Maanpäällinen helvetti odottaa yrittäjiksi aikovia ja velallisia.

Luoville, innovatiivisille ja idearikkaille ihmisille luvataan nyt edullisin ehdoin lainaa, että he alkaisivat yrittäjiksi.

Toivottavasti ihmiset eivät mene tähän halpaan.

Lainaa annetaan, yritteliäät ja luovat ihmiset keksivät ja toteuttavat uuden idean laittaen omaisuutensa ja perintönsä vakuudeksi. Pankki sanoo lainat irti juuri, kun suurin työ on tehty, eli yritys rakennettu ja saatu pyörimään. Yrittäjä haetaan konkurssiin ja pankki vie yrityksen, yrittäjän omaisuuden ja kodin. Idearikas yrittäjä pannaan 20-vuodeksi velkavankeuteen. Yritys siirretään alihintaan pankin lähipiirin omistukseen, joka alkaa tahkomaan rahaa. Yrittäjän koti menee pankkihuutokaupassa ja sinne muuttaa pankkiirin tuttava, kun halvalla asunnon sai,

Yrittäjäksi aikova kysy konkurssin tehneeltä neuvot ennen lainanottoa

 * Yrittäjäksi aikova tai laajennusta suunnitteleva yrittäjä ota yhteyttä paikkakunnallasi konkurssin tehneeseen yrittäjään, niin hän voi kertoa, että mitä tapahtuu ennen konkurssia, konkurssin aikana ja sen jälkeen. Konkurssin tehneitä yrittäjiä löytyy Suomessa satojatuhansia, joten omalla paikkakunnallasikin niitä on satoja.

 * Lainaa ottavan yrittäjän on tiedettävä, että ketkä henkilöt hyötyvät paikkakunnalla yritysten konkursseista ja millä syillä pankki lainat irtisanoo. Etsi se velallinen tai konkurssin tehnyt yrittäjä, joka on sen pankin velkavankeudessa, josta lainaa haluat ottaa. Kysy, että miten pankki on häntä kohdellut ja älä epäile sitä, mitä hän pankkiirien toimista kertoo, sillä se on valitettavan totta. Vaikka ne tavat ja keinot, joilla velallista kohdellaan tuntuvat uskomattomilta.

 * Yrittäjän on hyvä tietää, että kuinka pankinjohtajat toimivat, kuinka paikallispoliitikot pelaavat omaan pussiin konkurssi hetkellä, miten toimii ulosotto ja oikeuslaitos. Yrittäjälle on elintärkeätä saada todellinen kuva yrittäjän, velanottajan, oikeusturvasta, jota Suomessa ei ole, sen konkurssin tehnyt yrittäjä kertoo.

 * Yrittäjän on hyvä kuulla toiselta yrittäjältä, että miltä hänestä tuntuu, kun velkoja vie yrityksen pilkkahintaa ja ketkä siitä hyötyivät. Yrittäjän on hyvä kuulla toiselta yrittäjältä, miltä hänestä ja hänen perheestään tuntui, kun menetti kotinsa.

 * Yrittäjän on hyvä kuulla, kuinka velkavankeusvuodet ovat vieneet elämänilon ja mahdollisesti hajottaneet perheen ja ajaneet yrittäjän itsemurhan partaalle.

 * Yrittäjän on hyvä kuulla, kuinka konkurssin tehnyttä rangaistaan luottotietojen menettämisellä ja sen seurauksista. Ei saa vuokrattua asuntoa, ei puhelinliittymää, ei vakuutusta, ei luottokorttia.

 * Yrittäjän on hyvä kuulla konkurssin tehneeltä, kuinka tuttavat ja ns.ystävät kääntävät katseensa pois, eivät enää tervehdi konkurssin jälkeen.

 * Yrittäjän on hyvä kuulla, kuinka paikkakunta, jossa konkurssin mennyt yrittäjä toimi, investoi ja työllisti, alkaa häntä hylkimään ja ei auta edes asunnon saannissa. Yrittäjiltä vaaditaan yhteiskuntavastuuta, mutta yhteiskunta ei kanna vastuuta yrittäjästä.

 * Yrittäjän on hyvä tietää kuinka sosiaalitoimiston luukusta apua ei saa, vaikka oli aiemmin luomassa ja keräämässä verotuloja, joista niitä avustuksia jaetaan.

 * Yrittäjän on hyvä kuulla, kuinka konkurssin jälkeen velkojen perintäkuluista ja viivästyskoroista johtuen maksettava velkamäärä kasvaa nopeassa tahdissa ja jopa kaksinkertaistuu parissa vuodessa.

 * Yrittäjän on hyvä kuulla, kuinka velkavangilta viedään yksityisyys omaan elämään. Hän joutuu selvittämään menonsa ja tulonsa ulosottomiehelle, velkojille, sosiaalitoimistolle, naapureille ja tuttaville. 

 * Yrittäjän on hyvä kuulla, kuinka konkurssin tehnyttä yrittäjää pidetään rikollisena, jopa ns.ystävätkin siitä epäilykset toisille kertovat ja kylillä kuuluttavat.

 * Yrittäjän on jo alkuvaiheessa syytä liittyä Facebookista löytyvään ”Velallisten tuki-ryhmä” jäseneksi, josta saa tietoa, että kuinka Suomessa velallisia kohdellaan, ennen ja jälkeen velkavankeuden.

 * Ennen ensimmäistäkään lainannostoa harkitse tarkkaan, että kannattaako yritystä perustaa Suomeen? Esimerkiksi Virossa tai jossain muussa maassa oikeutesi yrittäjänä on turvattu. Olet oikeudenkäynneissä tasa-arvoinen velkojan kanssa, oli se sitten vaikka pankki. Suomessa se ei ole mahdollista.

 * Kysy vielä konkurssin tehneiltä yrittäjiltä, että kokivatko he saaneensa Suomessa puolueettomat ja riippumattomat oikeudenkäynnit ja oikeudenmukaiset tuomiot? He vastaavat, että eivät niitä saaneet – usko heitä, sillä se voi pelastaa elämäsi ja henkesi.

Älä pelkää ottaa yhteyttä konkurssin tehneeseen yrittäjään tai velkavankeudessa olevaan velalliseen, sillä hän on valmis mielellään kertomaan rehellisesti sinulle omat kokemuksensa ja pelastamaan Sinut samoilta kärsimyksiltä.

PeliSuomi
Sitoutumaton

email: pelisuomi@gmail.com
Nyt on ajateltava toisia, sillä heitä on enemmän -Minä olen vain Yksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu