kuin ULATaxi.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Huokaus. Joo-o. Katsotaan kuinka monta ihmistä ehtii kuolla ennenkuin ihmisille palautuu järki päähän. :)

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Sorry Petri, poistin kommentisi.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Ei se mitään rupesin itsekin miettimään lähetyksen jälkeen, että oliko sanavalinnat ihan oikein.

Siistimmin sanottuna:
Ongelma on tullut jäädäkseen ja en usko, että ongelma häviää ennenkuin jotain suurempaa radikaalia muutosta alkaa tapahtumaan puoleen tai toiseen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset