PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Maanpäällinen helvetti odottaa yrittäjiksi aikovia ja velallisia.

  • Kuvakaappaus http://yle.fi/uutiset/yrityksille_luvassa_muhkea_potti_lainarahaa__op_valittaa_ja_eu_takaa_suomea_nousuun/8775360
    Kuvakaappaus http://yle.fi/uutiset/yrityksille_luvassa_muhkea_potti_lainarahaa__op_valittaa_ja_eu_takaa_suomea_nousuun/8775360

Luoville, innovatiivisille ja idearikkaille ihmisille luvataan nyt edullisin ehdoin lainaa, että he alkaisivat yrittäjiksi.

Toivottavasti ihmiset eivät mene tähän halpaan.

Lainaa annetaan, yritteliäät ja luovat ihmiset keksivät ja toteuttavat uuden idean laittaen omaisuutensa ja perintönsä vakuudeksi. Pankki sanoo lainat irti juuri, kun suurin työ on tehty, eli yritys rakennettu ja saatu pyörimään. Yrittäjä haetaan konkurssiin ja pankki vie yrityksen, yrittäjän omaisuuden ja kodin. Idearikas yrittäjä pannaan 20-vuodeksi velkavankeuteen. Yritys siirretään alihintaan pankin lähipiirin omistukseen, joka alkaa tahkomaan rahaa. Yrittäjän koti menee pankkihuutokaupassa ja sinne muuttaa pankkiirin tuttava, kun halvalla asunnon sai,

Yrittäjäksi aikova kysy konkurssin tehneeltä neuvot ennen lainanottoa

 * Yrittäjäksi aikova tai laajennusta suunnitteleva yrittäjä ota yhteyttä paikkakunnallasi konkurssin tehneeseen yrittäjään, niin hän voi kertoa, että mitä tapahtuu ennen konkurssia, konkurssin aikana ja sen jälkeen. Konkurssin tehneitä yrittäjiä löytyy Suomessa satojatuhansia, joten omalla paikkakunnallasikin niitä on satoja.

 * Lainaa ottavan yrittäjän on tiedettävä, että ketkä henkilöt hyötyvät paikkakunnalla yritysten konkursseista ja millä syillä pankki lainat irtisanoo. Etsi se velallinen tai konkurssin tehnyt yrittäjä, joka on sen pankin velkavankeudessa, josta lainaa haluat ottaa. Kysy, että miten pankki on häntä kohdellut ja älä epäile sitä, mitä hän pankkiirien toimista kertoo, sillä se on valitettavan totta. Vaikka ne tavat ja keinot, joilla velallista kohdellaan tuntuvat uskomattomilta.

 * Yrittäjän on hyvä tietää, että kuinka pankinjohtajat toimivat, kuinka paikallispoliitikot pelaavat omaan pussiin konkurssi hetkellä, miten toimii ulosotto ja oikeuslaitos. Yrittäjälle on elintärkeätä saada todellinen kuva yrittäjän, velanottajan, oikeusturvasta, jota Suomessa ei ole, sen konkurssin tehnyt yrittäjä kertoo.

 * Yrittäjän on hyvä kuulla toiselta yrittäjältä, että miltä hänestä tuntuu, kun velkoja vie yrityksen pilkkahintaa ja ketkä siitä hyötyivät. Yrittäjän on hyvä kuulla toiselta yrittäjältä, miltä hänestä ja hänen perheestään tuntui, kun menetti kotinsa.

 * Yrittäjän on hyvä kuulla, kuinka velkavankeusvuodet ovat vieneet elämänilon ja mahdollisesti hajottaneet perheen ja ajaneet yrittäjän itsemurhan partaalle.

 * Yrittäjän on hyvä kuulla, kuinka konkurssin tehnyttä rangaistaan luottotietojen menettämisellä ja sen seurauksista. Ei saa vuokrattua asuntoa, ei puhelinliittymää, ei vakuutusta, ei luottokorttia.

 * Yrittäjän on hyvä kuulla konkurssin tehneeltä, kuinka tuttavat ja ns.ystävät kääntävät katseensa pois, eivät enää tervehdi konkurssin jälkeen.

 * Yrittäjän on hyvä kuulla, kuinka paikkakunta, jossa konkurssin mennyt yrittäjä toimi, investoi ja työllisti, alkaa häntä hylkimään ja ei auta edes asunnon saannissa. Yrittäjiltä vaaditaan yhteiskuntavastuuta, mutta yhteiskunta ei kanna vastuuta yrittäjästä.

 * Yrittäjän on hyvä tietää kuinka sosiaalitoimiston luukusta apua ei saa, vaikka oli aiemmin luomassa ja keräämässä verotuloja, joista niitä avustuksia jaetaan.

 * Yrittäjän on hyvä kuulla, kuinka konkurssin jälkeen velkojen perintäkuluista ja viivästyskoroista johtuen maksettava velkamäärä kasvaa nopeassa tahdissa ja jopa kaksinkertaistuu parissa vuodessa.

 * Yrittäjän on hyvä kuulla, kuinka velkavangilta viedään yksityisyys omaan elämään. Hän joutuu selvittämään menonsa ja tulonsa ulosottomiehelle, velkojille, sosiaalitoimistolle, naapureille ja tuttaville. 

 * Yrittäjän on hyvä kuulla, kuinka konkurssin tehnyttä yrittäjää pidetään rikollisena, jopa ns.ystävätkin siitä epäilykset toisille kertovat ja kylillä kuuluttavat.

 * Yrittäjän on jo alkuvaiheessa syytä liittyä Facebookista löytyvään ”Velallisten tuki-ryhmä” jäseneksi, josta saa tietoa, että kuinka Suomessa velallisia kohdellaan, ennen ja jälkeen velkavankeuden.

 * Ennen ensimmäistäkään lainannostoa harkitse tarkkaan, että kannattaako yritystä perustaa Suomeen? Esimerkiksi Virossa tai jossain muussa maassa oikeutesi yrittäjänä on turvattu. Olet oikeudenkäynneissä tasa-arvoinen velkojan kanssa, oli se sitten vaikka pankki. Suomessa se ei ole mahdollista.

 * Kysy vielä konkurssin tehneiltä yrittäjiltä, että kokivatko he saaneensa Suomessa puolueettomat ja riippumattomat oikeudenkäynnit ja oikeudenmukaiset tuomiot? He vastaavat, että eivät niitä saaneet – usko heitä, sillä se voi pelastaa elämäsi ja henkesi.

Älä pelkää ottaa yhteyttä konkurssin tehneeseen yrittäjään tai velkavankeudessa olevaan velalliseen, sillä hän on valmis mielellään kertomaan rehellisesti sinulle omat kokemuksensa ja pelastamaan Sinut samoilta kärsimyksiltä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Ei kai kukaan täysijärkinen perusta firmaa enään Suomeen?

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Tätä sanomaa pitää levittää maksimaalisesti kaikille yrittäjiksi aikoville!

Yrittäminen Suomessa on sama kuin pelaisit uhkapeliautomaatin kanssa, 98% häviää!

Hyvä jos promille "onnistuu"! Missä vika? Oma vikako?

Vaikka olisit henkilökohtaisella raadannallasi auttanut "isänmaatasi" sadoilla tuhansilla euroilla tai ellet jopa miljoonilla niin sitten kun itse olet vaikeuksissa niin ketään ei kiinnosta, et saa edes perusturvaa kuten muut kansalaiset...oma vika kun olette ku**ssa..

Älköön kukaan ryhtykö yrittäjäksi, ainakaan pienyrittäjäksi, menkää mieluummin töihin julkiselle sektorille!

Käyttäjän MikkoNiska kuva
Mikko Niska

Pakko todeta, että Lindeman on tässä kuin vasara, jonka iskevä pää osuu naulaan niin että kerralla menee paksuun lankkuun. Olen tänään viimeksi törmännyt sellaiseen, valitettavan yleiseen harhaluuloon, että Suomessa "ei ketään jätetä oman onnensa nojaan".

Sellaiset lausunnot tulevat aina ja poikkeuksetta ihmisiltä, joilla ei juuri näistä asioista ole kokemusta. Ei heitä voi sinällään syyttää, sillä ilmiö jota Lindeman tarkastelee on niin mielipuolinen, että sitä on vaikea kuvitella - se pitää kokea.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Suomessa ei kannata yrittää, jos ei ole taloudellisesti riippumaton. Silloinkin kannattaa arvioida poliittinen riski, joka voi toteutuessaan tuhota taloudellisen riippumattomuuden.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Olen tuolla Velallisten Tuki ryhmässä nähnyt kuinka laitointa perintätointa suojellaan jopa virkamiesten toimesta. 90-luvun vanhoilla velkakirjoilla sekä pankit että perintäyhtiöt kiertävät valtionveroja aivan 6-0. Ei ihme, että kansalle ei riitä rahaa. Vielä vähemmän tulee riittämään. 90-luvulla ryöstettiin rehelliset yrittäjät ja kansa. Aivan kaikkia ei saatu ansaan, joten nyt on toinen yritys siirtää rehellisen kansan omaisuus parempiin taskuihin: EKP antaa rahaa Osuuspankin kautta 150 miljoonaa PK-yrityssektorin investointeihin. OP velkakirjojen ehdot kannattaa lukea ennen allekirjoitusta, sillä 8.3 sisältää ehdon, jossa asiakkaan velka voidaan irtisanoa heti ja kokonaan maksettavaksi, jos pankin vakavaraisuus laskee alle määräysten. Siis, jos pankinjohto hoitaa pankin oman talouden huonosti -SINÄ MAKSAT. Ottakaa huomioon, että EKP on myös esittänyt pankkien uudeksi vakavaraisuudeksi 9%. Nuori älä mene ansaan, sillä omaisuutesi ja vanhempiesi omaisuus on yrittäjän investointivelan jälkeen vaarassa. OP leirillä on edelleen oikeudenkäyntejä, joissa 90-luvun yrittäjä hakee oikeutta tilanteissa, joissa häneltä laittomasti vietiin omaisuus, tilitys jätettiin tekemättä, ja vain velat jäivät yrittäjille.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

"Aivan kaikkia ei saatu ansaan, joten nyt on toinen yritys siirtää rehellisen kansan omaisuus parempiin taskuihin"

Juuri tuosta on kyse! Olenkin monasti käyttänyt tuosta termiä "omaisuuden uusjako". Nyt koitetaan saadaa nuoret koukkuun, viedään niidenkin perinnöt jo ennen kun on edes mitään peritty!

Moni "velallinen" järjestää itsensä täysin "varattomaksi" siinä vaiheessa kun verenimijät alkavat viedä työn hedelmiä koroilla kasvatettujen verovelkojen takia.

Viisas kuitenkin "hukkaa" omaisuutensa ajoissa!

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

https://www.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww...

Lukekaa tämä linkki, sivu 2(3) ja siitä ehto 8.3. Siis älkää kirjoittako tällaista sopimusta alle, ettei Teille käy, kuten meille 90-luvun uhreille.

1,5 miljoonan markan lainaan (1988) on em. pankki saanut jo lähes 5 miljoonaa markkaa (1994), mutta edelleen (2015) väittävät, että velkaa on 10 milj.markkaa jäljellä eli 1,6 miljoonaa euroa. Tämä on laitonta toimintaa, mutta se sallitaan jopa viranomaisten toimesta Suomessa.

ÄLÄ IKINÄ LAITA YLLÄ OLEVAAN VELKAKIRJAAN NIMEÄSI!

Jurva-Markus Vehasmaa

Harkitsin joskus yrityksen perustamista. Luojalle kiitos älysin selvitelin asioita ennen paperien tekemistä. Jostain kumman syystä Suomessa yrittji kohdellaan aina kuin rikollisia. Samaan aikaan valtio toitottaa kuinka tarvittaisiin lisää yrityksiä työllistään ihmisiä...

Timo Muurinen

Pienyrittäjän asema on Suomessa täysin turvaton vaikkei ottaisi lainaakaan. Meillä on kolmen porvaripuolueen hallitus eikä tätä ilmiselvää asiaa saada kuntoon. Aika moni haluaisi työllistää itsensä pienyrittämällä jos se ei olisi täysin järjetöntä.

Juha Holopainen

Aivan loistavaa kirjoittamista! Olen muutaman kuukauden seuraillut näitä tekstejäsi ja aina niissä on totuus mukana, vahvasti.
Älä vaan lopeta, jonkun täytyy olla äänitorvena ja kertoa asiat rehellisesti.
KIITOS!

Käyttäjän CarolusLinden kuva
Carolus Linden

Vaikka jotkut saattavat olla asiasta eri mieltä, on mielestäni hyvä, että jaksat tuoda näitä epäkohtia usein esille. Olisi varmaankin hyväksi kaikille Suomalaisille, jos täällä tarkemmin noudatettaisiin oikeusvaltion ja oikeamielisyyden periaatteiden mukaisia käytäntöjä. Valitettavasti näyttää asian ymmärtäminen olla vaikeaa, niille jotka eivät itse tai lähipiirissään ole kokeneet kuinka kaltoin "virallinen valta" voi kansalaisia kohdella.

Voitto Seppälä

Kai tätä on pakko oikaista, sillä 20 vuoden velkavankeutta ei tule ellei ole kyseessä rikollisella tavalla hankittu korvausvastuu. Muutoin kaikki vanhenee kymmenessä vuodessa, verovelka kuudessa vuodessa. Ulosottoon joutuneen velallisen omaisuuden myynnistä pitää saada liki käypä arvo, tätä säätelee laki. Merkittävään alihintaan myynti ei ole sallittua tai ulosotto syyllistyy virkavirheeseen.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Voitto, minä oikaisen sinua blogillani. Niin se pitäisi mennä, kuin kirjoitat, mutta todellisuus on toinen.

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/207366-p...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset